13.06.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

Petrol boru hatları IŞİD’in kontrolünde!


I%C5%9E%C4%B0D6.jpg





Irak Petrol Bakanı Yardımcısı Ekrem, batı bölgelerindeki petrol boru hatlarının çoğunun, silahlı grupların kontolüne geçtiğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Mutesim Ekrem, AA muhabirine yaptğı açıklamada, “Ülkenin batı kesiminde yer alan petrol boru hattının çoğu kontrolümüzden çıktı, terör örgütü silahlı grupların eline geçti” dedi. Ekrem, bakanlığın, tüm sıkıntılara rağmen petrol ürünlerini ülkenin farklı kentlerine ulaştırma çabasında olduğunu da ifade etti.

IŞİD militanları, Irak’ın en büyük kentlerinden Musul’un yanı sıra bölgedeki bazı ilçe ve beldelerde kontrolünü ele geçirdiği açıklanmıştı.



http://www.theworldline.com/petrol-boru-hatlari-isidin-kontrolunde/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Irak: ‘Kerkük’ün tamamı Kürtlerin kontrolünde’

Irak3.jpg





Iraklı Kürt birlikler, IŞİD’in ilerlediği kuzeydeki petrol kenti Kerkük’ten Irak ordusunun çekilmesi üzerine, kentin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Reuters haber ajansına konuşan Kuzey Irak Peşmerge sözcüsü Cebbar Yavar, “Tüm Kerkük peşmergelerin eline düştü. Kerkük’te kalan Irak askeri yok” dedi.

Irak Şam İslam Devleti IŞİD’in Musul ve Tikrit’i ele geçirmesi ve Irak ordusunun bölgelerden çekilmesi üzerine Kürt Peşmergeler bölgede tek birleşik askeri kuvvet olarak görülüyor.

IŞİD militanlarının ülkenin güneyine, başkent Bağdat’a ve Iraklı Şiilerin yoğun yaşadığı bölgelere doğru ilerlemeyi hedeflediklerine inanılıyor.

BBC’nin Erbil’den bildiren muhabiri Jim Muir, İslamcı militanların Ninova vilayeti sınırındaki bölgelerde Iraklı Kürtlerle karşı karşıya gelmek istemediklerini, çünkü Iraklı Kürtlerin daha birleşik ve güçlü olduğunu söylüyor.

Jim Muir, militanların kentin batısında kendi kontrollerindeki Felluce’den yeni bir saldırı düzenleyebileceklerini ifade ediyor.

Diğer yandan Irak Parlamentosu bugünkü oturumlarında, Başbakan Nuri el Maliki’nin ülkede olağanüstü hal ilan edilmesi yönündeki önerisini tartışacak.

Kürt birliklerinden General Şirko Rauf AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Kerkük’teki varlığımızı güçlendirdik ve IŞİD’in kontrolündeki bölgelere ilerlemek için talimat beliyoruz” dedi.

Maliki daha fazla yetki istiyor

Iraklı Kürtler, uzun bir dönem boyunca Kerkük’ü de özerk bölgelerine dahil etmeyi hedefliyordu.

Kerkük’ün bazı bölgeleri hafta içinde Sünni İslamcı militanların denetimindeydi ve Musulo’dan kaçan bazı siviller Kürt bölgelerine sığındı.

Bazı siviller de bölgeden çekilen Irak ordusuyla beraber Bağdat’a kaçtı.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin bugünkü oturumda, parlamentodan kendisine sıkıyönetim ilan etme, toplumsal hareketlere kısıtlama getirme ve medyaya sansür uygulama yetkisi vermesini talep etmesi bekleniyor.

Bölgeden bildiren muhabirler, Maliki’nin derin ayrılıkların yaşandığı mecliste talepleri için üçte ikilik çoğunluk sağlamasının güç olduğu görüşünde.

Hükümete bağlı birlikler Çarşamba günü, İslamcı militanların ilerleyişini Bağdat’ın 110 km uzaklığındaki Samarra’da durdurdu.

Fakat AFP haber ajansının kaynakları, militanların Samarra’yı geçip güneye doğru ilerlemeye devam ettiklerini söylüyor.



http://www.theworldline.com/irak-kerkukun-tamami-kurtlerin-kontrolunde/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Telegraph yazarından Türkiye-Pakistan benzetmesi

Telegraph-yazar%C4%B1ndan-T%C3%BCrkiye-Pakistan-benzetmesi.jpg







Irak’taki gelişmeleri değerlendiren Telegraph yazarı Peter Oborne, Afgan-Rus savaşını örnek vererek, Türkiye’nin bugünkü Pakistan gibi radikal İslamcı militanların hedefi olabileceği öngörüsünde bulunuyor.


Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarının Irak’ın doğusu ile Suriye’nin batısında denetim sağlaması, İngiltere basınındaki başlıca haber ve yorum konusu.Telegraph yazarı Peter Oborne, 1980′ler boyunca devam eden Afgan-Rus savaşını örnek vererek, Türkiye’nin bugünkü Pakistan gibi radikal İslamcı militanların hedefi olabileceği öngörüsünde bulunuyor.Guardian’ın başyazısında, Musul’u ve diğer kentleri geri almak için yapılacak bir seferin, Şii askerler ile Sünni savaşçıları karşı karşıya getireceği uyarısında bulunuyor.Financial Times ise Türkiye’nin kaçırılan 80 civarındaki vatandaşı için IŞİD ile müzakere yürütmek zorunda olabileceği görüşünü aktarıyor.

Asırlık sınırlar ortadan kalktı


Telegraph yorumcularından Peter Oborne, 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiltere ve Fransa tarafından çizilen sınırların fiilen ortadan kalktığını ve Irak’ın fiilen üçe bölündüğünü belirttiği makalesinde, Pakistan ile Türkiye’yi kıyaslayarak şöyle diyor:“Batılı istihbarat kuruluşlarının Afganların Sovyetlere karşı savaşı sırasında yaptığı korkunç hatalarla yapılan kıyaslamalar ürpertici. El Kaide’yi destekledik ve sonra bize karşı döndüler. Bu politika yüzünden Pakistan şimdi iç savaşın eşiğine kadar giden sürekli bir terörist başkaldırı ile uğraşıyor. Böyle giderse Türkiye’nin de (belki Ürdün ve Suudi Arabistan’ın da) Suriye’deki geri tepme yüzünden aynı sorunla karşılaşması muhtemel. Bu arada cihatçılar Batıya saldırılar düzenleyebilecekleri yeni bir terör üssü bulmuş oldu. Bunların hepsi Suriye savaşı başlarken öngörülebilirdi; hatta (Suriye) Devlet Başkanı Beşar Esad bu uyarıyı yapmıştı.”Bölgede sınırları değişmeyen ülkelerin binlerce yıllık tarihe sahip olan Mısır ve İran olduğunu belirten Oborne, Mısır iç çalkantılarla uğraşırken, İran’ın 11 Eylül saldırılarından beri El Kaide’ye karşı birlikte mücadele teklifinde bulunduğunu hatırlatıyor.Oborne, ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron’a, “Yeni müttefikler seçmeliyiz ve İran bunlardan biri olmalı” diye sesleniyor.Aynı gazetedeki yorum yazısında Richard Spencer, Batı ülkelerinin “bildiklerinin dışında köktencilerle” karşı karşıya olduğunu ifade ediyor.Spencer, Batının yeni enerji kaynaklarına yönelerek Orta Doğu’daki gelişmelere sırtını dönemeyeceğini şu ifadelerle dile getiriyor:“Psikotik Sünni cihatçıların devleti NATO müttefiği Türkiye’nin sınırında kurulurken ve kendisini İsrail ile İran’ın arasına yerleştirirken öylece durmamız zor. Kimse gerçekten de geri dönmeyeceğimize inanıyor mu?”

Maliki’ye eleştiri


Guardian’ın başyazısında, Irak’ın fiilen 3 parçaya bölünmüş olmasının sorumlusu olarak Şii ağırlıklı hükümetin Başbakanı Nuri Maliki gösteriliyor.“İleriyi göremeyen ve bağnaz” biri olarak tanımlanan Maliki’nin Sünni azınlığı dışlamasının IŞİD’e alan yarattığı vurgulanıyor başyazıda.Guardian, şimdi de Maliki’nin rüştünü ispatlamak ve koltuğunu korumak için IŞİD’in üzerine büyük bir güçle gidebileceğini belirterek şu uyarıda bulunuyor:“Kuzeyi geri almak için çıkılacak sefer çoğunluğu Şii olan askerleri Sünni savaşçıların karşısına çıkaracaktır ve sivillerin yaşadığı alanlara hava ve topçu saldırıları düzenlenirse bu, nüfusu daha da yabancılaştırma riski doğurur. Sonuç olarak, Bağdat’ın kazanmasının tek yolu Irak’ın son yıllarda yönetildiği mezhepçi çizgiden çıkmasıdır. Tabi bunu Maliki’nin anlayıp anlayamayacağı ise ayrı bir mesele.”

