02.05.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Diyarbakır’da kaçırılan askerler serbest


PKK.jpg





BDP Diyarbakır İl Başkanı, Lice’de kaçırılan iki uzman çavuşun serbest bırakıldığını açıkladı.


27 Nisan’da, Jandarma karakolu inşaatını protesto eden bir grup, Diyarbakır-Bingöl yolunu trafiğe kapatmış ve yolda mahsur kalan yolcu otobüsündeki iki uzman çavuş kaçırılmıştı.


http://www.theworldline.com/diyarbakirda-kacirilan-askerler-serbest/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rus petrol tankerine Hollanda koruması

Rus-petrol-tankerine-Hollanda-korumas%C4%B1.jpg






Greenpeace grubuna ait bir gemiye operasyon düzenleyen Hollanda polisi 30 aktivisti tutukladı. Aktivistler Rotterdam’a demir atmak isteyen bir Rus petrol tankerini engellemeye çalışıyorlardı.


Greenpeace çevreci kampanya grubuna ait bir gemiye operasyon düzenleyen Hollanda polisi 30 aktivisti tutukladı.Aktivistler Rotterdam’a demir atmak isteyen bir Rus petrol tankerini engellemeye çalışıyorlardı.Greenpeace geminin Kuzey Kutbu’ndaki yeni bir deniz platformundan ilk petrolü taşıdığını söylüyor.

‘Kuzey Kutbu petrolüne hayır’


Greenpeace, Perşembe günü Rainbow Warrior gemisinden yola çıkan lastik botların Rus gemisinin geçişini başarıyla bloke ettiğini söyledi.Ama Hollanda polisi geminin Rotterdam limanına demirlemesinin mümkün olduğunu söyledi.Petrol Gazprom’a ait olan Prirazlomnaya petrol platformundan geliyor.Burası Eylül ayında Greenpeace’in protestosuna hedef olmuştu.

Rusya’nın petrole ihtiyacı var


Gazprom projesi Rusya’nın Barents Denizi’nden petrol çıkarmak için ilk çabadır.Greenpeace bunun bir çevre felaketi olacağını söylüyor.Rusya’nın ekonomisi ve büyümesi büyük petrol ve gaz yataklarının gelirlerine büyük ölçüde bağlı.


http://www.theworldline.com/rus-petrol-tankerine-hollanda-korumasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dakika dakika 1 Mayıs…

Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları için izin çıkmayınca, Taksim’e çıkmaya çalışan gruplara, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy’de müdahale edildi.


1mayis2.jpg




İşte dakika dakika 1 Mayıs notları.


18:10


Valilik, İstanbul’daki olaylarda 142 kişinin gözaltına alındığını, polislerin de aralarında bulunduğu 90 kişinin ise yaralandığını açıklandı.

16:15


İstiklal Caddesi’nde ara sokaklarda toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup polisi protesto ederek caddeye çıkmak istedi. Balık Pazarı girişinde “Her yer Taksim Her yer Direniş” sloganları atan gruba polis dağılın uyarısında bulundu. Grup dağılmayınca gruba TOMA’dan sıkılan tazyikli su ve plastik mermi ile müdahele edildi. Göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

16:05


Sabah saatlerinde Taksim istikametinde trafiğe kapatılan Unkapanı Köprüsü ve Beşiktaş Barbaros Caddesi’nde trafik normale döndü.

16:00


Sabahın erken saatlerinden itibaren polis müdahalesinin sürdüğü Beşiktaş’ta gerginlik sona erdi. Trafiğe kapatılan Barbaros Bulvarı trafiğe açıldı. Ancak polisin bekleyişi halen sürüyor.

