14.04.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Haşim Kılıç: ”Biz işimizi yapıyoruz”


Ha%C5%9Fim-K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7.jpg





Hükümetin, Anayasa Mahkemesi’ne dönük tepkilerine, AYM Başkanı Haşim Kılıç’tan yanıt geldi. “Biz işimizi yapıyoruz” diyen Kılıç, HSYK düzenlemesine ilişkin yorumlara da tepki gösterdi.


Önce Twitter’a erişim engelini kaldıran karar, ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı’na tanınan özel yetkilere kısmi iptal kararı.Bu iki karardan sonra hükümetin eleştirileri Anayasa Mahkemesi’ne yöneldi.Tepkilere, Yüksek Mahkeme’nin Başkanı Haşim Kılıç’tan cevap geldi.Milliyet Gazetesi’ne konuşan Kılıç, “Anayasanın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.Anayasa Mahkemesi Başkanı, HSYK ile ilgili iptal başvurusunun gündemde olmamasına rağmen öne alınarak görüşüldüğü iddialarına da “doğru değil” yanıtını verdi.Kılıç, ”HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması. Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil” dedi.Haşim Kılıç, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, Twitter kararını değerlendirirken kullandığı “Bakanlık kararını beklememenin önünü açan tüzük değişikliğine gidilmesi manidar” sözlerine ise şu sözlerle tepki gösterdi:”Anayasada, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. Telafisi güç ya da imkansız zararların doğabileceği durumlarda bakanlıktan savunma alınmadan karar verilmesinin önü açıldı.”


http://www.theworldline.com/hasim-kilic-biz-isimizi-yapiyoruz/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
BM: ”Dünya Hızla ‘Kirli’ Yakıtı Terk Etmeli”

BM, iklim değişikliğiyle mücadele için, karbon yoğun yakıtları terk edilmesi konusunda tüm dünyaya çağrı yaptı.



D%C3%BCnya-H%C4%B1zla-Kirli-Yak%C4%B1t%C4%B1-Terk-Etmeli.jpg




Birleşmiş Milletler, iklim değişikliğiyle mücadele için, dünyanın hızla karbon yoğun yakıtları terk etmesi gerektiği uyarısında bulundu.Almanya’nın başkenti Berlin’de yayımlanan 33 sayfalık raporda, yenilebilir enerjiye radikal bir geçiş gerektiği vurgulandı. Rapora, bilim insanları ve hükümet yetkilileri arasında bir hafta süren müzakerelerden sonra son şekli verildi.

“DOĞAL GAZ, PETROL VE KÖMÜRDEN UZAKLAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ”


Doğal gaz, enerji üretiminde petrol ve kömürden uzaklaşmak için önemli bir köprü olarak görülüyor. Ancak, delegeler bu geçişin mali yükünü kimin üstleneceği konusunda görüş ayrılığına düştüler.Rapor, iklim değişikliği ve etkileri konusunda net bilimsel veri sunması için oluşturulan Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli tarafından hazırlandı.Raporda karbon salımlarının hızla arttığına dikkat çekiliyor.İklim Değişikliği Paneli Başkanı Rajendra Paçuri raporu açıklarken “Karbon emisyonlarının etkisini azaltacak hızlı tren bir an önce istastasyondan hareket etmeli ve tüm küresel toplum bu trende yer almalı” dedi.

SON 40 YILDA REKOR ARTIŞ


İnsanların 1750′den beri atmosfere saldığı karbonun yarıya yakını son 40 yıl içinde oluştu.Küresel mali krize rağmen, karbon salımı 2000′den itibaren çok hızlı artmaya başladı.Raporda, yeni bin yılın başından itibaren kömür tüketiminin arttığına dikkat çekilerek, bu durumun “uzun zamandan beri devam eden dünya enerji kaynaklarının karbonsuzlaştırılması eğilimini geri çevirdiği” vurgulandı.


http://www.theworldline.com/bm-dunya-hizla-kirli-yakiti-terk-etmeli/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Papa Francis de ‘Selfie’ Akımına Katıldı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis de Selfie çılgınlığından nasibini aldı.


