15.06.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Obama’dan flaş açıklama


Obama1.jpg






ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerini Irak’taki savaşa bir kez daha sokmayacağını söyledi.

Irak’a asker göndermeyeceklerini yineleyen Obama, diğer seçeneklerin ise masada olduğunu belirtti. Obama, Irak konusunda atacakları adımla ilgili karar sürecinin “günler” alabileceğini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray bahçesinde yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti’nin “bölgesel bir problem olduğunu ve uzun vadeli sorunlara neden olacağını” ifade etti.

Obama, Irak liderlerinin aralarındaki mezhepsel sorunların üstesinden gelmedikleri ve uzlaşmaya varmadıkları müddetçe ABD’nin herhangi bir askeri eyleminin sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Obama, “Şunu açıkça belirtiyorum: Iraklıların, birlikte çalışmaya hazır olduklarına yönelik bize güvence verdiği siyasi bir planı olmadığı bir ortamda, ABD kendini bir askeri eylem içine sokmayacak” dedi.



http://www.theworldline.com/obamadan-flas-aciklama-2/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Irak helikopteri Peşmergelere ateş yağdırdı

Irak-helikopteri-Pe%C5%9Fmergelere-ate%C5%9F-ya%C4%9Fd%C4%B1rd%C4%B1.jpg







Irak merkezi yönetimi ordusuna ait helikopterler, Diyala kentine bağlı Saidiye kasabası yakınlarında IŞİD’lilerle çatışan Permergelere destek için bölgeye geldi

Helikopterler, IŞİD’liler yerine yanlışlıkla Peşmergelerin bulunduğu yerleri bombaladı. Helikopterlerin attığı bombalarla 2 Peşmerge ölürken, 11′i de yaralandı. Bölgede Peşmergeler ile IŞİD’liler arasındaki çatışmalar sürüyor.

MARMUR’DA ÖNLEM ALINDI

Musul yakınlarında bulunan Mahmur Kasabası’nda olası IŞİD saldırılarına karşı Peşmergeler önlem aldı. Kasaba girişinde kontrol noktaları oluşturan Irak merkezi hükümetin ordusuna ait askerlerle, Peşmergeler, geçen tüm araçlar üzerinde arama yaptı. Mahmur Kaymakamı Süleyman Şeyhalla, gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD tehdidi altında bulunduklarını belirterek, tehdidin sınır köylerine kadar ulaştığını belirtti. Mahmur merkezinde sıkıntı olmadığını söyleyen Şeyhalla, Peşmergelerin gerekli tedbirlerini aldığını kaydetti.


http://www.theworldline.com/irak-helikopteri-pesmergelere-ates-yagdirdi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başbakan açıkladı! Hepsini idam edeceğiz

Maliki.jpg






Irak Başbakanı, ordunun Irak Şam İslam Devleti karşısında yenildiğine dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi, silahını bırakıp kaçanların idamla cezalandırılacağını duyurdu.

Samarra kentinde orduyu teftiş ettiği sırada üst düzey komutanların yer aldığı basın toplantısında konuşan Maliki, IŞİD ve El Kaide Irak topraklarından silinene kadar mücadelenin devam edeceğini açıkladı.

Irak ordusunun hezimete uğradığına dair medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Maliki, “Ne kadar sürecek bilemiyorum ama köklerini kazıyacağız, bunu yapmadan rahat etmemiz mümkün değil” dedi.

Maliki bazı bölge ülkelerinin ve Irak içindeki unsurların IŞİD’ın kazandığını düşünerek büyük hata yaptığını belirtti ve Irak ordusunun kesinlikle yenilmeyeceğini ifade etti.
Irak ordusunun yeniden yapılandırılacağını söyleyen Maliki, “Ordu IŞİD’e karşı savaşmaya inanan unsurlarla beraber tekrar şekillenecek” ifadelerini kullandı.
Irak Başbakanı, yerlerini terk eden askerlerin yerlerine dönüp savaşmaya başlamamaları halinde idam cezasına çarptırılacağını da kaydetti.

