05.07.2014 Haberler

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Partinin başına kim geçecek?


B%C3%BClent-Ar%C4%B1n%C3%A7.jpg





Bülent Arınç, parti tabanının istemesi halinde Cumhurbaşkanı Gül’ün AK Parti’ye genel başkan olacağını söyledi.

Türkiye 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının ardından merak edilen bir konu da kimin AK Parti’ye genel başkan olacağı. Konuyla ilgili Hürriyet’te yer alan haber şöyle:

Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin başına kim geçecek? Başbakan kim olacak? Kulislerdeki bu iki yaşamsal sorunun yanıtını Bülent Arınç, Fatih Çekirge’ye açıkladı.

EKİMDE GENEL BAŞKAN SEÇİLİR

“Sayın Başbakanımız seçilip mazbatasını alınca, başbakanlık bitecek. Geçici başbakan seçilecektir. Ekim ayında da genel başkan seçilir. Ondan sonraki mesele 2015′e kadar partimizin ve hükümetin götürülmesidir. İnşallah 2015′e kadar partimizi ve hükümetimizi götüreceğiz. O seçimlerden de başarıyla çıkacağız.”

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLUR

“Ekimdeki kongrede parti, teşkilat isterse, istişareler Abdullah Gül derse, elbette Sayın Gül bu talebi geri çevirmez. Genel başkanlığa aday olur. Gül bu milletin sevdiği bir arkadaşımız. Başarılı bir Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Partimizin başına yakışır. 7 yıl ara verdiği için 3′üncü dönem şartı da yok.



http://www.theworldline.com/partinin-basina-kim-gececek/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
F-16′lar Suriye sınırında!

F-16.jpg





Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait bir helikopterinde sınıra yaklaşması üzerine F-16′ların sınıra gönderildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden 2 adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait 1 adet MI-8 helikopterinin, Hatay Yayladağı güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2.6 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir.”

SURİYE SINIRINDA BİN 207 KİŞİ YAKALANDI

Açıklamada ayrıca, sınırlardaki kaçakçılık faaliyetleri ve yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalanan ve ele geçirilen malzemelere de değinilerek şu bilgilere yer verildi:

“Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2′nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Ziyaret ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, bir araç içerisinde 50 adet 60 litrelik bidon içerisinde toplam 3 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Ayrıca Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 11 adet sal tespit edilmiştir. Bulunan 3 bin litre kaçak akaryakıt, yasal işlem yapılmak üzere ilgili Jandarma Komutanlığına teslim edilmiş, 11 adet sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılamaz hale getirilmiştir. Ayrıca 27 Haziran – 3 Temmuz 2014 tarihleri arasında Suriye sınırında bin 207 şahıs ile 65 adet piyade tüfeği mermisi, 2 adet telsiz, 29,5 kilo uyuşturucu madde, 32 bin litre akaryakıt, 14 bin 927 karton sigara, 5 adet yük hayvanı, 120 adet büyükbaş/küçükbaş havyan, 400 adet kuş, 23 adet muhtelif motorlu araç, 394 adet muhtelif elektrikli cihaz, 27 adet muhtelif elektronik eşya, bin 75 kilo muhtelif gıda maddesi, 358 adet muhtelif giyim eşyası, 56 şişe alkollü içki, 150 kilo bakır, bin 400 kilo hurda malzeme, 119 adet tıbbi malzeme, 185 kutu muhtelif ilaç, 48 adet kozmetik malzeme, 300 metre kablo, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 55 adet bidon ve 54 bin 200 metre boru ele geçirilmiştir. İran sınırında 28 şahıs ile 25 kg uyuşturucu madde, 385 kg muhtelif gıda maddesi, 5 bin 420 litre akaryakıt, 405 kutu muhtelif ilaç, 574 adet kozmetik malzeme, 2 adet yük hayvanı ele geçirilirken, aynı dönem içerisinde Irak sınırında 61, Yunanistan sınırında 240, Bulgaristan sınırında 178 ve Gürcistan sınırında 4 şahıs yakalanmıştır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemeler, kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.”


http://www.theworldline.com/f-16lar-suriye-sinirinda/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
ABD alarm verdi; Avrupa’da yeni saldırı bekliyor

