31.05.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

Kamu Etik Kurulu’ndan şok memur raporu


Memur-adaylar%C4%B1na-k%C3%B6t%C3%BC-haber.jpg





Rapor Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katıldığı toplantıda kamuoyuna sunuldu.

Kamu Etik Kurulu, memurların günlük mesaisinin önemli bir bölümünü çay-kahve ve sigara molası, misafir ağırlama, sohbet, sosyal medyayı takip ve bilgisayarda oyun gibi uğraşlarla harcadığı tespitini yaptı.

Kamu Etik Kurulu’ndan şok memur raporu

Kamu kurumlarında rüşvet ve yolsuzluk ile savurganlığın önlenmesi amacıyla kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu, memurların 8 saatlik mesailerinin önemli bir bölümünü boşa geçirdikleri tespitini yaptı.

Fiili çalışma süresi

Kurul, memurun mesai verimliliğini analiz eden tespitlerini Başbakan Yardımcısı Babacan’ın da katıldığı toplantıda kamuoyuna sundu.

Etik Kurul, “savurganlıktan kaçınma” adı altında hazırladığı metinde, memurların kendilerine “Mesaimin ne kadarını gerçekten kamu hizmeti için harcıyorum. Fiilen kaç saat çalışıyorum” sorularını yöneltmelerini istedi.

Memurların bedeni ve zihinsel olarak tüm çabalarını mesai boyunca kamu hizmetine harcamaları gerektiğini bildiren Kurul, şu çarpıcı tespitleri yaptı:

Bulmaca ve misafir

*Kamu görevlilerinin aldıkları maaş karşılığında günde 8 saat mesai yapmaları gerekmektedir.

*Ancak çoğu zaman, olumsuz hava koşulları, trafik, servislerin gecikmesi, hastalık, özel işler gibi zorunlu nedenlerle ya da keyfi olarak mesaiye geç gelinmekte ve erken çıkılmaktadır.

Gün içerisinde de kahvaltı yapmak, sohbet etmek, öğlen yemeğe erken çıkmak ve geç dönmek, çay-kahve içmek, sigara molası vermek, gelen özel misafirleri ağırlamak, gazete okumak, bulmaca çözmek, sosyal medyayı takip etmek, bilgisayarda oyun oynamak ve benzeri meşguliyetlerle mesaimizin önemli bir bölümü boşa gitmektedir.

Vatandaşı etkiliyor

Etik Kurul, bazı memurların maaşlarının düşük olduğunu bahane ederek, ‘Bu kadar maaşa bu kadar mesai’ yaklaşımı sergilediğini bunun ahlaki açıdan yanlış olduğunu belirtti.

Memurlara, özlük haklarının iyileştirilmesi için yasal sınırlar dahilinde ve mesailerini aksatmadan çaba sarf etmelerini çağrısı yapan Kurul, “Düşük maaş bahanesiyle mesainin bir kısmında çalışmama, işi yavaşlatma, işi bırakma gibi davranışlar kamu hizmetlerinin aksamasına ve vatandaşların mağduriyetine neden olmaktadır” tespitinde bulundu.

Kamu Etik Kurulu 11 kişiden oluşuyor

*Bakanlık görevi yapmış olanlar arasından bir üye,

*İl belediye başkanlığı yapmış olanlar arasından bir üye,

*Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeliği görevlerinden emekliye ayrılanlar arasından üç üye,

*Müsteşarlık, büyükelçilik, valilik, bağımsız ve düzenleyici kurul başkanlığı görevlerinde bulunmuş veya bu görevlerden emekliye ayrılanlar arasından üç üye,

*Üniversitelerde rektörlük veya dekanlık görevlerinde bulunmuş öğretim üyeleri veya bunların emeklileri arasından iki üye,

*Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında en üst kademe yöneticiliği yapmış olanlar arasından bir üye.



BUGÜN GAZETESİ


http://www.theworldline.com/kamu-etik-kurulundan-sok-memur-raporu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney istifa etti

Jay-Carney_8.jpg





Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, görevinden istifa etti.


