15.04.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ocalan-.jpg






PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 2014 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için yapılan başvurunun kabul edildiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Merkezi Norveç’te bulunan Nobel Enstitüsü adaylık bölümünden DHA’ya yapılan açıklamada “İstanbul’dan birisi bize telefon edip, Abdullah Öcalan’ın neden aday gösterildiğini sordu. Söz konusu şahsa da bizim böyle bir konuda bilgi vermemizin mümkün olmadığını söyledik. Yani bize herkes başvuruda bulunabilir ve birisini aday gösterebilir ama gerek başvuruda bulunan, kişi veya kuruluşa, gerekse aday gösterilen kişiye aday listesine alındığına dair bilgi verilmez. Böyle bir şey sadece tarihi bir araştırma yapılması durumunda mümkün olur. Abdullah Öcalan’ın aday gösterildiği veya listeye alındığı konusunda tek bir kelime bile söyleyemeyiz. Aday gösterilen ve aday listesine kabul edilen kişilerle ilgili bilgiler en erken 50 yıl sonra açıklanır. Bunlar arasında sadece kazananların bilgileri kazandıkları açıklandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılır. Birileri Abdullah Öcalan’ın adaylığı kabul edildi diye haber yaptı ise kesin uydurmadır çünkü bu konuda bir yerden bilgi alması mümkün değil” denildi.


BAŞVURUNUN KABUL EDİLDİĞİ İDDİASI


Goran Hareketi milletvekili Heval Kwêstanî’nin, Abdullah Öcalan’ın 2014 Nobel Barış Ödülü için aday gösterilmesine ilişkin talebi Nobel Komitesi tarafından kabul edildi.Irak’taki Kürt partileri arasında yer alan Goran Hareketi milletvekili Heval Kwêstanî’nin 2014 Nobel Barış Ödülü’ne PKK lideri Abdullah Öcalan’ı aday göstermesine ilişkin başvurusu Nobel Komitesi tarafından kabul edildi. Nobel Barış Ödülü’ne bu yıl Papa Francis, Vladimir Putin, Edward Snowden gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 278 kişi aday olmuştu.Kwêstanî, 18 Temmuz 2013 tarihinde Öcalan’ın 2014 Nobel barış ödülü adaylığı için Norveç’teki Nobel Komitesi’ne başvurmuştu. Başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Kwêstanî, Öcalan’ın 2014 Nobel Barış Ödülü için en güçlü aday olduğuna inandığını ifade etti. Öcalan’ı Mandela’ya benzeten Kwêstanî, ödülün Öcalan’a verilmesinin, bölgedeki barış ve demokrasinin gelişmesinde önemli bir etki yaratacağını söyledi.1901-2013 yılları arasında 94 kez verilen ödüle, bugüne kadar 100 kişi ve 25 örgüt layık görüldü. Ödüllerden 28′i iki kazanan arasında paylaştırıldı. 2013 yılı Nobel Barış Ödülü’nü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü almıştı.2014 Nobel Barış Ödülü için toplam 231 kişi ve 47 örgüt aday gösterilmişti. Nobel ödülleri tarihinde şimdiye kadarki en yüksek aday sayısına ulaşıldığı aday gösterme süreci, 1 Şubat’ta sona ermişti. 2014 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi, 11 Ekim’de açıklanacak.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’NE ADAYLIK SÜRECİ


Norveç Nobel Komitesi tarafından belirlenen kriterlere sahip herkes, Nobel Barış Ödülü için aday gösterebiliyor. Ödüle aday gösterilenler ve kimler tarafından aday gösterildikleri ancak 50 yıl sonra açıklanabiliyor.Nobel Vakfı’na göre sadece aşağıda sıralananlar, Barış Ödülü için aday gösterebiliyor:
1. Parlamento ve hükümet üyeleri,

2. Uluslararası mahkeme üyeleri,

3. Üniversite rektörleri; sosyal bilimler, tarih, felsefe, hukuk ve teoloji bölümleri profesörleri; barış araştırma ve dış politika enstitüleri direktörleri,

4. Nobel Barış ödülü sahipleri,

5. Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen örgütlerin kurul üyeleri,

