29.05.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3. havalimanı için tarih verildi!


3.-havaliman%C4%B1.jpg





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli açıklama


3. Havalimanı inşaatı Haziran ayında resmi olarak başlıyor. Açıklama Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’den geldi.Türk- Arap Ekonomi Forumu’nda konuşan Şimşek, “3. Havalimanı inşaatı Haziran ayında başlayacak” dedi. Reuters’a bilgi veren konu hakkı sahibinde bir kaynak, “İstanbul Yeni Havalimanı’nın temelinin Haziran ayının ilk yarısında atılması öngörülüyor, temel atma törenine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyor. Başbakan’ın programına göre net bir tarih belirlenmesi öngörülüyor” demişti.


http://www.theworldline.com/3-havalimani-icin-tarih-verildi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İkinci AGİT ekibi de kayıp

AG%C4%B0T-ekibi.jpg






AGİT, Ukrayna’nın doğusunda ikinci bir gözlemci ekibiyle daha iletişimin kesildiğini bildirdi.


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan(AGİT) yapılan açıklamada, Donetsk’ten Dneropetrosk’a doğru hareket eden gözlemci ekibiyle bağlantının gün içinde kesildiği bildirildi. Ekipte 11 görevlinin olduğu kaydedildi.Üç araçla hareket eden ekipte, iki Bulgar ile birer Avusturya, Hollanda, Finlandiya, İtalya, Norveç, Polonya, Rusya, Slovakya ve ABD vatandaşının bulunduğu açıklandı.AGİT ayrıca, salı günü, Donetsk’te görev yapan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu üyesi dört gözlemciden de pazartesi gününden beri haber alınamadığını duyurmuştu.Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, gözlemci ekibinin kaybolmasından Rusya’yı sorumlu tuttu. Yatsenyuk, Alman televizyon kanalı ZDF’e yaptığı açıklamada, “Bu insanları özgür kılmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla gözlemcileri tutsak alanlar Rusya güdümlü teröristler” dedi.Ukrayna Başbakanı Rusya’ya ayrılıkçılardan uzaklaşma ve AGİT gözlemcilerinin serbest bırakılması için çaba gösterme çağrısında bulundu.

Kaçırılanlar arasında Türk de var


Pazartesi gününden beri kayıp olan ilk ekipteki dört görevlinin İsviçre, Danimarka, Estonya ve Türkiye’den olduğu açıklandı. Görevliler Donetsk’in doğusunda bir kontrol noktasında rutin görevdeyken ortadan kayboldu. Henüz kaçırma olayını üstlenen olmadı.Danimarka Kalkınma Yardımı Bakanı Mogens Jensen, salı günü yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bilgiye göre dört kişilik ekibin Rusya yanlısı güçler tarafından kaçırıldığını söylemişti. Nisan ayı sonunda da çok sayıda AGİT gözlemcisi ayrılıkçılar tarafından tutsak alınmıştı.


http://www.theworldline.com/ikinci-agit-ekibi-de-kayip/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yusuf Yerkel, Başbakanlık’taki görevine devam ediyor

yusuf-yerkel.jpg






Yusuf Yerkel’in, “Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” görevinden alındığı açıklanmıştı.


Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından, Başbakan Erdoğan’la birlikte gittiği ilçede, protesto eylemi yapan bir madenciyi yerde tekmelerken görüntülenen ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Yusuf Yerkel’in, “Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” görevinden alındığı açıklanmıştı. Ancak kamu yönetiminde “Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı” gibi bir pozisyonun olmadığı, “Başbakanlık Müşaviri” kadrosuyla çalışan Yusuf Yerkel’in bu görevi sürdürdüğü ortaya çıktı.T24 haber portalından Tahir Alperen, Soma’da madenci tekmelerken görüntülenen ve neredeyse dünya çapında tepki toplayan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in ‘görevden alınması’yla ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. Buna göre, ‘Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’ görevinden alındığı duyurulan Yerkel’in, esasen ‘Başbakanlık Müşaviri’ olduğu ve bu kadroyu koruduğu öğrenildi. Yerkel’in ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gezilerine katılmaması yönünde karar alınarak Başbakanlık’taki kadrosunun korunduğu anlaşıldı.Yerkel’in, Somalı madenci Erdal Kocabıyık’ı Özel Harekat polislerinin etkisiz hale getirmesinin ardından yerde yatarken tekmelemesi sonrası yeni kamera görüntüleri ortaya çıkmış ve olayın Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik’in öne sürdüğünün aksine, “kendisini savunurken” gerçekleşmediği de anlaşılmıştı.Yerkel’in 21 Mayıs itibariyle 3 yıldır yürütmekte olduğu ‘Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’ görevinden alındığı şeklinde haberler yapıldı. Yerkel’in bir başka göreve kaydırılacağı ve artık Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak çalışmayacağı belirtildi. Gerçek ise olayın gündemdeki yerini kaybetmesinin ardından ortaya çıktı. Kamuda ‘Özel Kalem Müdür Yardımcılığı’ diye bir kadro bulunmazken, Yerkel’in olmayan bir kadrodan alınmış gibi gösterildiği anlaşıldı. Türkiye’nin gündemine oturan ve yabancı basında da geniş bir şekilde yer bulan tekme olayı nedeniyle hükümetin yıpratılmaması amacıyla Yerkel’in kamu hiyerarşisinde hiç bulunmayan bir görevden alınmış gibi yapılarak Başbakanlık Müşavirliği görevine devam etmesinin sağlandığı öğrenildi.


http://www.theworldline.com/yusuf-yerkel-basbakanliktaki-gorevine-devam-ediyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Snowden’dan ajanlık itirafı

snowden.jpg





Tarihin en büyük dinleme skandalını ortaya çıkaran eski istihbaratçı Snowden sadece teknik bir analist olmadığını itiraf etti.


ABD’nin küresel izleme politikaları ile ilgili gizli belgeleri sızdırarak büyük bir tartışma başlatan Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, sadece alt düzey bir analist olduğu iddialarını yalanlayarak, aslında elektronik izlemede uzmanlaşmış bir casus olarak eğitildiğini açıkladı.Amerikan NBC TV kanalından Brian Williams’a ayrıntılı bir röportaj veren Snowden, Savunma İstihbarat Ajansı’nda eğitim gördüğünü ve denizaşırı ülkelerde Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) ile NSA için casusluk yaptığını söyledi.ABD’nin bilgisayarlardan casuslara oranla çok daha iyi istihbarat elde ettiğine dikkati çeken Snowden, “Denizaşırı ülkelerde geleneksel anlamda tıpkı bir casus gibi gizlice yaşadım ve çalıştım. Aslında yapmadığım bir işte çalışıyormuş gibi davrandım. Hatta bana ait olmayan bir kimlik taşıdım” dedi. Snowden, sözlerine şöyle devam etti:“Ancak ben teknik uzmanım. İnsanlarla birlikte çalışmıyordum. Casus olarak çalışacak kişiler bulmuyordum. Yaptığım şey ABD için çalışan sistemler kurmaktı ve bunu en alttan en üste tüm seviyelerde yaptım. Dünyanın en düşmanca ve tehlikeli bölgelerinde insanlarımızı ve istihbaratımızı korumak için kaynaklar ve yöntemler geliştirdim. Hükümet, şimdi tüm bunları benim sadece alt düzey bir analist olduğumu söyleyerek reddediyor.”Snowden, NSA çatısı altında Japonya ve Hawaii dahil birçok bölgede özel istihbaratçılarla çalıştığı sırada 1,7 milyondan fazla gizli belgeyi dijital olarak ele geçirerek, üst düzey hükümet yetkililerine teknik uzman olarak yardımcı olduğuna işaret etti.NSA’nın ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin ve liderlerin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdıran Snowden, Mayıs 2013′te ABD’yi terk etmiş ve Rusya’dan geçici sığınma hakkı almıştı. ABD, casuslukla suçladığı Snowden’ın pasaportunu iptal etmişti.Washington Post ve Guardian gazetelerinde yayımlanan belgeler, ABD’nin küresel izleme faaliyetlerinin boyutunu gözler önüne sermişti.ABD Başkanı Barack Obama, Kongre’den NSA’nın telefon konuşmalarını kaydetmesini yasaklayıp telekomünikasyon şirketlerinin kayıtlarına erişim için mahkeme kararını zorunlu hale getirerek programı kontrol altına alması talebinde bulunmuştu.


