29.03.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

WSJ: ”Youtube kararı uluslararası toplumda “öfke” yarattı”


Türkiye’de Twitter’den ardından YouTube’ya da erişimin engellenmesinin dünya çapındaki geniş yankıları sürüyor.


WSJ.jpg






Wall Street Journal gazetesi, Youtube kararının uluslararası toplumda “öfke” yarattığını öne sürüyor.
Wall Street Journal, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdiği haberlerinden birinde Türkiye’deki kullanıcıların, Twitter yasağı konusunda olduğu gibi YouTube yasağını da bypass etmek amacıyla alternatif yolları bulmak için yoğun bir çabaya girdiklerini anlatıyor.Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen bir Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen videonun Türkiye saatiyle akşam erken saatlerinde dünya çapında 170 binden fazla kez seyredildiğine dikkat çekildiği haberde YouTube yasağını by pass etmek için başvurulan yollara ilişkin ayrıntılı bilgi de veriyor.

“BU SANSÜR ÇABALARINDA BİR TIRMANMA”


Türkiye’nin bu alternatif yolları da sınırlamaya çalıştığı belirtilen haberde 2003-2009 döneminde Google’da politika direktörü olarak görev yapan ve Türkiye ile ilgili konularda çalışmaları bulunan Andrew McLaughlin’in “Bu, sansür çabalarında bir tırmanmadır” görüşü de yansıtılıyor.WSJ, aynı konuya ilişkin diğer bir haber analizinde ise, Türk hükümetinin YouTube’u bloke etme kararının “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bir referandum gibi görülen kritik yerel seçimler öncesi uluslararası alanda öfke yarattığını” yazıyor.Dışişleri Bakanlığı’ndaki Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen bir tape yayınladığına işaret eden gazete, sızlamaların, Türkiye’nin Suriye ile sınırdaki gerilimlerin arttığı bir dönemde gerçekleştiğine işaret ediyor.ABD’li gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun sızmaları “savaş ilanı” olarak nitelediğine de dikkat çektiği haber analizinde “Skandallar, Türkiye’nin uluslararası itibarındaki hızlı erosyonuna vurgu yapıyor gibi” görüşünü öne sürerken Erdoğan’ın Başkan Obama tarafından Washington’da ağırlandığı ziyaretten bu yana bir yıl bile geçmediğini anımsatıyor.Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunu alması ve İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları için önde gelen adayların arasında bulunduğu günlerden bu yana ancak dokuz ay geçtiğinin de altını çizen gazete, o dönemde Erdoğan’ın “otokratik tarzına ilişkin kaygılar artmış olsa da bazı analistlerin hala “Türk modeli”nden söz ettiklerini anımsatarak şöyle devam ediyor:“Bina bir ay bile geçmeden, Sayın Erdoğan’ın bir alışveriş merkezi inşa etmek amacıyla İstanbul’daki bir parkı yerle bir etmek için çaba harcamasından sonra patlak veren ve bir ay kadar süren hükümet karşıtı gösterileri nedeniyle Türkiye’nin ciddi biçimde sarsılması üzerine tam olarak çatladı.”



http://www.theworldline.com/wsj-youtube-karari-uluslararasi-toplumda-ofke-yaratti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rusya’dan ABD’nin yaptırımlarına karşı önlem

Rusya, ABD’nin yaptırımları karşısında önlem almaya devam ediyor.


Rusyadan-ABDnin-yapt%C4%B1r%C4%B1mlar%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-%C3%B6nlem.jpg






Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal ödeme sistemi kuracaklarını açıkladı. Kırım”ın Rusya”ya bağlanmasının ardından, ABD yaptırımları yüzünden bazı Rus bankalarının MasterCard ve Visa ödeme sistemiyle işlem yapmaları engellenmişti. Moskova”ya yakın Novo Ogaryovo rezidansında Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi üyeleriyle bir araya gelen Putin, Japonya ve Çin”de uygulanan çalışmaları örnek gösterdi. Rusya Devlet Başkanı, “”Japonya ve Çin gibi ülkelerde bu sistem başarılı şekilde çalışıyor. Bu sistemler kesinlikle ulusal şekilde başlayarak kendi piyasa, toprak ve nüfusuna kapandı. Bugün ise daha popüler hale geldi. Örneğin ulusal gibi başlayan Japon sistemi bugün 200 ülkede faaliyet gösteriyor. Peki neden bunu biz de yapmıyoruz? Mutlaka yapmamız lazım ve yapacağız” dedi. Putin konuyla ilgili Rusya Merkez Bankası”nın faal olarak çalışma yaptığını sözlerine ekledi.

PUTİN: “GDO YASAKLANMALI”


Başkan Putin, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üye ülkelerinin yükümlülüğünün yerine getirilmesi bağlamında GDO”nun (genetik olarak değiştirilmiş organizmalar) yasaklanması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların kalitesiz ürünlerden korunması gerektiğine işaret eden Putin, ““DTÖ çerçevesinde yükümlülüğümüze ters düşmemesi için çalışmamızı gereğine göre oluşturmamız lazım” dedi.

GRTHaber


http://www.theworldline.com/rusyadan-abdnin-yaptirimlarina-karsi-onlem/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Özel Kuvvetler Süleyman Şah’ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi için ek tedbir alındığını belirterek, “Hali hazırdaki mevcut durum nedeniyle özel kuvvetlerle orası güçlendirilmiş durumda. Biz her türlü tedbiri aldık” dedi.


%C3%96zel-Kuvvetler-S%C3%BCleyman-%C5%9Eahta.jpg





30 Mart yerel seçimleri öncesi Sivas’ta çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz, sabah ilk olarak Gürün ilçesine geçerek burada çeşitli temaslarda bulundu. Daha sonra ilçede bulunan Ulu Cami’de cuma namazını kılan Bakan Yılmaz, namaz sonrası ilçede partililere hitap ederek belediye başkan adayı Mehmet Aktaş için destek istedi.

Gürün ilçesindeki ziyaretlerinin ardından karayolu ile Yılıdızeli ilçesine geçen Bakan Yılmaz ilçe meydanında halka hitap etti. Miting sonrası gazetecilerin Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bordo bereli özel kuvvetlerin gönderildiği iddiaların sorulması üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi:

“Zaten bizim orayı özel kuvvetlerden arkadaşlarla takviye ettik. Burada bir sıkıntı yok. Hali hazırdaki mevcut durum nedeniyle özel kuvvetlerle orası güçlendirilmiş durumda. Biz her türlü tedbiri aldık dedik. Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuz halindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan parçasını, sınırını koruma konusundaki iradesini herkes görmüştür. Bütün dünya görmüştür. İlave eklenecek bir husus yoktur.”

Haber7


http://www.theworldline.com/ozel-kuvvetler-suleyman-sahta/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriye Türkiye’yi BM’ye şikayet etti

Suriye, Türkiye’yi El Nusra örgütü dahil olmak üzere ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplara askerî destekle suçladı.


Rusyadan-BMnin-referandum-tasar%C4%B1s%C4%B1na-veto.jpg





Son birkaç gün içinde BM’ye Türkiye ve İsrail ile ilgili yedi resmî mektup iletildiği bildirildi. Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, Türk ordusunun Lazkiye kırsalının kuzeyinde silahlı terör gruplarının eylemlerine askerî örtü sağladığı‘ iddiasında bulundu.

Suriye Arap Haber Ajansı SANA’da yer alan habere göre, El Caferi, BM’nin New York’taki merkezinde düzenlediği basın toplantısında İsrail’in de ateşkes bölgesi ve civarında teröristlere‘ destek ve kolaylık sağladığını öne sürdü. El Caferi, son birkaç gün içinde BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi Başkanı ve üyelerine Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde ve İsrail’in de ateşkes bölgesi ve civarında bulundukları ihlâller konusunda yedi resmi mektupla dikkat çektiğini belirtti.