15.54


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü, Sabahahat Tuncel ve Milletvekili Levent Tüzel İstiklal Caddesi’nde bulunan parti il binasına geldi. Bir süre burada kalan HDP’liler daha sonra İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, “İstanbul’un her yerinde hüküm sürmekte olan olayları protesto ediyoruz. Şu anda İstanbul kendi güvenlik güçlerinin, kendi devletinin işgali altındadır. Kendi öz bayramımızı kutlamamız yasaklanmıştır. Hükümet 1 Mayıs’ta Taksim alanının işçilere yasaklamak istedi, ama bütün İstanbul Taksim 1 Mayıs alanı haline geldi. Güvenlik önlemleri nedeniyle işçiler işlerine bile gidemediler. Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça” dedi.

15:22


İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Ulaşıma kapalı olan Topkapı – Eminönü arası Tramvay seferleri ile Topkapı – Söğütlüçeşme arası Metrobüs seferleri ulaşıma açılmıştır.” dedi.

14:52


Şişli’nin ara sokaklarında devam eden polis müdahalesinde gazeteciler de nasibini aldı. Abide-i Hürriyet Caddesi’nde polise taş ve şişe atan yüzü maskeli kalabalık gruba polis, TOMA ile müdahale etti. Tazyikli ve gazlı suyla yapılan müdahale sırasında olayları takip eden gazeteciler de etkilendi. Bir apartmanın giriş kapısında görüntü almaya çalışan gazetecilere TOMA’dan su sıkıldı. Gazeteciler sıkılan suyla ıslanırken kameralar da zarar gördü.

14.20


CHP’li Hamzaçebi’nin zor anları


Beşiktaş’ta çıkan olaylar sırasında polisin attığı gaz bombası CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin de bulunduğu kafeye isabet etti. Gazdan etkilenen Hamzaçebi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.Taksim’e yürümek isteyen göstericiler Beşiktaş’ta polisle çatıştı. Çıkan olaylar sırasında polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis müdahalesi sırasında atılan gaz bombası bir kafeye isabet etti. Bu sırada kafede bulunan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Gazdan etkilenen Hamzaçebi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kapıya uzak kalan bazı vatandaşlar ise kafenin duvarından indi. Eylemcilerin yardımı ile dışarı çıkartılan vatandaşların gazdan etkilendikleri görüldü. Gazın etkisiyle gözleri yaşaran CHP’li Hamzaçebi ise kafeden dışarı çıkarak gaz atan polislerin yanına gitti. CHP’li Hamzaçebi, polislere tepki gösterdi.

13:33


Polis Taksim’e yürümek isteyen gruplara Beşiktaş ve Şişli çevresinde müdahale ediyor. Olaylar sırasında yaralananlar hastanelere getiriliyor. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen bir polis memurunun Cevahir Alışveriş Merkezi önünde bacağından yaralandığı belirlendi.. Göz altına gaz kapsülü isabet ettiği belirtilen bir kişi de Şişli’den ambulansla hastaneye getirildi. Öte yandan gaz bombasından etkilenen, kafa travması geçirdiği belirtilen kişiler de ambulansla hastaneye getirilerek acil serviste tedavi altına alındı.

13:12


Beşiktaş abluka altında. Göstericilerle polis arasında arbede yer yer devam ediyor. Ara sokaklarda barikatlar ve polis müdahalesi sürüyor.

13:00


Mecidiyeköy metrosunu kullanmak isteyen vatandaşlar biber gazından etkilenerek zor anlar yaşadı.

12:55


DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, Altunizade’den Boğaziçi Köprüsü’ne yürüdü. 1 Mayıs’ı kutlamak için yürüyerek karşıya geçmek isteyen gruba polis izin verilmedi. Bunun üzerine eylemlerine köprü girişinde devam eden işçiler, burada sloganlar attı, halaylar çekti. Eylemlerini bir süre daha Boğaz Köprüsü girişinde sürdüren işçiler, daha sonra geldikleri araçlara binerek Bostancı’daki merkezlerine döndüler.