6. Norveç Nobel Komitesi’nin hali hazırdaki ve eski üyeleri,

7. Norveç Nobel Komitesi’nin eski danışmanları

Norveç Nobel Komitesi, Norveç parlamentosu tarafından atanan beş kişiden oluşuyor.


http://www.theworldline.com/nobel-enstitusunden-ocalan-aciklamasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
“Üzerimde bomba var” dedi, gözaltına alındı

Amerikan-futbolcusu.jpg








Amerikan futbolu oyuncusu Aldon Smith, kendisini özel aramaya almak isteyen havaalanı polisiyle kavga edip üzerinde bomba olduğunu söyleyince gözaltına alındı.

Los Angeles havaalanında güvenlik kontrolünden geçerken “bomba tehdidi” yapmakla suçlanan Amerikan futbolu oyuncusu Aldon Smith gözaltına alındı.

San Francisco 49 takımı oyuncularından 24 yaşındaki Aldon Smith, Pazar günü uçağa binmeden önce güvenlik kontrolü sırasında, daha sıkı aramadan geçirilmek üzere kenara çekildi.
Polis yetkilileri oyuncunun sert tepki gösterdiğini ve kendini aratmak istemediğini söylüyorlar.Havaalanı polis sözcüsü Karla Ortiz’e göre futbolcu bu aşamada kendisini aramak isteyen polislere, üzerinde bomba olduğunu söyleyerek geçmek istedi.

Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alındı.


Olaya tanık olan birinin TMZ.com adlı internet dedikodu sitesine koyduğu videoda oyuncu kelepçelenerek götürülmüden önce havaalanı polisiyle tartışır ve küfrederken görülüyor.Takımı San Francisco 49 olayla ilgili yorumu sorulduğunda “hayal kırıklığı” içinde olduğunu bildirdi ama başka yorum yapmadı.Aldon Smith geçen yıl uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili tedavi görmek üzere beş maç takımından ayrı kalmış ve 5 Kasım’da yeniden takıma döndüğünde iyileşme yolunda olduğunu söylemişti.


http://www.theworldline.com/uzerimde-bomba-var-dedi-gozaltina-alindi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vietnam, Siyasi tutukluları serbest bıraktı

Vietnam-Siyasi-tutuklular-serbest-.jpg






Vietnam, ABD ile serbest ticaret müzakerelerine devam ederken, hapis cezasına çarptırılan iki siyasi aktivisti serbest bıraktı.


ABD ile serbest ticaret anlaşması için müzakereleri sürdüren Vietnam, iki siyasi tutukluyu serbet bıraktı. Demokrasi yanlısı eylemleriyle bilinen Nyugen Tien ve Vi Duc Hoi geçtiğimiz haftasonu serbest bırakıldı.Vietnam’da öne çıkan bir diğer aktivist Cu Huy Ha Vu da Nisan ayının başlarında serbest bırakılmış ve serbest kalmasında büyük rol oynayan ABD’ye gitmişti.Vietnam, ABD ile serbest ticareti geliştirmeyi amaçlayan Trans-Pasifik Ortaklık Antlaşması (TPP) için müzakereleri sürdürüyor.ABD Kongresi üyeleri ABD-Vietnam işbirliğinin gelişiminin, Vietnam’ın insan hakları düzeyini iyileştirmesiyle bağlantılı olduğunu belirtti.Vietnam, Komünist Parti idaresinde, tek partili yapıya sahip bir devlet.Vietnam, Güney Doğu Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olarak görülüyor. Fakat buna rağmen hükümet, farklı siyasi görüşleri, inanç özgürlüğünü bastırıyor ve özel medya kuruluşlarını yasaklıyor.BBC Vietnam servisinden Le Nyugen, serbest bırakmaların ‘şaşırtıcı olmasına’ rağmen, bu adımın ‘komünist hükümetin muhaliflere karşı yaklaşımında bir yumuşama olduğu’ anlamına gelmemesi gerektiğini söylüyor. Le Nyugen, Vietnam’ın geçen sene Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’na girmesinden dolayı, insan haklarını geliştirmek için belirli bir çaba sarfettiğini belirtti.Serbest bırakılan aktivistlerden, Komünist Parti eski yetkilisi Vic Duc Hoi, ABD tarafından finanse edilen yayın kurumu Radio Free Asia’ya verdiği röportajda, “Vietnam hükümeti beni uluslararası baskı yüzünden serbest bırakmak zorunda kaldı” diye konuştu.Nguyen Tien Trung and Vi Duc Hoi’nun serbest bırakılmaları ardından, İnsan Hakları İzleme Örgütü Asya direktörü Phil Robertson da “Halen daha Vietnam hapishanelerinde olan yüzlerce siyasi mahkûm var. Bu sebeple, ‘Vietnam insan hakları konusunda kayda değer gelişmeler gösteriyor’ demek için henüz çok erken” dedi.