Carney’in istifa kararını ABD Başkanı Barack Obama açıkladı. Başkent Washington D.C’de sürpriz olan istifanın detayları henüz açıklanmadı.



http://www.theworldline.com/beyaz-saray-sozcusu-jay-carney-istifa-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Harvard’da Gül’e şok soru

gul.jpg





Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlunun mezun olduğu Harvard Üniversitesi’nde konuştu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu Mehmet Emre’nin mezuniyet töreni için bulunduğu Harvard Üniversitesi’nde katıldığı “Güncel Bölgesel Konular ve Geleceğe Bakış” başlıklı panelde dinleyiciler arasında bulunan Harvard Tıp Merkezi’nden Dr. Emre Altındiş’in yaklaşık 3 dakika süren sert soruları ile karşılaştı.Dr. Altındış, “Türkiye’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz” sorusuyla salonda buz gibi havanın esmenine yol açtı. Soruyu Türkçe soran Altındiş, ısrarla sorusunun İngilizceye çevrilmesini isterken, “Türkiye’de bu soruyu sorsaydım beni tutuklardı” dedi. Gül, soruyu soğukkanlılığını bozmadan dinlerken, Türk korumalardan “Sen insan değilsin” sözleri yükseldi. Dr. Altındiş’in sorusu salondaki 150 kadar dinleyiciye tercüme edildikten sonra Cumhurbaşkanı Gül; ‘’Söylediğin sözler doğru değil. Bir başkası olsaydı sana bu soruyu sordurmazdı. Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi parkında sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü’’ yanıtını verdi.Dr. Emre Altındiş şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi şu an Gezi olaylarının yıldönümündeyiz. Geçen sene Nobel ödüllü meslektaşlarımızla Science (Bilim) dergisinde bir makale yayınladık. Sizin başında olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti devletini 8 vatandaşını öldürdüğü, 90 insanımıza kafa travması yaşattığı, 9 insanın gözünü yitirdiği, binlerce insanı gaza boğdu için protesto ettik. Fakat Türkiye’de şiddet devam ediyor. Günde 3 kadın öldürülüyor. 4 işçi iş kazalarında katlediliyor. Roboski katliamında sizin başında olduğunuz ordu 34 kişi öldürdü. 17’si çocuktu. Siz Ankara’da yaşıyorsunuz. Kızılay’da Ethem Sarısülük başından kurşunla vuruldu. Katili dışarda. Siz böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz? Nasıl bize burada demokrasi yalanları söylüyorsunuz? Geceleri nasıl uyuyorsunuz? Belkin Elvan 14 yaşındaydı. Sizin başbakanınız 14 yaşındaki çocuk için terörist diyor. Lütfen sorum tercüme edilsin..”Gül, Dr. Altındiş’in sorusunun tercüme edilmesi üzerine “Şimdi beni sen dinle. Kimse sana böyle soru sorma hakkı vermez”’ dedi. Altındış ise; Türkiye’de dayak yerdim” şeklinde cevap verdi.



http://www.theworldline.com/harvardda-gule-sok-soru/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dört gözlemci daha kayıp

D%C3%B6rt-g%C3%B6zlemci-daha-kay%C4%B1p.jpg







Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna’nın doğusunda başka bir gözlemci ekibinin daha kaybolduğunu duyurdu.


AGİT, Ukrayna’nın doğusunda görev yapan dört gözlemciyle daha bağlantı kurulamadığını açıkladı. Perşembe akşamı saat 19:00′dan bu yana ekipten haber alamadıklarını belirten yetkililer, gözlemcilerin Luhansk’tan 100 kilometre uzaklıktaki Severodonetsk kentinde durdurulduklarını kaydetti.Uyrukları açıklanmayan gözlemcilerin, Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar tarafından alıkonuldukları düşünülüyor.

Gözlemcilerden haber alınamıyor


Aralarında bir Türk’ün de bulunduğu dört kişilik başka bir AGİT ekibi de 26 Mayıs’tan beri kayıp. Ayrılıkçıların elinde olduğu belirtilen gözlemcilerin nerede oldukları bilinmiyor.Yeni kayıplarla birlikte Ukrayna’nın doğusunda görev yaparken kaybolan ve haber alınamayan gözlemci sayısı 8′e yükseldi.AGİT Daimi Konseyi tarafından 21 Mart’ta düzenlenen toplantıda, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kurulmuş ve misyon Ukrayna’da barış ve istikrarın sağlanması amacıyla görev yapmaya başlamıştı.