ABD-alarm.jpg





ABD, Fransa ve İngiltere’yi havaalanlarına yönelik saldırılar gerçekleşebileceği konusunda uyardı. ABD’nin uyarısının ardından İngiltere ve Fransa havaalanlarını alarma geçirdi

İngiliz hükümeti, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde içeriği henüz kamuoyu ile paylaşılmayan yeni kararlar alındığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin uluslararası ortakları ile müşterek şekilde havacılık güvenliğini düzenli olarak gözden geçirdiği belirtildi. Açıklamada, “Uçuş güvenliğimizi artırmak için bazı kararlar aldık. Bilinen sebeplerle bu değişikliklerin detayı üzerine yorumda bulunmayacağız” ifadeleri kullanıldı.
Uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, yolcuların büyük kısmı için “ciddi bir aksamaya” yol açmayacağı ifade edilen açıklamada, “önemli seviyedeki tehdit derecesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacağı” vurgulandı.
Havaalanı güvenlik tedbirlerinin önemine işaret edilen açıklamada, “Halkın emniyeti ve güvenliği bizi en yüksek derecede ilgilendirmektedir. İngiltere dünyanın bazı en güçlü uçuş güvenlik tedbirlerine sahip. Halkın güvenliğini sağlandığından emin olmak için gereken bütün adımları da atmaya devam edeceğiz” ifadesi yer aldı.
İngiliz yayın kurumu BBC ise özellikle Birleşik Krallık’tan ABD’ye doğrudan uçuşların yapıldığı havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD terörle mücadele yetkilileri de dün, El-Kaide’nin Suriye ve Yemen’deki uzantılarının “güvenlik taramasında saptanmadan havalimanlarından geçebilecek bombalar” üzerinde çalıştıklarının belirlenmesinin ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

FRANSA DA EK TEDBİRLER ALDI

Fransa hükümeti, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını kararlaştırdı. Tedbir kararının ayrıntıları gizlilik ilkesi gereği kamuoyuyla paylaşılmadı.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD’ye tüm doğrudan uçuşların olduğu havaalanlarında bu ülkeden gelen istek doğrultusunda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Açıklamada, yaz boyunca uygulanacak güvenlik tedbirleri nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşanabileceği belirtildi.

ABD UGANDA VE CEZAYİR’İ DE UYARDI

ABD’nin uyarılarının ardından İngiltere ve Fransa havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini artırdı. ABD, daha sonra Uganda ve Cezayir’i de aynı tehdit konusunda uyardı.


http://www.theworldline.com/abd-alarm-verdi-avrupada-yeni-saldiri-bekliyor/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan: Çok arzu ederdik ama olmadı

Erdo%C4%9Fan6.jpg





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TFF’nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açılışında konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Milli takımların adeta bir göçebe hayatı vardı.

Dünyada bu işte büyük olmak büyük oynama bu tür anlayışlarla mümkün değil. Şu anda Riavfda milli takımın dört dörtlük tesisleri var. Yapılacak eklerle bu dört beşlik dört altılık olacak.
Fatih Hoca ile bir sohbetimiz oldu. Halkalı’daki olimpiyat stadı ile ilgili bir talebi olmuştu. Bunlardan biri federasyonun yönetim binasının oraya taşınmasıydı.

BURADA TÜM EĞİTİMLER VERİLEBİLECEK

Diğeri kalelerin yer değiştirmesi. Bir diğeri ise açık tribünlerin hızla kapatılmasıydı.
Bu anlayış beni adeta büyülemişti. Bunu nedeni tasarruf anlayışı ve böylesine dev bir tesis varken neden yeni harcamalar yapılmasıydı.
Güçlü mekan güçlü insanları doğurur. Bizim bu güçlü mekanlara ihtiyacımız var.
Burada tüm eğitimler verilebilecek.

KİMLER VAR AMA TÜRKİYE YOK

Bu dünya kupasını seyrederken üzülüyoruz. Bakıyoruz kimler var ama Türkiye yok. bizim olmayışımız bizi olumsuz istikamette etkiliyor.

5-6 milyon nüfuslu ülkeler orada var. 75-76 milyon nüfuslu Türkiye orada yok.