Papa-Francis-de-Selfie.jpg






COŞKULU KALABALIK, “PAPA İLE SELFIE” YARIŞINA GİRDİ


Kutsal Hafta’nın başlangıcını simgeleyen Palmiye Pazarı için Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda bir toplu ayin düzenleyen Papa, ardından meydana inerek halkı selamlamak istedi. Ancak coşkulu kalabalık, tüm güvenlik çemberini kırarak ellerinde telefonlarla Papa ile selfie çekme yarışına girdi. 77 yaşındaki Papa ise ne bu hevesli kalabalığa ne de son moda bu akıma ayak diretebileceğini anlayınca, geriye kameralara poz vermek kaldı.Bir süre sonra kalabalığın ilgisinden yorulan Papa, ‘Papamobil’ine binerek halkı aracından selamladı.


http://www.theworldline.com/papa-francis-de-selfie-akimina-katildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ukrayna’da sular durulmuyor

ukrayna1.jpg







Ukrayna’nın doğusunda tansiyon düşmüyor. Ukrayna birliklerin Rus yanlısı isyancılara karşı başlattığı operasyondan ilk can kaybı haberi geldi.


Ukrayna’nın doğusundaki birçok kentte Rusya yanlılarının hükümet binalarındaki işgali sürüyor. Slavyansk kentinde dün, Rusya yanlısı göstericilerin polis merkezini kuşatması sonrası bugün güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 1 güvenlik görevlisinin öldüğü 5 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi.Rusya yanlısı silahlı grup, polis ve güvenlik güçlerine ait merkezlerde kontrolü ele geçirdi. Grubun, binada bulunan silahlara da el koyduğu ve Rusya yanlılarına dağıttığı belirtiliyor.Bu gelişmelerin ardından Interfax haber ajansı, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un, Sloviansk’ta yaşayan sivillere şehir merkezini terk etmeleri, apartmanlardan çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları uyarılarını yaptığını duyurdu.Donestk’te de polis merkezinin kontrolü Moskova yanlılarına geçti. Binaya Rus bayrağı çekildiği belirtildi.Kiev yönetimi gelişmelere tepkili. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, bu tarz girişimlere tepkilerinin sert olacağı uyarısında bulundu. Kırım’ın Rusya’ya katılmasının ardından, Ukrayna’nın doğusundaki 3 kentte Rusya yanlısı gruplar hükümet binalarını işgal ederek, referandum talebinde bulunmuştu.

Ukrayna operasyon başlattı


Ukrayna güvenlik güçleri ise Cumartesi günü doğudaki Sloviansk kentinde polis karakolunu ele geçiren Rusya yanlısı silahlı kişilere karşı operasyon başlattı.


operasyon.jpg



İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook sayfasında “terörle mücadele operasyonuna tüm güvenlik birimlerinin” katıldığını belirtti.Rusya, Doğu Ukrayna’da güç kullanılmasının bu hafta sonunda krize çözüm amacıyla başlaması planlanan görüşmeleri baltalayacağı uyarısında bulundu. ABD, Ukrayna’daki olayları Rusya’nın kışkırttığını söylüyor. Kremlin iddiayı reddediyor.

İlk can kaybı


Öte yandan, Ukrayna yönetiminden “terörle mücadele operasyonu” sırasında ilk can kaybı açıklaması yapıldı.


can-kayb%C4%B1.jpg



Operasyon sırasında kasaba girişindeki iki kontrol noktasının Rusya yanlısı silahlı çetelerden temizlendiğini açıklayan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, “İki taraftan da can kaybı var. Bizden 5 güvenlik görevlisi yaralanırken bir arkadaşımız da hayatını kaybetti. Karşı taraftan imha ettiğimiz terörist sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak geri çekilen teröristler ölenleri de beraberinde götürdükleri için tam sayı veremiyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı kaçtı


Bu arada dün Rusya yanlısı silahlı gurupları desteklediğini açıklayan ve Slavyansk kasabasında Rusya’ya bağlanma referandumu yapmaya kararlı olduklarını duyuran kadın Belediye Başkanı Nelya Ştepa’nın kasabadan kaçtığı bildirildi.

