27.05.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hangi taşı kaldırsan altında Pensilvanya


Erdo%C4%9Fan13.jpg







Erdoğan “Pensilvanya, bu işin tam göbeğinde. Neresinde diye bir şey yok. Tam göbeğinde. Şu anda hangi taşı kaldırsan altında o çıkıyor.


Erdoğan, Köln dönüşü sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı’nın kaleme aldığı yazıda, Başbakan Erdoğan, Gülen’in Türkiye’deki gerginliğin tam merkezinde olduğunu söyledi. “Pensilvanya bu işin tam göbeğinde. Şu an hangi taşı kaldırsan altından o çıkıyor” diyen Erdoğan, bu sorunun da üstesinden geleceklerini ifade etti: Böyle yürümesi mümkün değil. Çözeceğiz o işi.Önceki gün Almanya’ya yaptığı gezinin ardından uçakta bazı gazete yöneticisi ve yazarlarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

MERKEL’E TEŞEKKÜR EDECEĞİM


Avrupa’daki vatandaşlarımız belli aralıklarla bizimle buluşmayı istiyor. İçeride ve dışarıdaki bazı yanlışları gördükçe, buradaki vatandaşlarımızın ulusal hassasiyetleri de iyice artıyor. Özellikle Almanya’da gerek bölücü terör örgütü, gerekse ‘Alisiz Alevilik’ diye bir çalışma var. Bu çalışma acımasız bir şekilde devam ediyor. Bunlar ülkemize de nüfuz etmenin gayreti içindeler. Biz bunu defaatle Alman yönetimine bildirdik, uyardık. Bunların bölücü olduklarını anlattık. Şimdi herhalde Alman Hükümeti ve ilgilileri de bizim dikkatli bir şekilde verdiğimiz mesajları değerlendirecektir. Almanya’daki tablo oyunu bozdu. “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Almanya’ya gelmesini istemiyorlar” dendi. Böyle bir hava hissettiniz mi? Korumasıyla, güvenliği ile her şeyiyle ellerinden geleni yaptılar. Çok da dikkatliydiler, iyi bir ev sahipliği yaptılar. Merkel’i arayıp güvenlik önlemleri için teşekkür edeceğim. Ama tabii Türkiye’deki bir kısım medya, Almanya’daki bir kısım medya ile adeta organize bizim oraya gidişimizi engelleme gayreti içerisinde oldu. Ancak, onların dediği gibi olmadı.

AB’YLE FASILLAR AÇILACAK


Alman Hükümeti’nin, AB sürecine yönelik daha olumlu adımlar atmasını bekliyorum. Gerek Merkel gerekse Gabriel, yeni döneme olumlu bir giriş yaptılar. Öyle zannediyorum ki inşallah AB bu fasıllarla ilgili -özellikle yargı, şimdi önümüzde 23-24 fasıl var- işi kolaylaştıracak. Belki de gerek dönem başkanları gerekse Fransa ve İngiltere burada bir ön alıp fasılların açılmasını sağlayacaklar diye bekliyorum. Gelen haberler o istikamette.

TERÖRÜN KULUÇKA YUVASI


Alevi vatandaşlarımızın arasında Türkiye’de bir yeknesaklık yok. Çok farklı gruplar var. Almanya’dakilerin durumu ise, Türkiye’deki Alevi vatandaşlarımızdan çok daha farklı. İsim vermeyeceğim ama bir ara CHP’den aday olmak istemişti, sonra başarılı olamadı, bir kişi var. Almanya’da bu işi kurcalayan, karıştıran o. Son hadiselerde yaşamını yitiren iki gencimizden, biri Alevi. Alevi olan gencimizin de herhangi bir olaya karışmışlığı yok. Cemevindeki bir cenazeye gittiği sırada oluyor hadise. Diğerinin ise hiç alakası yok. Ben her iki gencimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle bir eylem ortaya konmamış olsa bu durum söz konusu olmayacaktı. Fakat o bölge, ne yazık ki, DHKP-C terör örgütü başta olmak üzere bazı örgütlerin bir kuluçka yuvası haline geldi. Şu anda gereği yapılacak, o ayrı bir konu.

