12.04.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD’de katliam gibi kaza!


ABDde-katliam-gibi-kaza.jpg





ABD’nin California eyaletinde bir kamyon okul gezisi yapan öğrencilerle dolu bir otobüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı belirtildi.


California Otoyol Devriyesi (CHP) sözcüsü Lacey Heitman, sürücü dışında otobüsün 44 ila 48 öğrenci taşımakta olduğunu belirtti. Öğrencilerin çoğunluğunun liseli olduğu ve Humboldt Üniversite’sinde kampüs turu yapmak üzere yola çıktıkları ifade edildi.Kazanın kamyon sürücüsünün hâkimiyeti kaybetmesi üzerine meydana geldiği belirtildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.


http://www.theworldline.com/abdde-katliam-gibi-kaza/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD’den İran’ın BM Büyükelçisine vize yok

obama.jpg






Amerikan yönetimi, Tahran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak atadığı Hamid Ebu Talebi’ye vize vermeyi reddetti. Karara gerekçe olarak İranlı diplomatın 1979′da ABD Büyükelçiliğinin basıldığı eyleme katılması gösterildi.


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi olarak atadığı Hamid Ebu Talebi’ye vize vermeyi reddetti. Washington bu karara gerekçe olarak, Ebu Talebi’nin 4 Kasım 1979′da ABD’nin Tahran Büyükelçiliğinin basıldığı eyleme katılmasını gösterdi.Ebu Talebi’nin, büyükelçilik çalışanlarını 444 gün rehin tutan öğrenci grubu ile bağlantılı olduğu iddia ediliyordu.İranlı diplomat ise elçiliğe girenler arasında olmadığını, sadece kendisinden daha sonra öğrenciler için tercüme yapmasının istendiğini söylemişti.Tahran yönetimi de Ebu Talebi’nin en tecrübeli diplomatlarından biri olduğunu vurgulayarak, kararının arkasında durmuştu.

Kongre baskısı


Amerikan Kongresi, Ebu Talebi’nin ülkeye girişine izin verilmemesi amacı ile bir süredir Obama yönetimine baskı yapıyordu.Beyaz Saray’ın kararı ise fililen İranlı diplomatın atandığı yeni görevi yerine getiremeyeceği anlamına geliyor zira BM’nin merkezi New York’ta.ABD’nin ilk kez bir ülkenin BM Büyükelçisi olarak atadığı diplomata vize vermediği sanılıyor.Bu durumun, gelecekte emsal teşkil edebileceği gerekçesi ile diplomatlar arasında kaygı yarattığı bildiriliyor.


http://www.theworldline.com/abdden-iranin-bm-buyukelcisine-vize-yok/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hitler resimli fincanlara soruşturma

Hitler-resimli-fincan.jpg






Üzerinde Hitler portresinin bulunduğu kahve fincanlarının satışı Alman devletini harekete geçirdi. Başsavcı Barbara Vogelsang anayasaya aykırı işaretlerin kullanılmasıyla objektif olarak suç işlendiğini belirtti.


Kahve fincanlarının üzerinde Hitler portresinin yanı sıra Nasyonal Sosyalizmin sembolü olan bir adet svastika görülüyor. Savcılık, kahve fincanlarının kim tarafından yaptırıldığını ve yaptıranların üzerindeki şekilden haberi olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor.Çin’deki bir firmaya yaptırılan fincanların üzerinde Nasyonal Sosyalizm döneminden kalma, üzerinde Adolf Hitler’in portresinin olduğu 30 pfenniglik bir mektup pulunun resmi ve pulun üzerinde de svastika işaretli bir posta damgası şekli bulunuyor. Soluk pul resminin üzerinde pembe bir gül ve İngilizce yazılar görülüyor.

En az 175 fincan satıldı


Fincanlardan 175′i Bielefeldli mobilya mağazaları zinciri Zurbrüggen tarafından satıldı. Firma, alıcılara fincanları para karşılığında iade etmeleri çağrısında bulundu. Satılmayan 4 bin 825 fincan ise imha edildi. Şimdiye kadarsa sadece sekiz fincan geri verildi.Bonn’daki ünlü Federal Almanya Tarih Müzesi kahve fincanlarını koleksiyonuna katmak istediğini açıkladı. Müze sözcüsü Peter Hoffmann konuyu kamuoyuna yansıtan, Bielefeld’de yayımlanan Neue Westfälische gazetesine bir talepte bulundu. Hoffmann ilgilerini “Medyayı izliyoruz ve çağdaş tarihe ait nesneler arıyoruz” sözleriyle açıkladı. Müze sözcüsü koleksiyonu genişletmenin görevlerinin bir parçası olduğunu ve fincanların özel sergilerde gösterime sokulabileceğini belirtti.


http://www.theworldline.com/hitler-resimli-fincanlara-sorusturma/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Belediye Başkanı’na silahlı saldırı

Ba%C5%9Fkana-makam%C4%B1nda-silahl%C4%B1-sald%C4%B1r%C4%B1.jpg





Mardin’in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı İsmail Asi, makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.


