İl il hava durumu (15 Ocak 2015)

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
15 Ocak 2015 Perşembe tarihli hava durumu şöyle;

393414.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz, Güney Ege, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Erzurum, Muş, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Bursa, Yalova ve İstanbul çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Göller yöresi, Erzurum, Muş, Bingöl, Sivas, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Konya çevreleri ve Güneydoğu Anadolunun kuzeyinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güneydoğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS VE PUS UYARISI : İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın güneyinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor. Sis hadisesinden dolayı meydana gelecek görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ

BURSA 9
EDİRNE 9
İSTANBUL 9
KOCAELİ 11

A.KARAHİSAR 5
İZMİR 13
KÜTAHYA 6
MUĞLA 11

ADANA 14
ANTALYA 15
K.MARAŞ 9
MERSİN 14

ANKARA 4
ESKİŞEHİR 0
KIRIKKALE 2
KONYA 6

BOLU 4
DÜZCE 2
KARABÜK 7
ZONGULDAK 10

ÇORUM 1
SAMSUN 12
TOKAT 5
TRABZON 13

ELAZIĞ 5
ERZİNCAN 3
ERZURUM 0
MALATYA 4

DİYARBAKIR 7
GAZİANTEP 6
KİLİS 8
ŞANLIURFA 9

METEOROLOJİK UYARILAR VE DEĞERLENDİRMELER

İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın güneyinde bu gece ve yarın (15.01.2015 Perşembe) yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor. Sis hadisesinden dolayı meydana gelecek görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Doğu kesimlerde 15 Ocak 2015 Perşembe günü başlayacak kar yağışından dolayı oluşacak taze kar tabakasının, halen mevcut alttaki eski kar tabakasıyla kaynaşmaması nedeniyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
Üst