MÜSLÜMAN’LA DİYALOĞU YOK


Pensilvanya’nın Türkiye’deki gerginliğin neresinde olduğunu soruyorsunuz. Pensilvanya, bu işin tam göbeğinde. Hangi taşı kaldırsan altından o çıkıyor. Bu denli işin içinde. Ve maalesef farklı dini gruplarla dinler arası diyaloğu kurabilen Pensilvanya, kendi ülkesinde Müslüman kardeşleri ile diyaloğu kuramamış, onları çok farklı bir şekilde itham etmeye başlamıştır. Farklı dinlerin mensupları ile diyaloğu kurabiliyorsun, kendi Müslüman kardeşinle kuramıyorsun? Bu, üzerinde çok düşünülmesi gereken bir şey! Bunun cevabını onların bulması lazım. Sen bu kadar dinini bilen, anlayan olarak konuşuyorsun. Ama sen önce Allah’ın, Kuran’daki kesin hükmünün, ‘Ancak inananlar kardeştir’ hükmünün gereğini yerine getiremiyorsun. Orada farklı yere düşüyorsun.

ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN ÇIKARI


Geçmişte Koç Grubu, Gezi sürecinde bizi üzdü. Tabii kabullenmiyorlar. ‘Böyle bir şey yapmadık’ diyorlar. Açılışını yaptığım yatırım, 500-600 milyon dolarlık. Bunun açılışını yapmam ülkemin çıkarı için önemli bir şeydi. Başbakan olarak, ülkemde yatırım yapacak gruba, kin tutacak halim yok. O benim için yanlış olur. Böyle bir yatırımı yaptığı için, özellikle Bill Ford’un da gelmesi karşısında.. Hatta bize, ‘Programınız yoğunsa Bill Ford’u size getirelim’ dediler.

TEZGAHA GELMEYİN


Yurtlar noktasında hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz. Önümüzdeki yıl sıkıntı yaşanmasın istemiyoruz. Ama toplumda bir kompleks var: ‘Ben, evladımı koleje gönderirsem çok daha iyi bir yere girer.’ Ben Anadolu topraklarının bir evladı olarak kolejde okumadım. İmam hatip mezunuyum. Dört çocuğumu da imam hatipte okuttum.
Elhamdülillah, hepsi, bizler de öyle veya böyle bir üniversite bitirdik, bugünlere geldik. O kompleksi atmamız lazım. Devletin okulları bize yeter. Pensilvanya’ya sermaye oluşturmanın da bir anlamı yok. Bu işi hem ticari hem de eğitim olarak gerçek anlamda gören yerler yok mudur? Vardır. Oraya göndersin çocuğunu ama seçici olsun. Bu tezgaha gelmesin.


TÜRKİYE’DEN KAÇMAYA BAŞLADILAR


Pensilvanya’daki zatın arkasında, izinde olanlardan bazılarının yavaş yavaş Türkiye’den kaçmaya başladıklarını görüyoruz. Malumunuz, bu işin biri yargı, diğeri güvenlik en güçlü iki ayağı var. Yargı ve güvelik, güçlü olduklarını iddia ettikleri bir alan. Öyle görüyorlar. Ama çözeceğiz o işi. Bu işin böyle yürümesi mümkün değil. Şu anda süreç içerisinde ne gerekiyorsa arkadaşlarımız bunu yapıyor. Belli bir takvimimiz var, ama bu ilan edilecek bir takvim değildir. Çünkü bu, ulusal birliğimizi tehdit eden bir yapılanmadır. Güvenliğimizi tehdit eden yapılanmayı eğer biz çökertmezsek çok ciddi sıkıntı verecektir. Bunlar bütün kurumlara nüfuz etmiş vaziyetteler. Nüfuz ettikleri kurumlarımızda adeta bir virüs gibi devam etmektedir. Bunlar, bilişim teknolojisindeki hacker rolünü oynamaktadırlar. Dolayısıyla da bunları temizlememiz lazım ki ülke o beklediği huzuru yakalayabilsin.


http://www.theworldline.com/hangi-tasi-kaldirsan-altinda-pensilvanya/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ukrayna’dan Donetsk havalimanına hava saldırısı

Ukrayna4.jpg






Ukrayna’nın saldırı helikopterleriyle Rusya yanlılarının işgal ettiği Donetsk havalimanına saldırıda bulunduğu bildirildi. Saldırıda helikopterlerin dış hatlar terminal binasına roket attığı ifade ediliyor.