ÇOK ARZU EDERDİK AMA OLMADI

Türkiye olarak mili takımımızla bizler bu dünya kupasına katılmayı gerçekten çok arzu ederdik ama olmadı.

Şimdi önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah oraya katılır ve yerini taçlandırarak alır.
Bizi hüzünlendiren aslında bu tür olumsuz sonuçlar yanında bir başka durum var.
Tribünlerin dilini biz ne zaman ‘fair play’e uyduracağız. Hep bunu konuşuyoruz ama tribünlerin dili maalesef bu dile yakışmıyor.

BU MÜMKÜN OLMADI

Hanım kardeşlerimizi tribünlere almanın en önemli adımı ‘fair play’i yakalamaktı ama hanım kardeşlerimizle bu mümkün olmadı.

Bu durumlarla ilgili olarak bizler kulüplerle görüşmeler yaptık yasal düzenlemeler yaptık ama ne yazık ki bu milletin değerlerine uygun bir yapı ne futbolda ne başka branşlarda sağlanamadı.
Bu milletin değerleri bu değil. Spor barışın temelini teşkil eder. Barışın en önemli alt yapısını spor teşkil eder. Bu millet bu noktada örnek olduğunu dünyaya göstermesi lazım. Biz bu tesisleri yayarken bu düşünce ile yayıyoruz.


http://www.theworldline.com/erdogan-cok-arzu-ederdik-ama-olmadi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
IŞİD Türkiye sınırında bir köyü daha ele geçirdi

I%C5%9E%C4%B0D-T%C3%BCrkiye-s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1nda-bir-k%C3%B6y%C3%BC-daha-ele-ge%C3%A7irdi.jpeg





Gaziantep’in Karkamış ilçesi yakınlarında bulunan PYD kontrolündeki Suriye’nin Zormağara köyü, IŞİD’in eline geçti

Gaziantep’in Karkamış ilçesi yakınlarında bulunan PYD kontrolündeki Suriye’nin Zormağara köyü, üç gün süren çatışmaların ardından El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eline geçti. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu köyün kontrolünü ele geçiren IŞİD militanları yüksek bir noktaya bayraklarını dikerken, bir grup Suriyeli ise sınıra yakın bir noktaya gelerek Türkiye’ye geçmek istedi.

Karkamış’ın karşısındaki Suriye’nin Halep kentine bağlı Carablus ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, Salı günü Karkamış Barajı yakınlarındaki PKK’nın bu ülkedeki uzantısı PYD hakimiyetindeki Zormağara köyünü ele geçirmek için çatışma başlattı. Çatışmalar sırasında yankılanan silah ve patlama sesleri Türkiye tarafında korkuya yol açarken, güvenlik güçleri de zırhlı araçlarla sınır hattında yoğun önlem aldı.

Üç gün süren çatışmaların ardından gece geç saatlerde Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki köyün kontrolü IŞİD militanlarının eline geçti. Şiddetli çatışmaların ardından hakimiyeti sağlayan IŞİD üyeleri, Türkiye tarafından da görülebilen köyün hakim bir noktasına siyah bayraklarını dikti. Kontrolü ele geçiren IŞİD militanları ile PYD güçlerinin köyün dışındaki bazı bölgelerde ise çatışmaya devam ettiği öğrenilirken, zaman zaman ateşlenen silah sesleri ise Türkiye’den duyulmaya devam ediyor.

Şiddetli çatışmaların ardından IŞİD kontrolüne geçen köyden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 kişilik kalabalığın ise Sabah saatlerinde sınır noktasındaki Karkamış Barajı kenarına geldiği görüldü. Suriyeli siviller, sınır hattında zırhlı araçlar ile ve elleri tetikte bekleyen askerlere, Türkiye’ye geçmek istediklerini söyledi. Suriyelilerin sığınma taleplerini yetkililere ileten askerlerin, sınır hattındaki güvenlik önlemi ise sürüyor.


http://www.theworldline.com/isid-turkiye-sinirinda-bir-koyu-daha-ele-gecirdi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Abdullah Gül: Bunlar aramızda konuşacağımız konular

Abdullah-G%C3%BCl.jpg





Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti Genel Başkanlığı konusunda “Ben nihayetinde AK Parti’nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Parti isterse Abdullah Gül geri çevirmez, genel başkanlığa aday olur” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine “Bunların şimdi sırası değil, ben nihayetinde AK Parti’nin kurucusuyum. Bunlar günü geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konular” diye konuştu.