Türk rehineler


Financial Times gazetesinin Irak’taki gelişmelerle ilgili sayfasında, IŞİD militanlarının Musul’daki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’daki personeli rehin alması başlığa taşınmış.Rehin alınanlar arasında konsolos, diplomatlar, özel harekat görevlileri ve 3 çocuk bulunduğu belirtilen haberde, Londra’daki düşünce kuruluşu RUSI uzmanı Aaron Stein’in şu görüşü aktarılıyor:“Ya Türkler IŞİD ile doğrudan veya dolaylı olarak müzakere edecek ya da bu kişileri kurtarmayı deneyecekler; fakat Salı günü alıkonulan 32 kamyoncuyla birlikte 80′e ulaşan sayı bunu zor kılıyor.”



http://www.theworldline.com/telegraph-yazarindan-turkiye-pakistan-benzetmesi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
IŞİD’den diplomatlarla ilgili açıklama!

I%C5%9E%C4%B0D8.jpg






IŞİD, twitter hesabından yaptığı açıklamada Musul’da rehin alınan Türklerin bugün İstanbul’a gönderilebileceğini açıkladı.

Irak’ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul’daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan Irak Şam İslam Devleti İŞİD, bugün rehineler hakkında bir açıklama yaptı.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’ın Twitter üzerinden İngilizce sorduğu “Dplomatlarımızı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren örgüt yine İngilizce “Bugün İstanbul’da olacaklarını düşünüyorum” açıklaması yaptı.

REHİNELERİ MUSUL VALİSİ Mİ TESLİM ALDI?

Öte yandan Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin’in haberine göre rehin alınan Türk vatandaşları Musul Valisi teslim edildi.

Musul’da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi’ne teslim etti. Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler Valilik Konağına alınacak. Burada Musul Valiliği tarafından misafir edilecek olan diplomat ve ailelerinin gün içinde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.



http://www.theworldline.com/isidden-diplomatlarla-ilgili-aciklama/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Konsolos ve polislerin tutulduğu yeri açıkladı

Sinan-O%C4%9Fan1.jpg





MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’ndaki diplomat ve polislerin, IŞİD’in nehir kıyısında üs olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti.

Oğan, IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na düzenlenen baskınla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Bölgedeki Türkmenlerin ciddi endişe içinde ve baskı altında olduğunu ifade eden Oğan, bölgeden her an katliam haberlerinin gelebileceğini söyledi.

Ak Parti’nin bölgeyi yönetemediğini ve yakından izleyemediğini savunan Oğan, “Dünyayı yönettiğini iddia ediyor ama burnunun dibinde olan olaylardan haberi yok. Bölgedeki Türk varlıkları, terör örgütlerinin hedefi halinde” dedi.

Oğan, Musul Başkonsolosluğu’nun üzerine düşeni yaptığını, Twitter adreslerinden konuyla ilgili ipucu verildiğini, Ankara’nın raporla bilgilendirildiğini söyledi.

Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’ndan havalanan bir jetin, Musul’a 8 dakikada varacağını belirten Oğan, diplomatların, polislerin, tek kurşun atılmadan IŞİD’e rehin verildiğini öne sürdü.

Oğan, diplomat ve polislerin, IŞİD’in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti. Oğan, otelin ismini vermek istemedi. Bugün itibariyle can güvenliklerinde sıkıntı yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu dile getiren Oğan, ancak konunun hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurulduğundan bugüne kadar ilk kez Türk toprağının işgal edildiğini ifade eden Oğan, IŞİD’in Bağdat’a doğru ilerlediğini, bu kadar geniş bir coğrafyayı kontrol altına almasının da aşil topuğu olduğunu belirtti. Oğan, IŞİD’in, Portekiz büyüklüğündeki bir coğrafyayı kontrol altına aldığını dile getirdi.

Oğan, Türkmenlerin hiçbir dönem bu kadar sahipsiz kalmadığını savundu.