‘İlk kez aleni destek’


Caferi, Türkiye’nin de kendi topraklarından gelen ve Lazkiye kırsalı Keseb bölgesine saldıran silahlı gruplara askerî örtü ve destek sağladığı‘ suçlamasında bulundu. Türk ordusunun şu ana dek terör gruplarının saldırılarına askerî örtü temin ettiğini belirten Caferi; Türk ordusunun ilk kez aleni olarak teröristlere silahlı destek sağladığına dikkat çekti. Caferi, ‚Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan, Katar ve terör grupları arasında koordinasyon ve işbirliği bulunduğunu‘ da iddia etti.

SANA’nın haberine göre perşembe günü de Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi ve komitelerine gönderdiği eş mektuplarda ‚Liva İskenderun Bölgesi‘nden girerek Keseb Bölgesine saldıran terör gruplarına Türkiye desteğinin kınanması için acil ve etkin adımlar atmasını‘ talep etti.


‘Türk ordusu da bulaştırıldı’


Bakanlık mektubunda Suriye’nin geçen üç yıl boyunca Türkiye hükümetinin ihlâl ve eylemleri konusunda BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanına belgelerle kanıtlanmış olarak sürekli ayrıntılı bilgi verdiğine dikkat çekti. Bakanlık açıklamasında, Türkiye hükümetinin aynı zamanda Güvenlik Konseyi’nin terör örgütleri listesine aldığı El Nusra cephesine muhtelif destek sunduğu ve ‚teröristlere her türlü askeri ve lojistik destekle yetinmeyerek, Türk ordusunu da doğrudan askerî desteğe bulaştırdığı‘ ifadesi kullanıldı.


© Deutsche Welle Türkçe



http://www.theworldline.com/suriye-turkiyeyi-bmye-sikayet-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tüm Ukrayna’da referandum çağrısı

Ukrayna’nın devrik devlet başkanı Yanukoviç, Kırım’dan sonra Ukrayna’nın diğer bölgelerinde de referandum yapılmasını istedi. BM ise Kırım’ı ilhakının yasadışı olduğunu içeren tasarıyı kabul etti.


T%C3%BCm-Ukrayna%E2%80%99da-referandum-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1.jpg




Ukrayna’nın devrik devlet başkanı Viktor Yanukoviç, Kırım’ın Rusya’ya ilhakından sonra Ukrayna’nın tüm diğer bölgelerinde de referandum yapılması çağrısında bulundu. Rus haber ajansı ITAR-TASS’ta yer alan haberde Yanukoviç’in şu sözlerine yer verildi: “Devlet Başkanı olarak her mantıklı Ukrayna vatandaşına çağrıda bulunuyorum: Hilekârların sizi kandırmasına izin vermeyin. Ukrayna’daki her bölgenin statüsü konusunda bir referanduma ihtiyacınız var.”Rusya, uluslararası protestolara karşın yapılan referandum sonrası Kırım’ı ilhak etmişti. 63 yaşındaki Yanukoviç, erken devlet başkanlığı seçimlerinin değil sadece ülke genelinde yapılacak bir referandumun durumu istikrara kavuşturup birliği sağlayabileceğini kaydetti. Yanukoviç, Kiev’de şubat ayındaki iktidar değişimi sonrası Rusya’ya kaçmıştı.

BM’den kınama


Öte yandan, BM Genel Kurulu, perşembe günü Kırım’ın Rusya’ya ilhakını kınayan bir açıklama yaptı. Genel Kurul’da yapılan oylama sonrası Rusya’nın Kırım’ı ilhakının yasadışı olduğunu içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.Genel Kurul’da konuşan büyükelçiler, BM Şartı’nın 2. maddesi gereği, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün desteklenmesinin önemine işaret ederken, Rusya’dan geri adım atmasını istediler.Rusya ise Genel Kurul’un tasarıyı kabul etmesinin Ukrayna’daki krizin çözümüne yardım etmeyeceğini savundu.