http://www.theworldline.com/vietnam-siyasi-tutuklulari-serbest-birakti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mesken Dağı’nda gerginlik

Mesken.jpg






9 gündür çadırda eylem yapan BDP’liler zirveye çıkmak isteyince olay çıktı.


Hakkari’deki Mesken Dağı’nda inşa edilecek karakol ve askeri operasyonlara karşı çıkmak için 9 gündür çadırda nöbet eylemde bulunan BDP’liler, basın açıklaması yapmak için bugün zirveye çıkmak isteyince, olaylar çıktı. Olaylar sırasında 4 asker atılan taşlardan hafif yaralanırken, 7 gösterici de atılan gözyaşartıcı bombalardan etkilendi. Göstericiler arasında bulunan bazı kişiler ise askerlerin bulunduğu zirveye yakın tepeye PKK bayrakları açtı.Hakkari’ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı’nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, bölgede kurulan çadırda nöbet tutan BDP’lilerin eylemi 9′ncu gününe girdi.‘Barış nöbeti’ adı altında başlatılan eylemde, bugün sabah saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi, nöbet yerinde toplandı. Çadırın kurulu olduğu bölgede toplanan yaklaşık bin 500 kişi daha sonra da basın açıklaması yapmak amacıyla Mesken Dağı’nın zirvesine çıkmak istedi. Ancak kalabalığın önü zirve yakınlarında asker ve polisler tarafından kesilerek geçmelerine izin verilmedi.Bunun üzerine Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve İl Başkanı Çallı, askeri yetkililerle görüşerek zirveye çıkmalarına izin verilmesini istedi. Çallı, amaçlarının barış sürecine destek vermek olduğunu, bu nedenle zirveye çıkarak, burada basın açıklaması yaptıktan sonra döneceklerini ifade etti. Bölgede bulunan askeri yetkili ise telefonla yaptığı görüşmeden sonra buna izin veremeyeceğini söyledi. Grubun ısrarcı davranması üzerine de gerginlik çıktı. Polis ve asker, grubu dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı. Grup arasında bulunan bazı kişilerin ise taş, havai fişek atarak karşılık verince olaylar büyüdü.Çıkan olaylar sırasında 4 asker atılan taşlardan hafif şekilde yaralanırken, 7 BDP’li de atılan göz yaşartıcı bombalardan etkilendi. Göstericiler arasında bulunan bazı kişiler ise çıktıkları tepelerde PKK bayrakları açtı. Bu kişileri de askerler göz yaşartıcı bomba ve zaman zaman havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bölgede zaman zaman da ses bombaları patladı. Olaylar sırasında bölgede gezen insansız hava aracı heronlar ise dikkat çekti. Hakkari’den kalkan askeri helikopterle bölgeye takviye ekipler sevk edildi.


http://www.theworldline.com/mesken-daginda-gerginlik/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Adana’da tutuklanan polisler serbest bırakıldı

Adanada-dinleme-iddias%C4%B1y.jpg






Adana’da dinleme iddiasıyla tutuklanan 6 polis serbest bırakıldı.


