03.05.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Polis linçten zor kurtuldu…


Polis-lin%C3%A7.jpeg





Okmeydanı’nda toplanan yüzleri maskeli göstericiler polisi linç etmeye kalktı. Kanlar içinde kalan polis memurunu, sağduyulu göstericiler kurtardı.


Şişli’de izinsiz gösteri yapan şahıslar, yakaladıkları çevik kuvvet polisini öldüresiye dövdü. Yere kapaklanarak kendini korumaya çalışan polis linç edilmek istendi. Polis memuru, sağ duyulu göstericilerin araya girmesiyle kurtuldu.

İZİNSİZ GÖSTERİYE MÜDAHALE


Darülaceze Caddesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Göstericiler polis ekiplerine taş ve sapanla bilye atarken polis de gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

POLİSE SALDIRDILAR


TOMA’daki suyun azalması üzerine çevik kuvvet polisleri geri çekilmeye başladı. Bu sırada çevik kuvvet polislerinden biri dengesini kaybederek yere düştü. Göstericiler polisin üzerine atlayarak tekme tokat dövmeye başladı. Kollarıyla yüzünü kapatan polis memuru kendini korumaya çalıştı. Hastane önünde bulunan göstericiler de polise vurmak için adeta birbiriyle yarıştı. Araya giren göstericilerin yardımıyla güçlükte ayağa kalkan polis arkadaşlarının yanına doğru koştu.

POLİS HASTANEYE KALDIRILDI


Linç edilmekten son anda kurtulan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Göstericiler ise polisin elinden aldığı kalkanla zafer pozu verdi. Hastane önü ve çevresinde polisle göstericiler arasındaki çatışma devam ediyor.


http://www.theworldline.com/polis-lincten-zor-kurtuldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İç savaş Odessa’ya sıçradı

Odesa-yan%C4%B1yor.jpg





Ukrayna’nın doğusunda Slavyank kasabasında güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında çatışmalar devam ederken, iç savaşın ateşi ülkenin güneyindeki liman kenti Odessa’ya sıçradı.


Odessa şehrinde Rusya yanlısı guruplarla Ukrayna’nın bütünlüğünü savunanlar arasında çıkan sokak çatışmalarında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı haber veriliyor. Şehirde gerilim öğleden sonra tırmanışa geçti. İlk başta sayıları 3 bin kadar Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan göstericiler şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. Ancak bu yürüyüş sırasında Rusya yanlısı ikinci gurup ortaya çıkarak saldırı başlattı. Meydana hazırlıklı geldikleri sonradan anlaşılan iki gurup arasında Molotof kokteyli, ses bombası ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalar başladı. Akşama doğru Odessa şehir merkezindeki sendika binasına işgal eden 150 kadar Rusya yanlısı milisler binaya Rusya bayrağı diktiler. Kiev yanlısı kalabalık bir grup bina önünde gösteri yaptı. Bir grup gösterici içeri giremeyince binayı ateşe verdi. Sendika binasının birinci katı tamamen yandı. Göstericiler ayrıca yangın yerine gelen itfaiyenin müdahale etmesine izin vermedi. Yangın sürerken binadakileri kurtarmak için çare aranıyor.


http://www.theworldline.com/ic-savas-odessaya-sicradi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İspanyol parlamentosudan plastik mermilerin kullanımına yasak

plastik-mermilerin-kullan%C4%B1m%C4%B1na-yasak.jpg







İspanyol parlamentosu, şiddet olaylarında polisin kullandığı plastik mermilerin insan hayatını tehdit ettiğine karar vererek ülke genelinde bu mermilerin kullanımına yasak getirdi.


Polis bundan sonra plastik mermi yerine ondan daha yumuşak olan ve insan hayatını tehlikeye sokmayan ’viskoelastik’ mermiler kullanacak. Viskoelastik mermilerle denemeler yapan polisin bunda başarılı olduğu ve toplum tarafından da olumlu yorumlar aldığı ileri sürüldü. Viskoelastik mermilerin ilk olarak Katalunya ve Bask bölgesinde görücüye çıkacağı duyuruldu.