Abdullah Gül, IŞİD tarafından rehin tutulan Türk TIR şoförlerinin serbest bırakılmasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “Tabii, bunlar zor işler. Rehin tutulan, alıkonulan insanların sağ salim getirilmesi çok önemli. Sabırlı bir çalışma istiyor. Başkonsolosluğumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi de almak için çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde daha büyük sevinç yaşarız.”

Gazetecilerin soruları üzerine görev yaptığı 7 yılın değerlendirmesini de yapan Gül, “Dolu bir yedi yıl geçti. Tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. ‘Aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diyenlere de kucağımı açtım. Demokratik bir ülkenin seçilmiş bir insanlarıyız. Süreler bittikten sonra halk takdir eder. Gönlüm rahat bir şekilde yedi yılın sonuna gelmiş bulunmaktayım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 5 partinin desteklediği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’yla yaptığı görüşmeye ilişkin, “Cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince ben de kabul ettim. Kendisine başarılar diledim” ifadelerini kullandı.


http://www.theworldline.com/abdullah-gul-bunlar-aramizda-konusacagimiz-konular/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Erdoğan’a kötü haber! Adaylığı doğduğu semti böldü

Erdo%C4%9Fan5.jpg





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklaması Kasımpaşalıların aklını karıştırdı.

Milliyet’in haberine göre, Erdoğan’ın doğum yeri Kasımpaşa’nın bazı sakinleri adaylığı sevinçle karşılarken bazıları ise biraz endişeli…

Kasımpaşa’da kasaplık yapan Halil Sever, Erdoğan’ın adaylığına sevinenlerden. “Bence aday olması çok iyi oldu” diye söze başlayan Sever, başkanlık sistemini de desteklediğini söylüyor:

“Başkanlık sistemi de gelecek büyük ihtimalle ki ben başkanlık sistemini de desteklerim. Bence tek kişi tarafından yönetilmek daha iyi…”

Hilal İnan da Sever gibi düşünen Kasımpaşalılardan. İnan, cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy vereceğini belirterek,“Çünkü onu seviyorum. Sanırım buralı olduğu için bir gönül bağı var” diye konuştu.

DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞAYANLAR

Kasımpaşa’da bir de hayalkırıklığı yaşanlar var. Bugüne kadar Erdoğan’a oy verdiğini söyleyen Mehmet Dinç ve soyadını vermek istemeyen Ahmet cümlelerine, “Hep Erdoğan’a oy verdim ama” diye başladılar. Bir eczanenin önünde oturup, soluklanırken konuştuğumuz Dinç, “Ben Kasımpaşalıyım, Erdoğancıyım ama Erdoğan’a oy vermem” dedikten sonra şunları ekledi:

“Artık vermem çünkü emekliyi görmedi, emekliye hiç vermedi. Erdoğan’dan vazgeç, diğerlerine devam.”

Kasımpaşa’da destekleyenler kadar Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyleyenler de var. Hatice Dalfidan, “Ülkeye en faydalı olacak olan gelsin. 40 sene boyunca her partiye oy verdim, denemediğim kimse kalmadı. Son seçimlerde de CHP’ye oy verdim, yine CHP’den biri olsa ben daha memnun olurum” diye konuştu.

Niyazi Arslantaş da adaylığı desteklemeyenlerden… Dükkanının önünde otururken konuştuğumuz adını söylemek istemeyen bir esnaf ise, “Ben Erdoğan seçilsin istiyorum. Ülke özellikle son 3-5 aydır çok fazla gerildi. Belki seçilirse, biraz olsun rahatalarız diye düşünüyorum” dedi.


http://www.theworldline.com/erdogana-kotu-haber-adayligi-dogdugu-semti-boldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
IŞİD’le ilgili ezber bozacak iddialar

I%C5%9E%C4%B0Dle-ilgili-ezber-bozacak-iddialar.jpg





IŞİD’in Ortadoğu’daki ilerleyişinin ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye’nin bilgisiyle Amman’da planladığı öne sürüldü.

