06.04.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Atina’ya EOKA heykeli dikildi



EOKA-heykeli.jpg





Kıbrıs sorununu çözümü amacıyla adadaki iki toplum arasındaki görüşmeler devam ederken, Atina şehir merkezinde Rum EOKA örgütünün anıtı dikildi.

EOKA anıtının açılışını, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte yaptı.

Atina şehir merkezi yakınındaki Vasileos Aleksadru caddesi üzerinde bununa Santiago Parkı’na dikilen heykele ‘EOKA’nın 1955-1959 Kahraman Mücahitleri Anıtı’ adı verildi. Heykel, EOKA’nın İngilizlere karşı direnişini simgeliyor.

Heykeltraş Aristidis Patsoglu’nun eseri, parmak yerine EOKA’cı figürlerin bulunduğu bir elden oluşuyor. Avuç bölümü de geleceğe olan iyimserliği anlatıyor.

Rum lider Anastasiadis konuşmasında, Kıbrıs’ta bugünkü statükonun tehlikeli ve kabul edilmez olduğunu belirterek “Önümüzdeki yıllarda işgal altındaki Kıbrıs topraklarının Türkleştirilmesi gibi bir kabus, bir tehlike ile karşı karşıyayız” dedi.

1955 yılında Yunanistan ile birleşme (Enosis) amacıyla İngiltere’ye karşı direniş için Yunan General Yorgo Grivas tarafından kurulan silahlı EOKA örgütü, daha sonraki yıllarda Kıbrıslı Türkleri hedef aldı.

Rumlar, EOKA’nın İngilizlere karşı bir bağımsızlık örgütü olduğunu, adada Türklere karşı cinayetlerin, EOKA’nın 1971’de kurulan bir kolu olan EOKA-B tarafından işlendiğini savunuyor. Rumlar EOKA ile EOKA-B ayırımı yapıyor. Türkler ise EOKA ile EOKA-B ayırımı yapmadan, Türkleri imha planı ‘Akritas’ı hazırlayan ve uygulamaya koyan örgütün kurulduğu günden beri ‘Türk düşmanı’ olduğu görüşünde.



http://www.theworldline.com/atinaya-eoka-heykeli-dikildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Malezya uçağının kaybolduğu bölgede sinyal bulundu

malezya-.jpg





Çin resmi haber ajansı Şinhua, kayıp Malezya uçağını bulmak için oluşturulan uluslararası arama ekibindeki Çin gemisinin Hint Okyanusu’nun güneyinde bir sinyal tespit ettiğini duyurdu.

Şinhua’nın haberine göre , karakutu dedektörü yerleştirilen Haixun 01 adlı gemi saniyede 37.5 HZ’lik bir sinyal tespit etti. Söz konusu bu sinyalin Malezya Havayolları’nın MH 370 sefer sayılı uçağına ait olup olmadığı henüz bilinmiyor.

239 kişi taşıyan uçak 8 Mart günü radardan kaybolmuştu. Bugüne kadar enkazına ulaşılamayan uçağın Hint Okyanusu’na düştüğü kabul ediliyordu. Uçağın karakutusundaki akustik sinyal göndericilerin bataryası 30 gün boyunca sinyal yayabiliyor. Kaybolmasının üzerinden 28 gün geçen uçağın karakutusuna ulaşabilmek için son 48 saatlik en kritik aşamaya geçildi.



http://www.theworldline.com/malezya-ucaginin-kayboldugu-bolgede-sinyal-bulundu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Küçük Pamir’den kötü haber

K%C3%BC%C3%A7%C3%BCk-Pamir.jpg





Her şey dün sabah 09:00 sıralarında başladı. 3,5 yaşındaki Pamir, ailesi uyandığında evde yoktu. Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri seferber oldu,

Pamir’in önce evin sonra bahçenin kapısından çıkıp kaybolduğu ihtimali üzerine aramalar başlatıldı. Küçük çocuğun kaybolduğu haberi kısa sürede sosyal medyada duyuldu, İstanbul ayağa kalktı. Gece boyu devam eden çalışmalar sabah kahvaltısı için verilen molanın ardından yeniden başladı.Saat 14:45′te kötü haber geldi. Küçük Pamir yan villanın havazunda ölü olarak bulundu.



http://www.theworldline.com/kucuk-pamirden-kotu-haber/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ŞOK: 9 aylık bebeğe cinayete teşebbüs suçlaması

9-ayl%C4%B1k-bebek.jpg







Pakistan’ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor’da Muhammed Musa isimli 9 aylık bir erkek bebek, evlerinin gazını kesmeye gelen yetkililere babası ve diğer akrabaları ile birlikte taş attığı gerekçesiyle cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklanıp hakim karşısına çıkarıldı.


İlk duruşmaya elinde bir biberon sütle babasının kucağında katılan küçük Muhammed’in tutuklanması için emir veren polis memuru uzaklaştırma cezası alırken, çocuğun 12 Nisan’daki ikinci duruşmaya da çıkmak zorunda kalacağı açıklandı.Çocuğun büyükbabası Muhammed Yasin “Mahkemede herkes bu ülkenin nasıl bir adalet sistemi var? Bu yaşta bir çocuk nasıl suç işlemiş olabilir diye düşünüyordu” dedi.Pakistan gazetelerine konuşan Yasin “Polis ve gaz şirketinden yetkililer önceden hiçbir uyarıda bulunmadan gelip evlerimizin gazını kesmeye başladılar. Biz de tepki gösterdik, yolları kapattık. Ancak polis komiserleri gelip bu haksızlığın giderileceğine dair bize garanti verince protestomuzu sonlandırdık. Sonra bir de baktık ki tüm aileye karşı böyle bir suçlama yapılmış” dedi.Pakistan’da cezai ehliyet yaşı geçen yıl terör dışındaki tüm suçlar için 7’den 12’ye yükseltilmişti.



http://www.theworldline.com/sok-9-aylik-bebege-cinayete-tesebbus-suclamasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Emniyete bombalı saldırı öncesi yakalandı

bombal%C4%B1-sald%C4%B1r%C4%B1.jpg







KAĞITHANE’de, çantasında uzaktan kumandalı bomba bulunan DHKP-C’li kadın B.E, bir taksiye binerken yakalandı.