‘PLASTİK MERMİ UCUZ’


Bu arada şiddet olaylarında plastik mermi kullanan ülkelerin neden bunu tercih ettiği de ortaya koyuldu. Plastik mermilerin ucuzluğuna dikkat çeken İspanyol basını polisin kullandığı her plastik mermi için devletin ödediği miktarın 35 cent olduğuna işaret ederek bu miktarın viskoelastik mermilerde 25 euro’ya kadar çıktığını belirtti.İspanya’nın Barselona kentinde 2012 yılının Nisan ayında çıkan olaylarda polisin kullandığı plastik bir merminin 28 yaşındaki İnigo Cabacas adlı bir kadının yüzüne isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybetmişti. Bu olay İspanya’da uzun süre tartışılmıştı. Parlamento bu hafta toplanarak plastik merminin kullanımını yasakladı.


http://www.theworldline.com/ispanyol-parlamentosudan-plastik-mermilerin-kullanimina-yasak/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Sisi’ye göre Mısır’ın en büyük sıkıntısı: ‘Nüfusu fazla’

Sisi%E2%80%99.jpg





Mısır’ın eski savunma bakanı Abdulfettah Es Sisi’ye göre ülkenin en büyük sıkıntılarından biri nüfus fazlalığı. Cumhurbaşkanı adayı Sisi yeni dönemde buna çare bulacaklarını söyledi.


Ulusal Nüfus Konseyi üyeleri ile bir toplantıda bir araya gelen Sisi, ülke kaynakları iyi kullanılamadığı için ekonomik sıkıntının aşılamadığını ifade etti.Ülkenin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Sisi, insan gücünün iyi kullanılarak kazanç haline dönüştürülebileceğini söyledi.Mısır’ın sıkıntılarının tesadüf eseri ortaya çıkmadığını, zamanında çözülmediği için biriktiğini, mevcut sıkıntılarla yüzleşmek gerektiğini vurguladı.Sıkıntıların çözümsüz olmadığını söyleyen Sisi, bunun için zamana ihtiyaç olduğunu ve yaptıkları çalışmaların neticelerinin zamanla alınacağının altını çizdi.Konseye göre ülkenin nüfusu 86 milyon civarında. Ülke dışında yaşayan yaklaşık sekiz milyon Mısırlı var. 2012 yılında nüfus artışı yüzde 2,6 seviyesinde iken, bu oran 2013 yılında 5,2′ye yükseldi.

‘Toplum ne isterse o olur’


Cumhurbaşkanı adayı Sisi, toplantıda yaptığı konuşmada halkın isteklerinin dışında birşeyin olmayacağını söyledi. “Kendi geleceklerine kendileri karar verecek” diyen Sisi’ye göre, “hiçbir topluma, hiçbir güç zorla bir şey kabul ettiremez.”Mısırlıların yoğun katılım gerçekleştirerek ‘ülkelerine olan sevgilerini ortaya koymalarını ve geleceklerini belirlemeleri’ni beklediğini ifade eden Sisi, kimin kazanacağının öneminin olmadığını da vurguladı ve ‘Yönetim Allah tarafından hediye edilir ve yine onun tarafından geri alınır’ ifadelerini kullandı.Mısır’da cumhurbaşkanlığı yarışı Sisi ile eski cumhurbaşkanı adayı, Nasırcı eğilimiyle bilinen Halk Akımı lideriHamdin Sabbahi arasında geçecek.Uzmanlar Mısır’da 26 – 27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sisi’nin kazanmasına kesin gözüyle bakıyor.Abdulfetah Sisi, Muhammed Mursi tarafından savunma bakanı olarak görevlendirilmişti. 3 Temmuz’daki sivil destekli askeri darbenin ardından Sisi ülkeyi yöneten asıl güç haline gelmişti.Darbenin ardından eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dört ayrı davadan yargılanıyor.Mısır, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı terör örgütü ilan etmişti. Ardından Gazze’yi yöneten Hamas’ın Mısır’daki çalışmalarına yasak getirilmişti.