Maliki, hiçbir zaman ‘IŞİD’in iddia ettiği ve istediği gibi’ mezhepçi olmadıklarını belirterek, “Artık Şii, Sünni gibi lafları bırakın Iraklılardan bahsedin” sözlerini kullandı.


http://www.theworldline.com/basbakan-acikladi-hepsini-idam-edecegiz/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ruhani: Irak’a yardıma hazırız

Ruhani1.jpg








İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani aşırılık yanlısı Sünni militanlarla mücadelesinde Irak hükümetine yardıma hazır olduklarını söyledi. Ancak Ruhani İran’ın Irak hükümet güçlerinin savunmasını güçlendirmek için asker gönderdiği iddialarını reddetti.


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani aşırılık yanlısı Sünni militanlarla mücadelesinde Irak hükümetine yardıma hazır olduklarını söyledi.Ancak Ruhani İran’ın Irak hükümet güçlerinin savunmasını güçlendirmek için asker gönderdiği iddiallarını reddetti.Irak ve Şam’da İslam Devleti (IŞİD) Örgütü Musul ve Tikrit’i ele geçirdi ve giderek başkent Bağdat’a doğru ilerliyorlar.Örgüt Irak’taki Şii çoğunluğu “kafir” olarak görüyor.İran’ın Şiiler’in hakimiyetindeki Irak hükümetiyle yakın bağları builunuyor.Ruhani seçim zaferinin birinci yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada “Irak hükümeti bizden yardım isterse Irak halkının terörle mücadelede bizden istyebileceği yardımları temin edebiliriz. Ancak İran güçlerinin katılımı konuşulmadı. Yardım etmek ve operasyonlara girişmek farklı şeyler” dedi.Ruhani ayrıca şu ana dek Irak hükümetinin İran’dan yardım istemediğini vurguladı.Ruhani ayrıca IŞİD’le mücadelede ABD’yle işbirliği yapma ihtimalini de tamamen reddetmedi.CNN ve Wall Street Journal adının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde İran Devrim Muhafızları’ndan bazı birliklerin Irak’a yardıma gönderildiğini bildirmişti. Ancak İranlı yetkililer bu haberi yalanladı.

Obama: Seçenekleri değerlendiriyoruz


ABD Başkanı Barack Obama da IŞİD’e karşı Irak’a nasıl yardım edebilecekleri konusunda kara harekatı hariç her tür seçeneği değerlendirdiklerini, ancak ABD’nin Iraklı liderlerin mezhep çatışmasına çözüm olacak siyasi bir planı olmadığı takdirde askeri bir adıma kalkışmayacağını söyledi.Obama, “Iraklılar’ın birbirleri ile beraber çalışmak konusunda bizlere güvence veren siyasi bir planının yokluğunda ABD askeri bir adım atmayacaktır” dedi.Obama “Irak’a savaşmaya ABD birliklerini tekrar yollamayacağız, ancak ulusal güvenlik ekibime Irak güvenlik güçlerini destekleyebilecek bir dizi başka seçenekler hazırlamasını söyledim” diye konuştu.Irak’ta olayların oldukça hızlı aktığını söyleyen Obama, kendilerinden ise hemen karar vermelerinin beklenmemesi gerektiğini, bunun birkaç gün süreceğini söyledi.

Sistani’den silahlanma çağrısı


Obama “Herhangi bir adım atılması konusunda emir ve talimat verirsem bunların istenen hedefe ulaşması, kesin ve etkili olması için gereken tüm istihbaratı topladığımızdan emin olmak istiyoruz” dedi.Öte yandan Iraklı Şiilerin en etkin dini lideri Büyük Ayetullah Ali Sistani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına karşı silahlanma çağrısında bulundu.El-Karbelayi Cum hutbesinde”eli silah tutan vatandaşların Irak’ı, Irak halkını ve kutsal mekânları savunmak için gönüllü olmaya ve güvenlik güçlerine bu kutsal amaç için katılmaya” çağırdı.


http://www.theworldline.com/ruhani-iraka-yardima-haziriz/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Afganistan yeni cumhurbaşkanını seçiyor

Afganistan2.jpg






Afganistan’da halk eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah ve eski Dünya Bankası ekonomisti Eşref Gani’nin yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilk kez iktidar demokratik yollarla el değiştirmiş olacak.

