04.06.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan’dan İmralı sorusuna yanıt


Erdo%C4%9Fan.jpeg





Başbakan Erdoğan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının soru cevap bölümünde Erdoğan gündem ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Erdoğan çözüm planıyla ilgili olarak ‘eve dönüş’le ilgili bir soruya; “Eve dönüş başından itibaren bu projenin en önemli kısmıdır. Ama bu sürekli olarak provoke edilmiştir. Barış havası yok diyenler barış havasını ortadan kaldırmışlardır. Elindeki molotofkokteyleri ile otobüsleri yakanlar, annelerin yavrularını pikniğe götürüyoruz diyerek dağa götürenler barıştan asla bahsedemezler.” ifadesini kullandı. Erdoğan, Abdullah Öcalan’la BDP ve MİT dışındaki siyasilerin görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da “Böyle bir görüşme söz konusu değil, bu anlayışla yaklaşmaları halinde kendi kapılarını da kapatırlar. Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz HDP, daha önce BDP mensupları adaya gitmişlerdir, bir de istihbarat teşkilatımız gitmektedir. Bunun dışında bizim müsaademiz zaman zaman uluslararası veyahut sağlık noktasındaki gitmesi gerekenleri gönderdiğimiz olaylar olmuştur, asla bunun dışında siyasi bir heyetin, ekibinin oraya gitmesi veya basın mensuplarının oraya gitmesi böyle birşeye müsaade etmiş değiliz, böyle birşey yok, olamaz” dedi.


http://www.theworldline.com/erdogandan-imrali-sorusuna-yanit/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İzmit Körfezi’nde hortum böyle görüntülendi

%C4%B0zmit-K%C3%B6rfezinde-hortum.jpg





Kocaeli genelinde son birkaç gündür sağanak yağmur etkili olurken, dün akşam saatlerinde İzmit Körfezi’nin batısında denizin üzerinde hortum oluştu.


İzmit Körfezi’nin Eskihisar bölgesinde saat 19.00 sıralarında hortum oluştu.Zaman zaman büyüyüp küçülen hortumu, Gebze-Eskihisar hattında sefer yapan feribot yolcuları cep telefonlarıyla görüntüledi. NTV’nin haberine göre, feribotta bir grup öğrenci ile birlikte bulunan öğretmen Murat Öztürk, birçok yolcu gibi hortumu fotoğrafladı.


%C4%B0zmit-K%C3%B6rfezinde-hortum-2.jpg



Havanın aniden kararmasının ardından hortumun feribota doğru yaklaştığını ve endişelendiklerini söyleyen Murat Öztürk, “Hortum feribota yaklaştığında küçülüp dağıldı. Daha sonra birkaç hortum daha oluştu. Hepimiz çok heyecanlandık” dedi.


http://www.theworldline.com/izmit-korfezinde-hortum-boyle-goruntulendi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
CNN International’dan Erdoğan’a jet yanıt!

CNN-International-canl%C4%B1-yay%C4%B1n%C4%B1na-polis-m%C3%BCdahalesi.jpg





Erdoğan’ın sözlerinin ardından CNN International’dan yapılan açıklamada, “Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız -ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve tarafsız olmuştur, olmaya devam etmektedir” denildi.


Başbakan Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıldönümünde Taksim Meydanı’nda canlı yayında gözaltına alınan CNN International’ın İstanbul muhabiri Ivan Watson ile ilgili “CNN’in dalkavuğu orada bir şeyler yapmaya çalışıyor, ajanlık için buradalar” sözlerine CNN International’dan cevap geldi. CNN International’ın halkla ilişkiler departmanından Radikal’e verilen cevapta, “Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız” denildi.

http://www.theworldline.com/cnn-internationaldan-erdogana-jet-yanit/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Demirtaş’tan şok iddia!