Adana’da ‘yasa dışı dinleme’ iddiasıyla tutuklanan altı polis, tutukluluğa itirazı değerlendiren nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8 Nisan’da 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınıp Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atanan ve daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu’na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen İsmail Bilgin, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden alınıp Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü’ne atanan Ertuğrul Yetkin ile 1 komiser ve 5 polis memurunun evine baskın yapmış, polisler gözaltına alınırken evlerinde de arama yapılmıştı.Gözaltına alınan polisler Adana Emniyet Müdürlüğü’nde bir gün sorgulandıktan sonra İsmail Bilgin, Ertuğrul Yetkin, Komiser Fevzi Mert ile polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal ve emekli Abdullah Karaca tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, polis memurları Ramazan Kasap ile Mehtap Avcu ise savcılıktan serbest bırakılmıştı.


http://www.theworldline.com/adanada-tutuklanan-polisler-serbest-birakildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yarın Kanlı Ay Tutulması yaşanacak

Kanl%C4%B1-Ay.jpg





Dünya yarın Türkiye saati ile 8:58’de başlayacak olan ve Kanlı Ay Tutulması adı verilen ender gökyüzü olayına kilitlendi.

Tarihi olayın son 500 yıl içinde sadece 3 kez gerçekleştiriği belirtiliyor.

Söz konusu tutulma, Dünya’nın uydusu olan Ay’ın gezegenin gölgesine girmesi ile başlayacak.

Uydunun tam olarak gezegenin gölgesine girmesi ile birlikte de Kanlı Ay Tutulması olarak adlandırılan tutulma olayı yaşanacak. Tutulma Türkiye’den gündüz saatlerinde gerçekleştiği için izlenemeyecek.

KOYU KIZIL BİR RENGE BÜRÜNECEK




Tutulma esnasında tam olarak kaybolmayan Ay, koyu kızıl bir renge bürünecek. Bu durum, tutulma olayı esnasında Dünya’dan yansıyan Güneş ışınlarının Ay’ın üzerine düşmeye devam etmesi ile açıklanıyor.

Güneşin kızıl – turuncu renkli ışınları için Dünya’nın atmosferinin oldukça şeffaf olması, bu ışınların tutulma esnasında Ay’ın yüzeyine çok etkili bir biçimde yansımasına sebep oluyor. Bu sebeple gökyüzü olayı esnasında Ay, kızıl renge bürünüyor.



4 KANLI AY TUTULMASINDAN İLKİ




Yarın gerçekleşecek olan ve 78 dakika boyunca sürmesi beklenen nadir tutulma olayı, 4 Kanlı Ay Tutulması’ndan oluşan serinin ilki olma özelliğini taşıyor.



http://www.theworldline.com/yarin-kanli-ay-tutulmasi-yasanacak/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hakan Şükür: ”En son tabela mezar taşıdır”

Hakan-%C5%9E%C3%BCk%C3%BCr.jpg






Eski milli futbolcu Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, statlardan isminin kaldırılmasına sosyal medya üzerinden cevap verdi.


Şükür, “Unutmasın kimse, en gerçek ve en son tabela mezar taşınızdır. Ve herkes ismiyle değil, kulluk hakkının hesabıyla yatar o taşın altına.” ifadelerini kullandı.Şükür, Ak Parti’den istifa ettikten sonra Sancaktepe ve Esenyurt’taki statlardan ismi kaldırılmıştı. Geçtiğimiz hafta Sancaktepe Belediyesi’nin ilçede bulunan stattan Hakan Şükür ismini kaldırması üzerine Şükür Twitter’dan, ‘Duvarda resmin olacağına alemde ismin olsun:)’ mesajını paylaşmıştı.Dün de Şükür’ün isminin Esenyurt’taki stattan kaldırıldığı basına yansımıştı. Bunun üzerine Şükür önce, “Al bu tabelayı al al al… :))) “Hakan Şükür’ün ismi Esenyurt’taki stattan da silindi.” .. :)))” şeklindeki esprili bir mesaj paylaştı. Şükür daha sonra, “Unutmasın kimse, en gerçek ve en son tabela mezar taşınızdır! Ve herkes ismiyle değil, kulluk hakkının hesabıyla yatar o taşın altına” ifadelerini kullandı.


