11.06.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bekir Bozdağ: Bayrağa uzanan ellerin kırılması lazım


Bekir-Bozda%C4%9Fdan-kaset-a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1.jpg






Bekir Bozdağ: Bayrağa uzanan ellerin kırılması lazım. Genelkurmay ile Hava Kuvvetleri’nin kusurlu olduğunu düşünmüyorum.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Lice’de yaşanan bayrak indirme olayına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

O ELLERİN KIRILMASI GEREKİRDİ

Bu, Türk bayrağına yapılmış alçakça bir saldırıdır. Sadece bayrağa değil, bayrağın temsil ettiği bütün değerlere yapılmış haince bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanların yakalıp hukuka teslim edilmesi ve hesabının sorulması da hükümetimizin vazifesidir

Orada görevli olanların ihmali olduğu açık. Hesabı sorulmalı. Bayrağa uzanan kimin eli olursa olsun o elin kırılması gerekirdi. Genelkurmay ile Hava Kuvvetleri’nin kusurlu olduğunu düşünmüyorum.


http://www.theworldline.com/bekir-bozdag-bayraga-uzanan-ellerin-kirilmasi-lazim/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İsrail’in yeni cumhurbaşkanı Rivlin

Reuven-Rivlin.jpg





Sağcı Likud partisinden Reuven Rivlin, meclisteki oylama sonucu ülkenin onuncu cumhurbaşkanı olarak seçildi.

İsrail’de cumhurbaşkanlığı için kıran kırana geçen oylamadan, iktidardaki Likud partisinin adayı Reuven Rivlin galip çıktı. 74 yaşındaki politikacı mecliste yapılan ikinci tur oylamada 120 milletvekilinden 63′ünün oyunu alarak, 53 oy alan rakibi Meir Şetrit’i geride bıraktı. Böylece İsrail’in onuncu cumhurbaşkanı olarak seçilen Rivlin oylama sonrasında yaptığı açıklamada tüm İsraillilerin cumhurbaşkanı olacağı mesajını verdi.

Ülkedeki tüm halk gruplarının birliği için çalışacağı sözünü veren Rivlin, “Yahudiler, Araplar, Dürzîler, dindarlar ve dindar olmayanlar… Hepsinin Cumhurbaşkanı olacağım” diye konuştu.

Nobel Barış ödülü sahibi 90 yaşındaki Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in görev süresi temmuz ayı sonunda doluyor. Rivlin, Peres’den farklı olarak Filistin ile iki devletli bir çözüme karşıtlığıyla biliniyor. Daha önce iki kez meclis başkanlığı görevinde bulunan Rivlin, iki devletli çözümden ziyade, gelecekte kurulacak büyük bir devlette Filistinli ve İsraillilerin eşit haklara sahip vatandaşlar olarak yaşamasını savunuyor.

İsrail’de sembolik önem taşıyan cumhurbaşkanının en önemli görevleri hükümlülerin affı ve hükümet kurma yetkisinin verilmesi.


http://www.theworldline.com/israilin-yeni-cumhurbaskani-rivlin/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Musul’da seferberlik çağrısı

Musulda-seferberlik-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1.jpg






Musul’un Irak Şam İslam Devleti’nin eline geçmesinin ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki parlamentodan kentte olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki televizyonda yaptığı açıklamada Musul’da savaşmak için gönüllü olan sivillerin silahlandırılacağını açıkladı. Maliki Irak parlamentosundan da Musul’da olağanüstü hal ilan edilmesi çağrısında bulundu. Başbakan Maliki, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliği’ni de terörle mücadelede Irak’ı desteklemeye davet etti.

Radikal İslamcı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul kentini ele geçirmesinin ardından yaklaşık 500 bin kişinin Erbil ve Duhok kentlerine kaçtığı belirtiliyor. Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi kentte kontrolün sağlanması için Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’den destek istediklerini açıkladı. Musul’da 28 Türk tır şoförü rehin alınırken IŞİD’in kentteki cezaevlerinde bulunan bin 400′den fazla tutukluyu da serbest bıraktığı kaydediliyor. Musul’da 3 binden fazla IŞİD militanının aktif olduğu sanılıyor.

Suriyeli muhaliflerden oluşan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ömer Ebu Leyla, Irak’ın Musul kentindeki hapishaneden firar eden IŞİD militanlarının Suriye’ye yönelebileceğini ifade etti.