Özgür Gündem gazetesi Akif Serhat imzalı bugünkü manşet haberinde IŞİD’le ilgili çok ilginç biriddia öne sürdü. Bir diplomatın açıklamalarına dayandırılan haberde IŞİD’in Musul’u alması da dahil Ortadoğu ’daki tüm dengeleri değiştiren ilerleyişinin, ABD , İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye ’nin bilgisiyle Amman’da planlandığı öne sürüldü. Haberde KDP ve Baasçıların da katıldığı gizli toplantının 1 Haziran’da yapıldığı varılan anlaşma sonucu 9 Haziran’da da IŞİD’in Musul’u işgal ettiği savunuldu.

‘KDP’NİN BİLGİSİ VAR’

Haberde öne çıkan iddialar şöyle:

- Saddam sonrası Irak’taki gelişmeler hegemon güçlerin istediği gibi gitmeyince ve istenilen düzeyde yürütülemez hale gelince IŞİD eliyle yeni bir müdahale kararı alındığı belirtildi. Uzun yıllardır Ortadoğu’da çalışan bir diplomatın orijinal nüshasını bize gösterdiği toplantı bilgileri, reel politik birçok ezberi bozacak nitelikte. Irak’a müdahale planının Ürdün’ün başkenti Amman’da yapıldığını belirten deneyimli diplomat, söz konusu bu toplantının 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştiğini ve belgenin orijinal halinin bu toplantıya katılan bir şahıs tarafından 4 milyon dolar karşılığında Iraklılara satıldığı bilgisini verdi

- Irak’ta başlatılan harekatın kararının bu toplantıda alındığını vurgulayan diplomat, toplantıdan 4 gün önce Mesut Barzani’nin Amman’da olduğu ve toplantının yapılması için ön ayak olduğunu ileri sürdü. Plandan haberdar olan İranlılar, Ahmet Çelebi’yi, (ABD’nin Irak işgali sırasında ABD’ye Irak’ta kimyasal silahların olduğu istihbaratını veren kişi) Mesut Barzani’nin yanına göndererek kendisine IŞİD ve yanlılarından desteğini çekmelerini istemiş. Barzani’nin desteğini çekmemesi halinde ise, pişman olacakları tehdidinde bulunmuş.

- IŞİD’in Musul saldırısından sonra KDP (Barzani’nin partisi), Irak’ın 12. Kolordusu’nun bulunduğu Kerkük’e bir baskın düzenlemiş ve kolordunun bütün silah ve teçhizatlarına el konulmuş. Bu duruma YNK (Talabani’nin partisi) Peşmerge Sorumlusu Şex Caferi’nin de göz yumduğu söyleniyor. YNK’nin son zamanlarda KDP’ye karşı olan rahatsızlığının da, KDP’nin bu baskınla Kerkük’ü YNK’den almak amacından kaynaklı olduğu belirtiliyor.

- Toplantıya katılanlar:

Ürdün İstihbarat Sorumlusu ve Kral Abdullah’ın Temsilcisi Salih Kelob (Daha önce Ürdün basın başkanlığını yapmış),

KDP adına Azad Berwari (IŞİD’in Kobani kuşatması sırasında Şam’a giderek Beşar Esad ile görüştüğü ortaya çıkmıştı) ve İstihbarat Sorumlusu Mesrur Barzani’nin Yardımcısı Cuma adındaki bir kişi,

Baas Partisi’nin birçok seksiyon örgütü,

Nakşibendi Hareketi adına İzzetin El Duri, (Saddam’ın ikinci adamı olarak biliniyor)

Cayş El Mücahiddin adına Amid Rukun ve Ebu Mahir,

Mele Kerakar’ın başında bulunduğu Ensar El İslam örgütü adına Seyfeddin adında bir şahıs,

Ceyş Ensar El Sune,

Cayş El Tayfa El Mansura (Bu örgüt ağırlıklı olarak Cezayir ve Mağribîlerden oluşuyor)

Kefayıp Sewra El İşrin (Şu anda Hewlêr’de büroları var),

Ceyş El İslami,

Şoraya Ensar El Tewhit,

İsmi bilinmeyen Libyalı bir şahıs, şu anda Musul’da olduğu söyleniyor

- IŞİD hamlesi karşısında İranlılar’ın Maliki’ye “senin ABD’den silah ve cephane istemene gerek yok. İhtiyaç duyduğunuz silahları biz size temin edeceğiz” teminatı verdiği, bu temelde İran uçaklarının son süreçte Irak’ta bazı bombalamalar yaptığı belirtiliyor.

