01.07.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35

“Genel seçim süresi yeniden 5 yıla çıkabilir”


Be%C5%9Fir-Atalay3.jpg





Erken seçim düşünmediklerini belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını daha önce kararlaştırmıştık, bunun yeniden 5 yıla çıkarılması ihtimali var” ifadelerini kullandı.

10 Ağustos’ta ilk turu gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay “Erken seçim gündemimizde değil” dedi.

24 TV’ye katılan Atalay, erken seçim gibi bir seçeneğe AK Parti’nin “ilkesel” olarak karşı çıktığını söyledi, “Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını daha önce kararlaştırmıştık, bunun yeniden 5 yıla çıkarılması ihtimali var” ifadelerini kullandı.

Beşir Atalay şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin tansiyonu düşük olacak gibi gözüküyor

Adayımızın birinci turda kazanacağı yönünde kuvvetli tahminlermiz var. Elimizdeki veriler de onu gösteriyor. Öyle görülüyor ki, bu seçimin tansiyonu bile çok yükselmeyecek. Bir de Ramazan ayı olması zaten tansiyonu daha da düşük tutacaktır.

Gündemimizde erken seçim yok

Erken seçim gibi bir konu bizim gündemimizde hiç olmadı. Hatta, değişik zamanlarda hepimizin açıklamaları vardır. Tayyip Bey’in açıklamaları vardır. Erken seçimiz biz ilkesel olarak hiçbir zaman tasvip etmedik.

Genel seçim sürecini yeniden 5 yıla çıkarabiliriz

Şu anda seçim süresi için 4 yıl bile kısa. Zaten 5 yıldı, 4′e indirildi kazara. Tekrar 5 yıla çıkaralım şeklinde bir düşünce de var partimiz içinde.

Bütün ilkelerimizi çiğneyerek bir erken seçime gideceğimizi ben sanmıyorum. Şu anda öyle tahminler yapılabiliyor. Hatta bunun faydalı olabileceğini söyleyenler de var. Ama bizim yaptığımız çalışmalar içerisinde böyle bir alternatif bir değerlendirme söz konusu değil.

Erdoğan Köşk’e çıkarsa Başbakan kim olacak?

Başbakanlık’a kimin geleceği, Sayın Gül’ün kabul edip etmeyeceği konusunda henüz kararlaştırılan bir şey yok. Onun için bunlar için çok değerlendirme yapmak istemiyorum.

Neticede bu konular görüşülecek, bunların kararı verilecek. O süreçler bellidir. Neticede Başbakanımız Köşk’e çıktığında yeni bir hükümet kurulacak. Milletvekili olması gereken birisi bir hükümet kuracak.

45 gün içinde olağanüstü kongre toplanacak, yeni Genel Başkan seçilecek

Sonra 45 gün içerisinde partinin olağanüstü genel kurul kongresi yapılacak. Kongre genel başkan seçimi gündemiyle toplanacak. Partinin yeni Genel Başkanı seçilecek. Bu süreç yasal zemin içinde yürür.

Ama diğer konular tehir ediliyor şu anda. Onu söyleyebilirim.


http://www.theworldline.com/genel-secim-suresi-yeniden-5-yila-cikabilir/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
PKK: IŞİD liderini öldürdük

PKK-I%C5%9E%C4%B0D-liderini-%C3%B6ld%C3%BCrd%C3%BCk.jpeg





PKK’nın Suriye kolu, IŞİD’in önemli isimlerinden birini öldürdüğünü iddia etti.

PKK ‘nın Suriye kolu YPG, IŞİD’in Çeçen lideri Ebu Ömer El Çeçen’i Suriye’de 15 adamıyla birlikte öldürdüğünü iddia etti. IŞİD iddia hakkında henüz açıklama yapmazken, YPG cenazelerin elinde olduğunu iddia etti. Ebu Ömer El Çeçen’in daha önce 3 defa öldürüldüğü iddia edilmişti. IŞİD’in bugün yayınladığı videoda Ebu Ömer El Çeçen’in görüntüleri yer almıştı.


http://www.theworldline.com/pkk-isid-liderini-oldurduk/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kandil’den “görüntülü emir” dönemi

PKK4.jpg





Terör örgütü PKK, önemli devletlerin askeri birimleri ile istihbarat örgütlerinin sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü kriptolu telsiz kullanmaya başladı.

Telsiz ile Kandil üzerinden görüntülü emir de verilebiliyor.