Öte yandan Musul’da Irak ordu güçleriyle IŞİD arasındaki çatışmaların diğer kentlere sıçramasından endişe ediliyor. Kerkük Valiliği çatışmaların sıçrama ihtimali gerekçesiyle gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.


http://www.theworldline.com/musulda-seferberlik-cagrisi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Karaçi’de yine saldırı

Kara%C3%A7i-Havaalan%C4%B1.jpg






Taliban’ın iki gün önce saldırı düzenlediği Karaçi Havaalanı yine silahların hedefi oldu. Saldırının ardından uçuşlar iptal edildi.

Pakistan’da silahlı iki saldırgan Karaçi Havaalanı’nın dışından güvenlik görevlilerine ateş açtı. Yetkililer, çatışmanın meydana geldiği yerin, havaalanı güvenlik görevlilerinin eğitim aldığı alan olduğunu bildirdi.

Havaalanında uçuşlar iptal edilirken, havaalanına giden yollar da kapatıldı. Olayda kimsenin yara almadığı, saldırganların da kaçtığı bildirildi.

Radikal İslamcı Taliban üyeleri pazartesi günü de havaalanında bir saldırı düzenlemişti. Saatlerce süren çatışmada 10 saldırgan dahil 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Pazartesi günkü saldırıda 10 ağır silahlı kişi havaalanındaki terminallerden birini basmıştı. Taliban’ın uçakları kaçırmak istediğini açıklaması strateji değiştirdiği şeklinde yorumlandı. Şu ana dek bombalı saldırı ya da intihar saldırıları düzenliyorlardı.

Pakistan Hava Kuvvetleri, saldırıya tepki olarak salı sabahı Taliban’ın kaldığı bölgelere saldırı düzenledi. Ordu, saldırıda 15 militanın öldürüldüğünü bildirdi. Taliban’a ait 9 sığınağın da yok edildiği açıklandı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, havaalanına saldırının hükümetin Taliban ile barış görüşmeleri yapma çabalarına büyük bir darbe olduğunu vurguladı.


http://www.theworldline.com/karacide-yine-saldiri/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Soma faciasıyla ilgili şok iddia

soma.jpg






Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 50′ye yakın cenazenin kayıt dışı defin edildiği iddiasına inandıklarını söyledi.

Soma’da maden faciasının meydana geldiği günden bu yana bölgede adeta kamp kuran Soma İçin Adalet Komitesi adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 50′ye yakın cenazenin kayıt dışı defin edildiği iddiasına inandıklarını söyledi. Kozağaçlı, bu bilgileriilçede bulunan Meclis Araştırma Komisyonu üyelerine de aktaracak.

Selçuk Kozağaçlı, elde ettikleri tespitlerde, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve görüşmeler sonucu ölü sayısı ile ilgili önemli bilgilere ulaştıklarını kaydederek, 50′ye yakın cenazenin kayıt dışı defin edildiğine inandıklarını söyledi.

Çalışmaları yürüttükleri Eğitim-Şen Soma Şubesi’nde dosya üzerinden ve işçi aileleri ile işçilerden elde ettikleri bilgileri paylaşan Kozağaçlı, “Biz ‘Bitti, ikna olduk’ diyene kadar ve işçi aileleri ‘Tamam teşekkür ederiz’ diyene kadar buradan ayrılmayacağız. Peşini bırakmayacağız. Çeşitli alt komitelerle de çalışmaya başladık. 24 saat Soma için adalet ve dayanışma mücadelesini tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Yargıtay’ın son kararı ‘Kasıt’