© Deutsche Welle Türkçe



http://www.theworldline.com/tum-ukraynada-referandum-cagrisi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başbakanlık’ta flaş atama

Murad Bayar Başbakanlık Başmüşaviri oldu…


basbakanlik.jpg




Dün gece üçlü kararnameyle görevinden alınan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, aynı gün içinde Başbakanlık Başmüşaviri olarak atandı. Bayar’ın yerine ise yeni müsteşar atanana kadar Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü vekalet edecek.
Bayar’ın görevden alındığı bu sabah Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile açıklanmıştı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, “Bayar’ın Başbakanlık Başmüşaviri olarak atanması uygun görülmüştür” denildi. Açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarlığına Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü’nün vekâlet edeceği belirtildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı halen Çinli CPMIEC ile uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi projesi için görüşmeler sürdürüyor.


http://www.theworldline.com/basbakanlikta-flas-atama/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hindistan’da askeri uçak düştü

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir nakliye uçağının ülkenin orta kesimlerindeki Madhya Pradeş eyaletinde düştüğü, uçakta bulunan beş kişiden kurtulan olmadığı bildirildi.


Hindistanda-askeri-u%C3%A7ak-d%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC.jpg





Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yüzbaşı Gerard Galway, C-130J tipi nakliye uçağının Gwalior kentinin 115 kilometre batısında eğitim uçuşu sırasında düştüğünü açıkladı.

Galway, uçaktaki beş personelden kurtulan olmadığını belirtti.

Hindistan dört yıl önce ABD’den 1,1 milyar dolar karşılığında altı C-130J tipi nakliye uçağı satın almıştı.



YeniŞafak


http://www.theworldline.com/hindistanda-askeri-ucak-dustu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Youtube’un yasaklanmasını dünya böyle duyurdu

Dünya basını Suriye ile ilgili ses kayıtlarına ve Türkiye’de Twitter’ın ardından Youtube’un da engellenmesine geniş yer ayırdı.


a-gazete.jpg








Dün, gündeme bomba gibi düşen, Suriye ile ilgili ses kayıtlarının sızdırılması ve ardından Youtube’un Türkiye’de yasaklanması gelişmeleri dünya basınında da geniş yer buldu. Birçok haber sitesi tartışma yaratan ses kayıtlarının deşifre edilmiş hallerini yayınlarken, Türkiye’de Twitter’ın ardından Youtube’un da kapatılmasını okuyucularına ilk haber olarak duyurdu.


Reuters haber ajansı,
konuyla ilgili hazırladığı detaylı haberinde Youtube’a sızdırılan kayıtların tamamının deşifre edilmiş halini yayınladı. MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın söylediği iddia edilen, tartışma yaratan savaş mizansenlerini de içeren haberde, Türkiye’nin yaşanan bu güvenlik açığından sonra Youtube’u engellediği belirtildi. Reuters’ın haberinde ayrıca Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun sızdırılan kayıtlara ilişkin yaptığı açıklamaya da yer verildi.


Financial Times
gazetesi manşetten verdiği haberde, üst düzey ulusal güvenlik yetkililerinin Suriye’yle muhtemel bir savaşı değerlendirdikleri iddia edilen konuşma kayıtları nedeniyle, zor durumdaki hükümetin YouTube’a erişimi engellediğini aktarıyor. Perşembe günü sızdırılan ses kayıtlarının öncekilere göre daha kışkırtıcı olduğuna dikkat çeken Financial Times, Başbakan’ın “ulusal güvenlikle ilgili konuşmaların dolaşması ikiyüzlülüktür” açıklamasını aktardı.

İngiliz BBC televizyonu Türkiye’deki Youtube yasağını “internete sızan ses kayıtları nedeniyle Türkiye Youtube’u engellendi” başlığı ile duyurdu.

Yasağın Twitter’in engellemesi ile açılan karşı davanın ardından geldiğine vurgu yapan BBC, pazar günü önemli yerel seçimlerle yüzleşecek Erdoğan’ın daha önce sosyal medyayı yanlış bilgi yaymakla suçlayarak Youtube ve Twitter’in kapatılacağını ima ettiğini yazdı.