http://www.theworldline.com/snowdendan-ajanlik-itirafi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İsrail Savunma Bakanı: Mavi Marmara kararı hukuki değil siyasi

Moshe-Yaalon.jpg






İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Ürdün Vadisi’ne düzenlediği bir gezi sırasında Türkiye’de alınan Mavi Marmara kararını değerlendirdi.


İstanbul 7′inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 31 Mayıs 2010′da Mavi Marmara baskınıyla ilgili İsrailli dört eski komutan hakkında tutuklama kararı çıkarılması ve “kırmızı bülten” çıkarılması için ilgili kurumlara yazı yazılması şeklindeki kararının yankıları devam ediyor. İsrail’den gelen son tepki, kararın “hukuki değil siyasi bir karar” eleştirisi oldu.İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Ürdün Vadisi’ne düzenlediği bir gezi sırasında Türkiye’de alınan Mavi Marmara kararını değerlendirdi. “Tabii ki bu karardan ötürü memnun değiliz, bu hukuki olmaktan çok siyasi bir karar gibi duruyor” diyen Bakan Yaalon, kararın Türkiye-İsrail ilişkilerini etkileyeceği imasında bulundu. Bakan Yaalon, şöyle devam etti:“Türkiye’yle işleri yoluna koymaya ve ilişkimizi düzenlemeye hazırdık. Ancak maalesef Türk tarafında böyle bir olgunluk göremiyorum. Bu olay da diğerleri gibi Türkiye’nin kendi iç siyasetiyle ilgili yürütülen kampanyanın bir parçası.”

‘UZLAŞMA ÇABALARI ÜZERİNDE BELİRLEYİCİ OLMAZ’


İsrailli dört eski komutan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmeden İstanbul 7′inci Ağır Ceza Mahkemesi, aynı zamanda Interpol’den bu kişiler hakkında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli adımların atılması yönünde karar verdi. Ancak İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynaklar, Maariv gazetesine yaptıkları açıklamaya bakılırsa İsrailli yetkililer Interpol’ün bu talebi ciddiye almayacağı görüşünde. “Interpol, siyasi gelişmelere göre çalışmayan profesyonel bir yapılanmadır” diyen İsrailli yetkililerden biri, Türkiye’deki mahkeme kararının iki ülke arasındaki uzlaşı çabaları üzerinde de belirleyici bir etki yaratmayacağı yorumunda bulundu.


http://www.theworldline.com/israil-savunma-bakani-mavi-marmara-karari-hukuki-degil-siyasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dağlık Karabağ’da çatışma: 3 ölü

Da%C4%9Fl%C4%B1k-Karaba%C4%9Fda-%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fma.jpg





Dağlık Karabağ bölgesinde çıkan çatışmada iki Azeri, bir Ermeni askerin öldüğü belirtildi. Son aylarda bölgede yaşanan sınır çatışmalarda toplam 14 asker hayatını kaybetmiş oldu.



Azerbaycan ve Ermenistan sınır hattında, Azeri askerler ve Karabağ’daki ayrılıkçı Ermeni güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 Azeri asker ve bir Ermeni milis öldü.

Bakü’den yapılan açıklamada, bir yüzbaşı ve bir de kıdemli subayın çatışmada hayatını kaybettiğini, bir piyade erin ise yaralandığını belirtti.

Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı ise, 19 yaşındaki bir onbaşının öldüğünü duyurdu.