12.50


BEŞİKTAŞ’TA SES BOMBASI PANİĞİ


Beşiktaş’ta bir ara sokakta bulunan patlamamış ses bombası paniğe neden oldu. Beşiktaş’ta yaşanan olaylar sırasına ise bir gazeteci yaralandı.Beşiktaş’ta sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi aralıklarla devam etti. Müdahale sırasına göstericileri bulan polis, patlamamış bir ses bombasını da fark etti. Beşiktaş’taki gösteriler sırasında bir gazeteci de başından yaralandı. Yaralı gazeteciye ilk müdahale çevik kuvvet ekibi tarafından yapıldı. Kafasından yaralanan gazeteci, arkadaşlarının yardımı ile CHP İlçe binasına taşındı. Gazeteci daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

12.20


Şişli’deki ara sokaklarda polis müdahalesi devam ediyor. Molotof, havai fişek, sapanla bilye ve taş atan gruba polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Feriköy ve Kurtuluş’taki ara sokaklarda devam eden çatışmada, bazı gruplar TOMA’ların ilerlemesini engellemek için elektrik direkleriyle çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu. Polisler yola devrilen elektrik direklerini kaldırarak gruba yaklaşmaya çalıştı. Gruptan atılan bazı molotoflar TOMA’lara isabet etti. Atılan molotofların isabet etmesi sonucu bazı iş yerlerinde yangın çıktı. TOMA’dan sıkılan su sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Polisle gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

12.12


DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, Altunizade’den Boğaziçi Köprüsü’ne yürüdü. 1 Mayıs’ı kutlamak için yürüyerek karşıya geçmek isteyen gruba polis izin verilmedi. Bunun üzerine eylemlerine köprü girişinde devam eden işçiler, burada sloganlar attı, halaylar çekti. Eylemlerini bir süre daha Boğaz Köprüsü girişinde sürdüren işçiler, daha sonra geldikleri araçlara binerek Bostancı’daki merkezlerine döndüler.

11.30


Beşiktaş’ta polisin gruplara müdahalesi sürüyor. Barbaros Bulvarı’ndaki kalabalık giderek artıyor. Polis TOMA’larla su sıkıyor.

11.20


DİSK Genel Merkezi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen sendika işçileri, Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun önünü kesti. DİSK yetkilileri ve milletvekilleri polisle konuşurken çevik kuvvet ekipleri işçilerin olduğu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu.

10: 38


Okmeydanı savaş alanına döndüPolisin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’na izin vermemesi üzerine Okmeydanı’nda toplanan bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Okmeydanı savaş alanına döndü. Molotof kokteyllerinden etkilenen bazı iş yerleri yandı.

10:27


Antikapitalist Müslümanlar üyesi bir grup Fatih Camii avlusunda 1 Mayıslarda ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Taksim’e gitmek için Cami’den yürüyüşe geçti.

10:09


Okmeydanı Hastanesi civarında çatışmalar yaşanıyor. Polis yoğun gaz bombası atıyor, eylemciler ise barikat ve taşlarla karşılık veriyor.

09: 44


E-5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti.

09:30


Beşiktaş’ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce “dağılın” anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

09:21


Taksim’e yürümek için Okmeydanı Hastanesi önünde gruplar toplanmaya başladı.

09:00


Türk-İş sendikası üyeleri Taksim’e geldi. Grup Kazancı Yokuşu’nda ölenler için çiçek bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Türk-İş üyeleri kısa bir açıklama yaptıktan sonra kutlama yapacakları Kadıköy Meydanı’na hareket etti.

08.50


Beşiktaş’ta polis göstericilere müdahale etti. Göstericiler “Sula, sula, 2 TOMA birden” sloganları attı.
Beşiktaş Barbaros meydanı’nda toplanan bir grup göstericiye polis önce “dağılın” anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis önce kalkanlarla müdahale etti sonra gaz attı. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı. Polis amiri megefonla TOMA’yı kullanan polise talimatlar verdi. Polis amirinin, TOMA’ya “Evet TOMA suluyorsun”, “TOMA bir kere suluyorsun”, “TOMA öne doğru suluyorsun” dediği duyuldu.
Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş attı. Arka sokaklara kaçanlar daha sonra yeniden toplanmaya başladı.