NATO’dan açıklama geldi


NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin daha da tırmanmasından son derece endişeli olduğunu ifade etti.Rasmussen, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kırım’ın “yasa dışı ve gayrimeşru şekilde ele geçirilişinde” Rus birliklerince giyilen türden rütbe işaretlerinin olmadığı üniformalar giyen, özel Rus silahlarıyla donanmış insanların yeniden ortaya çıkmasının vahim bir gelişme olduğunu belirtti.Rusya yanlısı ayrılıkçıların, egemen bir devlet olan Ukrayna’yı istikrarsızlaştırma amacıyla planlı bir şiddet kampanyası yürüttüklerini gördüklerini kaydeden Rasmussen, Rusya’ya, özel güçler de dahil olmak üzere Ukrayna sınırındaki güçlerini çekme çağrısı yaptı.Rasmussen, “Herhangi bir bahaneyle daha fazla Rus askeri girişimi, sadece Rusya’nın uluslararası izolasyonunu derinleştirecektir” dedi.
http://www.theworldline.com/ukraynada-sular-durulmuyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Devrik lidere müebbet hapis

Zeynelabidin-bin-Ali.jpg






Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali, 2011′deki devrim sürecinde “göstericileri öldürmek ve yaralamakla” suçlandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Bin Ali, “göstericileri öldürme” suçundan yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.Arap baharına giden yolu açan Tunus devriminin başlamasının ardından Suudi Arabistan’a kaçan Bin Ali hakkında 3 yıldır devam eden davada karar verildi.Tunus’taki Askeri İstinaf Mahkemesi’nde görülen davada Bin Ali, müebbet hapis cezasına çarptırılırken, aynı suçtan yargılanan güvenlik güçleri mensuplarına 2 aydan 3 yıla kadar değişen hapis cezası verildi.Davada sanıklar, 17 Aralık-28 Şubat 2011 tarihlerinde Safakes, El-Kasreyn, Tale şehirleri ile başkent Tunus’ta 70 kişinin öldürülmesi ve 85 kişinin yaralanmasından sorumlu tutuluyordu.


ntvmsnbc


http://www.theworldline.com/devrik-lidere-muebbet-hapis/




 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
AB Komisyonu adaylarının 5’i de Türkiye’ye ‘evet’ demedi

ab.jpeg







Avrupa Birliği Komisyonu yeni başkanı adayları arasında Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakan yok.




AB Komisyonu başkanlığına aday Lüksemburglu Jean Claude Juncker (Avrupa Halk Partisi), Alman Martin Schulz (Sosyalistler-PES), Belçikalı Guy Verhofstadt (Avrupa için Demokratlar ve Liberaller Partisi (ALDE), Alman Franziska Maria Keller (Yeşiller) ve Yunan Aleksis Tsipras (Avrupa Solu (KEA), haftalık Yunan Real News gazetesine demeçlerinde Türkiye’nin AB üyeliğine “Evet” demediler.



‘TÜRKİYE BU HALİYLE AB’YE UYMUYOR’






Adaylar şunları söyledi:




Juncker: Avrupalılar genişlemeyi artık frenlemeli. Önce AB içindeki durumları düzeltelim sonra da yeni ülkeler davet edelim. Ancak her halükarda bir ülke Twitter’ı ve YouTube’u bloke ediyorsa kesinlikle AB üyeliğine hazır değildir. Böyle şeyler Avrupa değerleri ile uyuşmuyor.



Schulz: AB ile üyelik müzakereleri başladığından beri Türkiye pek çok alanda müthiş ilerleme kaydetti. Ancak, son aylarda özellikle hukuk devleti, düşünce ve basın hürriyeti ile ilgili geriye doğru atılan adımlar bizi son derece endişelendiriyor. AB’nin değerleri müzakere konusu değildir. Bu değerler de Türkiye’de teminat altına alınmadan üyelik görmüyorum.




Verhoftstadt: Erdoğan hükümeti, Türkiye’de sağlanan ilerlemelerde bozulma yolunda işaretler verdi. İşaretler de endişe verici. Bazı üye ülkelerin Türkiye’nin üyelik süreci için siyasi iradesi azaldı. Türkiye’nin AB üyeliği perspektifi daha da uzaklaştı.