Azerbaycan ve Ermenistan sınırındaki Karabağ bölgesindeki gerginlik bir süredir yükselişte. Her iki taraf da baskınlar ve pusular konusunda birbirini suçluyor.

Son aylarda bölgede 11 asker hayatını kaybetti.

2013′te ise, sınır ötesine açılan ateşler nedeniyle 20 asker hayatını kaybetmişti.

1990′larda Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaş sonrası Ermenistan’ın desteklediği ayrılıkçılar Dağlık Karabağ bölgesini ele geçirmişti.

30 bin kişinin hayatını kaybettiği savaşın ateşkes ile durmasının ardından 1994′te Dağlık Karabağ sorununun çözümü için diplomatik girişimler başlatılmış olsa da sorun bugüne dek çözülebilmiş değil.

Dağlık Karabağ nedeniyle Azerbaycan ve Ermenistan arasında hâlâ barış anlaşması imzalanamıyor.

Azerbaycan görüşmelerin sonuç vermemesi durumunda Dağlık Karabağ bölgesini güç kullanarak geri alacağını belirtiyor.

Ermenistan ise, Azerbaycan’dan böyle bir adım gelmesi durumunda aynı şekilde karşılık vereceği uyarısını yapıyor.


http://www.theworldline.com/daglik-karabagda-catisma-3-olu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan: Hanım kardeşleri evlere kilitliyorlar

erdogan2.jpg





AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da partisince Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitingde konuştu..

Başbakan Erdoğan, 1 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Ağrı’da partisinin mitinginde Köşk seçimlerine de değindi. Haziran ayı içinde adaylarını açıklayacaklarını söyleyen Erdoğan, ”İnşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

AĞRI’DA OYLAR BİR KEZ TAM OLARAK SAYILDI

Tekrarlanacak belediye başkanlığı seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 10 Mart’ta seçimlerden 20 gün önce Ağrı’ya geldik. Burada aynı meydanda sizlerle hasret giderdik. Size burada vizyonumuzu anlattık, planlarımızdan projelerimizden bahsettik. Siz Ağrı dağı kadar büyüksünüz. Şimdi buralara birileri geliyor, Ağrı’da sandıkların 13,14 kere sayıldığı iddiası BDP tarafından pompalanıyor. Tamamen yalan gerçek dışı. Maalesef BDP bu yalanı ağrı içinde yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Sadece bir kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda tam olarak sayılmadan hile ortaya çıktı. İl seçim kurulu tarafından iptal edildi. Yani değil 13-14-15 ikinci kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi.

AĞRI’DA NE YAPILDIYSA BİZ YAPTIK

Bu zihniyetim demokrasiye inancı yok. Sandığa inancı yok. Düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler. Bakınız daha yeni şurada Doğubeyazıt’ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Açık net konuşuyorum kaçırdılar ve burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan işletme. Arkadan da tehdide başladılar. Kendisine de Bitlis’teki seçimlere gitmemesi için tehdit yağdırdılar. Pazar günü orada da seçim var. Bakın bu tehditlerle bir yere varılmaz. İkide bir partinin adını değiştirirsin başkada bir işe yarmazsın. Allah aşkına söyleyin ya Doğubeyazıt’ta bizim hizmetimizin dışında onların hizmeti var mı? Ya bunu görmüyor musunuz? Şu Ağrı’da ne yapılmışsa biz yaptık ya. Biraz sonra sizlere dokümanını vereceğim. Siyaset yalanla yapılmaz. Siyaset iftira ile yapılmaz.

ALLAH AŞKINA NEREDE BU POLİSLER

Size güvenilmez insanlar haber getirdiğinde buna itibar etmeyin. Ağrı’da yönetime gelseler ne tür çirkinlikler yapacaklarını da ben sizlere bırakıyorum. 30 Mart’tan sonra Ağrı’ya 15 bin polis gönderdi diyorlar. Allah aşkına nerede bu polisler ya? Gösterin de görelim. 30 Mart’tan sonra Ağrı’da iki bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik hem yalan.