Independent gazetesi
de yüksek güvenlikli Suriye ile ilgili toplantı diyalogların internete sızdırılmasının ardından Türkiye’de Youtube’un da yasaklandığını duyurdu. Seçimler öncesinde yolsuzluklarla ilgili suçlamaların kullanıcılar tarafından yayılmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” açıklamasını hatırlatan gazete, bu hafta sonu yapılacak seçimlerin hükümetin geleceğini belirleyeceğine vurgu yaptı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian, teknoloji devi Google’nin Youtube’un Türkiye’de yasaklanmasının araştırdığı açıklamasını aktararak Twitter’ın da birkaç gün önce engellendiğini hatırlattı. Guardian, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk skandalı ile boğuştuğunu ve hükümet ile ilgili yolsuzluk iddialarının son birkaç haftadır sosyal medya platformlarında paylaşıldığını yazdı.

İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden Daily Mail, Türkiye’de Twitter’ın yasaklanmasından günler sonra Youtube’un da Suriye’ye ilgili yapılan gizli toplantıya katılan üst düzey yetkililere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internete sızması nedeniyle engellendiğini yazdı.

Ünlü haber sitesi Huffington Post, ‘önce Twitter, şimdi de Youtube’ başlığıyla manşetten duyurduğu haberinde, üst düzey Türk yetkililerin Suriye ile olası savaş senaryolarını konuştukları kayıtların sızdırılmasının ardından siteye erişimin yasaklandığını duyurdu. Twitter yasağına da deyinilen haberde, daha önce kapatılan mikroblog sitesi Twitter’da, 30 Mart seçimleri öncesi Erdoğan ve hükümetini küçük düşürecek kayıtların yayınlandığı da hatırlatılmış.

İtalyan haber ajansı ANSA, internet sitesinde “Türkiye: Twitter’dan sonra YouTube’a erişimi engelledi” başlığıyla verilen haberde, üst düzey yetkililer arasında yapılan, gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kaydının sosyal ağda yayınlanmasının ardından kısıtlama kararının alındığı belirtildi. Twitter’in kapatılmasından bir hafta sonra YouTube erişiminin de engellendiğine vurgu yapılan haberde, uygulamanın yerel seçimlerden üç gün önce yapılıyor olmasının da altı çizildi.

Haberde, Ocak ayından beri hemen hemen her gün Twitter ve YouTube üzerinden Erdoğan’ı zora sokan video ve ses kayıtlarının yayınlandığı belirtilirken, “Dün ortaya çıkan bir ses kaydı, Başbakan’ı 2010 yılında dönemin muhalefet lideri Deniz Baykal’a karşı kırmızı noktalı bir videonun yayılmasını organize ettiği suçlamasına maruz bıraktı” ifadesine yer verildi. Son olarak üst düzey yetkililerin katıldığı gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kaydının Youtube’da yayınlandığı belirtildi.


Corriera Della Sera,
haberi ‘Erdoğan Youtube’un da ağzını bağladı’ başlığıyla okuyucularına duyurdu. Gazetenin internet sitesinde, haberin alt başlığında, “Türk Başbakan Twitter’in ardından video platformunu da sansürledi. Geçen günlerde Suriye ilgili bir görüşmenin ses kayıtları yayınlandı” denildi. Haberin devamında, “Twitter’la başaramadı, YouTube ile yeniden deniyor” ifadesine yer verildi. Kararın gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kaydının yayınlanmasının ardından alındığı belirtildi. Haberde Erdoğan’ın oğlu ve bakanlarının başkalarıyla yaptıkları görüşmelerin YouTube üzerinden yayınlanan görüntü ve ses kayıtlarıyla “rüşvet” iddialarının ortaya atıldığı, Erdoğan’ın ise sosyal ağın kendisine ve hükümetine komplo kurmak amacıyla bir enstrüman olarak kullanıldığını iddiasında olduğu vurgulandı.