Keller: Türkiye AB kriterlerini yerine getirirse üyeliğe kabul edilmelidir. Ancak, Erdoğan’ın bugünkü politikası, sözgelimi insan hakları ve demokrasi gibi AB kriterlerinden çok uzakta bulunmaktadır.



Tsipras: AB üyeliği için koşullar ve kriterler var. Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu geçen 3 Mart’ta, Türkiye’nin AB kriterlerinden uzaklaştığını açıkladı. Türkiye’nin bu kriterleri yerine getirmesini, ayrıca Kıbrıs’ın da yabancı askerler ve garantörler olmadan tekrar birleşmesini umut ediyoruz.



http://www.theworldline.com/ab-komisyonu-adaylarinin-5i-de-turkiyeye-evet-demedi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Johnn Depp cinayet davasında tanıklık edecek

cinayet-Johhny-Depp-mahkeme-tan%C4%B1k.jpg




Ünlü oyuncu Johnny Depp bir cinayet davasında zanlının akli dengesinin yerinde olmadığına dair tanıklık yapmak üzere mahkemeye çağrıldı.

Katil zanlısı Nancy Lekon 2009 yılında ABD’nin Los Angeles eyaletinde 25 yaşında bir kadını Cadillac marka bir limuzinle ezerek öldürmüş ve polise, “Olay yerine erkek arkadaşı Johnny Depp ile buluşmak için geldiğini” söylemişti.
Lekon’un avukatı müvekkilinin ünlü yıldızla bir ilişki yaşadığını zannediyor oluşunun akli dengesinin yerinde olmadığını kanıtladığını ve Depp’in ifadesinin dava için büyük önem taşıdığını iddia etti. Lekon bu ayın sonunda hakim karşısına çıkacak.


http://www.theworldline.com/johnn-depp-cinayet-davasinda-taniklik-edecek/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tayland’da Milli Piyango skandalı

Tayland.jpg






Tayland Maliye Bakanlığı’nın Kızılhaç’ı desteklemek için yaptığı özel piyango çekilişinde yapılan hile söylemleri ve resmi websitesinde sunulan iki farklı piyango sonucu ortalığı karıştırdı.


Maliye Bakanlığı, 35,000 dolar değerinde altın , 15 tane motosiklet ve 190 değişik hediyenin daha verildiği çekiliş sonucunu 8 Nisan 2014’te yayınladı. Ancak bu yayınlanan sonuçlar aynı gün iptal edilip, iki gün sonra 10 Nisan’da yeni liste yayınlandı.Büyük ikramiyeyi 89657 no’lu 788 sıralı kişi kazanmıştı ancak bakanlık kazananlar listesini değiştirip yeniden yayınladı ve kazanan kişi 07127 no’lu 474 sıralı kişi oldu.İlk yayınlanan listede kazandığı görülen kişiler yeni piyango sonucunun hile ile mi yoksa gerçekten bir yanlışlık eseri olarak mı kazandıklarının görüldüğünün araştırılmasını istiyorlar. Piyango bileti satın alan binlerce insan bu çekilişin sonucunu merakla bekliyorlardı. Milli Piyango Ofisi Müdürü Attagrit Tharechat çekilişte yapılan hatanın kendi ofisinin suçu olduğunu söyledi.Tharechat çekilişin her safhasının şeffaf olduğunu ama ofis çalışanlarının yanlışlıkla asıl kazananlar listesi yerine, örnek olarak hazırlanmış dolu formu Maliye Bakanlığı’na gönderdiklerini söyledi. Olaydan 5 saat sonra sonuçların yanlış olduğunun farkedilmesiyle hemen sonuçlar Tayland Maliye Bakanlığının resmi websitesi olan www.mof.go.th ‘den kaldırıldı.Tharechat “bunun bir hilebazlık olmadığını anlamak için ilk yayınlanan listedeki imzayada bakılabilir, o imza benim imzam değil. Örnek form için öylesine atılmış bir imza” dedi. Ayrıca bir komisyon kurulup araştırma yapılıp gerçek kazananlar listesinde bir değişiklik yapılıp yapılmadığının soruşturulmasını ve kamuoyunun komisyon kararı hakkında bilgilendirilmesi yönünde çalışmalar yaptırılacağını söyledi.Komisyon başkanı Kuntheera Tantirungsi araştırmalarının yaklaşık bir ay süreceğini ve sonuçta hatanın teknik mi yoksa yetkililerden kaynaklanan bir durum mu olduğunu tespit edebileceklerini aktardı.Tharechat ayrıca kazandığını zanneden kişilerin de üzüntülerini giderecek çözümler üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.