08:45


CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal polislerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutladı. Daha sonra, polisleri müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyaran Tanal “AİHM kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir” dedi. Tanal ve bazı göstericiler polis barikatı önünde oturma eylemi yaptı. “Berkin elvan ölümsüzdür”, “Onbeşinde bir fidan Berkin Elvan” sloganları atıldı.

08:30


Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı’na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı. 3 TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de kalkanlarıyla bekleyişini sürdürüyor.

08:00


Polis İstanbul Valiliği’nin emriyle Halaskargazi Caddesi’ni Mecidiyeköy’den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.

07:40


Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirildi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Ancak polis dünden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek çekici çağırdı. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu. Polise engel olmak isteyen iki kişi gözaltına alındı. Değiştirilen halat ile birlikte CHP otobüsü bulvar girişinden çekildi.

07:20


CHP OTOBÜSÜNÜN ÇEKİLMESİNE ENGEL OLANLAR GÖZALTINDA


Bazı CHP’liler ile Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan grup, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda toplanmaya başladı.Güvenlik güçleri, “Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Burası kutlama yapılacak yer değildir. Dağılın” şeklinde anonslar yaptı.Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı’nda park halinde bekleyen CHP’ye ait 2 seçim otobüsünün kaldırılmasını istedi.Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Polis ise dün geceden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek, çekici çağırdı. Çekici, otobüsleri kaldırmak için çalışma başlattı.Bu sırada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında bulunduğu grup, çekicinin önüne oturarak, otobüsün kaldırılmasına izin vermedi. Uyarıları dikkate almayan grubu, çevik kuvvet ekibi kalkanlarla bölgeden uzaklaştırdı.Bu olayın ardından otobüs, çekici ile alandan kaldırıldı. Otobüsün çekilmesine engel olmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı. Diğer otobüs ise partililer tarafından CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın önüne park edildi. Grup, sloganlar atarak bekleyişini sürdürüyor.Bu arada, Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı’na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı.

07:00


Taksim İstiklal Caddesi’nde bir çok dükkan kapalı.

06:50


DİSK üyeleri Şişli’deki genel merkez önünde toplanmaya başladı.

06:30


Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar saat 06.30 sıralarında meydanda görev yapan temizlik işçileri ile Cumhuriyet Anıtına çelenk koydu. Hazinedar’la çelenk koymak için Cumhuriyet Anıtı’na giden işçilerin çalı süpürgelerini yanlarına almalarına izin verilmedi.

OKMAYDANI’NDA MÜDAHALE


Okmeydanı’nda polise molotofkokteyli, taş, havaifişek ve demir bilye atan gruba müdahale edildi.Piyalepaşa Bulvarı’nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Okmeydanı’na doğru yürüyüşe geçti.Burada önlem alan çevik kuvvet ekiplerine, molotofkokteyli, demir bilye, havaifişek, taş ve ses bombası ile saldıran gruba, biber gazıyla müdahale edildi.Müdahalenin ardından, ara sokaklara dağılan gruptakiler, zaman zaman polise içlerine çivi doldurulmuş havaifişekler attı.Göstericilerin attığı bir molotofkokteyli, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç, yangın söndürme tüpleriyle söndürüldü. Güvenlik güçlerinin arasına atılan molotofkokteyli de kısa süreli paniğe neden oldu.Olayı görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösteren eylemciler, ara sokaklardan polise taş, havaifişek atmaya devam ediyor.Polisin TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ve “Akrep” olarak adlandırılan araçlarla önlem aldığı bölgede, iş yerlerinin çoğunun kapalı olduğu ve trafik akışında aksama yaşanmadığı görüldü.

TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.