Mısır’da iki protestocu öldü


Öte yandan, Kahire ve İskenderiye kentlerinde Cuma namazının ardından darbe karşıtlarının düzenlediği gösterilere polis müdahale etti.

Polisin ateş açması


sonucu İskenderiye’de iki kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ülkede 45’inci haftasına giren darbe karşıtı gösteriler 309 gündür ülke genelinde aralıksız sürüyor.


http://www.theworldline.com/sisiye-gore-misirin-en-buyuk-sikintisi-nufusu-fazla/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Polisten İl Kültür Müdürü’ne silahlı saldırı!

silahl%C4%B1-sald%C4%B1r%C4%B1.jpg






Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, ablasının kızıyla evlenmek isteyen polis S.B tarafından Cuma namazı çıkışında kurşunlandı.


Ayağından yaralanan Karaköse Manisa Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Karaköse’yi vuran polis memuru S.B. Olaydan sonra teslim oldu.Akşam gazetesinin haberine göre Olay dün saat 14.20 sularında Mesir Camisi olarak bilinenManisa Sultan Camisi önünde meydana geldi. İddiaya göre Manisa İl Kültür ve turizm Müdürü Erdinç Karaköse’nin ablasının kızıyla birlikte olmak isteyen polis memuru S.B, Karaköse’den yardım istedi. Ancak Karaköse’nin kuzeni olan kişi polis Memuru S.B’yle evlenmek istemedi. Bunun üzerine Karaköse polis memuru S.B’yi sözlü olarak uyardı.

NAMAZ ÇIKIŞI SALDIRI


Cuma namazını Sultan camisinde kılan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse cami sonrasında polis memuru S.B ile karşılaştı. Aralarında tartışma çıkan Karaköse ve S.B itişmeye başladı. Bunun üzerine Karaköse’yi rehin alan S.B silahını çıkardı ve Karaköse’ye 4 el ateş etti. Ayağına iki kurşun isabet eden acı içinde yere yığıldı.

TESLİM OLDU


Olaydan sonra bölgeden ayrılmayan polis memuru S.B kendisi 112 ve 155’i kendisi arayarak, Erdinç Karaköse’yi vurduğunu söyledi. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse’ye ilk müdahaleyi yaptı ve ardından Manisa Devlet Hastanesine kaldırdı. Polis memuru Serdar Bülbül’de teslim oldu.Edinilen bilgiye göre Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memuru S.B’nin Manisa Uluslar arası Mesir Festivalinde de görev yaptığı ve daha öncede Kültür ve Turizm müdürlüğüne giderek Karaköse ile bu konu üzerinde tartıştığı öğrenildi.


http://www.theworldline.com/polisten-il-kultur-mudurune-silahli-saldiri/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Uçak biletlerinde flaş değişiklik!

u%C3%A7ak-bileti.jpg






İç hat uçak biletlerine tavan ücret uygulaması nisan itibariyle sona erdi.