MESELE SIRRI SAKIK MESELESİ DEĞİL

Mesele Sırrı Sakık meselesi değildir. Sırrı Sakık fanidir. Bugün vardır yarın yoktur. Mesele mensubu olduğu zihniyettir. Öyle mi? Tayyip Erdoğan da fanidir. Bugün var yarın yokuz. Baki olan hedefler için fanilere lütfen kanmayın.

HANIM KARDEŞLERİMİİZ EVLERE KİLİTLİYORLAR

Bizim baki olan hedefimiz Ağrı iline hangi anlayış hizmet verebilir. Afedersin pislikten geçilmiyor, belediyecilik diye bir anlayış yok. Ama hala Doğubeyazıt’ta BDP var. niye? Tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki sandığa giderse Ak Parti çıkacak.

PENSİLVANYA’NIN DA ABLALARI VAR

Unutmayın kale içeriden fethedilir. Siz bizim ablalarımızsınız. Pensilvanya’nın da ablaları var. Yeter ki biz onlara sandıkta desteği verelim. Belediye başkanımız ve adayımızla ilgili iftira attılar. Bunlar da yalan. Eğer biz böyle bir dosyayı yakalarsak yakaladığımız anda biz gözünün yaşına bakmayız. Sandıkların 15 kez sayıldıklarını söyledikleri nasıl büyük bir yalansa diğer tüm iddiaları da yalan. Yalan üzerine, karalama, iftira itham üzerine siyaset yapılmaz. Siyaset hizmetle yapılır. Planla yapılır, projeyle yapılır.

SİYASET OMURGALI DURUŞ GEREKTİRİR

Kağızman yolunu yapan kim? Doğubeyazıt yolunu yapan kim? Hizmet ortada, eser ortada. Eşek olur kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle konuşuyoruz. Siyaset omurgalı duruş gerektirir.

BİZE EN AĞIR SALDIRILARI YAPTILAR

30 Mart öncesinde bize nasıl saldırdıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP, MHP, BDP bir araya geldiler. Bize en ağır saldırıları iftiraları yaptılar. Millet kararını verdi ve AK Parti’yi tekrar zirveye taşıdı. Millet neyin ne olduğunu çok iyi görüyor.

SEYRETTİNİZ Mİ?

30 Mart’ta akşam sandıklar kapandı. AK Parti’nin birinci parti olduğu, yerel seçim olmasına rağmen yüksek oy oranına ulaştığı 30 Mart akşamı belli oldu. Peki biz 30 Mart’tan sonra ne yaptık? Size sadece özet veriyorum. Azerbaycan’a ziyaret yaptım. Almanya’ya ziyaret yaptım. Seyrettiniz mi? Almanya’dan buraya selamlar var. Orada tüm kardeşlerimizle beraber olduk. Dünyanın bir çok dost ve kardeş ülkesinden gelen devlet başkanlarını, bakanlarını bir arada gördük beraber olduk. Bakanları kabul ettik, siyasi ekonomik konuları görüştük. İstanbul’da açılışlar yaptık. Marmaray’ın yanına büyük bir tünel yapıyoruz. Konya’ya gittik. Kayseri’ye gittik açılışlar yaptık. Karaman’a gittik açılışlar yaptık. Bütün bu yoğun trafik içinde Ankara, İstanbul’da toplantılar yaptık.

Maalesef Soma’da özel sektöre ait maden ocağında elim bir kaza meydana geldi. Var gücümüzle o kazaya koştuk. Şehitlerimizi çıkardık. Yani biz şunu demedik, 30 Mart’ta zafer kazandık artık biraz dinlenelim, soluklanalım demedik. Tam tersine millet bize yetki verdi dedik, ve daha bir aşkla coşkuyla azim bir kararla büyük Türkiye yolculuğunu sürdürdük. Ben buradan soruyorum, AK Parti seçimden birinci çıktığı halde iki aydır koşturuyor. Peki seçimden ikinci üçüncü dördüncü parti olarak çıkan, oy kaybeden partiler ne yapıyor? Normalde onların bizden daha fazla çalışması lazım. CHP yerinde sayıyor. Pensillvania ile iş birliği yaptı faturasını ödüyor. MHP’ya bakıyorsunuz genel başkan AK Parti karşısında sekizinci seçimini kaybetti. Hala orada oturmaya devam ediyor.