ABD NİYE BUNU YAPIYOR?

Özgür Gündem’in habere kaynak olarak gösterdiği diplomatın olayla ilgili açıklamaları ise şöyle:

Tüm bu planın amacına ilişkin sorumuzu yanıtlayan aynı zamanda deneyimli bir Ortadoğu uzmanı olan diplomat, şunları kaydetti: “Suriye’deki kaosun devamından yana olan bir İsrail ve ABD, bunun Ortadoğu’ya yansımasında kendi çıkarını görebilir. Çünkü kontrolünden çıkmış güçler var, kontrol edemediği iktidarlar var. Kendisine en yakın olanların bile ciddi sorunları ortaya çıkıyor. Bu aynı zamanda kontrolden çıkan bir Ortadoğu’dur. Suriye’de tıkanmış ve krize girmiş bir durumun Ortadoğu geneline yayılması Ortadoğu’da bir kaosu yaratır. ABD ve İsrail, bu kaos içerisinde güçlerin çatışmasıyla kendi çıkarı temelinde bir çözüm üretebilir. Böyle bir yaklaşım var.”

SELEFİLERİN ROLÜ

Irak’ın politik ve toplumsal durumunun, IŞİD merkezli uluslararası hamlenin amaçları için uygun bir zemin olduğu analizini yapan diplomat, Selefi hareketlerin bu planla ilişkisini ise şöyle değerlendirdi: “Aynı zamanda bu plan, birçok Selefi hareketin önüne koyduğu stratejik hedeflere de hitap ediyor. Irak’ta şartlar olgundu ve patlamaları çok ileri düzeye götürebilecek ve herkesi bunun içine çekilecek bir atmosfer var. Bu hamlenin temel amaçlarından biri de, Ortadoğu’da daha fazla gücü savaş içine çekmektir.”

TÜRKİYE PLANIN NERESİNDE?

Tüm bu planın içinde Türkiye’nin konumuna da dikkat çeken görevli diplomat, “Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ise hem mezhepsel bakış açılarıyla hem de politik bakış açılarıyla Ortadoğu’da var olan bütün ilişkileri sürecin içerisine çekerek, kendi Ortadoğu mücadelelerini Suriye sınırı dışına çıkarıp, Ortadoğu geneline mal etme gibi bir yaklaşımı var” sözleriyle değerlendirdi.

YENİ ORTADOĞU HAMLESİ

Tüm yaşananları ‘stratejik’ bir durum olarak açıklayan diplomata göre, bu planla birlikte temelde üç seçenek üzerinde duruluyor: “Ya Irak’tan başlanarak yeni bir Irak haritası ortaya çıkacak ki, Irak’ta ortaya çıkacak harita bölgenin tümüne etki yapacak. Ya bir dengeye oturtularak savaş söndürülecek ama Irak yine eski Irak olmayacak. Ya da çatışmalar derinleşerek devam edecek.” Bu üç seçenekten birisinin kısa sürede gerçekleşmesinin zayıf olduğunu vurgulayan yetkili diplomat, Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nda bulunan görevlilerin IŞİD tarafından kaçırılmasının izahını ise, “Herkesin bir IŞİD’i var ama Türkiye IŞİD’in bunu yapacağına ihtimal vermiyordu” diye açıkladı.


http://www.theworldline.com/isidle-ilgili-ezber-bozacak-iddialar/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Dünya Kupası’nda köprü faciası

Brezilya.jpg





Brezilya’nın Belo Horizonte kentinde FIFA Dünya Kupası için yapılan bir köprü çöktü.