Son bir haftadır dosya tutukluluk itirazları nedeniyle çok sık savcılığa gittiğinden bu hafta sağlıklı bilgi ve belge alamadıklarını da ekleyen Kozağaçlı, şunları söyledi:
“Savcılık soruşturma başladığından bu yana yaklaşık 450 kişiyle temas etti. 125′in üzerinde mağdur dinlendi. 50 müşteki ve 250 de tanık dinleyen savcılık bugüne kadar 52 kişiye suç isnat etti. 32 kişi hakimliğe sevk edilirken bilindiği gibi 12′si adli kontrole tabi tutuldu, 9 kişi de tutuklandı. Kamu görevlisi olmaları nedeniyle de izin şartı olan bakanlığa bağlı personel ve görevlilerden 4 kişi için de izin istedi. Savcılığın soruşturmasının temelini taksirle yaralamak ve taksirle ölüme neden olmak oluşturuyor. Biz ilk günden itibaren taksir değil kasıt ve olası kasıttan adam öldürme suçundan yargılanmalarını talep ediyoruz. Eğer bir fiili karşınızdakinin öleceğini bile bile yapıyorsanız bunlar kasıt ve olası kasıta girer. Birden fazla kişinin bile bile karbon monoksit gazına maruz kalıp ölmesine neden olduysanız bunun cezası ağırlaştırılmış müebbettir. Bazı kişiler için de ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek söz konusu. ‘Ben o an orada değildim, haberim yoktu’ demek görmezden gelmekle yine o kişiyi öldürmekten sorumlusunuzdur. Bahaneyle sorumluluktan kurtulamazsınız. Ayrıca TCK’nın 77. maddesi soykırımla ilişkilendirildi ama bu insanlığa karşı işlenmiş suçtur. Sermaye sınıfının işçi sınıfını sistematik olarak katlettiğini düşünüyoruz. Savcılığa bu maddelerle de gittik ama kabul görmedik. Elimize daha yeni ulaşan bir Yargıtay kararı var. Bursa Bükköy Maden Ocağında 10 Aralık 2009′da meydana gelen olayla ilgili mahkemenin kusurdan verdiği cezaya Yargıtay ‘kasıt’ dedi. ‘Herkes burada bu göçüğün olacağını görebilir. Siz göz göre göre görmezden gelmişsiniz’ dedi. Burada da savcılık kasten adam öldürmek olarak görmeli.”

Organize suç örgütü

Soma’daki facianın Bakanlık görevlilerinden işletme sahiplerine denetçilere ve dayıbaşlarına kadar organize suç örgütünün neden olduğu görüşünde olduklarını da ifade eden Kozağaçlı, “Organize suç örgütlerine paranın izi sürülerek ulaşılır. Savcılık burada dayıbaşlarının ayda 30 ile 80 bin arasında değişen kazançlarından başlayıp paranın izini sürmeli. 60 civarı dayıbaşı olduğu düşünülürse sırf onlar arasında bile ayda korkunç bir para trafiği var. Muhasebe müdüründen işletme müdüründen başlayıp bu para sorgulanmalı. Bu para yukarılara doğru büyüyerek artıyor. İşte bu ve benzeri tüm tespitlerimize göre savcılığın henüz yeterli tutuklama yapmadığına inanıyoruz. Aşağı değil yukarı doğru tutuklamaya gitmeli. Bakanlık ve üst düzey bürokratlar dahil tutukluluk tedbiriyle soruşturma yapılırsa gerçek sorumlulara ulaşılacaktır” dedi.

”Ölü sayısı daha fazla”

Kozağaçlı, ilk günden itibaren ölü sayısıyla ilgili kuşkular olduğunun altını çizerek şöyle devam etti
“İlk günden itibaren 301 rakamına inanmadık. 302’inci bir kişi olmamasını diliyoruz ama ilk andan itibaren sayı peyder pey algı yönetimi yaparak, bakanın açıklamasıyla halkın bilgi edinme özgürlüğü elinden alınmıştır. Belediye başkanı, kaymakamlık ve bazı kaynaklardan bilgi sızmasaydı daha düşük açıklanacaktı. Maden girişi, Kırkağaç gibi farklı yerlerden cenaze teslimi yaparak usulsüzlük yapıldığına inanıyoruz. Bu konuda görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Madencilerle görüşüyoruz tek tek köylere gidiyoruz. 50′ye yakın cenazenin kayıt dışı defin edildiğine inanıyoruz. Görüşmelerimizi sürdürüp tek bir rakam telafuz edeceğiz o da doğru rakam olacak.”

”Karı koca bilirkişi red talebimiz de reddedildi”

Kozağaçlı, Hürriyet’in gündeme getirdiği karı-koca müfettiş bilirkişiliği ile ilgili de “Savcılığa başvurduk. Bu ceza muhakemeleri kanununda da hakimin reddi sebeplerinden biridir. Bu bilirkişiyi de kapsar. Bu bir kanuni engeldir. Anacak savcılık bilirkişinin reddi talebimizi de reddetti” diye ekledi.