Kiev’den başarı açıklaması


Kiev’deki geçici yönetim ise ülkenin doğusunda ayrılıkçılara karşı başlatılan askeri operasyonda başarı elde ettiklerini açıkladı.Terörle mücadele operasyonunun Ukrayna’nın doğusundaki milislerin tümü sürülünceye ve bölgede istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğini belirten Ukrayna Savunma Bakanı Mikail Koval, Donetsk’in bir bölümünde ve Luhansk’ın da kuzeyinde kontrolü ele geçirdiklerini söyledi.


http://www.theworldline.com/dort-gozlemci-daha-kayip/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İngiliz bilim adamından akıl almaz iddia: 15 bin vampir var

%C4%B0ngiliz-bilim-adam%C4%B1ndan-ak%C4%B1l-almaz-iddia.jpg






Birleşik Krallıkta vampir saltanatı!Birleşik Krallıkta 15 bin vampir 30 bin kan bağışçısı ile ortaya çıktı!


Birleşik Krallık’ta Glyndwr Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Williams, dünyada vampirlerin var olduğunu iddia ederek onların dünyasını öğrenmeye yönelik bir akademik araştırma yürütüyor.İngiltere’de gizli bir iletişim ağı ile belli aralıklarla bir araya gelen 15 bin vampirin yaşadığını ileri süren Williams, “Bu bir efsane değil. Toplumların vampirlerin var olduğunu kabul etmeli. Bu insanları deli, kötü ya da tehlikeli olarak tanımlamak istemiyorum. İlginç insanlar ama bence ruhsal bozuklukları yok. Bu kişiler sadece psikolojik olarak kan tüketmeye ihtiyaç duyan kişiler. Vampir toplumuna ulaşmak zor. Araştırmalarımda bir çok vampirle irtabata geçmeyi ve dikkatlerini çekmeyi umuyorum. Vampirler tehlikeli değiller. Birleşik Krallık’ta kendilerini vampir diye tanımlayan yaklaşık 15 bin kişi var, yaklaşık 30 bin de kan bağışçısı bulunuyor. Bu sayılara internet üzerinden yapılan bir anket sonucunda ulaştım” dedi.

SADECE DONÖRLER KAN VERİYOR


Bu kişilerin kendi aralarında kurdukları topluluklarla, sıklıkla bir araya geldiklerini ve belli kurallara bağlı yaşadıklarını anlatan Dr. Williams sözlerine şöyle devam etti:18-34 yaş grubundaki vampirler biraraya gelip ayin yapıyor“Bu, her ülkede ama özellikle de Batı’da olan bir alt kültür. Kurallar arasında örneğin, fazla miktarlarda kan içilmesinin yasak olması ya da sadece donörlerin kanlarının tüketilmesine izin verilmesi gibi şeyler bulunuyor. Kan tüketmenin sağlıkla ilgili elbette riskleri var. Ancak birçok donör ve vampir sağlık testlerinden ve kontrollerden geçiyor. ABD ve Avustralya’daki alt kültürlerle ilgili bir makale okudum ve vampirlere ilgi duymaya başladım. Vampirlerin tapınak olarak adlandırdıkları yerlerde bir araya gelip, belirli kurallar çerçevesinde düzenlenen ayinlerde kan içiyorlar. Bu topluluklarda yer alan kişilerin çoğu 18-34 yaş grubunda. Şubat ayından bu yana konuyla ilgili internet üzerinden bir anket yürütüyorum.”

ONLARIN DÜNYASINA İNİYORUM


İnternetteki anketinde Williams, kendilerini vampir olarak tanımlayan bireylerin korkularından rüyalarına kadar çeşitli sorular soruyor ve kan içmeyi seven insanların yaşayış tarzları, nasıl mutlu oldukları ve inançlarıyla ilgili bilgiler toplamaya çalışıyor.


http://www.theworldline.com/ingiliz-bilim-adamindan-akil-almaz-iddia-15-bin-vampir-var/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Çin’de 6,1’lik deprem: 29 yaralı

Endonezyan%C4%B1n-bat%C4%B1-sahilinde-5.8-b%C3%BCy%C3%BCkl%C3%BC%C4%9F%C3%BCnde-deprem-meydana-geldi..jpg





Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde 29 kişi yaralandı.