Ukrayna ordusuna ait saldırı helikopterlerinin Rusya yanlılarının işgal ettiği Donetsk havalimanına saldırıda bulunduğu bildirildi.Bir süre önce özerklik ilan eden bölgede alçak uçuş yapan helikopterlerin havalimanının dış hatlar terminaline füze ve roket atışında bulunduğu bilgileri geldi.Havalimanını denetim altında bulunduran Rusya yanlılarının da karşı ateş açtığı ifade ediliyor.Muhabirler, Ukrayna ordusuna iat Rus yapımı Mi-24 helikopterlerinin saldırısı nedeniyle Donetsk’te yeni inşa edilen Sergei Prokofiev uluslararası havalimanından dumanlar yükseldiğini söyledi.

‘Diyaloğa hazırız’


Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışını açık ara önde götüren Petro Proşenko krizi sona erdirmek için Rusya ile görüşmek istediğini, ancak silahlı milislere karşı sert tutum takınacaklarını açıklamıştı.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yeni cumhurbaşkanı ile doğrudan diyaloğa hazır olduklarını, ancak ayrılıkçılara yönelik askeri operasyonların son bulması gerektiğini söyledi.Poroşenko’nun seçim kampanyası döneminde en çok üzerinde durduğu vaat ülkeye tekrar huzur ve barış getirmekti.Ancak dün gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Donetsk ve Sloviansk bölgelerinde oy kullanılamadı.Rusya yanlıları seçim ofislerine giriş çıkışları yasaklarken, seçim görevlileri de sandıkları kuramamışlardı.Poroşenko, seçimin ardından yaptığı ilk açıklamada Doğu Ukrayna’daki askeri operasyonlara değindi ve “Operasyonları destekliyorum ancak bu operasyonların şeklinin değişmesi gerektiğini de düşünüyorum” dedi.

Hava limanı işgali


Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin oy sayımı devam ederken, Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı milisler havalimanını ele geçirmişti.Kendilerini “Donetsk Halk Cumhuriyeti” üyeleri olarak tanımlayan milisler önce Sergei Prokofiev havalimanına giden yolları kesmiş, ardından da içerideki güvenlik güçlerini silah bırakmaya zorlamıştı.Havalimanına uçakların inemediği belirtiliyor.AFP haber ajansı, askeri kamuflaj giymiş milislerin kamyonlarla havalimanına geldiği bilgisini geçti.Reuters haber ajansı ise, havalimanının bulunduğu bölgeden ağır makinalı tüfek sesleri geldiğini ve terminal binası yakınlarından dumanların yükseldiğini belirtti.Havalimanı üzerinden savaş uçaklarının geçtiği bilgileri de geliyor.Ukrayna Devlet Televizyonu Rusya yanlısı milislerin etkin olduğu Sloviansk bölgesinde de çatışmaların yaşandığını belirtti.



http://www.theworldline.com/ukraynadan-donetsk-havalimanina-hava-saldirisi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hindistan Başbakanı Modi göreve başladı

Modi.jpg






Yeni Delhi’de düzenlenen yemin töreninde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in hazır bulunması sürpriz oldu ve iki nükleer gücün yakınlaşacağına dair ilk önemli işaret olarak algılandı Hindistan’da parlamento seçimlerini kazanan Bharatiya Janata Partisi’nin (BJP) lideri 63 yaşındaki Narendra Modi başbakanlık görevine resmen başladı.


Yeni Delhi’de düzenlenen yemin törenine Afganistan, Maldivler, Sri Lanka devlet başkanları, Bengladeş parlamento sözcüsü, Bhutan, Nepal ve Mauritius başbakanları da katıldı.Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in törende hazır bulunması sürpriz oldu ve iki nükleer gücün yakınlaşacağına dair ilk önemli işaret olarak algılandı. Navaz Şerif, bir Hint Başbakanı’nın yemin töreninde hazır bulunan ilk Pakistan Başbakanı olarak tarihe geçti. Hasım konumdaki iki ülkenin başbakanları Şerif ve Modi’nin Salı günü ilk kez doğrudan ikili görüşmelerde bulunmaları bekleniyor.