Brezilyalı yetkililerin verdiği bilgiye göre henüz inşası tamamlanmamış olan köprünün çökmesi nedeniyle en az 2 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı. Köprüden dev bir parçanın bilinmeyen bir sebepten ötürü blok halinde çöktüğü, bir otobüsün ön kısmı, bir otomobil ve park halindeki iki inşaat makinesinin enkazın altında kaldığı kaydedildi.

Kurtarma ve enkaz çalışmaları devam ederken, köprü enkazının altında kalan otomobilin içinde kaç kişinin olduğu ise henüz belirsizliğini koruyor.

İtfaiye ekiplerinin verdiği bilgiye göre ön kısmı enkaz altında kalan otobüsten 13 kişi sağ kurtarılırken, hayatını kaybeden iki kişiden birinin otobüsün şoförü olduğu belirtildi.

Globo televizyon kanalına konuşan bir görgü tanığı “Sanki deprem oluyor gibiydi, bir anda yer deli gibi sarsılmaya başladı” açıklamasını yaparken, ardından köprünün sağır edici bir gürültüyle çöktüğünü kaydetti.

Çöken köprü Dünya Kupası maçlarının oynandığı Mineirao Stadyumu’ndan yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunuyor. Kent yönetiminden bir yetkili köprünün inşasının temmuz ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Köprünün etrafındaki inşaat iskelelerinin kaza öncesinde kaldırılmış olduğu ifade edildi. Köprü hızlı otobüslerin geçişi için kullanılacaktı.



©Deutsche Welle Türkçe

 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Milyonlarca kiracıya şok

kirac%C4%B1ya-%C5%9Fok.jpg






Milyonlarca kiracı panik içinde! Çünkü her an ellerine ulaşacak bir tebliğat ile sebepsiz bir şekilde kapı önüne konulabilirler.

Türkiye’deki milyonlarca kiracının uykularını kaçıran yasa yürürlüğe girdi. Söz konusu yasa ile birlikte artık oturduğu evde veya işlettiği dükkânda 10 yılı dolduran kiracı hiçbir sebep gösterilmeksizin kapının önüne konulabilecek.

Borçlar Kanunu’nun kiracıların tahliyeleri ile ilgili maddesi 1 Temmuz tarihi itibariyle uygulamaya konuldu.

Haber 7′den Kenan Biter’in haberine göre; iArtık mülk sahipleri kanun 347. maddesinde yer alan İbareye dayanarak 10 yılını doldurmuş kiracısının sözleşmesini herhangi bir sebep göstermeksizin sona erdirebilecek. Bunu ise kiracısına sözleşmesinin bitmesine 3 ay kala noterden gönderdiği ihtarname ile bildirecek. Gönderilen ihtarnamede mülk sahipleri kira sözleşmesini 10 yıl nedeniyle uzatmadığını belirterek rahatlıkla tahliye isteyebilecek.

2 MİLYONDAN FAZLA 10 YILLIK KİRACI VAR

Türkiye’de nüfusun yüzde 65′i kiracı konumunda. Bu yüzde 65′lik dilimin yüzde 25′inin ise 10 yıl ve üstü kiracı konumunda olduğu belirtiliyor. Bu da 2 milyondan fazla konut ve işyerinin 10 yıl ve üstü kirada olduğu anlamına geliyor.

KİRACILARIN CEHENNEMİ BAŞLADI!

Mülk sahibi tarafından kiracıların ‘’Çocuğum oturacak” veya ‘’Malıma zarar verdin” şeklindeki sebepler ile çıkartılabildiğini o yüzden bu düzenlemenin tamamen ev sahibinin istediği kadar zam yapabilmesine yönelik olduğunu savunan Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, daha önceleri bu düzenleme ile ilgili kiracıların çok zor duruma düşeceğini defalarca dile getirdiklerini ancak gelinen noktada artık maddenin yasalaştığı ve yürürlüğe girdiğini, bugünden sonra ise kiracılar için gerçekten bir cehennemin başladığını ifade etti.

ÇOK BÜYÜK HATA YAPILDI

Vatandaşın en temel hakkı olan barınma hakkını kullanamıyorsa diğer haklarını da hçbir şekilde kullanamayacağını dile getiren Büyüknohutçu, bundan dolayı barınma hakkının en temel hak olduğunu ve bu düzenlemeyle birlikte çok büyük bir hatanın yapıldığını söyledi.