Yerel saatle 09.20′de yaşanan sarsıntının merkez üssünün Yingjiang ilçesinde bulunduğu kaydedildi. Depremin ardından kurtarma çalışmalarının hemen başlatıldığı, yaralanan 29 kişiden 5′inin durumunun ciddi olduğu açıklandı.Bölge halkında paniğe yol açan sarsıntının bazı bölgelerde kısa süreli elektrik kesintilerine neden olduğu bildirildi. Depremin ardından en şiddetlisi 5,1 olmak üzere 41 artçı şok yaşandı.Çin’in Yunnan eyaletinde sıklıkla depremler görülüyor. Aynı bölgede geçtiğimiz hafta da 5,6büyüklüğünde bir sarsıntı meydana gelmişti. Yunnan’da 2011 yılının Mart ayında yaşanan 5,8′lik depremde 26 kişi hayatını kaybetmiş, 300′den fazla kişi de yaralanmıştı.


http://www.theworldline.com/cinde-61lik-deprem-29-yarali/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ukrayna: ‘Askeri operasyonlar devam edecek’

Ukrayna7.jpg






Ukrayna’nın geçici Savunma Bakanı Mykhailo Koval, Rusya’nın uyarılarına rağmen ‘barış ve nizam sağlanana kadar’ askeri operasyonlara devam edilceğini duyurdu. Bakan, Rusya’yı da isyancılara destek vermekle suçladı.


Ukrayna Savunma Bakanı, orduya bağlı birliklerin, barış ve nizam sağlanana kadar isyancılara karşı askeri operasyonlarına devam edeceklerini söyledi.Sloviansk çevresinde çatışmalar yoğunlaşırken Perşembe günü Rusya yanlısı isyancıların orduya ait bir helikopteri düşürmesi üzerine 12 Ukrayna askeri öldü.Rusya da Ukrayna’ya ‘Moskova destekçilerine yönelik askeri operasyonlara son vermesi’ çağrısında bulundu.Reuters haber ajansının aktardığına göre Ukrayna’nın geçici Savunma Bakanı Mykhailo Koval ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusuna bağlı birliklerin sınır bölgeleri “normal hayatlarına devam edene ve barış sağlanana kadar” askeri operasyonlara devam edeceklerini söyledi.Bakan, Rusya’yı isyancılara destek vermekle suçladı. Moskova ise bu iddiayı reddediyor.Diğer yandan, 7 Haziran’da yemin ederek göreve başlayacak olan Ukrayna’nın yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko helikopterin düşürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Bugün evlatlarımız trajik bir şekilde öldü.Daha fazla Ukraynalının bu teröristler ve haydutlar tarafından öldürülmesini engellemek için her türlü çabayı göstermeliyiz” dedi.Ölenler arasında Ukrayna’nın özel eğitimli Ulusal Muhafız muharebe timinin başı General Serhiy Kulçitskiy de buluyor.Rusya televizyonuna konuşan Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Aleksandır Borodai, Kiev’le müzakerenin tek koşulunun Ukrayna ordusunun Donetsk ve Luhansk’tan çekilmesi olduğunu söyledi.Donetsk ve Luhansk’taki ayrılıkçılar 11 Mayıs’taki referandumdan sonra bağımsızlık ilan etti. Bağımsızlıkları Kiev ve Avrupa ülkeleri tarafından tanınmıyor.

Çeçenler Ukrayna’da mı?


Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlık adımı, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’daki tartışmalı referandumu izliyor.Pazartesi günü Donetsk Havaalanı çevresinde yaşanan çatışmalarda ölenler arasında 33 Rus vatandaşı da var.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’da eğitim gören Çeçenlerin “işleri karıştırmak için” Ukrayna’ya geldiğine dair “kanıtlar” olduğunu söyledi.Çeçen lider Ramazan Kadirov ise Ukrayna’ya askeri birlik gönderdiği iddialarını yalanlıyor.ABD’li yetkililer Rusya’nın Ukrayna sınırındaki birliklerini büyük ölçüde çektiğini fakat hala binlerce Rus askerinin bölgede konuşlu olduğunu söylüyor.Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gaz borcu krizi de devam ediyor.Ukrayna, Rusya ve AB temsilcileri Moskova’nın Kiev’e gaz sevkiyatında yaşanan krizin aşılması için Berlin’de bir araya gelecek.Rus Gazprom şirketi, borçlarını ödememesi halinde Ukrayna’ya gaz sevkiyatını durdurucağı tehdidinde bulunmuştu.



http://www.theworldline.com/ukrayna-askeri-operasyonlar-devam-edecek/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
AK Parti’de büyük operasyon

AK-Parti.jpg







AKP’de aralarında Ankara ve İzmir il başkanlarının da bulunduğu 10′un üzerinde il ve onlarca ilçe yönetimi görevden alınıyor.


AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi örgütlerinde operasyona gidiyor. Teşkilat Başkanlığına Süleyman Soylu’nun gelmesinin ardından AK Parti teşkilatlarında büyük yenileme olacağı söylenmişti. Bunun ilk adımı atılıyor.


OPERASYONUN EN ÖNEMLİ NOKTASI ANKARA


Radikal’in haberine göre; operasyonun önemli noktasını Başkent Ankara oluşturuyor. Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile yönetimi görevden alınıyor. Ankara il yönetimi ile birlikte 15’e yakın ilçe yönetiminin de aynı şekilde görevden alınacağı söyleniyor.

BÜYÜK İLLERE DE SIÇRAYACAK


AK Parti’deki operasyon Ankara ile sınırlı kalmayacak. İstanbul dışındaki büyük illere de sıçrayacak. İzmir’le beraber 14 il yönetimine de görevden el çektirileceği öne sürülüyor.

BAZI YÖNETİMLER İSTİFALARINI ÖNCEDEN SUNDU


AK Parti’de 30 Mart yerel seçimlerinde “başarısız” olan bazı yönetimler önceden istifalarını parti genel merkezine sunmuştu.


http://www.theworldline.com/ak-partide-buyuk-operasyon/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Avrupa’ya göçmen akını

Avrupaya-g%C3%B6%C3%A7men-ak%C4%B1n%C4%B1.jpg





2014′ün ilk 4 ayında 42 bini Afrika’dan olmak üzere 60 bin göçmen yasadışı yollarla Avrupa’ya giriş yaptı. Bu sayı, Arap ayaklanmalarının yaşandığı ve göçün arttığı 2011 yılının aynı döneminden bile fazla.

BBC’nin ulaştığı verilere göre, son aylarda Avrupa’ya yasadışı yollarla göç edenlerin sayısında ciddi artış yaşandı.

Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Ajansı Frontex, özellikle Afrika’dan tehlikeli deniz yolculuğunu göze alarak İtalya’ya ulaşanların saysının arttığını bildiriyor.

Ocak’tan Nisan ayına kadar 25 bin 650′si Libya’dan olmak üzere 42 bin göçmen Afrika üzerinden Avrupa’ya ulaştı.

Çok kullanılmayan diğer rotalarla birlikte Avrupa’ya toplamda 60 bin kadar göçmenin geldiği tahmin ediliyor. Bunların üçte biri Suriyeli. Ancak Afganistan ve Eritre’den de çok sayıda kişi Avrupa’ya göç ediyor.

İtalyan yetkililer sadece kendi kıyılarına 39 bin kadar göçmenin ulaştığını belirtiyor.

Bu sayı, Arap ülkelerinde ayaklanmaların yaşandığı ve bu ülkelerden Avrupa’ya göçün arttığı 2011 yılının aynı döneminden bile fazla.

2011 yılında 140 binden fazla kişi Avrupa’ya göç etmişti.

Frontex’in Genel Müdür Yardımcısı Gil Arias Fernandez, yaz aylarında sayının daha da artmasını beklediklerini söylüyor.

Fransız polisinin bu hafta boşalttığı Calais’teki göçmen kamplarına giden BBC Muhabirleri, burada Batı Afrika’dan Bangladeş’e, İran’dan Pakistan’a kadar bir çok ülkeden göçmenle karşılaştıklarını bildiriyor.