”Madencilere iş güvenliği dersine başlıyoruz”

Çalışmaya zorlanan işçilerle ilgili de bilgi veren Selçuk Kozağaçlı, sözlerini şöyle tamamladı:

“İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 13. Maddesi’ne göre işçiler güvenliği sağlanmamış bir madene girmezlerse tazminatlarını alırlar. İşçiler korkmadan güvenliği sağlanmamış madenlere girmeme, çalışmama hakkına sahip. Bunları unutmasınlar. Biz de bu konuda yardımcı olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ekiplerimizle köy köy, ev ev iş güvenliği dersi vermeye başlıyoruz.”


http://www.theworldline.com/soma-faciasiyla-ilgili-sok-iddia/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Afganistan’da beş Nato askeri öldü

Afganistan1.jpg






Beş Nato askerinin güney Afganistan’da bir olayda öldürüldüğü açıklandı ama olaya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Beş Nato askerinin güney Afganistan’da bir olayda öldürüldüğü açıklandı.

Açıklamayı ülkedeki NATO liderliğindeki güç yaptı.

Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) olayın Pazartesi günü gerçekleştiğini kaydetti.

Ama olaya ilişkin hiçbir bilgi verilmedi.

Çekilme planları

Isaf gücünde şu anda 50 katılımcı ülkeden askerler bulunuyor.

2014 yılı sonunda ülkedeki yabancı birliklerin çoğunun çekilmesi planlanıyor.

Taliban militanları bu çekilme öncesinde saldırılarını hızlandırdı.

Güneyde konuşlanmış askerlerin çoğu Amerikalı.

Ancak NATO son kayıplardan milliyetini teyit etmedi.

Direniş güneyde yoğunlaşıyor

Güney Afganistan Taliban hareketinin kalbi.

Direnişçiler bu bölgede sık sık güvenlik güçlerine saldırıyor.

Afganistan’da bu yıl 30′dan fazla Nato askeri öldürüldü.

Son olay 2014 yılında şimdiye kadarki en ölümcül olanı.

Seçim ve şiddet

Afganistan’da Cumartesi günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapılacak.

Direnişçiler kampanya ve oylamayı baltamaya yönelik eylemler yapıyor.

Geçen hafta adaylardan birinin kampanya mitingine saldırı düzenlendi.



http://www.theworldline.com/afganistanda-bes-nato-askeri-oldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Devletin zirvesinde ithal araç değişikliği geldi

Devletin-zirvesinde-ithal-ara%C3%A7-ayar%C4%B1.jpg





Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar, müsteşarlar, diyanet işleri, yargıtay ve danıştay başkanları ve generaller dahil devletin tüm üst yönetimine “zırhlı” olanlar da dahil olmak üzere ithal araç alınabilecek. Ancak bu makamların alt düzeyindeki görevliler için zırhlı olanlar dahil olmak üzere ithal araç alımı yapılamayacak, yerli araç alınabilecek.

Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar, müsteşarlar, diyanet işleri, yargıtay ve danıştay başkanları ve generaller dahil devletin tüm üst yönetimine “zırhlı” olanlar da dahil olmak üzere “binek veya station-wagon tipi ithal araç” alınabilecek. Bu makamların alt düzeyindeki görevliler için “zırhlı” olanlar da dahil olmak üzere “binek veya station-wagon tipi ithal araç” alımı yapılamayacak ve hibe kabul edilemeyecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Maliye Bakanlığı talebi üzerine “237 Sayılı Taşıt Kanunu Kapsamında Edinilecek Taşıtların Menşei, Silindir Hacimleri ve Diğer Niteliklerinin Belirlenmesine Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Buna göre yasanın ekindeki 1 sayılı cetvelde yer alan görevlilerin tamamı ithal araç edinebilecek. Yine benzer şekilde 2 sayılı cetveldekilerin son iki sırası haricindekiler de ithal araç kullanabilecek. Bunların dışında hibe de dahil olmak üzere hiç bir şekilde ithal araç edinilemeyecek. Kararda, yerli oranı yüzde 50’nin altında kalan tüm taşıtların “yabancı menşeli” sayılacağı da belirtildi.

Yasanın ekinde yer alan 1 sayılı cetvelde şu görevliler listeleniyor:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, T.B.M.M Başkanlık Divanı üyeleri,Komisyon Başkanları ve Grup Başkanvekilleri, Cumhurbaşkanlığı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz, Hava Kuvvetler Kumandanları, Elçilikler ve daimi delegelikler (Yurtdışında bulundukları sürece), Daimi Askeri Temsilcilikler Başkanlıkları (Yurtdışında bulundukları sürece), Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Anayasa Mahkemesi Başkanı, İl Valileri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı, Sayıştay Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başkanı sözcüsü.”