O ÇATI 30 MART’TA UÇTU GİTTİ

Emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş? Çatı kuruyorlarmış cumhurbaşkanı seçeceklermiş. Bu çatı cumhurbaşkanı olacakmış. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti. Bunların oturdukları evin damı yok damı. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı gayet iyi biliyor.

HAZİRAN AYI İÇİNDE İSMİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

İnşallah çok kısa bir süre içerisinde Haziran ayı içinde inşallah adayımızı açıklayacağız. İnşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimiz devam ediyor. Dün Meclis başkanıyla konuştuk dertleştik ve bunları devam ettireceğiz. STK’ları aynı şekilde devam edeceğiz.

SANDIKTA YUHALAYIN

Şimdi karşımızda kim var HDP. Vatandaşlarım meydanda yuhlamaktan çok sandıkta yuhlamanızı istiyorum
Bizi tehdit ediyorlar demeyeceksiniz. İnsan inancı uğruna, namusu uğruna bir kere ölür bir kere. Sandık bizde namustur.

BDP VE HDP’YE ‘BUNLARI SİZ ALIP GELECEKSİNİZ’ DEDİM

Yavruları kaçırılan anneler babalar günlerdir eylem yapıyor. 134 yavru kaçırıldı
Kimlerin kaçırdığını biliyorsunuz değil mi? BDP ve HDP’ye söyledim ‘Bunları siz alıp geleceksiniz’ dedim
Adresleri siz biliyorsunuz. Getirmemeleri halinde biz de iktidar olarak A ve C planımızı uygulamaya koyacağız
Nasıl işbirliği içindesiniz. Bizler kimin ne yaptığını her şeyi biliyoruz. Neymiş sana neyin vergisini verecek? Hale bak!
Bunlar nereye soksan girer. Mafya mı, terör mü, eşkıya mı hepsi var. Alın teri dökmeden haraç istiyor haraç
Böyle bir şey yok dedim, yanaşmayacaksın dedim. Bu bir haysiyet mücadelesidir
Devlete vergi veriyorsun, bize de vereceksin öyle mi? Devlet aldığı vergiyi nereye harcıyor? Ağrı’ya harcıyor?
Sen nereye harcıyorsun? Ölelim ama bir kere ölelim, şahsiyetimizle ölelim diyorum. Çözüm süreci dedik, kültürel etkinlikleri verdik

CHP KUMSALLARIN PARTİSİ

Biz de Kürt, Laz, roman böyle bir ayrım yok. Bu BDP, HDP bunlar siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyorlar
Ama biz 45,5 oluyoruz çünkü herkesi kucaklıyoruz. CHP de kumsalların partisi. Kim kucaklıyor biz kucaklıyoruz
Diyarbakır’da oturan anneler için CHP’nin, MHP’nin, HPD’nin, yandaş meydanın sesi çıkıyor mu?
Ama Galatasaray lisesinin önünde oturanlar için sesiniz çıkıyordu!
Pazar günü çok önemli, sandıkta gereken cevabı verin!
Biz yaşatmanın mücadelesini veriyor
Gençlerin yaşaması için mücadelesi veriyoruz
Artık akan kan durdun diye mücadele veriyoruz
Çok önemli yol kat ettik

PENSİLVANYA BENİMLE İLGİLİ FİLM HAZIRLIYORMUŞ… ÇOCUĞUMA UYGUN ARTİST BULAMAMIŞLAR

Şimdi yeni haber aldım. Pensilvanya benimle ilgili yeni bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyorlarmış
Bu film için bana uygun bir artist bulamamışlar. Çocuğuma uygun bir artist bulamamışlar
Halbuki Hollywood’a gitmelerine gerek yok kendi aralarında artisler çok
Bu tuzakların hiç biri tutmadı tutmayacak
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu filmi yetiştireceklermiş. Tutmaz bunlar tutmaz