TOMALAR KONUŞLANDIRILDI


Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren ‘akrep’ diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA’lar görev yerlerine konuşlandırıldı.

TAKVİYE POLİSLER İSTANBUL’DA


Türk Hava Yolları’na ait uçaklarla saat 02.30′dan itibaren Samsun, Erzurum, İzmir ve Kars’tan çok sayıda çevik kuvvet polisi İstanbul’a geldi. Polisler daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bekleyen otobüslerle, görev yapacakları noktalara götürüldü.

VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALDI


1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemleri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kimi vatandaşlar iş yerilerine gidemezken, bazıları ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.

HASTANEYE GİDENLER YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI


1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim’e ve Taksim’e çıkan yollara kurulan barikatlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Büyükdere Caddesi girişine kurulan polis bariyerleri nedeniyle hastaneye ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin vatandaşlara izin vermemesi nedeniyle vatandaşlar alternatif yollara yönlendirildi. Bazı vatandaşlar ise ulaşım sıkıntısı nedeniyle yürümeyi tercih etti.Metrobüs düzenlemesi vatandaşı isyan ettirdiİstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs nedeniyle metrobüs seferlerinde yaptığı düzenleme, yolcuları isyan ettirdi.İşlerine gitmekte zorlanan vatandaşlar, “Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Yazıklar olsun” diyerek duruma tepki gösterdi.İstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs tedbirleri çerçevesinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte metrobüs çalışmazken, Avrupa yakasında ise seferler Topkapı’ya kadar yapıldı. Karar gereği vapur seferleri de iptal edildi.Kadıköy’de Metrobüsü kullanmak Söğütlüçeşme istasyonuna gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Avrupa yakasında geçmek isteyen bir vatandaş kısıtlamaları eleştirdi. Seferlerin iptali, duraklardan yapılan anonslarla duyurulmaya çalışıldı.Avrupa yakasında ise metrobüs seferleri Topkapı’ya kadar yapıldı. Duruma isyan eden bir yolcu, “Yolda kaldık. Kapalı olduğu söylendi. Çalıştığı görülünce binelim dedik. Kadıköy’e gidecektim ama şimdi nasıl gideceğimi bilmiyorum herhalde otobüse bineceğim” dedi.Bir başka vatandaş ise ,”Abi vatandaşı bu kadar mağdur etmeyecekler. Nasıl gideceğimi bilmiyorum ulaşım sorun. ” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ulaşıma 1 Mayıs darbesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Valiliğin aldığı kararlar doğrultusunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Anadolu yakasından Avrupa’ya metrobüs ve bazı metro seferlerinin yapılmayacağını duyurdu. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:06.00′dan itibaren İstanbul Metrosu Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent- Taksim arasında yolcu taşıması yapılmayacak. Taksim-Kabataş Füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.Metro seferleri sadece Levent- Hacıosman arasında sefer yapacak.Metrobüs seferleri ise 06.00′dan itibaren Anadolu yakasından Avrupa yakasına yapılmayacak. Metrobüs hattında Avrupa Yakasında ise Beylikdüzü- Topkapı aktarma istasyonu arasında seferler yapılacak.Bağcılar- Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı- Kabataş arası sefer yapılmayacak.Kadıköy- Kartal metro hattı normal seferlerine devam edecek.Aksaray- Atatürk Havalimanı hattında hafif metro seferleri normal devam edecek.


http://www.theworldline.com/dakika-dakika-1-mayis/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
1 Mayıs’ta Ukrayna karıştı

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Donetsk Savcılık Binası’nı taş ve sopalarla işgal etmeye çalışıyor...