Havayolu şirketleri, Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimleriyle kasım ayında başlayan ekonomi sınıfı iç hat yolcu biletlerinde vergiler ve acente ücretleri dahil 299 liralık tavan fiyat uygulamasına nisan ayıyla başlayan yaz sezonuyla son verdi.Geçen yılın son çeyreğinde Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) üyesi şirketler ve THY ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş, uygulamaya geçilmesinin ardından Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, kararın sadece kış sezonuyla sınırlı olmayacağını, ekonomik verilerde anormal değişiklikler olmadığı sürece uygulamaya devam edileceğini belirtmişti.“Karar alınırken, havayolu şirketleri kerhen ve nezaketen ‘tamam’ demişti; söz konusu toplantıda bakan, uygulamanın mart ayından sonrasını da kapsayacağını belirtmiş ama havayolu şirketleri sessiz kalmıştı” diyen bir TÖSHİD yetkilisi, kanuna göre böyle bir kararı bakanlığın alamayacağı için sadece sözlü olarak dile getirildiğini ve yaz sezonu için SHGM ile bir temas olmadığını, uygulamanın devam etmediğini söyledi.Reuters’a bilgi veren bir THY yetkilisi de, kış sezonunun sona ermesiyle birlikte, THY’nin de tavan ücret uygulamasına son verdiğini belirterek, “Karar bir iyi niyet göstergesiydi. Ancak, diğer firmalarda kış tarifesinde dahi buna uyulmadığını gördük. Biz de kış tarifesi sonuna kadar uyguladık, ama kış tarifesinden sonra şu an için böyle bir uygulama yok” dedi.THY’nin yaz tarifesinde iç hat ekonomi biletlerinde tavan fiyatı 360 lira olarak uygulayacağını söyleyen yetkili, “THY’de 300 lira üstü biletlerin toplam biletlere oranı yüzde 2 civarında. Yaz sezonunda da bunun değişeceğini sanmıyorum” diye konuştu.İç hat uçuşlarının yaklaşık yüzde 60′ı THY, yüzde 40′ı TÖSHİD üyesi şirketler tarafından karşılanıyor.Pegasus, Sun Express, Onur Air, borajet, İzair ve MNG Airlines TÖSHİD üyesi havayolu işletmeleri arasında yer alıyor.


http://www.theworldline.com/ucak-biletlerinde-flas-degisiklik/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
HSYK’dan savcılar hakkında kritik karar

HSYK.jpg







17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Zekeriya Öz ve 25 Aralık operasyonunda gözaltı kararı veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında HSYK müfettişleri tarafından yapılan inceleme sona erdi.


HSYK 3.Dairesi dört isimle ilgili incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi konusunda karar vermek için geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Dairenin 7 üyesinden üçü ‘soruşturma izni verilmemesi’ konusunda görüş bildirirken, 4 üyenin “soruşturma izni verilmeli’ şeklindeki kanaatleriyle dört isme 4/3 oy çokluğu ile soruşturma başlatıldı.T24′ten Arzu Yıldız’ın haberine göre; Akkaş, Kara, Öz ve Karaçöl hakkında soruşturma açılmaması yönünde oy kullanan üyeler Ahmet Kaya, Bülent Çiçekli ve Resul Yıldırım olurken, soruşturma açılması yönünde görüş bildirenler arasında 17 Aralık sonrası adli kolluk yönetmeliği değişikliğine imza atan ve sürece dair uzun bir açıklama yayınlayan HSYK 3.Dairesi Başkanı Ahmet Hamsici, üyeler Ömer Köroğlu, Ahmet Karayiğit, Zeynep Kavlak oldu.

Dört isim savunmalarını yapacak


17 Aralık sonrasında Bolu’ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz, Afyon’a atanan Celal Kara ve Tekirdağ atanan Muammer Akkaş ile yetkileri alınan hâkim Karaçöl hakkındaki soruşturma HSYK 2.Dairesi tarafından yürütülecek. Dört isme müfettiş raporlarında geçen hususlara ilişkin savunmalarını yapmaları için önümüzdeki günlerde HSYK’dan yazı gönderilecek. Savunmalar alındıktan ve bu isimlerin belirteceği tanıkların dinlenmesi, yeni delillerin incelenmesi neticesinde soruşturma tamamlanacak.Dört isimle ilgili müfettiş incelemesinde medyada yer alan iddiaların yansıdığı, savcı Muammer Akkaş’ın 25 Aralık günü mahkeme aracılığıyla aldığı gözaltı kararının uygulanmaması üzerine yaptığı basın açıklaması, aynı dosya ile ilgili gözaltı kararı veren Özgürlük Hakimi Süleyman Karaçöl’ün dosyaları incelemeden bu kararı verdiği ayrıca yine dosyaları incelemeden bazı iş adamlarının mal varlıklarına tedbir uygulanması kararından dolayı soruşturulması istendi. Savcı Celal Kara ile ilgili ise, basına yansıyan iddialar müfettiş raporuna yansıdı. Söz konusu iddialar arasında Kara’nın bazı şüphelilerden Başbakanın ismini vermesi yönünde baskı yaptığı hususları da yer aldı.