twett%C4%B1r.jpg



http://www.theworldline.com/hakan-sukur-en-son-tabela-mezar-tasidir/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Abdullah Cömert cinayetinde 20 yıl hapis talebi

Abdullah-C%C3%B6mert.jpg







Hatay’da Abdullah Cömert’in Gezi Parkı gösterileri sırasında başına gaz fişeği atarak ölümüne yol açan bir polise olası kastla öldürme suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun raporuna göre Abdullah Cömert’in kafasına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu can verdiği ve “bundan herhangi bir kuşku bulunmadığı” ifade edildi. Radikal’in haberine göre polis memuru Ahmet Kuş’un Cömert’in vurulduğu sokakta görev yapan araç içerisinde gaz fişeği atmakla sorumlu olduğunu belirtildi.Kuş, iddianamede yer verilen ifadesinde, 3 Haziran 2013 saat 23 sularında olaylara müdahale ettiklerini, kontrollü bir şekilde gaz bombası attığını, bu işin eğitimin aldığını ve dolayısıyla kalabalıkların üzerine değil, arkalarına doğru fırlattığını söyledi. Toplam 25-30 gaz fişeği attığını anlatan Kuş, “Gaz fişeğinin bir kişiyi hedef alması durumunda öldürücü olup olmadığını bilmediğini, böyle bir olaya da şahit olmadığını, gaz fişeği mesafesinin atılan silaha göre 100-150 metre arası olduğunu” kaydetti.İddianamede ayrıca tanık ifadelerine de yer verildi. Tanıklardan Devren Demircioğlu o akşam Abdullah Cömert’le birlikte olduklarını, bir sokağa kaçtıklarını, koyu renkli bir aracın sokak başına geldiğini ve gaz fişeği attığını, birinin kendi önüne düştüğünü belirterek, “Kafamı çevirdiğimde Abdullah’ın yera düştüğünü gördüm. Atış yapan araç 25-30 metre mesafeden ateş etti” dedi. Cömert’e kendi aracıyla hastaneye götüren Ahmet Karaçaylı da cadde başında ‘Akrep’ tabir edilen bir polis aracı gördüğünü, Cömert vurulduktan sonra aracın hareket ettiğini söyledi. Yıldız Sokak’ta olan sekiz tanık da, Cömert’in polisler tarafından atılan gaz fişeğiyle yaralandığını anlattı.İddianamede, dosyadaki görüntülere ve tanık anlatımlarına göre o saatte Gündüz Caddesi’nde biri koyu, diğeri beyaz renkli olmak üzere iki polis aracının görev aldığı anlatıldı. Bu araçlardan beyaz olanın, “Olayın meydana geldiği Elektrik Mahallesi Yıldız Sokak’a doğru aracın ön kısmını sokağa bakar şekilde durdurup iki defa araçtan gaz bombası atışı yapıldığı, daha sonra Gündüz Caddesi’ne yönünü çevirip Uğur Mumcu istikametine gittiği, bu şekilde ölüme sebebiyet veren söz konusu fişeğin şüphelinin içinde bulunduğu araçtan atıldığı” vurgulandı.Gaz fişeğinin atıldığı nokta ile Cömert’in vurulduğu nokta arasında 36 metre bulunduğu kaydedilerek, gaz fişeğinin toplam ağırlığının 150 gram, azami menzilinin 90/150 metre olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:
“Gaz fişeğinin özellikleri ve menzili ile gaz fişeğinin atıldığı mesafe birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin gaz fişeğinin birilerine isabet etmesi halinde yaralayıcı ve öldürücü zarar vereceğini öngörmesine rağmen kalabalığa doğru gaz fişeğini ateşleyerek olası kast ile maktülün ölümüne sebebiyet verdiği…” Savcı Murat Üzüm tarafından hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


http://www.theworldline.com/abdullah-comert-cinayetinde-20-yil-hapis-talebi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bakan Çavuşoğlu: ”Başbakan kendini güvende hissetmiyor”

Ba%C5%9Fbakan.jpg







Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, herkes kendi gölgesinden korkuyor. Başbakanımız da kendini güvende hissetmiyor’ dedi


Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Böyle bir ortamda kimse kendini güvende hissetmiyor. Sayın Başbakanımız da kendini güvende hissetmiyor. Zaten kendisi de söylüyor.” dedi.AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “yanlış bir karar” nedeniyle, paralel yapının HSYK’yı ele geçirdiğini söyledi.Diplomasi Muhabirler Derneği üyeleriyle biraraya gelen Çavuşoğlu, hükümetin yeni reformlar üzerinde de çalıştığını söyledi. Halen üzerinde çalışıldığı için ayrıntı veremeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, “hukuk reformları olacak, temel hak ve özgürlükler konusunda reformlar olacak. Temel hak ve ihlallerinin önlenmesi yolunda reformlar olacak” dedi.

‘Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını sevmesek de uygulayacağız’


Anayasa Mahkemesi’nin daha önce siyasi kararlar aldığını söyleyen, buna örnek olarak da 367 kararını gösteren AB Bakanı, “sevsek de sevmesek de, beğensek de beğenmesek de, herkes uygulamak ve uymak zorunda” dedi.

’Paralel yapı HSYK’yı ele geçirdi’


Çavuşoğlu, Anayasa Mahkemesinin HSYK seçimleri konusunda daha önce “yanlış bir karar verdiğini” de söyleyerek, şöyle konuştu; “o zaman HSYK seçimleri için 1 kişi 1 oy sistemi getirilmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi yanlış karar verdi. Oysa iptal kararı olmasaydı HSYK’da çoğulculuk olabilirdi. Her kesimden, gruptan, cemaatten kişiler olacaktı. AYM, CHP’nin başvurusu üzerine, bunu iptal etti. Oysa hem Venedik Komisyonu’nun, hem AB’nin tavsiyesiydi 1 kişi 1 oy sistemi. AYM o zaman bu görüşleri niye dikkate almadı? YARSAV tek liste ile girer kazanır sanıyorlardı. Bu olmadı, paralel yapı HSYK’yı seçimlerde ele geçirdi.”

’İnşallah eski bakanlar aklanır’


Yolsuzluk iddiaları konusundaki soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, eski bakanlar ya da oğulları konusundaki yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, “bu konuda mahkemeler karar verecek. İnşallah aklanırlar. Ben bunu yargıyı etkileyecek şekilde değil, temenni olarak söylüyorum. Ama bana iddialar inandırıcı gelmiyor” dedi.AB Bakanı, paralel yapı ile mücadele ile, yolsuzluk konusunun birbirinden ayrılması gerektiğini de söyledi. Çavuşoğlu, “paralel yapıyla mücadele ile, yolsuzluk konusundaki hukuki süreci çok iyi ayrılmalıdır. biz hükümet olarak bu ayrımı çok iyi yapıyoruz” dedi.

‘Başbakan kendini güvende hissetmiyor’


Çavuşoğlu, yasadışı ve gizli dinlemeler konusunda, “herkes kendi gölgesinden korkuyor” dedi. Çavuşoğlu şöyle konuştu; “Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, herkes evinde, ofisinde kendini güvende hissetmiyor. Böyle bir ortamda kimse kendini güvende hissetmiyor. Sayın Başbakanımız da kendini güvende hissetmiyor. Zaten kendisi de söylüyor.” İnsanların değişik örgütlere üye gibi gösterilerek, telefonlarının dinlendiğini vurgulayan Çavuşoğlu, kendi bakanlığının dinlenmesi konusunda endişesi olup olmadığı konusundaki soruya karşılık, “ben arkadaşlarıma güveniyorum. Ama dışardan dinleme var mı yok mu bilemem” yanıtını verdi.Çavuşoğlu, dinlenme olasılığına karşı AB Bakanlığı’nda ek önlemler alınmadığını da, “gizli saklı birşey konuşmadığımız için ek önlem almadık” sözleriyle anlattı.