“Türkiye’de irtibat noktaları var”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun partileri bilgilendirmesine ilişkin soru üzerine Oğan, Davutoğlu’nun ciddiyetine ve samimiyetine inanmadıklarını ifade etti. Oğan, “Ne bilgisi verecek? Davutoğlu’nun Genel Başkanımıza aktaracak devlet meselesi olduğu kanaatinde değiliz” dedi.

Oğan, Hükümet’in, bir dönem IŞİD’i desteklediğini, en çok militanın Türkiye’den gittiğini iddia etti. Oğan, IŞİD’in, birden bire uzay gemisiyle gelmediğini, Türkiye’de Hükümet’in de bildiği irtibat noktaları bulunduğunu öne sürdü. Oğan, IŞİD’in Kafkasya, Orta Asya, Libya gibi dünyanın birçok yerinden militan devşirdiğini, bunların geçiş yolunun da Türkiye olduğunu ileri sürdü.

TIR şoförleri, santralde çalışan işçiler ve diplomatlarla ilgili ayrı pazarlıkların olduğunu savunan Oğan, “pazarlıklarda hem para hem de Türkiye’deki IŞİD militanlarının serbest bırakılması” bulunduğunu söyledi.



http://www.theworldline.com/konsolos-ve-polislerin-tutuldugu-yeri-acikladi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Irak ordusu IŞİD mevzilerini bombaladı

Irak-ordusu-I%C5%9E%C4%B0D-mevzilerini-bombalad%C4%B1.jpg





Irak Hava Kuvvetleri Musul kentini ele geçiren IŞİD’e karşı hava operasyonu başlattı. Irak Devlet Televizyonu bombardımanın görüntülerini yayınladı.

Salı günü Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde kontrolü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı operasyon başlatıldı. Irak Devlet Televizyonu’nun haberine göre Irak uçakları kentteki örgüt üyelerinin bulunduğu bölgeleri havadan bombalıyor. Televizyon, haberinde bombalama görüntülerine de yer verdi.

Operasyonun ne kadar süreceği ve karadan devam edip etmeyeceğine dair bilgi verilmedi. Türk Hava Kuvvetleri uçakları da gün içinde Musul üzerinde keşif uçuşu yaptı.



http://www.theworldline.com/irak-ordusu-isid-mevzilerini-bombaladi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
NATO: Rehineleri derhal serbest bırakın

rasmussen.jpg






NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Musul’daki konsolosluktan kaçırılan Türklerin “derhal” serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

“Bu suç eylemini hiçbir gerekçe meşru kılamaz” diyen Rasmussen, Irak’taki durumu yakından takip ettiklerini ve şiddetin durdurulması için tüm partilere çağrıda bulunduklarını açıkladı.

Rasmussen, İspanya’nın başkenti Madrid’e düzenlediği ziyaret sırasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Irak’ta NATO için bir rol öngörmerdiğini vurgulayan Rasmussen, ülkedeki durumu yakından takip ettiklerini ve şiddetin durdurulması için tüm partilere çağrıda bulunduklarını açıkladı.

NATO daimi temsilcileri dün Türkiye’nin çağrısı üzerine olağanüstü toplantı düzenlemişti.

Ankara’da temaslarda bulunan ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samanta Power da Turk vatandaşlarının kaçırılmasını kınadıklarını açıkladı ve rehinelerin derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Power, IŞİD’in bölge için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.



http://www.theworldline.com/nato-rehineleri-derhal-serbest-birakin/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türk işadamlarının 2003 korkusu!

s%C4%B1n%C4%B1r.jpg






IŞİD’in ilerleyişi Irak’taki Türk işadamları tedirgin ediyor. Sevkiyatlar tamamen durdu. Mallar ise depolarda bekletiliyor.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul, Tuzhurmatu, Selahaddin, Bici, Tikrit, Süleyman Beyk ve Kerkük’te etkili olmaya başlaması bölgede iş yapan işadamlarını da etkilemeye başladı.

Irak Türkiye’nin Almanya’dan sonra en büyük ikinci ticari partneri olarak biliniyor. O yüzden bölgeye iş yapan iş adamları endişe içerisinde bekleyişini sürdürüyor. Ülkenin güneyine doğru yapılacak tüm ihracatlar askıya alınmış durumda. Yollanan mallar ise depolarda bekletiliyor. IŞİD’in işgal ettiği bölgelerdeki Türk işadamları güvenli bölgelere doğru kaçışını sürdürüyor.