Rusya-Ukrayna1-May%C4%B1s.jpeg



Lenin Meydanı’nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ü kutlayan ayrılıkçılar daha sonra savcılık binasına doğru yürüyüşe geçti. Ukrayna polisi, Donetsk’te Rus yanlılarının eline geçmemiş tek kamu binası olan savcılık binası çevresinde güvenlik barikatı oluşturdu.
Taşlarla, sopalarla saldıran isyancılara güvenlik güçlerinin biber gazıyla müdahale etti. Binanın camlarını, kapılarını kıran Rusya yanlılarının, güvenlik barikatını aşması üzerine polisler binanın içine girdi.
Ukrayna güvenlik güçlerinin savcılık binasını terketmesini isteyen Rus yanlısı ayrılıkçılar, çevresini kuşattıkları savcılık binasına taşlarla saldırmaya devam ediyor.


http://www.theworldline.com/1-mayista-ukrayna-karisti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Adını geneleve verdiler

Dominique-Strauss-Kahn.jpg






Yaşadığı seks skandalının ardından görevini bırakmak zorunda kalan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın adı Belçika’da açılan bir geneleve verildi. Tepki gösteren Strauss-Kahn, mahkemeye başvuracağını açıkladı.


Dominique Strauss-Kahn, Fransız kamuoyunda DSK kısaltmasıyla anılıyor. Belçika’nın Balton kenti yakınlarında bir genelev açan Dominique Alderweireld adlı girişimci, genelevine bu ismi verdi.Genelev işletmecisi Alderweireld, “Genelevime isim koyarken Dominique Strauss-Kahn’ı düşündüm. DSK göz kırpma, iyi bir Reklam demek. Herkes ondan bahsediyor” dedi.Eski İMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın Paris ve Brüksel’de yetki verdiği 5 avukat, olayla ilgili yasal yollara başvurulacağını açıkladılar.Strauss-Kahn, 2011 yılının mayıs ayında yaşadığı seks skandalı nedeniyle İMF Başkanlığından ayrılmak zorunda kalmıştı.New York’ta bir otelde kat görevlisine tecavüz etmekle suçlanan Strauss-Kahn, hakkında açılan davada “kadının rızasıyla seks yaptığını” itiraf etmişti.Skandal, Fransa’da sol partilerin 2012′deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortay aday olarak göstermek istedikleri Strauss-Kahn’ın siyasi kariyerini bitirmişti.


http://www.theworldline.com/adini-geneleve-verdiler/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hapishanede patlama

hapishanede-patlama.jpeg





ABD’nin Florida eyaletindeki bir hapishanede meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğü, 100′den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Patlamanın gaz kaçağından meydana geldiği tahmin ediliyor.

Yetkililer, yerel saatle 23.00′de meydana gelen patlamada Pensacola kentindeki Escambia Hapishanesi’nin kısmen çöktüğünü açıkladı.

Patlamaya gaz kaçağının neden olduğu sanılıyor. Yaralananlar hastaneye kaldırılırken tutuklular da bölgedeki diğer hapishanelere nakledildi.


http://www.theworldline.com/hapishanede-patlama/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İstanbul’da uçuş da yasak

ucak-.jpg





1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da ulaşım tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapatılan yollara İstanbul semaları da eklendi.


‘NOTAM’ olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, gün doğumundan gün batımına kadar Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı, Şişli İlçesi Mecidiyeköy, Fatih İlçesi Saraçhane, Beşiktaş İlçesi Dolmabahçe Meydanı, Kadıköy İlçesi İskele Meydanı semaları uçuşa kapatıldı.Bu bölgelerde sadece devlet hava araçları uçuş yapabilecek. Hava sahasında yasak, yer seviyesinden başlayıp 20 bin feet (yaklaşık 6 bin 600 metre) yükseksiliğe kadar geçerli.Uçuş yasağı Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’na inen-kalkan veya İstanbul üzerinden transit uçan hava araçlarını da kapsamıyor. Alınan uçuş yasağının insanların yoğun olduğu bölgelerde, tedbir amaçlı zaman zaman alındığı öğrenildi.


http://www.theworldline.com/istanbulda-ucus-da-yasak/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başbakan Erdoğan’ın Yenikapı çağrısına bir tek kuşlar uydu!

