10.06.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Lice’de feci patlama!


Licede-patlama.jpg





Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yol kesen göstericilerin bulunduğu alanda bu sabaha karşı meydana gelen patlamada 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.


Patlamanın evde bulunan bir tüpten kaynaklandığı ifade edildi.Diyarbakır Valiliği Lice Devlet Hastanesi’ne bugün saat 03.00 sıralarında ilçeye bağlı Kıralan Köyü’nden 2′si ağır 4 yaralının getirildiğini bildirdi. Evdeki tüp patlamasından kaynaklandığı ifade edilen olayda, vücutlarında ağır yanıklar bulunan 2′si ağır 4 yaralı askeri helikopter ile Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.Bunun yanı sıra saat 04.00 sıralarında vücudunda ağır yanıklar bulunan bir kadının cesedinin getirilerek teslim edildiği ifade edelin açıklamada, “Konu ile ilgili soruşturma Lice Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmıştır” denildi.Yaralılar verdikleri ilk bilgide, patlamaya yemek hazırlamak için kullandıkları piknik tüpünün neden olduğunu söylerken güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


http://www.theworldline.com/licede-feci-patlama/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kuzey Irak’ta bombalı saldırılar: En az 21 ölü

bombal%C4%B1-sald%C4%B1r%C4%B1.jpg






Kuzey Irak’ta Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan Komunist Partisi’nin genel merkezlerini hedef alan saldırılar sonrası en az 21 kişinin öldüğü belirtildi.


Kuzey Irak’ta iki Kürt partisinin genel merkezlerini hedef alan çifte patlamada en az 21 kişinin öldüğü belirtildi.Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Komunist Partisi’nin genel merkezlerinin yakınlarındaki kontrol noktasında bir araçın içindeki bomba infilak etti.Olay yerine insanların toplanması sonrasında bir kamyon içindeki başka bir bomba patladı.Pazar günü de Celevla kasabasında yer alan KYB bürosu ile emniyet merkezine yapılan çifte saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmişti.Dünkü ve bugünkü saldırıların arkasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü olduğu belirtiliyor.Irak hükümeti İŞİD’i ülkedeki mezhep çatışmasını tırmandırmakla suçluyor.

Üniversite baskını


Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre Mayıs ayındaki saldırılar sonrasında Irak’ta 603 sivil olmak 800′e yakın kişi hayatını kaybetti.Cumartesi günü Irak’ın Ramadi kentindeki Anbar Üniversitesi’ne saldıran IŞID militanları onlarca öğrenci ve personeli rehin aldı.Daha sonra IŞID militanlarının tüm rehineleri serbest bıraktığı belirtiliyordu. Fakat bugün açıklama yapan üniversite yetkilileri 15 güvenlik görevlisinin kayıp olduğunu söyledi.Irak’ın batısındaki Anbar vilayeti Irak’taki mezhep çatışmalarının odağında bir bölge.Aralık ayı sonunda Felluce ile Ramadi’nin birçok mahallesi El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti’nin denetimine geçti.Ordu güçleri ve müttefik aşiretler de Aralık sonundan beri denetimi yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor.BBCTürkçe


http://www.theworldline.com/kuzey-irakta-bombali-saldirilar-en-az-21-olu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Saatte 50 bin km hızla dünyaya yaklaşıyor

Saatte-50-bin-km-h%C4%B1zla-d%C3%BCnyaya-yakla%C5%9F%C4%B1yor.jpg





Bugün, “Çirkin” (The Beast) adı verilen, 305 metre enindeki, saatte 50 bin 400 kilometre hızla ilerleyen bir asteroit (meteor, göktaşı) Dünya’nın 1.25 milyon kilometre yakınından geçecek.


Bilim adamları, yerküreye çarpsa bir kenti veya bölgeyi yok edecek nitelikte olan asteroidin Dünya’ya zarar vermeden, Ay’la Dünya arasındaki mesafenin üç katı uzunluğunda olan bu mesafeyi koruyarak geçeceğinden emin olduklarını açıkladı.Bir diğer adı da “2014 HQ124” olan “Çirkin”, 23 Nisan’da, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın uzay teleskobu NEOWISE tarafından tespit edildi.NASA’da görevli Don Yeomans, “Bu, bu asteroidin Dünya’ya en yakın olacağı geçiş olacak. Aslında çok tehlikeli asteroitler sınıfına giriyor.Ancak Dünya’ya olumsuz bir etkisinin olma olasılığı yüzde 0. Birkaç yılda bir bu büyüklükte bir asteroit dünyanın yakınından geçiyor” dedi.Asteroidin geçen yıl Sibirya’daki Chelyabinsk’e düşen ve bine yakın kişinin yaralanmasına neden olan meteordan 10 ila 20 kat daha büyük olduğuna dikkat çekildi.