http://www.theworldline.com/taylandda-milli-piyango-skandali/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
“Cumhurbaşkanlığı pazarlıkları doğru değil”

kemal-kilicdaroglu.jpg







CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştu.


Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ben Erdoğan ile Gül arasında yapılan cumhurbaşkanlığı pazarlıklarını doğru bulmuyorum” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.CHP Lideri’nin gündeminde, Köşk seçimi, yerel seçim sonuçları ve kendisine yönelik yumruklu saldırı olayı vardı.Kılıçdaroğlu, Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.CHP Lideri, “Ben Erdoğan ile Gül arasında yapılan cumhurbaşkanlığı pazarlıklarını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı Gül, şimdiden kendini başbakan yerine koyup birinci derece rol oynarsa kukla olarak kalır o başbakan koltuğunda. Aday olacak mı olmayacak mı? ‘Erdoğan ile görüşüp söyleyeceğim’ diyorsa zaten tarafsız değildir. ‘Herkesin cumhurbaşkanı değil’ algısını da beslemiş olur” dedi.Kendisine yönelik yapılan yumruklu saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılmasını istedi ve isim vermeden Başbakan Erdoğan’ı suçladı: “Bu olay kişisel bir olay değil. İlk gelen bilgi benimle ilgili olarak ‘vatan haini’ tanımlaması üzerinden bu şiddeti gerçekleştirdiğini söylemesidir. Ana muhalefet lideri hangi gerekçeyle vatan haini ilan edildi? Bunu söylediğim zat belli. Yaptığı haksız suçlamaların ne tür sonuçlar doğurduğunu ve doğuracağını görmelidir.”Kılıçdaroğlu’nun gündeminde, 30 Mart yerel seçim sonuçları da vardı. CHP Lideri, “Sandıktan daha fazla çalışın mesajı aldık” ifadesini kullandı.Yüksek Seçim Kurulu’nu da eleştirilen Kılıçdaroğlu, YSK’nın hükümetin baskısına boyun eğen bir kuruluş haline geldiğini savundu.


http://www.theworldline.com/cumhurbaskanligi-pazarliklari-dogru-degil/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Şili’de dev yangın: Binlerce kişi tahliye ediliyor

yang%C4%B1n.jpg






Şili’nin liman kenti Valparaiso’da büyük bir orman yangınında iki kişi öldü, 500′den fazla ev kül oldu. Büyük Okyanus’tan esen rüzgarlarla büyüyen yangın nedeniyle binlerce kişi bölgeden tahliye ediliyor.


Şili’nin liman kenti Valparaiso’da büyük bir orman yangınında iki kişi öldü, 500′den fazla ev kül oldu.Büyük Okyanus’tan esen rüzgarlarla büyüyen yangın nedeniyle binlerce kişi bölgeden tahliye ediliyor.Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet tahliye operasyonu için orduyu görevlendirdi ve başkent Santiago’nun 110 kilometre batısındaki kenti felaket bölgesi ilan etti.Kentte birçok kişinin duman nedeniyle solunum sorunları yaşadığı belirtiliyor.Yangın sonrasında Valparaiso’nun büyük bir bölümü elektriksiz kaldı.Yangın söndürme çalışmalarına katılan gönüllüler, liman bölgesinde iki yaşlı kişinin kömürleşmiş cesetlerini buldu.Belediye Başkanı Jorge Castro, Şili televizyonuna, yangın nedeniyle evlerine terk etmek zorunda kalan kişiler için barınaklar oluşturduğunu söyledi.



http://www.theworldline.com/silide-dev-yangin-binlerce-kisi-tahliye-ediliyor/
 
Üst