Yasanın ekinde yer alan 2 sayılı cetvelde şu görevliler listeleniyor:

“Başbakanlık (Yabancı misafirler için), Başbakanlık Müsteşarlıkları, Kamu Başdenetçisi, Askeri Yargıtay Başkanı, Üniversite Rektörleri, Diyanet İşleri Başkanı, Askeri Yargıtay Başsavcısı, Genelkurmay 2 nci Başkanı ve (J) Başkanlıkları, Kara, Deniz, Hava Kuvvetler Kurmay Başkanlıkları, Ordu, Kolordu, Tümen, Donanma, Hava Kuvvet ve Yurt İçi Bölge Kumandanlıkları, Harb Akademileri Kumandanı, Jandarma Genel Kumandanı, General veya amiral rütbesi ile fiilen işgal edilen diğer bütün makamlar, Bakanlıklar Müsteşarları, Düzenleyici ve Denetleyici Kurum Başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürlükleri.”

Yasanın ekindeki 2 sayılı listede yer alan “Kaymakamlıklar ve Emniyet daireleri” görevlileri ve daha alt düzeydeki tüm görevlilere “yabancı menşeli binek veya station-wagon tipi” araç alınamayacak.



http://www.theworldline.com/devletin-zirvesinde-ithal-arac-degisikligi-geldi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
FT: Ruhani’nin ziyareti buzları eritme umudu yaratıyor

ruhani-erdo%C4%9Fan.jpg







Financial Times, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ziyareti için, “Türkiye ile İran arasındaki buzları eritme umudu yaratıyor” diyor ve Ruhani’nin ılımlı olduğuna ve Başbakan Erdoğan’ın da son dönemde Esad karşıtı söylemini geri çektiğine dikkat çekiyor.

Financial Times, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Ankara ziyaretinin, “Türkiye ile İran arasındaki buzları eritme umudu yarattığını” belirtiyor.

Daniel Dombey ve Najmeh Borzorgmehr imzalı haberde, Ruhani’ye çok sayıda bakan ile 90′ı aşkın işadamının eşlik ettiğine dikkat çekiliyor.

İki ülkenin Suriye’deki iç savaşta zıt kutuplarda yer aldığı hatırlatılan haberde görüşüne yer verilen Carnegie Europe uzmanı Sinan Ülgen, “Bu ziyaretin gerçekleşmesinin esas sebebi, hem Ankara’da hem da Tahran’daki gerçekçilik anlayışı” diyor.

Ziyareti “dönüm noktası” olarak tanımlayan Ruhani’nin, iki ülkenin politik ve ekonomik ilişkileri geliştirme niyetinde olduğunu belirtmesinin altı çiziliyor haberde.

Financial Times muhabirleri, İran’da Mahmud Ahmedinejad’dan koltuğu devralan Ruhani’nin daha ılımlı bir çizgi izlediğine ve Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde Suriye lideri Beşar Esad’a karşı söylemini geri plana çektiğine işaret ediyor.

’30 milyar dolar hedefi fazla iyimser’

Türkiye’nin son dönemde Suriye’de rejime karşı savaşan radikal gruplara kaşı tavır takınmaya başladığı ve Ruhani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “terörizme karşı” ortak mücadeleden söz etmesi de haberde verilen ayrıntılar arasında.

The Royal Bank of Scotland ekonomisti Abbas Ameli-Renani ise 2000′lerin başında 1 milyar dolar düzeyinde olan Türkiye-İran ticaret hacminin hızla yükseldiğini belirtirken, bu seviyeyi 2016′ya kadar 30 milyar dolara yükseltme hedefini “fazla iyimser” buluyor.

Ameli-Renani, petrol ve doğal gaz sahibi İran ile beyaz eşya üreticisi Türkiye’nin ekonomilerinin birbirlerini tamamladığını ifade ediyor.

