İşte Karşınızda Yerli Üretim Mini Kamyonet!

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
İşte Karşınızda Yerli Üretim Mini Kamyonet!
Kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen yılmayan ve hayalinin peşinden giden Hasan Erol, sadece 2.000 TL masraf ile mini kamyonet üretmeyi başardı...
i.milliyet.com.tr-.-YeniAnaResim-.-2015-.-12-.-01-.-iste-karsinizda-yerli-uretim-mini-kamyonet--6345987.Jpeg.jpg

Zonguldak'ta ikamet eden 42 yaşındaki torna ustası Hasan Erol, tam 1 yıl üzerinde çalıştığı ve atık otomobil parçaları ile hazırladığı mini kamyonet modelini tamamladı. 2.000 TL değerinde para harcayan Hasan Erol, saatte tam 60 km hız yapabilen mini kamyonet üreterek aslında yılmadan çalışıldığında başarılı olunabileceğini de kanıtlamış oldu.
450 kg ağırlığındaki mini kamyonet, tek kişilik yolcu kapasitesine sahip. Daha çok yük taşıma özelliği ile ön plana çıkan modelin tam 100 kg değerinde ağırlık taşıyabileceği söylendi. Kasasına yüklenen herhangi bir parçayı taşıyabilen kamyonet, kısmen otomatik vites özelliğine de sahip. Şifreli bir sistem ile dizayn edilen çalıştırma düzeneği, ek olarak düğme ile durma özelliğine sahip. Bahsi geçen bu düğme, aracın durmaya başlamasındaki yegane sistem konumunda. Tamamen kişisel imkanlarla üretilen bir araçta gelişmiş bir durma sisteminin olmaması elbette eleştirilecek bir konu olarak görülmüyor. Mini kamyonet hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Üst