En çok göç Libya üzerinden

Yetkililer, Libya’da iç savaş olduğu dönemde bu rotayı kullanamayan Afrikalıların kıtada yığıldığını, Libya üzerinden geçişin yeniden başlamasıyla, Avrupa’ya ulaşabilen göçmen sayısının da arttığını belirtiyor.

Libya’daki BBC muhabirleri, bölgede hala çok sayıda kişinin Avrupa’ya göç etmeyi beklediğini belirtiyor. Bazı kaynaklarda bu sayı 300 bine kadar çıkıyor.

Her yıl yüzlerce kişi deniz yoluyla Avrupa topraklarına ulaşmaya çalışırken hayatını kaybediyor.

Rotalara göre Avrupa’ya ulaşan göçmen sayısı:(Ocak-Nisan 2014)

Afrika’dan Orta Akdeniz yoluyla İtalya’ya: 26310Doğu Akdeniz üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan’a: 5800Batı Balkanlar’dan Orta Avrupa’ya: 3780Afrika’dan Batı Akdeniz yoluyla İspanya’ya: 2690Arnavutluk’tan Yunanistan’a: 1370Doğu Avrupa’dan Orta ve Kuzey Avrupa’ya: 194



http://www.theworldline.com/avrupaya-gocmen-akini/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Rusya’ya ‘çekil’ çağrısı

Rusyaya-%C3%A7ekil-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1.jpg







Washington, Ukrayna sınırındaki Rus askerlerinin tamamen çekilmesini istiyor. Avrupa Birliği ise Avrasya Ekonomi Birliği’ne tepki olarak Ukrayna’ya üyelik sözü verdi.


ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya’nın Ukrayna sınırında kalan diğer askerlerini de çekmesini istedi. “Washington Post” gazetesine konuşan Hagel, sınırda hâlâ binlerce asker bulunduğunu bildiklerini ve bu askerlerin de çekilmesinin umut verici bir mesaj olacağını söyledi.
Rusya’nın geçen aylarda sınıra konuşlandırdığı askerlerin tümünü çekmesini isteyen ABD’li Bakan, askerlerin orada bulunmasının gerekli olmadığını savundu.

Kerry – Lavrov görüşmesi


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Rusya’dan, yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesini talep etti. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la yaptığı telefon görüşmesinde Washington’ın bu talebini ileten Kerry, Ukrayna’da gerginliğin giderilebilmesi için Rusya’nın Poroşenko ile işbirliği içinde olması gerektiğini kaydetti.Kerry, Rusya üzerinden Ukrayna’ya geçen aralarında Çeçenlerin de bulunduğu yabancı savaşçılarla ilgili de endişeli olduklarını söyledi. Bu kişilerin Rusya yanlısı ayrılıkçıların tarafında savaştıklarını belirten Kerry, Çeçen milislerin Rusya’da eğitilip Ukrayna’ya gönderildiklerine dair bilgiler bulunduğunu kaydetti.

Üyelik sözü


AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ise Ukrayna, Gürcistan ve Moldova’ya uzun vadede tam üyelik sözü verdi. Füle, Alman “Die Zeit” gazetesine yaptığı açıklamada, tüm koşullara rağmen Avrupa perspektifinin Doğu Avrupa ülkelerinde gerekli reformlar için en iyi motivasyon olduğunu dile getirdi.Füle, “Eğer Doğu Avrupa ülkelerinde gerçekten dönüşüm yaratmak istiyorsak, sahip olduğumuz en güçlü enstrümanı ciddiyetle kullanmalıyız, yani genişlemeyi” diye konuştu. Füle’nin bu açıklamasının yeni kurulan Avrasya Ekonomi Birliği’ne bir tepki olduğu belirtiliyor.

AGİT gözlemcilerinden haber yok


Bu arada ayrılıkçıların elinde olduğu belirtilen dört AGİT gözlemcisinin akıbeti hâlâ belirsiz. Gözlemcilerin hangi koşullarda tutulduğu bilinmezken, Rusya yanlısı ayrılıkçıların verdiği bilgilere göre gözlemciler Slavyansk ya da Lugansk kentlerinde birinde.


http://www.theworldline.com/rusyaya-cekil-cagrisi/
 
Üst