http://www.theworldline.com/saatte-50-bin-km-hizla-dunyaya-yaklasiyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Esad’dan ‘genel af’ ilanı

Esad1.jpg





Suriye’de kısa süre önce tartışmalı biçimde tekrar devlet başkanlığına seçilen Beşar Esad bugüne kadar işlenen tüm suçlar için genel af ilan edildiğini duyurdu.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, Suriye Adalet Bakanı Necim El Ahmed konuyla ilgili bir açıklama yaptı. El Ahmed, Suriye ordusunun askerî başarıları üzerine, “sosyal af ve ulusal birliktelik çağrıları” çerçevesinde bir kararnamenin imzalandığını ifade etti.

Genel aftan kimlerin yararlanacağı konusunda ise ayrıntı verilmedi.

Suriye’de 2011′in mart ayında isyanın başlamasından bu yana Beşar Esad dört kez genel af ilan etmişti. İnsan hakları örgütleri bu aflardan cezaevlerindeki siyasi tutukluların sadece çok küçük bir kısmının yararlandığını kaydediyor. Suriye hükümetinin tüm muhalifleri “terörist” olarak tanımlayarak 10 binlerce tutukluyu sistematik işkence ve kötü muamelenin uygulandığı cezaevlerinde tuttuğu belirtiliyor.

©Deutsche Welle Türkçe


http://www.theworldline.com/esaddan-genel-af-ilani/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Çin: ‘Vietnam gemilerimizi 1400 kere taciz etti’

%C3%87in.jpg





Çin, Vietnam’ı Güney Çin Denizi’ndeki sondaj çalışmaları yapan gemilerini yaklaşık 1400 kere taciz etmekle suçladı. Çin’in Güney Çin Denizi’nde başlattığı sondaj çalışmalarına Vietnam yönetimi karşı çıkıyor.

Çin, Vietnam’ı Güney Çin Denizi’nde sondaj çalışmaları yapan gemilerini yaklaşık 1400 kere taciz etmekle suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında Vietnam’ın tavrının hukuksuz olduğu belirtilerek, Hanoi yönetimi “provakosyanlara” son vermeye çağrıldı.

Çin’in 2 Mayıs’ta Vietnam’ın hak iddia ettiği sularda başlattığı sondaj çalışması iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırıyor.

Sondaj çalışmasına tepki gösteren Vietnamlılar, ülkelerinde çalışan Çinli işçilere karşı ayaklanmıştı. Olaylar sırasında 4 Çinli işçi hayatını kaybetmişti.

Vietnam Hükümeti sondaj platformun kaldırılmasını talep ediyor.

Çin, 20′inci yüzyıldaki sınırlara ve tarihsel bağlarına atıf yaparak Güney Çin Denizi’nin yaklaşık yüzde 90′ı üzerinde hak iddia ediyor.

Filipinler, Vietnam, Malezya, Brunei ve Tayvan’ın da enerji zengini suların bazı bölümleri üzerinde hak iddiaları var.

Filipinler de Çin ile yine Güney Çin Denizi’nde yaşadığı karasuları anlaşmazlığını Birleşmiş Milletler Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi’ne taşımıştı.

Sondaj çalışmalarının yapıldığı Paracel adaları Çin ve Vietnam yönetimi arasında gerginlik yaratıyor.

Paracel adalarındaki platform Vietnam kıyılarından 240 km ve Çin’in Hainan adasının güney kıyılarından 330 km uzakta.

Hanoi yönetimi Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne (BMDHS) göre adaların kendi 200 millik kıta sahanlığı alanlarının içine girdiğini belirtiyor.

Fakat Çin yönetimi bölgenin kendi egemenlik alanında olduğunu söylüyor.

Adalar 30′dan fazla mercan adası ve kayalıktan oluşuyor.

Bazı adalar 1974′e kadar Vietnam kontrolündeydi ancak bölgede petrol yataklarının bulunmasının ardından Çin adalara saldırarak kontrolü eline geçirdi.


http://www.theworldline.com/cin-vietnam-gemilerimizi-1400-kere-taciz-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
PKK’dan flaş açıklama!