12 MİLYAR DOLARLIK İHRACATIMIZ VAR

Türkiye Irak ile geçen yıl 12 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bölgede toplamda bin 500’ü aşkın Türk işadamı faaliyet gösteriyor. Kurulan şirketlerde alınan proje bazlı işlerde 20 bine yakın Türk’ün çalıştığı biliniyor. İş adamlarının yoğunlukla iş yaptığı bölge ise Kuzey Irak. Bölgede ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteriliyor. Geçen yıl 5 milyar dolardan fazla Irak genelinde proje alındığı biliniyor. Bu açıdan da Türkmenistan’dan sonra en fazla inşaat alanın iş yaptığımız ülke pozisyonunda.

Bölgede iş yapan işadamlarının çatı kuruluşlarından Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç yaşanan gelişmeleri haber7’ye değerlendirdi.

TÜRK İŞADAMLARI ENDİŞELİ

IŞİD’in ilerlediği bölgelerde genellikle müteahhit firmalarının iş yaptığını ifade eden Kılıç, son yaşanan gelişmelerin bölgede iş yapan yüzlerce Türk İşadamını olumsuz etkileyerek endişeye sevk ettiğini belirtti.

SEVKİYAT TAMAMEN DURDU!

IŞİD’in belli bölgelerde üstünlük sağlamasından ötürü özellikle de taşımacılık noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Kılıç, Kuzey’den Güney’e, Güney’den de Kuzey’e akışın tamamen durduğunu bundan dolayı da Irak’ın Güney bölgelerine gönderilen malların sevk edilemediğini söyledi.

MALLAR DEPODA BEKLİYOR

Sevkiyat yapılamadığı için yollanan malların güvenli bölgelerde depolarda bekletildiğini aktaran Kılıç ihracatçıların büyük bir kısmının da olumsuz gelişmelerden ötürü ihracat planlarını askıya aldığını ve gönderimlerini iptal ettiğini belirtti.

Malların sevk edilememesinin bölgede iş yapan ticari grupları olumsuz yönde etkilediğini de sözlerine ekleyen Kılıç, IŞİD militanlarının Türk İşadamlarının yoğunlukla iş yaptığı Kuzey Irak bölgesine ilerlemeyeceklerini düşündüklerini ancak ilerlemeleri durumunda ise yaşanan sıcak çatışmaların kendilerini çok ciddi anlamda etkileyeceğini söyledi.

2003 KORKUSU YAŞANIYOR!

IŞİD’in bölgede etkin bir şekilde kalması halinde ticari faaliyetlerin daha da sekteye uğrayacağını da sözlerine ekleyen Kılıç, çünkü karşımızda ticari dilden anlayan ve bu diyalogları yürütebileceğiniz bir muhatabın olmadığını söyleyerek, ‘’ İnşallah böyle bir durum yaşanmaz. Yoksa olayların daha da büyümesi ve çatışmaların yoğunlaşması halinde 2003 yılındaki Amerika-Irak savaşında ortaya çıkan durumların yaşanmasından korkuyoruz.’’ dedi.

Not: 2003 yılında Irak’la ticaret hacmimiz 940 milyon dolar iken bugün gelinen noktada savaşın etkilerinin yok olması ve güvenin oluşmasıyla birlikte 15 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefleniyor.

YATIRIMCILARIN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR

Dogu Güneydoğu Sanayici Ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu da yaşananların bu aşamada büyük çaplı bir iş krizine yol açmadığını ancak önemli bazı yolların IŞİD tarafından ele geçirilmesinin tedirginlik verici olduğunu söyledi.

IŞİD’in ilerleyişinin psikolojik olarak birçok insanı tedirgin etmiş durumda olduğunu belirten Bedirhanoğlu, Tır şoförlerinin kaçırılmış olması ve Türk konsolosluğunun basılıp vatandaşlarımızın rehin alınmış olmasının da yatırımcıların bölgeye bakış açısını değiştirdiğini söyledi.

IŞİD’in işgal ettiği bölgelerden Kürt bölgelerine vatandaşların akın ettiğini de söyleyen Bedirhanoğlu, bölgede hızlı bir şekilde istikrarın yeniden sağlanması gerektiğini aksi halde iş adamlarının da bu süreçten çok ciddi zarara uğrayacağını dile getirdi.



http://www.theworldline.com/turk-isadamlarinin-2003-korkusu/
 
Üst