Mardin’in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı BDP’li İsmail Asi, makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.Kızıltepe’nin BDP’li Belediye Başkanı İsmail Asi, bugün saat 16.00 sıralarında makamında henüz kimliği açıklanmayan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Asi, hemen Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Belediye binasından kaçmaya çalışan saldırgan ise yakalanarak polise teslim edildi.


http://www.theworldline.com/belediye-baskanina-silahli-saldiri/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
THY milletvekilini uçaktan indirdi

Muhammed-%C3%87etin.jpeg






AK Parti’den istifa eden, İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’in THY ile yaşadığı sorunlar bitmiyor. Daha önce THY’nin Pakistan uçağından, koltuk anlaşmazlığı nedeniyle indirilmeye çalışılan, ancak buna direnerek gündeme gelen Çetin, bu kez de THY’nin Şikago uçuşunda “tehlikeli yolcu” olarak anons edildi ve uçaktan polis eşliğinde indirildi.


Çetin, THY’nin Şikago uçuşunda yaşadıklarını, twitter hesabından duyurdu. Uçakta, kendisinin polis zoruyla indirileceğine ilişkin hem Türkçe, hem de İngilizce anons yapıldığını, ardından iki polis memurunun kendisini “elinden tutarak ve iterek” uçaktan çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Çetin, “Yolcular gitsin diye kendi isteğimizle indik. Yerli ve yabancı yolcular bizi alkışla uğurladılar” ifadesini kullandı.

THY YAZILI AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Çetin’in THY’nin İslamabad uçağında yaşadığı koltuk sıkıntısının ardından, THY da yazılı bir açıklama yaparak, “kendisini uçuşlarımızda upgrade etmeyeceğiz” demişti. THY açıklamasında şöyle denilmişti; “İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Turk Hava Yollari ile son donemde yaptigi seyahatler sirasinda ucak icinde Sirketin aleyhinde konusmalar yaparak kurumsal kimligimizi rencide etmistir. Bu gelismeler uzerine Turk Hava Yollari Yonetimi İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i ucuslarda Upgrade etmeme karari almistir. Bugun aksamki İslamabad uçağında ucusu bulunan Sayin Cetin, ekonomi biletiyle yer almasina karsin ucak icinde hakki olmadigi halde baska yolcuya ait business sinifindaki koltuga oturmustur. Kabin ekiplerinin uyarisi uzerine ekonomide ucmayacagini ve inmek istedigini soylemistir. Daha sonra ucak kapi acmis ancak Sayin Milletvekili inmekten vazgecmistir. Bunun uzerine gerekli tutanaklar tutularak islem yapilmistir.”


110.jpg


23.jpg




http://www.theworldline.com/thy-milletvekilini-ucaktan-indirdi/


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Anayasa Mahkemesi’nden karar

HSYK.jpg





Anayasa Mahkemesi, HSYK’yı yapısını değiştiren kanunun Adalet Bakanı’na verilen yetkileri düzenleyen hükmünü iptal etti.


Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu konusundaki son yasa değişikliği ile Adalet Bakanı’na verilen tüm ek yetkilerin iptal edilmesine karar verdi, kanunun Adalet Akademesi ile ilgili bölümlerinin iptal istemini ise reddetti.HSYK yasasında en çok eleştirilen konu da Adalet Bakanı’nın yapılan yasa değişikliği ile HSYK üzerindeki etkinliğinin arttırılmasıydı.


http://www.theworldline.com/anayasa-mahkemesinden-flas-hsyk-karari/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Titanik’in batış teorisi doğru değil mi?

Titanikin-bat%C4%B1%C5%9F.jpg






İngiliz bilim insanları, Titanik’in bilinen batış sebebini sorgulamaya açacak yeni bir bilgiye ulaştı. Araştırmaya göre, transatlantiğin buzdağına çarptığı 1912 yılında, Kuzey Atlantik’teki buzdağı sayısı iddia edildiği gibi anormal seviyede değildi.


İngiliz bilim insanları, Titanik’in bilinen batış sebebini sorgulamaya açacak yeni bir bilgiye ulaştı.Araştırmaya göre, transatlantiğin buzdağına çarptığı 1912 yılında, Kuzey Atlantik’teki buzdağı sayısı iddia edildiği gibi anormal seviyede değildi. İngiltere’deki Sheffield Üniversitesi’nden bilim insanları, Titanik’in battığı yılı da içine alan 20 yıllık dönemdeki buzul hareketlerini inceledi.Sonuçları Weather Journal’da yayınlanan araştırmaya göre, Titanik’in battığı 1912 yılında Kuzey Atlantik’teki buzdağı sayısı “çok” ancak iddia edildiği gibi “olağanüstü” değildi.Grant Bigg ve David Wilton’ın, ABD Sahil Güvenlik verilerine dayandırarak yaptığı araştırmaya göre, o yıl 48. paralelin güneyine inen buz dağı sayısı 1038. Bu, çok görünse de, o dönem için alışıldık bir sayı.