TEDİRGİNLİK İÇİNDELER!

Yasa ile birlikte ev sahiplerinin 10 yıldır canlarının istediği kadar zam yapamadığı için kiracısını çıkararak gönüllerine göre zam yapabileceklerini dile getiren Büyüknohutçu, düzenlemenin çok ciddi bir kaosa da yol açabileceğini söyledi.

Derneklerine konut ve işyeri kiracıları tarafından konuyla alakalı çok sayıda başvuru yapıldığını da sözlerine ekleyen Büyüknohutçu, kiracıların çok ciddi bir tedirginlik içinde olduğunu vurguladı.

İŞYERLERİNDE SIKINTI ÇOK DAHA BÜYÜK

Konut kiracılarından çok, daha büyük sorunun işyeri tarafında yaşanacağını ifade eden Büyüknohutçu, ‘’Konut tarafında uzun yıllar süren alışkanlıklar ve komşuluk ilişkileri sona erecek. Ancak işyeri tarafından işin boyutu daha çok maddi olarak ön plana çıkacak. İşletmeciler uzun yıllar oluşturdukları müşteri kitlesi ve markanın adresini kaybedecekler. Bu da çok ciddi parasal kayıplara yol açacak.” diye konuştu.

KİRALARA FAHİŞ ZAMLAR YOLDA

İşletme sahiplerinin işyerlerini ve mevcut müşteri kitlesini kaybetmemek, konut kiracılarının ise sokakta kalmamak için mülk sahiplerinin akıl almaz fahiş kira artışlarına razı olmak zorunda kalacaklarını da sözlerine ekleyen Büyüknohutçu, bu artışların da her iki kesim için ciddi sıkıntılara yol açabileceğini belirtti.

EV SAHİBİNE ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Düzenleme ile birlikte hayatlarını kiracı olarak devam ettiren çalışanların ev sahiplerine çalışma dönemlerinin başladığını aktaran Büyüknohutçu, 10 yıllık kiracıya bin – bin 200 liradan verilen bir evin kiracısı çıkartılarak 2 bin liraya kadar kiraya verilmeye çalışılacağını söyledi.

TÜRKİYE’DE KİRA BELİRLEME KRİTERİ YOK!

Türkiye’de enflasyonu azdıran ve en az 2 puan etkileyen nedenlerden birinin de kira belirleme kriterlerinin olmaması olduğunu söyleyen Büyüknohutçu, ‘’ Kirayı kim neye göre belirliyor. Kirayı belirleyen bir mevki bir makam yok. Mülk sahibinin düğün dernek gibi ihtiyaçlarına göre kira belirleniyor. Bunu belirleyen bir düzenleme veya yasa yok. Kriterler olsaydı bugün yürürlüğe giren yasaya gerek dahi kalmayacak bu kriterler doğrultusunda kiralar belirlenebilecekti‘’ dedi.

BİRÇOK İŞYERİ EL DEĞİŞTİRECEK

Düzenlemenin konutlardan çok dükkânları etkileyeceğini ve Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Beşiktaş, Kadıköy gibi yerlerdeki çok işlek caddelerde bulunan dükkânların kira fiyatlarının artabileceğine dikkat çeken Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak ise, düzenlemeyle birlikte 10 yılını dolduran birçok işyerinin de el değiştirebileceğini söyledi.

KİRACILARA UYARI!

Yaşanacak olası bir el değiştirmenin mevcut işletmeciye müşterinden 10 yıl içinde yapılan yatırıma kadar birçok alanda ciddi kayıplar yaşatacağını da sözlerine ekleyen Kolçak, kiracılara bir de uyarıda bulundu.

Kolçak, mal sahibinin kendisine sözleşmenin bitmesine 3 ay kala ihtar çekmeyen kiracının sözleşmesinin otomatikman 1 yıl daha uzayacağını ancak kiracılarında bu bir yıl içinde sözleşmeleri bitmeden kendilerine ya yeni bir yer aramaları gerektiğini ya da mülk sahipleri ile anlaşma yollarını denemelerini gerektiğini söyledi.


http://www.theworldline.com/milyonlarca-kiraciya-sok/
 
Üst