07.04.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3. köprü viyadüğünde göçük


3.-k%C3%B6pr%C3%BC-g%C3%B6%C3%A7%C3%BCk.jpg







Beykoz Çavuşpaşı Ahmet Halim Caddesi üzerinde yer alan 3. köprü viyadüğünde kısmı çökme meydana geldi.


İstanbul’da ‘Yavuz Sultan Selim’ adı verilen 3. köprünün Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte akşam beton dökülürken kalıp açıldı ve göçük yaşandı. Beton kalıpların üzerinde çalışan 5 işçiden 3′ü aşağı düşerek feci şekilde yaşamını yitirdi.
İtfaiye ekipleri ve inşaatta çalışan işçilerin kurtarma çalışmaları sonucu bu işçilerin cansız bedenlerine ulaşılabildi. Diğer işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kalarak kurtarılmayı bekledi. Ekipler enkazdaki arama ve kurtarma çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürdü.

50 METREDEN TOPAK ZEMİNE DÜŞTÜLER


Göçme sırasında beton bloklar üzerinde bulunan bulunan işçilerden 3′ü yaklaşık 50 metreden toprak zemine düşerken, bir işçininde göçme esnasında viyadükteki beton bloklar arasında bacağının sıkışması sonucu yaralandı. Bazı işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kaldı.


İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ


Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu’nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut’un kardeş oluğu, Lütfü Bulut’un evli ve 3 çocuk babası ,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu’nun ise evli oduğu öğrenildi.



http://www.theworldline.com/3-kopru-viyadugunde-gocuk/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD Büyükelçiliği’nden flaş uyarı

ABDnin-Ba%C4%9Fdat-B%C3%BCy%C3%BCkel%C3%A7ili%C4%9Fi.jpg





ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği, güvenlik gerekçesiyle personelini salı gününe kadar Bağdat Havaalanı’nı kullanmamaları yönünde uyardı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, elçilik çalışanları ihtiyatlı davranmaya çağrılarak, tehdit edici unsurlar bulunduğu ve güvenlik gerekçesiyle gelecek salı gününe kadar Uluslararası Bağdat Havaalanı’nı kullanmamaları yönünde uyarıldı.

Araçlarına binip inerken dahi ihtiyatlı olmaları istenen personele, dikkat çekici hareketlerden kaçınmaları tavsiye edildi. Açıklamada, güvenlik gerekçesine ilişkin detay verilmedi.



http://www.theworldline.com/abd-buyukelciliginden-flas-uyari/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
’17 Aralık’ta ortaya çıkanlar beni büyük hayal kırıklığına uğrattı’

Ria-Oomen-Ruijten.jpg








Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, 17 Aralık sonrası ‘Türkiye’de hukukun üstünlüğünün şaibeli hale geldiğini’ belirtti



Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan itibaren yaşananların kendisini “büyük hayal kırıklığına” uğrattığını söyledi. Hollandalı Hıristiyan Demokrat milletvekili, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün şaibeli hale geldiğini, adalet bakanının artık hakim ve savcıları atama yetkisine sahip olduğunu vurguladı.Zaman Brüksel Temsilcisi Selçuk Gültaşlı’nın Samanyolu Haber’de yayınlanan Avrupa Masası programına misafir olan Oomen-Ruijten, adalet bakanının soruşturmalara da tek başına karar verme yetkisine ulaştığını söyledi. Geçen ay kabul edilen Türkiye raporunu “Yazdığım en sert rapor” olarak nitelendiren Oomen-Ruijten, “Bir demokraside bunlar yaşanmamalıydı.” dedi.Mahalli seçimlerde AK Parti’nin başarılı olduğunu ve tebrik edilmesi gerektiğini kaydeden AP raportörü, iktidarın bu başarısının ardından bir an evvel dostlarının kendisini şimdi neden eleştirir hale geldiğine yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.17 Aralık sonrasında yaşanan gelişmelerin raporunu çok olumsuz etkilediğini vurgulayan Oomen-Ruijten, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın soruşturmayı Hizmet’e bağlaması hakkında da “Komplo teorilerine inanmam. Eğer Erdoğan’ın iddia ettiği gibi paralel bir yapı varsa hakim ve savcılar hukukun üstünlüğü çerçevesinde bu işin üzerine gitsin. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili de aynı tavrım geçerli ama artık yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin hiçbir şey duymuyorum.” dedi. Oomen-Ruijten, Erdoğan’ın dış güçler iddiası için ise “Tamamen saçma.” dedi. YouTube ve Twitter yasağının kendisi için “inanılmaz” olduğunu vurgulayan Oomen-Ruijten, Avrupa’da böyle bir yasak uygulayan iktidarın ertesi gün Meclis’te çoğunluğunu kaybedeceğini söyledi. CHP’nin de seçimleri neden kaybettiği konusunda düşünmesi ve daha yapıcı bir muhalefet yapması gerektiğini kaydetti.