Öz hakkında basına yansıyan iddialar soruşturulacak


Öte yandan, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olan Savcı Zekeriya Öz ile ilgili de Dubai seyahati ile ilgili Ali Ağaoğlu’nun açıklamaları, bunun yanı sıra Ağaoğlu’nun bir avukatının beyanları rapora yansıdı. Öte yandan basında yer alan ‘savcı iş takibinde’ başlıklı haberde yer alan savcı Öz’ün Fatih Belediye Başkanı ile bir otel yapımı için görüştüğü yönündeki haberlerinde araştırılması gerektiği ifade edildi.


http://www.theworldline.com/hsykdan-savcilar-hakkinda-kritik-karar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vahşice öldürülen Gizem’in de aralarında olduğu çocuk cinayetleri ile ilgili “Şahsi kanatim idamdır ama ülkemizde idam yok. Bu olaylara en ağır cezaların verilmesi için talimat verdim” dedi


erdo%C4%9Fan1.jpg




SEÇİM SİSTEMİ


Dünyadaki sistemleri gözden geçiriyoruz. Daraltılmış olur, dar bölge mi olur yüz 5 barajı mı olur çalışıyoruz. Meclis kapanana kadar süresi var


YARGI


Şu anda yargı ile ilgili Adalet bakanlığımızın çalışması var.

ÇOCUK CİNAYETLERİ


Ama benim kanatım bu tür olaylarda idamdır. AB nedeniyle idam yok. benim şahsi kanatim bu tür olaylar idamlıktır. AB nedeniyle idam olmadığı için bu olaylara en ağır cezalar verilmesi için talimatım var. Ağarlaştırılmış müebbet cezası gündemimizdedir. Çalışmalarımız var


http://www.theworldline.com/erdogandan-flas-aciklamalar-7/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Gül: “Sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu”

G%C3%BCl.jpeg






Cumhurbaşkanlığı konusunda Başbakan Erdoğan ile aralarında karar vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zonguldak Valiliğini ziyareti sırasında gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.
Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili; ” Takvim işlemeye başladı, neticede adaylar olacaktır. Millet, halk karar verecektir. Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğumda, ki başka adaylar da şüphesiz söz konusu olacak, hangimizin aday olacağıyla ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Ama herhalde Sayın Başbakan’ın daha istişare yapma ihtiyacı var. Çünkü bazı istişareler yapıyor. Bunun ötesinde bu konuyla ilgili fazla da bir şey söylemek istemem.Muhakkak adaylar çıkacak halk kimi istiyorsa onu seçecek. Herhangi bir siyasi risk, herhangi bir gerilim beklememek gerekir. Sabırla sürecin bitmesini beraber takip etmek gerekir.

SEÇİM SİSTEMİ MECLİS’İN BİLECEĞİ BİR KONU


Cumhurbaşkanı Gül, seçim sistemiyle ilgili de “O, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bileceği bir konu. Siyasi partiler, zaman zaman seçim sistemleri üzerinde çalışırlar, görüşürler. Önemli olan halkın temsilinin en iyi şekilde ve katılımının en iyi şekilde gerçekleşmesidir. O açıdan söyleyeceğim fazla bir şey yok çünkü ortada henüz berraklaşmış herhangi bir proje ve taslak da söz konusu değil. Gördüğüm kadarıyla bütün bunlar tartışma safhasında” dedi.


http://www.theworldline.com/gul-sayin-basbakan-istisareye-ihtiyac-duydu/
 
Üst