Demirta%C5%9Ftan-%C5%9Fok-iddia.jpg






BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,”Bizim görüştüğümüz hiçbir aile ‘çocuğumuz kaçırıldı’ demedi. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok” dedi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine şunları söyledi:* Bizim görüştüğümüz hiçbir aile çocuğumuz kaçırıldı demedi. Asla bu kavramı kullanmadı” diyen Demirtaş, “Evet çocuklarımız kendi isteğiyle gitmiş, ikna edilmişler dedi. Özellikle yaşı küçük olan hasta olan çocuklarla ilgili olarak aileler ‘ikna edilip götürüldüler, ikna edilip geri getirilsinler’ dediler. Beklentileri budur. Hiçbir aile zorla kaçırmadan söz etmedi. Basın ısrarla hükümet ısrarla bu kavramı kullanıyor ama kimse kusura bakmasın 30 yıldır on binlerce kişiyi kaçırarak dağa götürmedi bu örgüt.* Bugün çocukları dağa çıkaran politikanın, başbakanın söylemi olduğunu bir defa herkes kabul etmeli. Berkin Elvan gibi bir çocuğun acılı annesini meydanlarda yuhalatan bir başbakandır bu çocuklara dağın yolunu gösteren. Biz değiliz BDP olarak. Ben mikrofonların önünde söylüyorum: Hiçbir çocuğa biz dağı tavsiye etmiyoruz. Biz siyaset yapıyoruz. Çocukları da siyasete davet ediyoruz.* Eğer mücadele etmek istiyorlarsa biz HDP’ye BDP’ye güç katmaya davet ediyoruz gençlerimizi. Dağın yolunu biz göstermiyoruz. Ama gece gündüz gençlere hakaret eden Gezi’de katlettiği gençlerin ailelerine hakaret eden siyasetçilere, bize hakaret eden başbakandır. Çocukları öfkelendiren çocuklara dağın yolunu açan.* Biz yine de ailelerimizin üzüntülerini paylaştığımızı belirttik. Bizim hedefimiz bütün çocukların, gençlerin kalıcı bir şekilde dağdan inmesidir. Bunun için uğraşıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Ama bu hükümetin bu işi çirkinleştirmemesi lazım. Bakın bazı ailelerin özellikle çocuğu dağa giden aileleri tenzih ediyorum. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar.* Çocukların da dağa gittiği yok. Bazı çocuklar uyuşturucu şebekeleri tarafından kaçırılmış. Bazılarının hiç dağla alakası yok. Gitmemişler. Bazı aileler aldıkları paralar karşılığında o eylemi yapıyorlar. Ayrıca bizim belediyemizin hiçbir müdahalesi yok, olmamıştır. Dün hükümet sözcüsü Diyarbakır belediyemizi ve belediye başkanımızı kınıyor da gece-gündüz sokakta insanlara zulüm yapan TOMA’yla, gazla, copla katleden bir hükümetin sözcüsünün Diyarbakır Belediyesi’ni kınaması için 40 tas suyla yıkanması lazım önce.


http://www.theworldline.com/demirtastan-sok-iddia/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İşe bisikletle gidenlere para verilecek

bisiklet.jpeg





Avrupa’da bisiklet kullanımını artırmak için teşvik edici bazı uygulamalar yapılıyor. Son olarak Fransa’da işe bisikletle gidenlere kilometre başına 1 Euro verilecek.


Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya , İngilteregibi Avrupa ’nın birçok ülkesinde işe bisikletle gitmeyi teşvik edici adımlar atılıyor. Bunlar, vergi kesimleri, kilometre başına ödeme, finansal destek gibi şekillerde gerçekleşiyor.Fransa da diğer Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kullanımını artırarak hava kirliliğini ve fosil yakıt tüketimini azaltmayı amaçlıyor. Bu amaçla, toplam on bin çalışanı bulunan yirmi büyük şirket çalışanlarına her bir dört kilometre için 1 Euro ödemeyi taahhüt etti.Fransız Ulaştırma Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada deneyin başarıyla sonuçlanması durumunda daha büyük ölçekte ikinci bir deney yapacaklarını duyurdu.Deneyle beraber, şuan için yüzde iki buçuk olan evden işe giderken bisiklet kullanımının iki kat artması planlanıyor.


http://www.theworldline.com/ise-bisikletle-gidenlere-para-verilecek/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mısır’da sosyal medyayı gözetleme planına tepki

M%C4%B1s%C4%B1r.jpg





Mısır’da hükümetin ‘potansiyel terörist eylemlere karşı’ sosyal medyayı gözetim altına alma planı, sosyal medya üzerinden protesto ediliyor.


Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da oluşturulan ‘İzleniyoruz’ etiketi Cumartesi gününden bu yana Twitter’daki en fazla kullanılan etiketler arasında.İçişleri Bakanlığı geçen hafta Twitter ve Facebook’un terörizm faaliyetlerine karşı gözetleneceğini açıkladı.Sosyal medyadaki protesto bu plana tepki olarak ortaya çıktı.Bakanlığın sözcülerinden Abdülfettah Osman katıldığı bir TV programında, “Masum insanları hedef alan bomba imalatçılarını avlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.Osman, kimsenin özel hayatına müdahale etmeyi amaçlamadıklarını ısrarla vurguladı.Osman, ABD’nin insanların teleon konuşmalarını dinlediğini ve ulusal güvenliğini tehdit edenleri gözetlediğini söyledi.

‘İfade özgürlüğünü kısıtlar’ kaygısı


Ancak Mısır’da sosyal medya kullanıcısı birçok kişi bu açıklamaları inandırıcı bulmadı.Birçok kullanıcı plana öfkeyle ya da alay ederek yaklaştı.Tanınmış gazeteci Majdi al-Jallad sosyal ağları gözetlemenin anayasaya aykırı olduğunu söyledi.Hükümetin bu adımı, son genel seçimleri kazanan Abdülfettah El Sisi’nin devlet başkanı olarak yemin etmesinden hemen sonra geldi.Yeni planıyla hükümet, etkili aktivistler ile insanları protesto eylemlerine yönlendirenleri kişileri gözletmeyi de hedefliyor.Planı eleştirenler, bunun ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğinden ve bir baskı aracı olarak kullanılabileceğinden korktuklarını dile getiriyor.


http://www.theworldline.com/misirda-sosyal-medyayi-gozetleme-planina-tepki/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Suriye sandık başında

Suriye-sand%C4%B1k.jpg






Suriye halkı, üç yıllık iç savaşın ardından devlet başkanlığı seçimleri için sandık başında gidiyor. Muhalefet ise seçimleri boykot ediyor.


Suriye’de hükümetin yönetimindeki bölgelerde seçim merkezleri açıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 milyondan fazla seçmenin oy vermeye çağrıldığı kaydedildi. Muhalefet ise seçimleri meşru olarak görmüyor.50 yıldan uzun süredir ilk kez birden çok adayın yarıştığı seçimlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Esad, 2007 yılında yapılan tek adaylı referandumda oyların yüzde 96′dan fazlasını alarak ikinci 7 yıllık görev dönemine başlamıştı.Eski siyasetçilerden Mahir Abdulhafiz Haccar ve eski bakanlardan Hasan Abdullah El Nuri, adaylıklarını nisan ayında açıklamıştı. Batı tarafından desteklenen muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu ise seçimleri boykot edip insanlara evde kalma çağrısı yapıyor.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçen ay yaptığı açıklamada, “Esad tarafından sahnelenen seçimlerin bir hakaret, saçmalık ve hilekârlık olduğunu” savunmuştu. Türkiye ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 11 ülkenin oluşturduğu Suriye’nin Dostları Grubu, yayınladıkları ortak bildiride seçimleri bir ”demokrasi parodisi” olarak nitelendirmişti.Seçimlerin, hükümetin kontrolündeki bölgelerde mümkün olacağı belirtiliyor. Şam’ın belirli bölümleri ve Halep, isyancıların elinde. Ancak ülkenin kuzey ve doğusu hükümet kontrolü altında. Evlerinden ayrılıp Lübnan ya da Ürdün gibi ülkelere kaçan Suriyeliler de seçimlere çağrıldı.Üç yıldan daha uzun süredir iç savaşın hüküm sürdüğü ülkede 160 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.