http://www.theworldline.com/17-aralikta-ortaya-cikanlar-beni-buyuk-hayal-kirikligina-ugratti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşte Ağrı’da seçimi iptal ettiren yırtık torba

se%C3%A7imi-iptal-ettiren-y%C4%B1rt%C4%B1k-torba.jpg








AĞRI’da 30 Mart günü yapılan, ancak art arda yapılan itirazların büyük tartışmalara yol açtığı belediye başkanlığı seçimi, bir hafta sonra ’yırtık torba’ yüzünden iptal edildi. BDP’nin Ağrı adayı Sırrı Sakık torbanın fotoğrafını çekip Facebook’ta paylaştı.


BDP adayı Sırrı Sakık’ın 10 oy farkla kazandığı açıklanan, Ak Parti’nin itiraz ettiği sandıklarda sayımlar yapıldı. Geçen cuma günü ise İl Seçim Kurulu 196 sandığın tümünün sayılmasına karar verdi. Ağrı Adalet Sarayı’ndaki Ağır Ceza Mahkemesi salonunda aynı gün başlayan sayım devam ederken, alınan tüm güvenlik önlemlerine karşın kentte giderek tırmanan gerginlik Doğubayazıt İlçesi’ne de sıçradı ve olaylar çıktı.

…VE YIRTIK OY TORBASI


Yeniden sayım kararının ardından 24 sandıktaki oylar sayıldı ve geriye 172 sandık kaldı. Sayılanlardan 1066, 1068, 1125, 1145, 1195 nolu sandıklarda tespit edilen hatalara ilişkin tutanaklar tutuldu ve 1125 nolu sandığın oy torbasının yırtık olduğu ortaya çıktı.BDP’li Sırrı Sakık, sayımları izlerken ortaya çıkan ’yırtık oy torbasının’ fotoğrafını çekerek dün saat 19.00’da Facebook’ta paylaştı; “Ağrı’da son durum: 22 sandık sayıldı. AKP bir sandıkta bağımsızlara verilen 4 oyu kendine yazdığı için sayım durduruldu, tutanak tutuldu” diye yazdı.

BARO BAŞKANI: YIRTIĞA EL GİREBİLİR


Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, sayım işlemini 20 gözlemci avukatla izlediklerini, seçimlerin iptalini gerektiren unsurlardan birinin ’yırtık torba’ olduğuna dikkati çekti.Baro Başkanı Ali Artuk, “1125 nolu sandığa ait torbada 11x 7 santim ebatlarında bir yırtık olduğu belirlendi. Yırtık, rahatlıkla elinizi sokup çıkarabileceğimiz büyüklükteydi. Islak imzalı tutanaklarda bağımsız adayın 4 oyu vardı. Oylar yeniden sayıldığında bu oylar ortadan kayboldu. Adeta buhar olup uçtu. Bu sandıkta AK Parti’nin 4 oyu fazla çıktı. BDP’nin 4 oyu da geçersiz sayıldı. Gerekli tutanak tutuldu. İptal nedenlerinden biri de yırtık torba oldu” diye konuştu.

SEÇİM KURULUNUN İPTAL KARARI


Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun 6 Nisan günü saat 02.08’de tuttuğu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Selim Karakuzu’nun imzaladığı tutanakta 00.36’ya kadar 24 sandığın sayım işleminin tamamlandığı belirtildi. Başkan Karakuzu ve diğer üyelerin imza altına aldığı tutanakta şu görüşlere yer verildi:“Geriye 172 oy sandığına ilişkin oy pusulalarının sayım işi kaldı. Ancak, bu ana kadar yapılan sayımlarda 1066, 1068, 1125, 1145, 1195 nolu sandıklarda tespit edilen hatalara ilişkin tutanaklar tutulmuş ve yırtık olan 1125 nolu oy torbasına ilişkin fotoğraflar da çekilmiştir. Bu itibarla 2972 sayılı kanunun 25’iunci maddesine göre, seçimin iptaline karar verme yetkisi, Ağrı İl Seçim kuruluna ait olduğu anlaşıldığından Barış ve Demokrasi Partisi Ağrı Merkez ilçe başkanının seçimin iptaline ilişkin dilekçesinin bu konuda bir karar verilmek üzere derhal Ağrı İl Seçim Kurulu’na gönderilmesine, ekine tutanak ve fotoğrafların eklenmesine karar verildi.”