Çözüm sürecine rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yol kesme, adam kaçırma, araç yakma gibi eylemsel faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK’nın, yeni bir adım attığı ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, PKK’nın, örgüt yönetimi tarafından alt kadrolara verilen emir ve talimatların, güvenlik güçlerince deşifre edilmesinin önüne geçmek için sayısal kriptolu karasal telsiz kullanmaya başladığını tespit etti. Yüksek teknoloji ürünü olan kriptolu telsizlerden iletişimin yanı sıra sesli ve görüntülü veri aktarımı da yapılabiliyor.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, çözüm süreci kapsamında terör örgütünün silah bırakması, eylemsiz kalması için yoğun çaba sarfeden ve örgütün faaliyetlerini yakından takip eden istihbarat birimleri, yeni tespitlerde bulundu.

Kritik noktalara aktarıldı

Çözüm sürecine karşın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, kamu kurumlarına zarar verme, askeri birliklere taciz ateşi açma gibi eylemsel faaliyetlerine devam eden PKK’nın, yeni bir adım attığı ortaya çıktı. PKK’nın, örgüt yönetimi tarafından alt kadrolara verilen emir ve talimatların, güvenlik güçlerince deşifre edilmesinin önüne geçmek için sayısal kriptolu karasal telsiz kullanmaya başladığı tespit edildi. Terör örgütünün sayısay kriptolu karasal telsiz kullanmaya başladığı istihbarat raporlarına da yansıdı. PKK yönetiminin, ilk etapta örgüt tarafından kritik olarak kabul edilen noktalara bu telsizlerin aktarımını yaptığı ifade edildi. Örgütün ilerleyen süreçte tüm unsurlarına kriptolu telsizlerden dağıtmayı hedeflediği kaydedildi. PKK’nın geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği bazı eylemlerin talimatlarının yanı sıra örgüt mensuplarının sevk ve idaresini telsiz aracılığıyla yaptığı biliniyordu. PKK’nın, kriptolu telsizlerle örgüt içi ileşitişimin dinlenmesinin önüne geçilmesini amaçladığı ifade edildi. PKK’nın bu sayısal kriptolu karasal telsizleri Türkiye dışından temin ettiği kaydedildi. İstihbarat raporlarında ayrıca, PKK’nın Türkiye içinde ve dışındaki bazı noktalara, kriptolu telsizlerin yanı sıra silah ve mühimmat aktarımı yaptığından da bahsedildi. PKK’nın askeri unsurlarının yapı, sevk ve idaresi gibi konularda da yeni yapılanmalar içinde olduğu ifade edildi.

Aldatmaya karşı korumalı

PKK’nın kullanmaya başladığı sayısal kriptolu karasal telsizlerin halen kullanılmakta olan mevcut analog telsizlerle de uyumlu olduğu belirtildi. Kriptolu telsizler iletişimin yanı sıra, emniyetli ses, veri ve görüntü aktarım imkanı sağlıyor. Telsizlerin ayrıca, “frekans atlama”, “ses/veri Kriptolama”, “anlık yayın”, “aldatmaya karşı koruma”, “çıkış gücü ayarı” gibi elektronik koruma özellikleri bulunuyor.


http://www.theworldline.com/kandilden-goruntulu-emir-donemi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Başbakan’ın danışmanı yeniden yargılanacak

Andy-Coulson.jpg





İngiltere Başbakanı David Cameron’ın eski iletişim danışmanı ve kapatılan “News of the World” gazetesinin eski editörü Andy Coulson’ın hakkındaki bazı suçlamalarla ilgili yeniden yargılanmasına karar verildi.

Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “News of the World” gazetesinin eski kraliyet editörü Clive Goodman da yeniden yargılanacak. Coulson ve Goodman, kraliyet ailesine ait telefonlara ulaşmak için polise ödeme yapmak ve görevlerini kötüye kullanmakla suçlanıyor. Davaya bakan jüri, geçen hafta iki suçlamayla ilgili karar veremediğini açıklamıştı.

YASADIŞI TELEFON DİNLEMEKTEN SUÇLU BULUNDU

Coulson, 2000 ile 2006 yılları arasında sansasyonel haber için yasadışı telefon dinlemekten geçen hafta suçlu bulunmuştu.

Coulson hakkındaki cezanın bu hafta belli olması bekleniyor. Coulson’ın suçlu bulunmasının ardından İngiltere Başbakanı Cameron geçen hafta özür dileyerek, “Coulson’ı işe aldığım için üzgünüm” demişti.