Haberde, İran’a nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımların aşmanın bir yöntemi olan Türkiye-İran altın ticaretinin geçen yıl Temmuz ayında kesildiği hatırlatılıyor.




http://www.theworldline.com/ft-ruhaninin-ziyareti-buzlari-eritme-umudu-yaratiyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan: O hain ölmeye gönderilen bir piyon

Erdo%C4%9Fan6.jpg





Diyarbakır’da kışlada Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “O hain ölmeye gönderilen bir piyon” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuşuyor. İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları;

Ekonominin üzerinde 17 ve 25 Aralık darbesinin olumsuz etkileri vardı. Seçimlerin ekonomiyi yıpratmasının önüne geçtik. 30 Mart seçimlerinde de hükümetimizin taviz vermeyeceği anlaşıldı. Güven ve istikrar devam etti. Darbe girişimleri başarıya ulaşsaydı Türkiye bugün bu rakamlara ulaşamayacaktı.

Şüphelinin okuduğu okul, abone olduğu gazeteler hukuk kriteri olarak kullanıldı. Belgeler ortaya çıktı. 17-25 Aralık’ta başarısız olunca belgeleri imha etmek istediler. Bu belgeleri hazırlayanları darbe girişimini teyit eden ifadeleri alındı. Bunların hesabı sorulacak. Kimsenin Türk milletine, Türkiye ekonomisine tuzak kurma hakkı yoktur. Darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı büyüme rakamlarını göremeyecektik. Başarılı büyüme oranlarında 77 milyonun emeği var. Sanayici, girişimci, yatırımcı, esnaf, işçi kardeşlerim başta olmak üzere bu oranlara emeğiyle, cesareti ile katkı sunan herkesi tebrik ediyorum.

Haftalarca Türkiye ve dünya kamuoyuna Gezi olaylarının nedeni ağaçtır diye propoganda yaptılar. Hiçbir zaman ağaç, park, çevre hassasiyeti olmadı. 17-25 Aralık’ta da aynısını yaptılar. Bunun yolsuzluk operasyonu olduğunu yaymaya gayret ettiler. Amaç hükümeti devirmek, hükümeti mahkemelerde yargılamaktı.Türkiye uçurumun kenarından dönü. Asıl niyeti görmemiş olsaydık 77 milyon eski Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Bu alçakça saldırı karşısında öfkeli olmayacağız da ne yapacağız?

YUMUŞAK BAŞLI OLACAĞIM ÖYLE Mİ?

Sanmayın bu vandallar karşısında yumuşak olursanız geri adım atarlar. Bizim hürriyetimizi Türkiye’nin istikbalini kararmak için yola çıkana eyvallah etmeyiz, öfkemizi onlardan sakınmayız.Ne diyorlar. Başbakan çok sert, çok öfkeli. Sen benim hürriyetime, ülkemin istiklaline kast edeceksin ben yumuşak başlı olacağım öyle mi? Sen darbe senaryoları yazacaksın, dönemin başbakanı yazacaksın ben yumuşak başlı olacağım öyle mi? Şimdi terör meselesi üzerinden yeni senaryo yazıyorlar. Şımarıklığın sınırları zorlar noktaya geldiğini görüyoruz. Birisi çıkacak gazinonun duvarlarını aşacak Türk Bayrağını indirecek ve bunu görevliler seyredecek. Neymiş çözüm sürecini sekteye uğratmasın. O bayrağı indireni orada alacaksın indireceksin gereğini yapacaksın yapmıyorsan sorumlusun. Ben Ankara’dan gelip bayrağı indireni indirmeyeceğim. Çözüm süreci öyle bir şey olmaz bunun gereği neyse onu yapmaya mecbursun. Polisin askerin bahanesi olmaz. Gereği neyse onu yapacak. Buradan Güneydoğu’ya sesleniyorum. yolar kesiliyor. Ne olacak? Çözüm süreci sekteye uğramasın. Böyle mantık olmaz. Bu eşkıyalara, teröristlere jandarma da poliste haddini bildirecek. Devletin görevi yol, can, mal emniyetini sağlamaktır. Sen bunları yapamıyorsan biz gerek teftiş gerek yapılması gerekeni yaparız. Bunları gözden geçireceğiz. Bazıları görevden alındı, alınacaklar var.

Türkiye Cumhuriyeti Bayrağına saldırıyı yapan hain, alçak arkadan seyreden alçaklar oraya gönderilen efendileri tarafından ölmeye gönderilmiş piyondan başka bir şey değil. Silahlı efendileri için piyonun kanının, anne ve babasının acısının değeri yoktur O piyon vurulması için oraya gönderildi. Sadece onlar değil başka istismar çeteleri de var. Bu terörist gazinonun içine giriyor alçakla eylemi gerçekleştiriyor. Soruşturma yapılacak ve hesap sorulacak.