SAKIK, BDP’LİLERİ YATIŞTIRDI


Ağrı merkezde yapılan seçimin iptal kararı üzerine BDP’nin Dörtyol kavşağındaki seçim bürosu önünde yaklaşık 4 bin partili toplandı. İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun da seçim bürosu önüne gelip parti yöneticileriyle görüştü. Parti yöneticileri, BDP’nin seçim otobüsünün gelmesini ve buradan halka konuşma yapılmasını istedi. Vali Mehmet Tekinarslan ile telefonla görüşen Müdür Coşkun, seçim otobüsünün gelmesine izin verdi. Polis ekipleri de çevrede önlem aldı. Gelen seçim otobüsünün üzerine Sırrı Sakık, çevre illerin BDP’li milletvekilleri ile belediye başkanları çıktı.Kalablığa konuşan Sırrı Sakık, “Bir damla kan, belediye başkanlığından ve 550 milletvekilinden daha önemlidir. Peki ya hırsızlar ne yaptı? Ağrı’yı Filistin gibi duvarlarla çevirdiler. Giriş- çıkışlar için kontrol noktası kurdular. İstanbul, Ankara, Erzurum’dan TOMA, polis getirdiler. AKP’li, BDP’li, Kürt, Azeri, Acem gözetmeksizin düşman bellediler. Unutma Ağrı” diye konuştu.Sakık, zaman zaman taşkınlık yapan partilileri engelledi, herkesi sakin olmaya davet etti. Toplanan kalabalık ’Öl de ölelim’, ’Ağrı AKP’ye mezar olacak’, ’PKK halktır, halk burada’ sloganları attı, Abdullah Öcalan’ın posteri açtı.Konuşmaların tamamlanmasıyla seçim otobüsü gitti ve toplanan vatandaşlar olaysız dağıldı.



http://www.theworldline.com/iste-agrida-secimi-iptal-ettiren-yirtik-torba/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mansur Yavaş’tan önemli açıklamalar

Mansur-Yava%C5%9F4.jpg







CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş seçimin tekrarı için bugün YSK’ya başvuracaklarını kaydetti.


Bugün basın açıklaması yapan Yavaş’ın mesajları şöyle:Öncelikle İlçe Seçim Kurulları’na itiraz ettik, bunun reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulları’na gittik.Şeffaflık ve meşruiyet amacıyla olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak bugün YSK’na başvuruyoruz.6240 adet tutanak; mühürsüzlük, geçersizlik nedeninin belirtilmemesi ve toplama ve kaydırma hataları nedeniyle geçersiz durumdadır.Seçim gününden bu yana tüm tutanaklar çok detaylı şekilde incelenmiştir. Tutarsız olan 710 adet tutanak vardır.Elimizdeki tutanakları; YSK’nun elindeki tutanakların dijital olarak partilerin erişimine açılması sayesinde karşılaştırmalı inceledik.Kanunda belirtilen sandık tutanakları kurallarına uygun olmayan pek çok tutanak bulunmaktadır. Mühür ve imza eksiklikleri yer almaktadır.Muhtar pusulalarının farklı zarflara konulması bazı bölgelerde geçerli sayılırken bazılarında geçersiz sayılmıştır.Ankaralılar’ın iradesi sandığa doğru yansımamıştır, YSK’nun bu durumu tarafsızca değerlendirip seçimin tekrarına karar vermesini bekliyoruzYasaların ilgili maddelerine dayanarak ve elimizdeki delilleri kullanarak birazdan Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağız.

Anayasa MAHKEMESİ’NE KADAR GİDECEĞİZ


Yavaş, YSK bu talebi reddederse Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini kaydetti: Her bir Oyun peşindeyiz, YSK’nun talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. YSK’nun emsal kararları bulunmaktadır. Ankara seçimine dair elimizde yer alan bilgiler seçimin iptali için yeterli görünmektedir.


http://www.theworldline.com/mansur-yavastan-onemli-aciklamalar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Değişiklik yolda! İşte AK Parti’nin önerisi…

YSKdan-bakanlar%C4%B1n-adayl%C4%B1klar%C4%B1na-onay.jpg






YSK’nın yapısında değişiklik yolda… Seçim sistemiyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu’nda da dizayn düşünen AK Parti’nin önerisi şu: YSK 15 üyeli olacak ve 4 üyeyi seçimlerde en çok oyu alan 4 parti belirleyecek.


Seçimlerin üzerinden bir hafta geçti ama tartışmalar hâlâ dinmiş değil… Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hem seçim öncesi adımları hem de seçim sonrasında oyların sayımıyla ilgili eksikliklerden ötürü eleştiri oklarının hedefi oldu. Akşam’dan Hakkı Kurban’ın haberine göre, Ak Parti ise tüm bu tartışmaların gölgesinde seçim sistemiyle birlikte YSK’nın yapısında da değişimi tartışmaya açmaya hazırlanıyor.