İlk icraatı kabineyi küçültmek oldu


Modi’nin başbakan olarak ilk icraatlarından biri ise kabinesini küçültmek oldu. Şimdiye kadar kabine 28 bakan ile 43 müsteşardan oluşuyordu. Hint medyasında yer alan haberlere göre Modi’nin şimdiki kabinesinin 23 bakan ile 22 müsteşardan oluşması bekleniyor. Modi’nin başbakanlığın yanı sıra savunma bakanlığını da üstleneceği açıklandı.Modi’nin Bharatiya Janata Partisi, Hindistan’da 5 hafta süren ve 8 bin 251 adayın katıldığı seçimlerde mutlak çoğunluğu almıştı. Hindistan’da 30 yıldan bu yana bu tür bir başarıyı elde eden başka bir siyasî parti olmamıştı. Modi liderliğindeki Hint milliyetçileri böylece büyük hezimete uğrayan Kongre Parti’sinden iktidarı devralmış oluyor.

Ekonomiyi canlandırmak, istihdam yaratmak istiyor


Modi seçim kampanyasında ülke ekonomisini canlandıracağını ve daha fazla istihdam sağlayacağını vaat etmişti. Hindistan Başbakanı enflasyon ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini açıklamıştı. “Yasa önünde her vatandaş eşit olduğuna göre her vatandaşa eşit muamele edilmesi gerekir” diyen Modi dinî azınlıklar ve alt kastlar için teşvik programlarını kaldıracağını ifade etmişti. Hindistan’ın kutsal nehri Ganj’ın temizlenip arındırılması da Modi’nin vaatleri arasında bulunuyor.

Müslüman halkın katledilmesine seyirci kaldığı iddiaları


Modi hakkında 2002′de Gucerat Eyaleti yönetimi başkanı olduğu dönemde Hindular ile Müslüman halk arasındaki çatışmalara müdahale etmediği, bunun sonucunda, çoğunluğu Müslüman bin kadar kişinin hunharca katledildiği suçlaması bulunuyor.


http://www.theworldline.com/hindistan-basbakani-modi-goreve-basladi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İsrail’den Türkiye’ye ilk tepki

%C4%B0srailden-T%C3%BCrkiyeye-ilk-tepki.jpg







İstanbul 7′nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Mavi Marmara baskınına ilişkin davada dört İsrailli dört eski komutan hakkında çıkardığı tutuklama kararına İsrail’den ilk tepki geldi.


İsrail bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararı “gülünç bir provokasyon” olarak niteledi.
İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, “Eğer Türklerin İsrail’e vermek istediği mesaj buysa, mesaj net bir şekilde anlaşıldı” dedi.Mavi Marmara’da dört yıl sonra tutuklama kararı

HAARETZ: İADE ANLAŞMASI OLAN ÜLKELERE GİRERLERSE…


İsrail gazetesi Haaretz, internet sitesinin manşetinden duyurduğu haberde, mahkemenin vermiş olduğu kararın, söz konusu komutanların Türkiye’ye giriş yapmaları halinde tutuklanacağı anlamına geldiğini belirtti.Komutanların ayrıca Türkiye’yle iade anlaşması bulunan ülkelere girmeleri durumunda da tutuklanabileceğinin altı çizildi.Haaretz, Interpol’ün Türkiye’nin uluslararası tutuklama talebine olumlu yanıt vermesi halinde ise dört İsrailli komutanın Interpol’e üye ülkelerden birine giriş yaptığında tutuklanma riskiyle karşı karşıya olacağını ifade etti.


http://www.theworldline.com/israilden-turkiyeye-ilk-tepki/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İran: Malatya gözetimimiz altında

Malatya.jpg





İranlı Tuğgeneral Emir Hacızade, Kürecik’teki NATO füze sistemini gözetim altında tuttuklarını ifade etti.


İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Hacızade, Malatya’nın Kürecik beldesinde kurulan NATO füze sistemini gözetim altında tuttuklarını açıkladı.İran’ın Arapça yayın yapan devlet televizyonu El Alem’e konuşan Tuğgeneral Hacızade, Ankara’nın Malatya’daki füze sisteminin İran’ı tehdit etmediğine dair Tahran’a güvence verdiğini ifade etti.İranlı komutan, “Türkiye bize güvence verdi. Ancak olası savaş önlemi olarak sistemi gözetim altında tutmaktayız” diye konuştu.Hacızade, Kasım 2011′de yaptığı açıklamada, İran’a karşı olası saldırı durumunda ilk önce Türkiye’deki NATO füze kalkanı sistemini hedef alacakları tehdidinde bulunmuştu.



http://www.theworldline.com/iran-malatya-gozetimimiz-altinda/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İsrail Genelkurmay Başkanına yakalama kararı

Mavi-Marmara.jpg






Mavi Marmara Davasının 6′ıncı duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde yapıldı. Mavi Marmara davasında sanıklar için yakalama kararı çıktı.


İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı verildi. Mahkeme, sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını da istedi.Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine Akdeniz’in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de aralarında olduğu 4 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün devam edildi.İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar katılmadı. Bazı mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanıkları İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil etti.Duruşmada, tebligatla çağrılan mağdur ve müştekilerin kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından, mağdur ve müştekilerin ifadeleri sesli ve görüntülü olarak alındı.Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı verdi. Mahkeme, sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar verdi.


http://www.theworldline.com/israil-genelkurmay-baskanina-yakalama-karari/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Maden işçileri toplu istifa kararı aldı!

Maden-i%C5%9F%C3%A7ileri-toplu-istifa.jpg






Soma’ da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi’ ne yürüyüp binaya girmek isteyen maden işçilerini polis engelledi.


Çıkan arbede sırasında 1 polis memuru bacağından yaralandı. Sendika başkanının açıklama yapacağı haberinin üzerine maden işçileri Kaymakamlık binasına doğru yürüyüşe geçti.


TEPKİLER SENDİKA BAŞKANINI İSTİFA ETTİRDİ


Maden işçileri Kaymakamlıktan, Türkiye Maden İş Sendikası Ege Bölge Başkanlığı’nın bulunduğu yere kadar “Sendika istifa” sloganlarıyla yürüdü. İşçiler burada bina içine girmeye çalışınca kısa süreli arbede yaşandı. Polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. İşçiler daha sonra yeniden Kaykamaklık önüne döndü. Bu sırada Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay meydana gelerek işçilere görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklama da işçileri yatıştırmadı. Öfkeli işçiler yeniden sendika binasına yürüyerek tüm sendikacıların istifasını istedi.


SENDİKA YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ


SOMA’da işçilerin tepkisi üzerine Türkiye Maden İş Ege Şube Başkanı Tamer Küçükgencay’ın istifasının ardından beş kişilik yönetim kurulu da istifa ettiğini açıkladı. Ancak bu açıklamalar işçileri yatıştırmaya yetmedi. İşçiler sendikayı protesto etmeyi sürdürüyor.


http://www.theworldline.com/maden-iscileri-toplu-istifa-karari-aldi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Balıkesir için şoke eden deprem uyarısı

Bal%C4%B1kesir.jpg







JEOLOJİ Mühendisleri Odası Balıkesir Temsilci Yardımcısı Levent İme, geçen cumartesi günü Ege Denizi Gökçeada açıklarında meydana gelen depremden sonra, Balıkesir Fayı’na dikkat çekti.


Edremit´ten Kepsut’a kadar uzanan fay hattının, Kuzey Anadolu Fay Hattına bağlandığını kaydeden İme, bu fay hattında bugüne kadar çalışma yapılmadığını belirtti.Levent İme, Balıkesir Fayı’nın Kuzey Anadolu fay hattı ile birlikte, Balıkesir ve Marmara Bölgesi’ndeki pek çok il için büyük tehlikeler yaratacak deprem üretebileceğini vurguladı. Depremle ilgili pek çok eksikliklerin bulunduğuna işaret eden Levent İme şunları söyledi:“Jeoloji mühendisleri olarak, bir deprem bölgesi olan ülkemizde geçen cumartesi günü Ege Denizi’nde meydana gelen deprem bir kez daha gerçeği ortaya koymuştur. Deprem sonrası yaşananları izlediğimizde, tam bir kargaşanın hakim olduğunu gördük. Milletçe ders almayı ve yaşanan acıları unutmamayı bir türlü öğrenemedik ve öğretemedik. Depremle yaşamayı öğrenmemiz kesinlikle şart olmuştur. Kocaeli depremi, Van depremi ile Gökçeada’nın batısında meydana gelen deprem, başka yerde olmayacak diye bir kural yok. Bilindiği gibi, Balıkesir Fayı, Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattıyla bağlantılı ve 120 kilometre uzunluğundadır. Bugüne kadar üzerinde hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu fay hattı 2002- 2004 yılları arasında belirlendi. Marmara’da beklenen deprem kadar tehlike arz etmektedir. Dün yaşanan deprem sonrasında buralarda basınç daha da artmıştır. Bu fay potansiyel halde olup her zaman risk teşkil etmektedir.”