Ancak Taliban sandıkları hedef alacağı uyarısında bulundu ve oylamadaki usulsüzlüklerin tartışmalı bir sonuç ortaya çıkarmasından kaygı duyuluyor.

12 milyon Afgan’ın oy kullanma hakkı olduğu seçimde oy verme işlemi Türkiye saatiyle 05:30′da başladı.

Seçimin ilk turundaki sekiz adayın hiçbiri ilk turda seçilmek için gereken yüzde 50′lik oy oranına ulaşamamıştı.

İlk turda Abdullah Abdullah oyların yüzde 45′ini alırken, Gani yüzde 31.6′da kalmış. Her iki aday da usulsüzlükler yapıldığını savunmuştu.

Seçimden ilk sonuçların 2 Temmuz’da, kesin sonuçların ise 22 Temmuz’da alınması bekleniyor.

Oylama nedeniyle ülkedeki güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Yetkililer seçimdeki asıl kaygının yakın bir sonuç çıkması olduunu söylüyor. Çünkü bu durumda kaybeden taraf yenilgiyi reddedebilir ve ülkenin yeniden etnik bir savaşa girmesi ihtimali ortaya çıkabilir.



http://www.theworldline.com/afganistan-yeni-cumhurbaskanini-seciyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Davutoğlu: ‘İstifa yok, operasyonun başı benim’

davutoglu1.jpg






Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Musul krizi sonrası yapılan eleştiriler ve istifa çağrılarıyla ilgili yakın çevresine, “Operasyonun başı benim. Bu durumda nasıl bırakılıp gidilir” dediği öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu ve kurmayları, IŞİD’in rehin tuttuğu Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil 49 kişi ve 30’dan fazla Türk TIR şoförünün kurtarılması için çalışmalarını dün de sürdürdü. Davutoğlu, Türkiye ve Türkmenler açısından kritik yer olan Kerkük’te denetimi Peşmerge güçlerinin ele alması üzerine Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ile bir telefon görüşmesi yaptı. IŞİD’le görüşmeleri yürüten MİT’ten de düzenli bilgi alan Davutoğlu’nun, kendisine yönelik eleştiri ve istifa çağrılarıyla ilgili ise yakın çevresine şu değerlendirmeleri yaptı: “Rehinelerin kurtarılması için operasyonu ben yönetiyorum. İstifam insanların sağ salim ülkeye getirilmesini sağlayacaksa, bir an bile düşünmem. Ama işin başındaki bir kişi bu durumda nasıl bırakıp gidebilir? Şu an sinirlerimize hakim olmak ve son derece soğukkanlı davranmak zorundayız. Rehineleri kurtaralım, ondan sonra kim ne diyorsa konuşur, gereken yanıtını veririz. Bugün istifamı isteyenler, Şam’da, Bingazi’de, Beyrut’ta, Afganistan dağlarında insanlarımızı kurtardığımızda bir kere olsun olumlu şeyler yazıp söylediler mi? Hayır. İşin kuralı neyse onu yaptık. Elbette sağduyu sahibi eleştirileri anlayışla karşılıyoruz.”

MİT’İN 3 KANALI VAR

Rehineleri kurtarmak için IŞİD’le temas halinde olan MİT’in ise 3 ayrı kanaldan çalıştığı öğrenildi. MİT çalışmalarında önceliği örgüt içi bağlantılarına veriyor. Eski BAAS’çı ve Saddam yanlısı olan ve IŞİD tarafından ‘akil adam’ olarak görülen Sünniler de diğer kanallar.



http://www.theworldline.com/davutoglu-istifa-yok-operasyonun-basi-benim/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD’deki 19 Gülen okuluna FBI baskını

ABD%E2%80%99deki-19-G%C3%BClen-okuluna-FBI-bask%C4%B1n%C4%B1.jpg




ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Gülen cemaatinin kurduğu “Concept School” okullarına bir dizi baskın yaptı.