500 metre kala fark edilmişti


Zamanının en büyük transatlantik yolcu gemisi Titanik, 15 Nisan 1912′de ilk seferini yaparken, rotasındaki buzdağını ancak 500 metre kala fark edebilmişti. Bu, 269 metre uzunluğundaki yolcu gemisinin manevra yapabilmesi için yeterli bir mesafe değildi. Titanik, çarpmadan iki buçuk saat sonra, Grönland’in güneybatısında, bin 500′den fazla yolcusuyla birlikte sulara gömüldü.Facinanın hemen ardından çıkan haberler, sebebin, Kuzey Atlantik’teki buzdağı sayısının normalin üzerine çıkmış olmasını işaret ediyordu. Amerikalı yetkililer, sıcak geçen kış mevsiminin buzulları erittiğini, buzullardan kopan büyük kütlelerin rüzgar ve okyanus akıntılarıyla güneye yani Kuzey Atlantik’e sürüklendiğini iddia etmişti.Hatta İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, Ay’ın Dünya ile konumlanmasında oluşan olağanüstü bir durum nedeniyle yaşanan şiddetli gel-git’in, buzulların bu hareketinde etkili olduğunu yazmıştı.

100 yıl öncesinin buzul hareketleri incelendi


Sheffield Üniversitesi’nden Grant Bigg ve David Wilton’in 1900-1920 yıllarını kapsayan araştırmasına göre ise, 1912 yılında, Kuzey Atlantik’teki buzdağı sayısı olağanüstü düzeyde değildi. Hatta 1909 yılında, 1912′ye kıyasla çok daha fazla buzdağı, bu kadar güneye inmişti.BBC’ye konuşan Profesör Bigg, Titanik’in battığı yıl, Kuzey Atlantik’teki buzul sayısının, 20. Yüzyılın ilk 60-70 yılı için normal sayılabilecek düzeyde olduğunu söyledi.Araştırmacılar, verilere dayanarak geliştirdikleri bilgisayar simülasyonunda, Titanik’in çarptığı buzdağına dair yeni bilgiler de ortaya çıkardı. Tahminlere göre tarihin en büyük deniz faciasına neden olan buzdağı, 1911 sonbaharında büyük bir buzuldan koptu; yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 300 metre derinliğindeydi.


http://www.theworldline.com/titanikin-batis-teorisi-dogru-degil-mi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
‘Sinyallerin kara kutudan geldiğinden eminiz”

Malezya.jpg






Avustralya Başbakanı Tony Abbott: “Arama alanını daralttık. Sinyallerin kara kutudan geldiğinden eminiz”


Avustralya Başbakanı Tony Abbott, kayıp Malezya uçağını arama alanını daralttıklarını ve alınan sinyallerin uçağın kara kutusundan geldiğinden “emin” olduklarını söyledi.Abbot, resmi ziyaret için bulunduğu Çin’de yaptığı açıklamada, daha önce alınan sinyaller doğrultusunda arama alanının sinyallerin geldiği bölgeye doğru daraltıldığını ancak sinyallerin gücünde bir zayıflama olduğunu ifade etti. Tony Abbot, “Arama alanını daralttık ve sinyallerin kara kutudan geldiğinden çok eminiz” ifadesini kullandı.Avustralya Başbakanı Abbott’un açıklamalarının ardından, Avustralya liderliğinde devam eden kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarına başkanlık eden eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston’dan da açıklama geldi. Houston, “büyük bir gelişme olmadığını” ifade ederek, “Bana verilen bilgilere göre büyük bir gelişme olmamıştır. Bana bilgi gelince size de bilgi vereceğim” diye konuştu.Güney Hint Okyanusu’nda devam eden arama çalışmalarında “Okyanus Kalkanı” isimli Avustralya gemisi, hafta başından beri, kayıp Malezya uçağının kara kutusundan gelme ihtimali olan bazı sinyaller almış, aramaya katılan uçaklar ve gemiler sinyallerin geldiği noktaya yönlendirilmişti.Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart’ta kaybolan Malezya Hava Yolları’na ait MH370 sefer sayılı uçaktan henüz kesin bir bilgi alınamadı. Aramalar, 12 askeri, 3 sivil uçak ve 13 gemi ile devam ediyor.


http://www.theworldline.com/sinyallerin-kara-kutudan-geldiginden-eminiz/
 
Üst