PKK1.jpg





PKK, “Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır” dedi.

Lice’de 7 Haziran günü 2 kişinin hayatını kaybetmesi ardından yazılı bir açıklama yapan PKK, sert mesajlar verdi.

PKK açıklamada, “HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır” dedi.

İşte PKK’nın açıklaması:

“Halkımızın kahramanca yürüttüğü özgürlük ve demokrasi mücadelesi 2014 baharından itibaren AKP hükümetinin askeri amaçlı yol, baraj, karakol ve kalekol yapma çabalarına karşı barışı ve demokratik çözümü savunma temelinde büyük bir kararlılıkla gelişmektedir. Söz konusu direnişler AKP’nin hile ve çözümsüzlüğüne karşı Abdullah Öcalan’ın 2013 Newroz manifestosu ile ortaya koyduğu demokratik çözüm projesinin uygulanması olmaktadır.

Kürdistan’ın dört bir yanında ve Türkiye metropollerinde halkımızın tamamen barışçıl ve demokratik yöntemlerle geliştirdiği demokratik çözüm mücadelesine AKP Hükümetinin faşist polis ve asker terörünü dayatmakta olduğunu ve Kürt katliamlarına yenilerini eklediğini görüyoruz. Bu durum AKP’nin maskesini tamamen düşürmüş ve “Çözüm süreci” söylemlerinin sahteliğini ortaya koymuş bulunuyor. Önder Abdullah Öcalan’ın ve Özgürlük Hareketimizin bütün iyi niyetli ve çözümleyici yaklaşımlarına rağmen AKP Hükümetinin Lice’de olduğu gibi katliamı dayatması, hem Tayyip Erdoğan’ın B ve C planlarının ne olduğunu ortaya koyuyor, hem de artık sözün bittiği noktaya gelindiğini gösteriyor.

Halkımızın daha başlangıç düzeyinde olan demokratik direnişinin son derece etkili olduğunu ve AKP faşizmini temellerinden sarstığını görüyoruz. Bunun sonucunda yüzlerin yeniden İmralı’ya döndüğü ve HDP Heyetinin önü açılarak Abdullah Öcalan’dan çözüm beklendiği görülüyor. Elbette bu çok önemli bir durumdur ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barış ve demokratik çözümdeki kilit konumunu ortaya koymaktadır. Eğer gerçek buysa ve herkes buna inanıyorsa, o zaman artık İmralı çitleri parçalanmalı ve barışın mimarı ve temsilcisi olan Önder Abdullah Öcalan’ın özgür çalışma, sağlık ve güvenlik koşulları tamamen sağlanmalıdır. Bu durum gerçekleşmezse üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır.”


http://www.theworldline.com/pkkdan-flas-aciklama-3/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Lice’de askerlerin silahları incelemeye alındı

askerlerin-silahlar%C4%B1-inceleme.jpg






DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde 2 kişinin ölümü, 1′i asker 3 kişinin yaralandığı bölgede inceleme yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, görüştükleri Cumhuriyet savcılarının olay yerinde görevli askeri personelin kimliklerinin tespit edip silahlarına el konulduğunu söylediklerini ifade etti.

Lice’de çıkan olaylarla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürerken, Diyarbakır Barosu dün olayın olduğu Yukarı Çalıbökü Köyü’nde incelemelerde bulundu. Baro Başkanı Tahir Elçi, Lice Cumhuriyet savcıları ile de görüştüklerini ifade ederek, “Geçmişte kamu görevlilerinin sorumlusu, şüphelisi olduğu ve özellikle yaşam hakkının ihlalini oluşturan suçların soruşturulmasında failler korundu. Çoğu kez objektif ve etkili bir soruşturma yapılmadı. Delilerin yeterince toplanarak faillerin adalet önüne çıkarılmama durumu adaletsizliğe yol açtı” dedi.