Ohio eyaletinde yayınlanan Beacon Journal gazetesinin haberine göre FBI ajanları, merkezi Şikago’da bulunan Concept School’a ait Ohio, Indiana ve Illionis’teki toplam 19 okula geçen hafta baskın düzenledi ve topladığı belgelere el koydu. Okulları arama izni ise ABD Eğitim Bakanlığı ve Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından çıkarıldı. FBI’ın Cleveland ofisinden soruşturmayı sürdüren ajan Vicki Anderson’un Beacon Journal’a, “Baskınlar okullarda çalışan beyaz yakalılara
yöneltilen cezai soruşturmanın bir parçası” dedi. Concept Schools sözcüsü Katherine Beckwith ise baskınlarla ilgili, “ABD Eğitim Bakanlığı yetkilileri geniş kapsamlı federal bir soruşturma kapsamında bizden bilgi talep etmiştir. Söz konusu yetkililer çok sayıda okula dağıtılan fon hesaplarını incelediklerini teknolojik personel için kullanılan kamu fonlarına ilişkin inceleme başlattıklarını bildirmişlerdir” açıklamasını yaptı.

Baskınların ABD Çalışma Bakanlığı’nın Consept School’da görev yapan Türk öğretmenlere ilişkin başlattığı incelemenin bir parçası olduğu tahmin ediliyor. 19’u Ohio’da olmak üzere ABD’nin 26 eyaletinde 140 okulu bulunan Consept Schools’un birçok okulu, ağitim sistemi gereği ABD devleti tarafından finanse ediliyor. Bu yüzden okullarda görevlendirilen yabancı öğretmenlerin maaş ve masraflarının kamu fonları kullanılarak karşılanması ABD yasalarına aykırı. İncelemede okullarda çalışan Türklerin vizelerinin kamu fonlarınca karşılandığının tespit edildiği iddia ediliyor. Ayrıca kâr amacı gütmeyen ve çoğunlukla yönetim kurulları Türklerden oluşan bu okullar için yapılan çalışma izni başvurularının, teknoloji devi Google’ın ABD yabancı uzman getirmek için yaptığı başvuruları geçtiği kaydediliyor.




http://www.theworldline.com/abddeki-19-gulen-okuluna-fbi-baskini/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
‘Canlı şehitler’ Musul’a hareket etti!

Canl%C4%B1-%C5%9Fehitler-Musula-hareket-etti.jpg





Musul – Erbil’de peşmergenin canlı şehitler ismi verilen gönüllü birliği bölgesel kürt yönetimi sınırını korumak için Musul’a doğru hareket etti

Irak Şam İslam Devleti örgütünün Irak’ta başta Musul olmak üzere bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından peşmergeler harekete geçti. Erbil’de peşmergenin “canlı şehitler” birliği Musul’a doğru hareket etti. Gönüllü askerlerden oluşan “canlı şehitler” bölgesel kürt yönetimi sınırını korumak için Musul’a gidiyor.


http://www.theworldline.com/canli-sehitler-musula-hareket-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ukrayna’da uçak düşürüldü: 49 ölü

Ukraynada-u%C3%A7ak.jpg






Ukrayna’da askeri bir uçak, Rusya yanlıları tarafından düşürüldü. 49 kişinin bulunduğu uçaktan kurtulan olmadı.


Ukrayna Savunma Bakanlığı, Luhansk kenti yakınlarında askeri bir uçağın, Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar tarafından vurularak düşürüldüğünü açıkladı.İniş yapmak için alçaldığı sırada ağır uçaksavar ateşine maruz kalan askeri kargo uçağındaki 49 personelin tamamının öldüğü belirtildi.


http://www.theworldline.com/ukraynada-ucak-dusuruldu-49-olu/
 
Üst