İkinci el otomobil TRAMER uyarısı

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
ikinci el otomobil alacaklara TRAMER uyarısı. Bursa Oto Galericileri Odası, ikinci el otomobil plaka sorgulama sistemi TRAMER'in hatalı sonuç verdiği uyarısında bulundu.

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, vatandaşların almak istedikleri aracın plakasını sorgulatarak geçmişte herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenmek istedikleri TRAMER sisteminin vatandaşları yanılttığını ileri sürdü.
Vatandaşların almak istedikleri aracın plakasını sorgulatarak geçmişte herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenmek istedikleri Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi'nin (TRAMER) vatandaşları yanılttığını ileri süren Yanık, şunları söyledi:
"TRAMER Türkiye'de başlı başına bir mesele. Arabaların pert olması, kilometreleri de bir sorun. Çünkü TRAMER'den alınan bilgilerin bir çoğu doğru değil. Pert olan araçların TRAMER'e işlenmediği, kaza yapmamış araçların kaza yapmış gibi göründüğü ya da bir arabanın 25-30 kez kaza yapmış olduğunu mesaj yoluyla iddia ediyorlar. Verdikleri bilginin altına da 'Verdiğimiz bilgi tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Ticari ve yasal olarak bir hüküm taşımamaktadır' yazıyor. Hem vatandaşın 4 lirasını alarak bilgi veriyorsunuz, arkasından da diyorsunuz ki 'Verdiğimiz bilgi doğru olamayabilir'. Vatandaş kaza yaptığında aracını dışarıda herhangi bir tamircide yaptırıyor. Dolayısıyla sigorta aracılığıyla yaptırmadığı için TRAMER işlenmiyor. Araç sigortadan yaptırılsa bile TRAMER onu 6-8 ay sonra işliyor. TRAMER kaydı girilirken bir şasi ya da motor numarasındaki yanlışlık kayıtlar üzerinde başka bir aracın hasarlı ya da pert görünmesine sebep oluyor."
'PLAKA SORGULAMA UYGULAMASI KALDIRILMALI'

Plakadan sorgulamanın kapatılması konusunda defalarca girişimde bulunduklarını anlatan Yanık, "Çünkü plaka devamlı değişebiliyor. Motor ve şasi numaraları açık olarak sorgulanabilmelidir. Tüm vatandaşları uyarıyorum; TRAMER'deki bilgiler kesinlikle sağlıklı değildir. Vatandaşlar almak istediği aracı bağımsız ekspertiz kuruluşlarına götürerek durumunu öğrenmelidirler. Pert aracı trafiğe salan bir zihniyet size ne kadar doğru bilgi verebilir ki?" diye sordu.
 

osscan

Özcan ÖGÜL,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Eki 2015
Mesajlar
2,634
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Tramerin kazayi 1 yil sonra işlediği bile oluyor. Gecen yil arkadasima araba aldik. Şasi nosundan sorgulattik hasar kaydi cikmadi. Aldik araci 6 ay sonra hasar kaydi cikti. Güvenmemek lazim
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Haberde bu tramer olayının kaldırılması saçma çok işe yarayan ve birçok kez insanların sahtekarlardan kurtulmasına sebeb olan bir işlem , ama geç işlenmesi ve insanları mağdur etmesi konusu haklı 4 tl de fazla açıkca. Sistem yenilenmeli ve tüm servislerde yapılan işlemler eklenmeli hatta bu konuyu tramer adına sikayetvar ve birçok platform ile baştada kendi sitelerine iletişim kısmından ileterek istekde bulunabiliriz.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,537
Tepki puanı
1,679
Puanları
113
Yaş
55
Tramerden çok kendi gözüme güvenirim...
 
Üst