‘DEPREMDEN SONRA NELER YAPILACAK BİLEN YOK’


Yaşananlardan ders çıkarılmadığı gerçeğine dün meydana gelen depremden sonra bir kez daha tanık olduklarını vurgulayan İme şöyle devam etti:“Ege Denizi’ndeki depremden sonra gördük ki, olanlardan ders çıkarılmamış. Deprem aynı kargaşayla karşı karşıyayız. Afet ve Acil Durum (AFAD) yetkilileri, okullarda çocuklarımıza uygulamalı olarak deprem anında ne yapılması gerektiğini öğretiyor. Depremden sonra ne yapmamız gerektiğini kimse bilmiyor. Bilinçsizce sağa sola koşturuyoruz. Telefonlar kilitleniyor. Oysaki her yerleşim biriminde deprem sonrası insanların toplanma yerleri belirlenmelidir. Yerel yönetimler imar planları yapılırken yeşil alanların yanı sıra depremlerde toplanma yerlerini de belirlemelidir.”

BALIKESİR İÇİN NELER YAPILMALI?


Balıkesir genelinde ova üzerine yapılaşmanın devam ettiğini hatırlatan Levent İme, şöyle konuştu:“Balıkesir’de deprem olma olasılığı göz önüne alınırsa yollar ve sokaklar geniş tutulmalı, binaların aralarına mümkün olduğunca mesafe konulmalıdır. Bu mesafe böyle riskli durumlarda itfaiye ve ambulans araçlarının sorunlarla karşılaşmadan geçeceği kadar olmalıdır. Arama kurtarma ekiplerinin sayısı bu tür doğal afetlere yetişecek kadar bulunmadığı için, il ve ilçe yönetimleri gönüllü insanları bu konuda eğitmeli ve uzman ekiplere, yardımcı olmaları konusunda katkı sağlanmalıdır. Binaların deprem yönetmeliğine uygun yapılıp yapılmadıkları da uzmanlar tarafından denetlenmelidir.”


http://www.theworldline.com/balikesir-icin-soke-eden-deprem-uyarisi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kocaeli’de yarım ton eroin ele geçirildi

Kocaelide-yar%C4%B1m-ton-eroin-ele-ge%C3%A7irildi.jpg







TEM otoyolunda durdurulan bir kamyonda yapılan aramada 521 kilo 835 gram eroin ele geçirildi.


TEM otoyolunda durdurulan bir kamyonda 521 kilo 835 gram eroin ele geçirilirken, olayla gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Narkotik Suçlar Büro Amirliği tarafından TEM otoyolu Kandıra Gişelerinde durdurulan bir kamyonun kasasında aramada yapıldığını belirtti.Operasyonda kamyonun kasasına gizlenmiş halde bin 10 paket içerisinde 521 kilo 835 gram eroinin ele geçirildiğini ifade eden Topaca, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon lira olan uyuşturucu maddeye ilişkin gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığını söyledi.Topaca, el konulan uyuşturucu maddenin çocuklar ve gençlerin uyuşturucudan korunması için yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sunduğunu kaydetti.

- 5 ayda 827 kilogram eroin ele geçirildi


Topaca, Kocaeli’de son 5 ayda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Mayıs ayı itibariyla toplamda 827 kilogram eroin, 848 kilogram esrar, 3 kilogram bonzai, 3 bin 600 adet uyuşturucu hap, 7 kilogram Afyon sakızı ele geçirilmiş, yakalanan 424 şüpheliden 218′i tutuklanmıştır” dedi.Aynı dönem içerisinde 500 ton kaçak akaryakıt, 2 milyon 577 bin paket kaçak sigara, 238 şişe kaçak içki, 299 bin adet kaçak cinsel içerikli hap, 4 bin 840 adet kaçak cep telefonunun ele geçirildiğini belirten Topca, bu operasyonlarda da yakalanan 228 şüpheliden 16′sının tutuklandığını bildirdi.


http://www.theworldline.com/kocaelide-yarim-ton-eroin-ele-gecirildi/
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
Emeğine sağlık tayfunum :eyv
 
Üst