Yenikap%C4%B1.jpg






1 Mayıs kutlamaları için izin verilen alanlardan Yenikapı’daki meydan bomboş kaldı.


Sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama ısrarı üzerine bu bölgede olaylar çıktı. Valiliğin izin verdiği alanlar ise boş kaldı.Valilik tarafından Kazlıçeşme ve Yenikapı’da yeni yapılan meydanlar kutlama adresi olarak gösterilmişti.Yenikapı’daki alana kimse gitmedi. Meydana seyyar tezgah kuran Celal Korlaş da umduğunu bulamadı. Köfte ekmek satan Korlaş gelen olur umuduyla geldiği meydanı boş buldu. Korlaş, müşteri gelir umuduyla meydanda bekleyişini sürdürüyor.


http://www.theworldline.com/basbakan-erdoganin-yenikapi-cagrisina-bir-tek-kuslar-uydu/


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yaralı polisi böyle taşıdılar!

Yaral%C4%B1-polis.jpg





Okmeydanı’nda ara sokaklardan çıkan bazı guruplar, polislere havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi.


1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı’nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi’ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı guruplar, polislere havai fişek, molotof kokteyli fırlatarak sapanlarla taş attı. Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotof kokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti. Aracın alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı. Olaylar sürerken bir polis atılan taşla yaralandı. Yaralı polise arkadaşları müdahalede bulundu.

OKMEYDANI´NDA EYLEMCİ POLİS KOVALAMACASI


İSTANBUL Okmeydanı’nda göstericilerle polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Bulvar üzerinden Şişli’ye gitmek isteyen göstericiler, polis ekiplerine taşlarla saldırırken, polis biber gazıyla karşılık verdi.Okmeydanı’nda sabah saatlerince başlayan eylemci-polis kovalamacası ara sokaklardan çıkan göstericilerin Şişli’ye yürümek istemeleri üzerine bulvar üzerinde sürdü. Okmeydanı’ndan Şişli’ye doğru gitmek isteyen 100 kadar eylemci polis ekiplerine sapanlarla taş atarken, polis gaz fişeği atarak karşılık verdi. Gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu eylemcilerden biri hafif şekilde yaralandı. Eylemci iki grubun arasında kalan polis ekipleri gazla müdahale ederek göstericilerin ara sokaklara kaçmalarını sağladı.Eylemciler, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına zarar vererek kırarken, kendilerini görüntüleyen gazetecilere de sapanla taş attı.


http://www.theworldline.com/yarali-polisi-boyle-tasidilar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Çin ve Rusya’dan ortak gözdağı

deniz-tatbikat%C4%B1.jpg





Çin ve Rusya, Doğu Çin Denizi’nde ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştireceğini açıkladı. Deniz tatbikatı bu ay sonunda gerçekleştirilecek.

Çin Savunma Bakanlığı’nın internet sayfasında yapılan açıklamada, Çin ve Rusya’nın Doğu Çin Denizi’nde Mayıs ayı sonunda ortak bir tatbikat gerçekleştirecekleri belirtildi.

Çin’in Şangay şehrine yakın bölgede gerçekleştirilecek tatbikata Rus ve Çin savaş gemileri katılacak.

Çin Savunma Bakanlığı, ortak tatbikatla Rusya ile deniz güvenliğinde işbirliğini geliştirmeyi ve olası tehlikelere birlikte müdahale etmeyi hedefledikleri belirtildi.

Rusya ve Çin’in ortak deniz tatbikatının Japonya’nın tepkisini çekmesi bekleniyor. Çin ve Japonya bölgedeki iki ada nedeniyle uzun süredir gerilim yaşıyor.

Şangay İşbirliği Örgütü üyesi olan Çin ve Rusya 2005 yılından beri, bu çerçevede bir çok ortak deniz tatbikatına imza atıyor.


http://www.theworldline.com/cin-ve-rusyadan-ortak-gozdagi/
 
Üst