TELEKULAK SKANDALINDA BROOKS SUÇSUZ BULUNDU

Telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu 168 yıllık “News of the World” tabloid gazetesi, Temmuz 2011′de kapatılmıştı. Sansasyonel haber için yasa dışı dinleme yaptığı iddia edilen kişiler arasında Coulson’ın yanı sıra Murdoch’ın sahibi olduğu News International şirketinin eski yöneticisi ve “Murdoch’ın manevi kızı” olarak bilinen Rebekah Brooks da vardı. Brooks, geçen hafta suçsuz bulundu. Telekulak skandalı, yargıç Brian Leveson’ın kamuoyuna açık yürüttüğü ve medyanın siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı “Leveson Soruşturmasına” neden olmuştu.


http://www.theworldline.com/basbakanin-danismani-yeniden-yargilanacak/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bolivya’da saatler artık ters yönde dönüyor

Bolivya.jpeg






Bolivya’da alınan sıradışı bir kararla saatlerde akreple yelkovan artık ters yönde hareket edecek. Hatta parlamento binasının karşısındaki saat kulesi yeni uygulamayla değiştirildi bile…

Bolivya hükümeti bu kararı sömürgeciliğin izlerini silmek amacıyla aldı. Parlamento binasının karşısındaki saat kulesinde bulunan saatin akış yönünü değiştirildi. Tarihi saat, artık “saat yönü” denilen sağa değil, tam tersi istikamete doğru hareket ediyor. Bolivya kimliğini güçlendirmek adına saatteki Romen rakamları sökülerek yerine normal rakamlar konulan saatin rakamlarının dizilişi de kafa karışıklığına sebep olmaması için değiştirildi.

Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, saatlerin dünyanın her yerinde aynı yöne doğru dönmesi gerektiğine dair bir kural olmadığını kendi kimliklerini korumak amacıyla bu uygulamaya başvurduklarını belirtti.

Ülke kimliğini güçlendirmek için yapılan bu değişiklik, sembolik bir önem taşıyor. Sömürge öncesi dönemde saatin kullanılmadığı Bolivya’da halk saati güneşe bakarak tahmin ediyordu.


http://www.theworldline.com/bolivyada-saatler-artik-ters-yonde-donuyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı açıklandı!

Selahattin-Demirta%C5%9F1.jpg





HDP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdi.

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ortak aday göstermesinin ardından HDP de adayını açıkladı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gençay Gürsoy, HDP’nin cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş, adaylığının duyurulmasının ardından kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Kendisini aday gösteren partisine teşekkür eden Demirtaş, HDP içerisinde aday olabilecek çok sayıda kişi olduğunu vurguladı.”Halk olarak Çankaya’ya adayız” diyen Demirtaş, “Seçimler yapılmadan kazanmış partiyiz. Şimdiden halklar lehine kazanmış bir ilkeyiz, bir çizgiyiz” diye konuştu.

Demirtaş, “Bizim anlayışımızla ciddi devlet, çatık kaşlı devlet devri bitecek. Devletin neşeli bir biçimde yönetebileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde kadın aday olmamasını da büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.

Öte yandan, AK Parti, cumhurbaşkanı adayını yarın açıklayacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI İÇİN SEÇİM TAKVİMİ

1 Temmuz’da tatile giremeyen Meclis, bu hafta hem Cumhurbaşkanı adaylık sürecini tamamlayacak hem de Çözüm Süreci Paketi’ni görüşecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacak ve aynı gün milletvekillerinin imzasıyla başvuracak. CHP ve MHP, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bugün, HDP de kendi adayını açıkladıktan sonra başvurusunu TBMM Başkanlığı’na yapacak. 28 Haziran’da başlayan Cumhurbaşkanı adaylık başvurusu, 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek.


http://www.theworldline.com/hdpnin-cumhurbaskani-adayi-aciklandi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Real’i çok Beğendik!

Reali-%C3%A7ok-Be%C4%9Fendik.jpg





Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye’yi Hacı Duran Beğendik’e sattığını açıkladı. Beğendik, Türkiye’deki 12 Real mağazasının tümünü satın aldı.

Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye’yi Beğendik A.Ş.’ye sattığını açıkladı. Metro tarafından yapılan açıklamada anlaşma kapsamında Türkiye’deki 12 Real mağazasının tümünün Beğendik’e geçeceği belirtilerek, “Bu anlaşma ile Real tümüyle Almanya’daki işlerinin başarıyla geliştirilmesine odaklanacaktır” denildi. Açıklamada satış bedeli hakkında bilgiye yer verilmedi.

Anlaşmanın Rekabet Kurumu ve diğer düzenleyici kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından yaz sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 1,800 kişiyi istihdam eden Real Türkiye 2013 yılında 256 milyon euro ciro elde etti.


http://www.theworldline.com/reali-cok-begendik/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
IŞİD: Kabe’yi de yıkacağız!

I%C5%9E%C4%B0D37.jpg





Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, el-Anbar şehrinin çöllerinden geçerek Suudi Arabistan’ın “Arur” şehrini kontrolleri altına alıp Allah’ın evini tahrip etme kararı aldı.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) grubu üyelerine ait bir hesaptan Mekke’de bulunan Allah’ın evini tahrip etmek tehdidinde bulunularak şöyle denildi: “Allah’ın izniyle Şeyhimiz el-Bağdadi önderliğinde Mekke’de taşlara ibadet edenleri (Hacıları) öldürecek ve Allah’ın yerine ibadet edilen Kabe’yi de yıkacağız!”