60 YILLIK GÜVENİLİRLİK SARSILDI


AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “YSK, seçim sürecinde aldığı kararlarla, 60 yıldan fazladır oluşturduğu güvenirliliği soru işaretleriyle malul hale getirdi” açıklamasında bulunmuştu. AK Parti, yeni Anayasa çalışmaları sırasında da tartışılan YSK’daki değişiklik konusunu, bu kez seçim sistemiyle ilgili değişiklik önerisiyle birlikte değerlendirmeye açacak.


ANLAŞMAZLIKLAR AZALACAK


Halen YSK, 7 asıl, 4 yedek üyeden oluşuyor. Üyelerin 6’sı Yargıtay, 5’i Danıştay Genel Kurullarınca gizli oyla seçiliyor. AK Parti’nin önerisine göre; YSK’daki üye sayısı 15′e çıkarılacak. 11 üye, yargının tek çatı altına toplanmasıyla oluşturulacak Temyiz Mahkemesi’nden seçilecek. Kalan 4 üye ise son genel seçimlerde en çok oyu alan ilk dört parti tarafından belirlenmesi öneriliyor. Böylece, siyasi partiler ile YSK arasındaki anlaşmazlıkların en aza indirilmesi planlanıyor. CHP ve MHP, Anayasa tartışmaları sırasında üyelerin Yargıtay ve Danıştay’ca seçimi görüşünü korumuştu.


SEÇİM SİSTEMİ ÖNERİSİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi’ni açıklarken, seçim sistemiyle ilgili değişiklik önerilerini de tartışmaya açmıştı. Bu çerçevede, seçim sisteminden ve seçim barajından rahatsızlıklarını dile getiren partilere şu seçenekleri sunmuştu:

- Yüzde 10 barajıyla devam edilmesi

- Barajın yüzde 5′e çekilip, 5′li gruplandırmayla Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi’nin uygulanması

- Ülke barajının tamamen kaldırılarak, Dar Bölge Seçim Sistemi’nin getirilmesi.


6 AYDIR YANIT BEKLENİYOR


Erdoğan’ın sunduğu seçeneklere 6 ayı aşkın süredir muhalefetten yanıt bekleniyor. Yüzde 10′luk barajın olduğu sisteme yönelik eleştirilerde bulunan muhalefet partileri, kendi önerilerini sunmuş değil. AK Parti, değişiklik teklifini Meclis çalışmaya başladıktan sonra gündeme getirecek. İlgili adımın, muhalefetten gelecek yanıta göre Meclis tatile girmeden çıkarılması planlanıyor. Haziran 2015′te yapılacak genel seçimlerden bir yıl öncesine kadar düzenleme yasalaşacak olursa, ilk seçimlerde de uygulanma imkânı doğacak.

http://www.theworldline.com/degisiklik-yolda-iste-ak-partinin-onerisi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kayıp uçaktan ikinci sinyalde alındı

Malezya1.jpg






Geçey ay 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları uçağınının kara kutusunu arayan Çin gemisi bölgeden ikinci Kez sinyal aldığını duyurdu.


Arama çalışmalarını koordine eden Avustralyalı yetkililer, ikinci sinyalin, Hint Okyanusu’nun güneyinde, ilk sinyalden birkaç saat sonra aynı noktanın 2 kilometre kadar yakınında tespit edildiğini söylediler.

KAYIP UÇAĞA AİT OLDUĞU KESİN DEĞİL


Yetkililer, bunun “önemli ve cesaret verici bir gelişme” olmasına rağmen, sinyallerin henüz kayıp uçağa ait olduğu konusunda bir kanıt olmadığına dikkat çektiler.

GEMİ YARIN SABAH BÖLGEDE OLACAK


Alınan sinyalin saniyede 37.5kHz olduğu söyleniyor. Uçakların kara kutuları da aynı hertzde sinyal yayıyor.
Bir İngiliz gemisi sinyalin geldiği bölgeye seyrediyor. Geminin Pazartesi sabahı bölgede olması bekleniyor. Bir Avustralya uçağının da sinyalin geldiği noktada araştırma yapacağı belirtiliyor.


KRİTİK AŞAMA


Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçak 8 Mart’ta kaybolmuştu.Kara kutudaki akustik sinyal göndericiler, 30 güne kadar sinyal yayabiliyor.
Henüz bunu doğrulayacak herhangi bir enkaz bulunmamasına rağmen, uçağın Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğüne inanılıyor.
Arama çalışmaları Avustralya’nın batısındaki Perth kentinden koordine ediliyor.Perth’in 1700 kilometre açıklarındaki arama bölgesi 217 bin kilometrekarelik bir alanı kapsıyor.Gemiler, kara kutu için 240 kilometrelik bir hattı tarıyor.Arama yapılacak hattın, uydu verileri temel alınarak belirlendiği belirtiliyor.


http://www.theworldline.com/kayip-ucaktan-ikinci-sinyalde-alindi/
 
Üst