Pensilvanya’ya kaçan zat çözüm sürecini bozmak için elinden geleni yaptı. Bir kısım medya adeta kan akasın diye yayın yaptı
Hala bazı yazar müsveddeleri terör örgütüne gitti ‘terörü başlatın’ diye akıl verdi

HİÇBİR SİYASİ PARTİ BİZİMLE AŞIK ATAMAZ

Ağrı’dan biz çözüm sürecine destek bekliyoruz. Ağrı Dağı kadar büyük bir netice bekliyoruz
30 Mart’tan bu yana çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz. Ağrı geri kalmasın . Hiçbir siyasi parti bizimle aşık atamaz
Tayyip Erdoğan belediyecilikten geldi. Ağrı’da yeni bir anlayışı getireceğiz

AĞRI’YA İKİ GÜZEL MÜJDEMİZ VAR

Ağrı’ya iki güzel müjdemiz var. Ağrı merkezde doğalgaz dağıtımı için 3 kez ihaleye çıktık
Özel sektörden rağbet olmadı. Yeni bir karar aldık. Ağrı’da dağıtımı devlet olarak biz yapacağız
Yasal düzenlemeler yapıldı, yasa teklifi TBMM’ye sunuldu

Elektrik borçlarında faizler silinecek, anapara alınacak
Edaş bunu yaptı sağolsun, bizi kırmadılar
Huzura, barışa, demokrasiye evet diyeceksiniz
En önemlisi kardeşliğe evet diyeceksiniz


http://www.theworldline.com/erdogan-hanim-kardesleri-evlere-kilitliyorlar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türk düşmanı ırkçı partiye Türklerden oy

T%C3%BCrk-d%C3%BC%C5%9Fman%C4%B1-%C4%B1rk%C3%A7%C4%B1-partiye-T%C3%BCrklerden-oy.jpg





Kıbrıslı Türkler’in, Güney Kıbrıs’ta pazar günü gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde AKEL ve diğer Rum partilerin yanı sıra ırkçı ELAM Partisine de oy verdiği ortaya çıktı.


Güney Kıbrıs’ta geçen Pazar günü gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde özel olarak kurulan seçim merkezlerinde oy kullanan bin 869 Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıslı Türk adayların yanı sıra AKEL’e de oy verdiği, iki kişinin de Rum milliyetçisi Ulusal Halk Cephesi (ELAM)’ne 4 kişinin de hayvan haklarını savunmak amacıyla kurulan Hayvan Partisine oy verdiği ortaya çıktı.

EOKA’NIN DEVAMI


Vatan’ın haberine göre, Güney Kıbrıs’ta geçen Pazar günü gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Kıbrıslı Türklerden AKEL’e 368, DİSİ’ye 6, EDEK’ye 4, Vatandaşlar İttifakı’na 3, DİKO’ya 2, ırkçı ELAM partisine 2, Hayvan Partisine de 4 oy çıktı. 1974 öncesinde Türkleri katleden EOKA’nın devamı olduklarını söyleyen ELAM Partisine oy çıkması Kıbrıslı Türkler arasında şaşkınlık yarattı. Öte yandan AP seçimlerine aday olarak katılan Kıbrıslı Türklerden bağımsız Şener Levent’in toplamda 2 bin 718 oy ile birinci, Drasi/Eylem bileşimine katılan Deniz Birinci’nin bin 346, Alev Necdet’in de 774 oy aldığı öğrenildi.KKTC’nin eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans vermek üzere gittiği Rum Kesimi’nde geçtiğimiz ay aşırı sağcı Elam örgütünün işaret fişeği ve yumurtalı saldırısına uğramıştı.Talat saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.


http://www.theworldline.com/turk-dusmani-irkci-partiye-turklerden-oy/
 
Üst