HDP KİTLELERİ TAHRİK EDECEKTİ

O maşa o sırada vurulursa terör örgütü ve HDP kitleleri tahrik edecekti. O hain etkisiz hale getirilmedi. Ama bayrağımıza yapılan saldırı CHP ve CHP tarafından istismara başladı. Paralel medya ve diğerleri ırkçılık akan manşetleri attılar. Şimdi kuzey, güney, batı istismar edilmeye başlandı. MHP şehit cenazeleri gelsin diye pusuda bekliyor. Çünkü yapacağı bir şey yok. CHP pusuda bekliyor. CHP’nin genel müdürü 17 çözüm önerimiz var diyor. Birinciyi söylüyor ikinciyi unuttum diyor. Sonradan anlaşıldı ki madde sayısı 17 değil 19 muş. Yaşatmanın ,çözümün tarafında olmadılar. HDP silahların gölgesinde şiddet ve kandan beslenen günlerine dönmek için pusuda bekliyor.Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürt’tür. En iyi Alevi ölü Alevidir. Yaşatmanın taraf8ında olmadılar.Cenaze olduğun ak baba gibi cenazelerin başında oluyorlar. Ak babaların pusuda beklediği süreçte 77 milyon bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçakla eylemlerin benim Kürt kardeşime kimse genellemesin. Ne HDP ve terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor. Bayrağımız, vatanımız, birliğimiz üzerinden saldırı yapmaya çalışacaklar. Bizi o tuzağa çekmeye çalışacaklar. Bayrağımıza el uzatan haine de efendilerine de bu millet cevabını verir. Biz büyük devlet aklı ile hareket edeceğiz. Büyük devlet 3-5 piyonun tahrikleri ile yolundan sapmaz, politikalarından vazgeçmez.

“O MASKEYİ NİÇİN ÇIKARMIYORSUN?”

Okmeydanı’nda yaşlı teyzenin yüzü maskeli madem korkmuyorsun o maske niye. Suratındaki maskeyi çıkartsana. O teyze onların üzerine gidiyor ve gereken dersi veriyor. Bunlar annelerin itirazına alışık değiller. Bunlar annelerin kucaklarından çocuklarını aldılar. Şimdi anneler itiraz edince, eylem yapınca neye uğradığını şaşırdılar. O eski günlere geri dönmek istiyorlar ama o anneler buna izin vermeyecek. Güvenlik güçlerinin sert müdahale etmesini, kayıplar olmasını istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Sabrımızın da bir sınırı var. Barışa yönelik sabotajlara karşı sabrımızın sınırı var. Bizim sabrımızı test etmeye kimse yeltenmesin.

“HDP’Yİ MUHATAP OLMAKTAN ÇIKARTIRIZ”

HDP bölgenin CHP’si olmaya çalışıyor. Bölge halkını faşizmle, zulümle sindirmeye çalışıyorlar. HDP buna devam edecekse onu da muhatap olmaktan çıkartır tümüyle oradaki kardeşlerimle muhatap oluruz. HDP bir siyasi parti olmayı başaramazsa Kürt kardeşlerimizle el ele verir bu işin mücadelesini sürdürürüz.

“29 EKİM 2017′DE BİTECEK”

Saldırıları geride bıraktık. Cumartesi günü 3. Havalimanı projesinin temelini attık. 29 Ekim 2017′de bu projenin ilk etabı tamamlanacak dünyanın en büyük havalimanına uçaklar inip, kalkacak.

“O ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Barış çağrılarımız demokrasi ve hukuk mücadelemizi, mazlumlara sahip çıkan irademizle artık biz varız. Türkiye’yi karıştırmak isteyenler o ellerini çeksinler. Bu millet artık sesi çıkan millettir. Bu illetin kazanımlarına da bu milletin dirliğine de, kardeşlerine de kim el uzatırsa o el boşta kalır. Milletimden sağduyu, sabır istiyorum. Ne maşa terör örgütü, ne hain paralel örgütü ülke içinde ruhun zayıfladığını göremeyecekler. Bu maşalarla mücadele edeceğiz.


http://www.theworldline.com/erdogan-o-hain-olmeye-gonderilen-bir-piyon/
 
Üst