’AB’ye ihtiyaç yok diyenlere katılmam’


Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “AB’ye üyelik en büyük dış politika projemizdir” dedi. “Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı yok” diyenlere katılmadığını da söyleyen AB Bakanı, “dünya güç dengesinde kayma var, doğru. Ancak Avrupa hala en demokratik, en gelişmiş kıta” dedi.


http://www.theworldline.com/bakan-cavusoglu-basbakan-kendini-guvende-hissetmiyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vatandaş isyan etti, BDDK harekete geçti

Fatura-%C3%B6deme-merkezleri.jpeg






Fatura ödeme merkezleri vatandaşı isyan ettirince BDDK harekete geçti. Fatura ödeme merkezleri bankalar gibi denetime tabi tutulacak…


Elektrik, doğalgaz, su, telefon şirketleri ve bankalar adına tahsilât yapan fatura ödeme merkezleri vatandaşı isyan ettirdi. Komisyon alarak fatura tahsilatı yapan bu merkezlerin vatandaştan aldığı fatura bedelini ilgili kurumlara aktarmadığı ortaya çıktı.Sabah’da yer alan habere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bu konuda Türkiye’nin dört bir yanından şikâyetlerle vurgun ihbarları yağdı. Ekonomi yönetimi konuya el koydu. Adına tahsilât yapılan şirketler ve bankaların vatandaşı bilgilendirici çalışma yapılmasına karar verildi. Fatura ödeme merkezleri bankalar gibi denetime tabi tutulurken, faaliyet iznini de BDDK’dan alacak. Ödeme merkezlerinin finansman sorunu yaşamaması için ödenmiş sermayesinin de en az bir milyon lira olması gerekiyor.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI


Türkiye genelinde yaklaşık 400′e yakın fatura ödeme merkezi bulunuyor. BDDK, “Faturalarınızı vezne vezne dolaşmadan güvenilir bir şekilde ödeyin” gibi sloganlarla bankacılık hizmeti verir gibi müşteri çeken ödeme merkezlerine uyarı yazısı gönderdi.

FATURANIZI ÖDERKEN DİKKAT!


Fatura sırası beklemekten bıkan vatandaşların tercih ettiği ödeme merkezlerine yönelik yüzlerce şikâyet alan tüketici dernekleri de sorunun büyümemesi için ilgili kurumları uyardı. Yetkili kurumların vatandaşları bilgilendirmesini isteyen tüketici dernekleri, vatandaşı mağdur etmeyen bir yapıya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Bu merkezlerde fatura işlemi 1 liralık komisyon ücretiyle kısa bir sürede yapılıyor. Şirketlerden bayilik alan işletmeler, bilgisayar programıyla faturaları internet üzerinden kişisel hesaplarıyla ödüyor. Vatandaştan nakit tahsilât yapıyor. Faturanın ödendiğine yönelik bir belge veriliyor. Ancak bu belgenin resmi bir geçerliliği bulunmuyor. Para yatırılmadığında devlet kurumları karşısında vatandaş sorunlu oluyor.

400 BİN FATURA YATIRILIYOR


Ödeme merkezlerine yönelik şikâyetlerde İstanbul başı çekiyor. Özellikle, Küçükçekmece, Ümraniye, Bahçelievler başta olmak üzere birçok ilçede işyeri açma izni olmayan ödeme merkezleri kapatılmaya başladı. Türkiye genelinde her ay yaklaşık 400 bin fatura 200 milyon liralık ödeme yapılıyor. Dolandırıcılara karşı ilgili kurumların dikkatli olması gerekiyor.

BANKA İSMİYLE ALDATIYOR


Gelen şikâyetleri dikkate alan BDDK “banka” adıyla fatura tahsilâtı yapan merkezleri yazılı olarak uyardı. BDDK, banka ismi kullanarak hizmet veren merkezler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Daha önce Enerji Bakanlığı da elektrik şirketlerinin adını kullanan firmaları takibe aldı.

BDDK DENETİME BAŞLADI


Ödeme merkezleri banka gibi işlem görecek. BDDK, şikâyetlerden yola çıkarak ilgili ödeme merkezlerini denetleyecek. Murakıpların vereceği rapora göre vurgun yaptığı tespit edilen ödeme merkezleri kapatılacak.


http://www.theworldline.com/vatandas-isyan-etti-bddk-harekete-gecti/
 
Üst