La Repubblica gazetesi
nin internet sayfasında ilk sıralarda yer bulan haberde Cumhurbaşkanı Gül’ün Twitter yasağına müdahalesinin etkili olmadığı belirtilerek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en popüler web medyası üzerine kişisel saldırısını sürdürüyor” yorumu yapıldı.

Günlük ekonomi gazetesi İl Sole 24 Ore internet sitesinde de Türkiye’de Youtube’a erişimin engellenmesi, “Yeni yasak, Türkiye Twitter’dan sonra Youtube’u da durdurdu” başlığıyla duyuruldu. Haberde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle” geçen Cuma Twitter’ın yerel seçimlerden üç gün önce de Youtube’un durdurulmasının Türkiye’de tansiyonu yükselttiği belirtildi. Ayrıca, “Pazar günü yapılacak seçimlerde, başbakan ve hükümetini vuran skandalların etkisinin ne olacağı belli değil” denilen haberde, Erdoğan’ın güç kaybetmesinin beklendiği ancak tahminde bulunmanın mümkün olmadığı kaydedildi. “Sultanın tahtta kalması halinde büyük olasılıkla daha İslamcı ve otoriter bir Türkiye ya da daha demokratik ve Avrupa’ya yakın bir Türkiye olma yol ayrımında” yorumunda bulunuldu.


Danimarka’lı Jyllands Posten gazetesinde
ise, “Düne kadar batı dışında en hızlı büyüyen pazar ve güvenilir ekonomisi ile yatırımcıların favorisi gelişmekte olan ülkeler Türkiye ve Rusya’daki karışıklıklar nedeniyle geri dönüş başladı. Ayrıca gelişmekte olan piyasalar denilen gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasaları, dördüncü takvim yılları için gelişmiş ülkelerin hisse senedi piyasaları ile karşılaştırıldığında düşük performans başladı. Bu gelişmeler yatırımcılar için, küçük bir değişiklik değildirö denildi.


Politiken gazetesinde
, “Türkiye sosyal medya ile savaşı hızlandırdı” başlıklı yazıda, gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen konuşmaların sızdırılması sonrası YouTube’un kapatıldığına dikkat çekildi. Yazıda “Türk yetkililer Twitter’i yasakladıktan birkaç gün sonra YouTube’yi de yasakladılar” cümleleri yer aldı.


İspanyol El Mundo gazetesi
internet sitesi, Gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen konuşmaların sızdırılması ve Youtube yasağını ana sayfalarına taşıdı. Lluis Miquel Hurtado tarafından kaleme alınan haberde, Gizli Suriye toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kaydının sızdırıldığını ve Youtube’un kapıtıldığını söyledi.


Amerikan Time
dergisi haberi ‘YouTube yasağı Türk hükümetinin Twitter kararıyla uluslar arası eleştirilerin hedefi olmasından bir hafta sonra geldi’ olarak duyurdu.


Bloomberg
ise “Suriye işgal planlarının sızması üzerine Türkiye YouTube’a girişi engelledi. ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf sızdırılan konuşmalar üzerine yorum yapmaktan kaçındı” ifadelerine yer verdi.
Ünlü televizyon kanalı CNN, “Türk hükümeti on milyondan fazla insanı etkileyen Twitter yasağından bir hafta sonra YouTube’u yasakladı” dedi. NBC ise “Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta Twitter’ı silip süpüreceğini söylemesinden sonra internette sansür dalgası başladı. Birkaç saat sonra Twitter yasaklandı. Şimdi de YouTube kapatıldı” ifadeleriyle gündeme bomba gibi düşen haberi duyurdu.

CNBC
yasak haberini AB’nin dijital komiseri Neelie Kroes’ın görüşlerine de yer vererek duyurdu. Neelie Kroes, CNBC’ye, “YouTube kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye halkının ifade özgürlüğünün garanti altına alınması için elinden geleni yapacağını” açıkladı.


http://www.theworldline.com/youtubeun-yasaklanmasini-dunya-boyle-duyurdu/
 
Üst