TWİTTER ‘DA TEHDİT YAĞDIRDI

Cumhuriyet’in haberine göre, “Ebu Turab el-Mukaddesi” adlı terörist Twitter hesabından şunları söyledi: İnsanlar taşlara dokunmak için Mekke’ye gidiyorlar, Allah için değil. Allah’a yemin olsun eğer Suudi Arabistan’ı fethedersek Allah’tan başkasına ibadet edildiği için Kâbe’yi yıkacağız.”


I%C5%9E%C4%B0D-Twitter.jpg




http://www.theworldline.com/isid-kabeyi-de-yikacagiz/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Balıkçı teknesinde 30 göçmenin cesedi bulundu

gemi.jpg





İtalyan donanması, dün gece Sicilya kanalında, içinde yüzlerce kişiyi taşıyan bir balıkçı teknesinde havasızlıktan ölen 30 göçmenin cesedini buldu. Yetkililer, son 48 saat içinde de 5 binden fazla göçmenin kurtarıldığını bildirdi.

İtalyan donanması, dün gece Sicilya kanalında yüzlerce göçmen taşıyan bir balıkçı teknesinde 30 kişinin cesedini buldu.

Ansa haber ajansının aktardığına göre göçmenler teknede havasızlıktan öldü.

Cesetler, ikisi hamile çok sayıda göçmenin kurtarılması çalışmalarında teknenin Sicilya’nın güneyindeki Pozzallo’da kıyıya çekilmesiyle bulundu.

İtalyan yetkililer son bir yıl içinde 60 binden fazla göçmenin İtalya’nın güneyine ayak bastığını belirtti ve Arap isyanlarının başladığı 2011′de 63 bine ulaşan göçmen sayısının bu yıl içinde geçilebileceğini ifade etti.

Özellikle Kuzey Afrika’dan büyük göç alan İtalya, AB’den göçmen sorunuyla ilgili yardım talebinde bulunmuştu.

Ay başında, Libya’dan İtalya’nın Lampedusa adasına geçmek isteyen en az 39 kişi de şişme botun fazla yük nedeniyle ala bora olması sonucu boğularak öldü.

Geçen Ekim ayında da Lampedusa açıklarında bir göçmen teknesinin batması sonucu 360 kişi yaşamını yitirmişti.

İtalyan donanması son 48 saat içinde Kuzey Afrika’dan İtalya’ya geçmek isteyen 5 binden fazla göçmeni de kurtardı.



BBCTürkçe


http://www.theworldline.com/balikci-teknesinde-30-gocmenin-cesedi-bulundu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
IŞİD hilafet devleti kurdu

Irak11.jpg






Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti hilafet devleti kurduğunu açıkladı.

Açıklama, terör örgütü IŞİD’in sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’nin internette yayınladığı yeni ses kaydında yapıldı. Örgütün hilafet devleti kurduğu, Ebu Bekir El Bağdadi’nin halife ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, “tüm Müslümanları hilafet devletine biat etmeye çağırıyoruz” denildi.
Öte yandan IŞİD’e bağlı teröristler, Suriye’nin kuzeyindeki Halep’te 9 muhalifi çarmıha gerdi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, muhaliflerin bir meydanda çarmıha gerildiğini, terör örgütünce “ibret olması için” cesetlerin 3 gün meydanda bekletileceğini bildirdi.

Suriye’de bazı bölgeleri elinde tutan IŞİD, haziran ayı başında Irak’ta da birçok şehirde kontrolü ele geçirerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Irak ordusunun Tikrit’te başlattığı geniş kapsamlı operasyonla ilgili farklı haberler geliyor. BBC, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, Iraklı askerlerin şiddetli direniş karşısında geri çekildiğini bildirdi. Irak hükümetine bağlı El Sümeriye haber portalı ise “ordunun Tikrit’te ilerlediğini, kentin büyük kısmının isyancılardan temizlendiğini” duyurdu. IŞİD’e bağlı teröristlerin 11 Haziran’da ele geçirdiği Tikrit, stratejik açıdan önem taşıyor.

Bu arada Irak hükümetinin Rusya’dan satın aldığı 5 savaş jeti Irak’a ulaştı. Irak Savunma Bakanlığı Sukhoi Su-25 tipi savaş jetlerinin kısa bir süre içinde kullanılmaya başlanacağını açıkladı.



© Deutsche Welle Türkçe


http://www.theworldline.com/isid-hilafet-devleti-kurdu/
 
Üst