http://www.theworldline.com/suriye-sandik-basinda/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
‘Kadın ismi taşıyan kasırgalar daha çok öldürüyor’

Kad%C4%B1n-ismi-ta%C5%9F%C4%B1yan-kas%C4%B1rgalar.jpg






ABD’de yapılan bir araştırma, kadın isimleri verilen kasırgaların tarihsel olarak erkek isimleri taşıyan kasırgalardan daha çok ölüme neden olduğuna işaret ediyor. Araştırmacılara göre bu, kadınlarla ve erkeklerle ilgili algıdan kaynaklanıyor.

ABD’de yapılan bir araştırma, kadın isimleri verilen kasırgaların tarihsel olarak erkek isimleri taşıyan kasırgalardan daha çok ölüme neden olduğuna işaret ediyor.

Illinois Üniversitesi’nden Kiju Jung adlı doktora öğrencisi, 1950 ile 2012 yılları arasında ABD’yi vuran 94 kasırgayla ilgili verileri inceledi.

Jung’a göre, kadın ismi taşıyan kasırgaların, beş kata kadar daha fazla ölüme neden olmasının nedeni kadın ve erkeklerle ilgili algıdan kaynaklanıyor. Erkek güç ve saldırganlıkla ilişkilendirilirken, kadın sıcaklık ve pasiflikle özdeşleştiriliyor.

‘Victoria, Victor’dan daha tehlikeli’

Bu algı nedeniyle, insanlar örneğin Victoria gibi kadın isimleri taşıyan kasırgalarda, Victor gibi erkek isimli kasırgalara göre daha az önlem alıyor.

Ancak Atmosfer Araştırmaları Merkezi’nden Jeff Lazo bu verilerin bilimsel bir temeli olmadığını, sonucun verilerin analiz edilme biçiminden kaynaklanan istatistiksel bir tesadüften ibaret olduğunu söylüyor.

Jung’un ekibi, araştırma kapsamında dokuz gönüllüye ABD’de görülen kasırgaların isimlerini kadınsılık ve erkeksiliklerine göre 1′den (çok erkeksi) 11′e kadar (çok kadınsı) derecelendirmesini istedi.

Daha sonra kadınsı isimlerin çok daha fazla yıkıma yol açtığı tespit edildi.

Gönüllüler araştırmanın bir başka aşamasında da, örneğin Alexander adlı bir kasırganın Alexandra’dan, Sam adlı bir kasırganın Samantha adlı bir kasırgadan daha tehlikeli olacağını düşündüklerini söylediler.

ABD’de 1953′ten 70′li yılların sonuna kadar kasırglara hep kadın ismi verildi. İlk kez bir kasırga 1979′da erkek ismiyle anıldı. Bu tarihten itibaren kasırgalara bir yıl erkek, bir yıl kadın ismi veriliyor.



http://www.theworldline.com/kadin-ismi-tasiyan-kasirgalar-daha-cok-olduruyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tarihi karakol ‘Polis Terörü Bellek Müzesi’ oldu

karakol.jpg






Moda’da kullanılmayan tarihi Rıza Paşa Karakolu, binayı ‘Polis Terörü Bellek Müzesi’ne dönüştürmek isteyen bir grup tarafından işgal edildi.