Çarşaflı kadın eylemcinin bombayı bir emniyet binasına yerleştirerek uzaktan kumandayla harekete geçirmeyi planladığı öne sürüldü. B.E’nin İstanbul’da bir karakola düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra yapılan gösterilerde aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu kişilerle birlikte gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı.İstihbarat birimleri bir süre önce DHKP-C’nin sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde bilgi aldı. DHKP-C’nin eylem hazırlığında olduğu bütün birimlere geçildi. İstihbarat ve Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C üyesi B.E’nin (23) eylem için talimat aldığı yönünde bilgi alması üzerine takibe başladı. Dün akşam saat 22.30 sıralarında takip altındaki B.E Sadabat Karakolu’nun bulunduğu Sadabat Caddesi’ne geldi. 34 TJB 35 plakalı ticari taksiye binmek istediği sırada harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri B.E’yi yakaladı. B.E etkisiz hale getirilirken yanında taşıdığı çantada arama yapıldı.Çantada uzaktan kumanda düzenekli, el yapımı parça tesirli bomba bulundu. B.E gözaltına alınarak emniyete getirilirken, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri takside inceleme yaptı. Yapılan araştırmada, B.E’nin örgütten aldığı talimat üzerine bir polis binasına bombayı yerleştirerek uzaktan kumanda ile patlatmayı planladığı, dikkat çekmemek için de çarşaf giydiği belirtildi. B.E’nin hedefinin yakalandığı caddede bulunan Sadabat Karakolu olabileceği öne sürüldü. B.E’nin ayrıca DHKP-C’ye yakınlığı ile bilinen İdil Tiyatro Atölyesi Oyuncusu olduğu, Sultangazi’deki Gazi Polis Merkezi’ne düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra yapılan gösterilerde aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu gözaltına alınan 22 kişi arasında olduğu belirtildi. B.E’nin gözaltına alınanlarla birlikte yargılandığı da ifade edildi.

EYLEM İÇİN HAREKETE GEÇTİLER


DHKP-C’nin Maltepe Gülsuyu’nda Savaş Taşhan adlı bir kişiyi silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü öne sürülürken, Savaş Taşhan’ın Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi olayında aranan Hakan Taşhan’ın kardeşi olduğu belirtildi. Örgüt dün de Eyüp’te bir karakola uzaktan ateş açtığı, bir karakola da molotoflu saldırı düzenlediği ifade edildi. Örgütün 31 Mart- 17 Nisan tarihlerini ‘Şehitler Günü’ olarak ilan ettiği, bu günlerde sansasyonel eylem yapmayı planladığı belirtildi.



http://www.theworldline.com/emniyete-bombali-saldiri-oncesi-yakalandi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türkiye ilk A400M uçağını teslim aldı

A400M.jpeg






Türk Hava Kuvvetleri, Fransa’dan sonra dünyada ikinci kullanıcısı olduğu A400M askeri nakliye uçağını İspanya’nın Seville kentinde teslim aldı.



Kayseri’ye uçan A400M, Erkilet 12′nci Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı’na bağlı 221′nci Filo tarafından kullanılacak. İkinci uçağın ise yıl sonunda teslimatı planlanıyor.

Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya gibi bugün Avrupalı havacılık devi Airbus’ın hissedarlarıyla birlikte Türkiye’nin de ortak olduğu projede toplam 174 uçak imal edilecek. Türkiye 10 uçak alacak. Projede Türkiye’yi TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi) temsil ediyor. Motor konusunda ise Eskişehir merkezli TEI, başını Rolls Royce’un çektiği konsorsiyumda yer alıyor.



1 MİLYAR EURO’LUK PARÇAYI TÜRKİYE YAPACAK




Toplam 500 Türk mühendisin 4 milyon saat tasarımına katkı yaptığı bu projede, 1 milyar Euro’luk parça imalatı Türkiye’de gerçekleşiyor. Airbus’ın araştırması, gelecek 30 yılda 1000 uçaklık pazarı ortaya koyuyor. Uçak satışı oldukça Türkiye proje ortağı olarak bu satıştan pay alacak.

Türkiye, 2018′e kadar teslim alacağı 10 adet A400M uçağı ile stratejik bir güce kavuşacak. Dört motorlu A400M, 116 paraşütçü taşıyabiliyor. Menzili 9 bin 300 kilometreye kadar çıkan uçağın hızı saatte 780 kilometre.



TESLİMATI EKİM AYINA PLANLANMIŞTI




Airbus’ın askeri kanadı, uçağı Türkiye’ye teslimatı için Ekim 2013′ü hedeflemişti. Ancak Türkiye ilk uçakla birlikte verilecek yedek parça stokunun tamamlanmadığını belirterek teslimat sürecini nisan ayına erteletmişti.

Uçağın ilk kullanıcısı ise Fransa Hava Kuvvetleri oldu.



http://www.theworldline.com/turkiye-ilk-a400m-ucagini-teslim-aldi/
 
Üst