Elçi, bu dönemde özellikle bu hassas süreçte 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olayın etkili şekilde ve kuşkuya yer bırakılmayacak bir soruşturmanın yürütülmesinin önemine işaret etti. Elçi, “Görüştüğümüz Cumhuriyet Savcıları, olayın hassasiyetinin farkında olduklarını, olay mahallinde bulunan görevli personelin kimliklerinin tespit edildiğini, olay yerindeki kovanların toplandığını ve personelin silahlarına el konulduğunu ifade ederek soruşturmanın tarafsız bir şekilde yürütüleceğini söylediler” dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, olayları incelemek üzere İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen 2 mülkiye müfettişinin bugün kente geleceğini ve 2 kişinin yaşamını yitirmesi 1′i asker 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili inceleme yapacaklarını söyledi. Müfettişlerin inceleme kapsamında Lice’ye giderek askerler ve bazı gördü tanıklarının da ifadelerini alması bekleniyor.


http://www.theworldline.com/licede-askerlerin-silahlari-incelemeye-alindi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kılıçdaroğlu: ‘Bayrak indirmek kabul edilemez’

K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu.jpg





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili yaptığı görüşmeler çerçevesinde DSP’yi ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta açıklama yaptı ve soruları cevapladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Bütün görüşmelerimizi yapmadan aday açıklamamız yaptığımız çalışmaların boşa gitmesi olur. Cumhurbaşkanı sıradan biri değil 76 milyonu temsil edecek. Herkesin ‘bu benim cumhurbaşkanım’ diyeceği bir ismi belirlemeye çalışıyoruz. Biz aslında birleşmek zorundayız ayrışmak değil.

LİCE’DEKİ OLAYLAR VE ÇALIŞTAY

Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanı vardır. Bayrağı indireceksin sonra siyaset yapacaksın. Bu olmaz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyorum. gerçi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almıştı ama bayrak konusunda ne diyecek merak ediyorum. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz. oraya arkadaşlarımızı gönderdik. Çünkü hükümet doğru bilgiler vermiyor.

Bir süreç yaşanıyor ama kimse neler olduğunu bilmiyor. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan bir tarafında Öcalan var. İki tarafta güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa ediliyor ve çıkmaz sokağa götürüyor Türkiye’yi.

Kişisel kariyer hesabı üzerinden yapılıyor bu süreç, ‘ben nasıl cumhurbaşkanı olurum’ hesabı üzerinden.


http://www.theworldline.com/kilicdaroglu-bayrak-indirmek-kabul-edilemez/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Lice’de ağır tahrik!

tahrik.jpg





Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran, otopsinin ardından dün toprağa verildi. Baran’ın cenaze töreninden sonra yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirdi.

Askeri kulübeye saldıran grup, Kuruçeşme mevkinde lastik yaktı, yolları trafiğe kapattı. Bağlar sokaklarını savaş alanına çeviren grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır- Bingöl yolunu Lice ilçesi Fis Ovası mevkiinde 24 Mayıs’tan beri hendekler kazarak kapatan terör örgütü PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. Fis Ovası mevkiinde eylemlerini sürdüren grubun bulunduğu yerden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ardından 2 kişi el yapımı patlayıcılarla jandarmanın mevzilerine kadar ilerledi. Askerler, kendilerine bomba attıklarını ileri sürdüğü 2 kişiye ateş açtı. Çıkan çatışmada Ramazan Baran, Abdullah Akkulu silahla, 1 astsubay ise el yapımı patlayıcıyla yaralandı. Yaralılar dün helikopterlerle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ramazan Baran, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Yaralı astsubayın Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındığını öğrenildi. Dün gece ameliyat edilen Abdullah Akkulu’nun durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

GÖSTERİCİLER 2. HAVA KUVVETİ KOMUTANLIĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI İNDİRDİ

Çatışmada ölen Ramazan Baran’n cenazesi, Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin telle örülü duvarından atlayarak direğe takılı bulunan Türk bayrağını indirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenin ardından bir grup, kepenklerin kapalı olduğu merkez Bağlar ilçesinde Göçmenler Caddesi üzerinde barikatlar kurdu, yolu trafiğe kapattı. Göstericiler, gelen polislere molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

YÜZLERİ KAPALI GRUP HÜDA-PAR’LIYA SALDIRIDI

Törenin ardından yüzleri kapalı göstericiler Bağalar ilçesi Kuruçeşme kavşağında lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra grup, araçların geçmemesi için arabaların etrafını sardı, araçlara zarar verdi. Grup, yolun üzerinde HÜDA-PAR’lı olduğu ileri sürülen bakkala saldırdı. İş yerinin camlarını indiren göstericiler, birçok araca zarar verdi.


http://www.theworldline.com/licede-agir-tahrik/
 
Üst