Ancak binayı saran polis işgali sonlandırdı ve üç kişiyi gözaltına aldı.Radikal’in haberine göre, Moda’da tarihi Rıza Paşa Karakolu pazar akşam saatlerinde ‘Polis Şiddeti Müzesi’ne dönüştürülmek üzere işgal edildi. Kullanılmayan tarihi binanın penceresinden Türkçe ve İngilizce ‘Polis Terörüne Son’ yazılı bir afiş asıldı.Binanın içine Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Festus Okey gibi polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenlerin portreleri yapıldı, dünyadan polis şiddetini belgeleyen fotoğraflar asıldı. “Polis Terörü Bellek Müzesi saat 19.30’da açılıyor, polis şiddetini belgeleyen fotoğrafını al gel” çağrısının sosyal medyadan yayılması üzerine binayı ziyarete gelenler oldu. Çağrı yapıldıktan yaklaşık bir saat sonra polis sokağı çevirerek üç kişiyi gözaltına aldı. Mahalle sakinleri pencerelerinden tencere tava çalarak polise tepki gösterdi. Gözaltına alınanlar gecenin ilerleyen saatinde serbest bırakıldı.

‘İŞGALE KARŞI İŞGAL’


Sosyal medya üzerinden imzasız yayılan ‘İşgale karşı işgal’ başlıklı metinde işgalin gerekçesi şöyle yer aldı:“Parklarımızı, meydanlarımızı, sokaklarımızı, evlerimizi, atölyelerimizi, ruhlarımızı ve beynimizin en karanlık köşelerini işgal eden bu çöp makinesine, bu polis devletine karşı, geri çekilecek bir yerimiz, nefes alacak bir köşemiz, sığınacak bir mağaramız kalmadı. Köleliğin, şiddetin, çöküşün, tutsaklığın mekanı bu eski karakolu işgal ederek, devlet terörü müzesine çevirerek bir bellek yaratmak istiyoruz. Gönül isterdi ki bunu işleyen bir emniyet müdürlüğünde yapalım, ama silahlarınız var ve bizi vuruyorsunuz. Bütün ötekiler, yalnızlar, böcekler; hepimiz biliyoruz kesişmemek için bu çirkinlikle, çöple, oldukça az yer kaplamak için sığınağımızı kendi içimize kuruyoruz. Ama bir başımıza nefes almaya çalışırken bulacağımız şey daha önce hiç denenmemiş tutsaklıklar olabilir, gelin birlikte özgürleşelim, birbirimize nefes olalım!”

BERKİN’DEN ALEXİS’E…


İşgal eylemini takip eden bir katılımcı, yaşadıklarını şöyle anlattı:“Dün karakola hiçbir zarar verilmeden, kapı kırılmadan içeri girildi. Eylemi yapan anonim, sivil bir inisiyatif. İçeriye dünyadan polis şiddetini belgeleyen siyah beyaz fotoğraflar asıldı, Gezi’de polisin öldürdüğü arkadaşlarımızın şablonları yapıldı. Berkin’in yanında Yunanistan’da 15 yaşında polis tarafından öldürülen Alexis ve İtalya’da öldürülen Carlo da sergide yerini aldı. Pencereden Rote Flora gibi dünyadaki işgal evleri ve polis şiddeti yaşanan yerlere selam mahiyetinde bir afiş asıldı. Giriş merdivenlerinin altına da ‘Polis Terörü Bellek Müzesi’ yazıldı.Sonra ‘Müze açılmıştır, sergiyi gezebilirsiniz’ diye sosyal medyadan çağrı yapıldı. Saat 20.30 civarında insanlar binayı gezerken polis geldi. Bir eylem hali yoktu. Polis o sırada binadan çıkan ve olayla ilgisi olmayan iki kadın arkadaşı yere yatırıp gözaltına aldı. Bir diğer arkadaş da sokaktan gözaltına alındı. Çevik Kuvvet sokağın iki tarafını da kapattı, son gördüğümüzde iki otobüs polis vardı. Mahalleli polise karşı tencere tava çaldı ve slogan attı. Gözaltına alınan arkadaşlar sabaha karşı 02.30 gibi serbest bırakıldı. Polisler kamu malına zarar vermekten haklarında dava açılacağını söylemiş.” Twitter üzerinden #PolisTerörüneSonBellekMüzesiHalkaAçılsın etiketiyle destek kampanyası başlatıldı.


http://www.theworldline.com/tarihi-karakol-polis-teroru-bellek-muzesi-oldu/
 
Üst