Honda Türkiye'den yeni model müjdesi

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
_turkiyeden_yeni_model_mujdesi13835520510_h1091249.jpg


Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, 2015'te Gebze'de yeni bir modelin üretiminin başlayacağının sinyallerini verdi. Yeni model B sedan veya küçük SUV olacak.

Honda Türkiye'nin 1997'de üretime başlayan Gebze fabrikası, günümüze kadar 50 bin adetlik kapasitesinin tamamını kullanamadı. Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, yeni modeli CR-V, 1.6 lt dizelin tanıtımında bu durumun değişeceğinin ilk müjdesini verdi.

KAPASİTE ARTIŞI DA MÜMKÜN

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, “Gebze fabrikamızdaki kullanamadığımız yıllık 35 bin adetlik kapasiteyi, yeni bir modelle doldurmayı planlıyoruz. B sedan veya küçük SUV sınıfında yer alacak yeni modelin hangisi olacağı kararı henüz netleşmedi” açıklaması yaptı. Yeni modelin geliştirme çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Yamasaki, “Yeni bir ürünün üretim aşamasına gelmesi için yaklaşık 2 yıl gerekiyor. Günün şartlarına göre yıllık 50 bin adetlik kapasiteyle sınırlı kalmayabiliriz” diye konuştu.

DİZEL CR-V İDDİALI GİRİŞ YAPTI

Honda'nın pazara yeni sunulan SUV'u CR-V 1.6 i-DTEC'te görev yapan 120 beygir gücündeki dizel motorun en büyük avantajı 100 km'de 4.5 lt'ye kadar inen yakıt tüketimi. 6 ileri manuel şanzıman ve önden çekişli olarak alınabilen aracın fiyatı 80. 900 TL'den başlıyor. Dizel motor 300 Nm'lik yüksek torkunun da etkisiyle CR-V'de etkili performans değerlerine imza atıyor. Çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrılan aracın sürüş konforu ve donanım seviyesi de yüksek.

CR-V 1.6 i-DTEC tanıtımında konuşan Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki'nin uzun süredir Gebze fabrikasına yeni bir modeli getirmek için uğraştığı biliniyor. Yamasaki, 2 yıl içinde yeni model üretiminin başlayabileceğini açıkladı.

2 YILDA 5 BİN ADET SATIŞ HEDEFİ

Rekabetçi fiyat, zengin donanım ve tutumlu bir motorla satışa sunulan yeni CR-V'den beklentilerinin yüksek olduğunu açıklayan Honda Türkiye Otomobil Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Soydaş, “Honda CR-V 1.6 i-DTEC'in, vergi avantajının getirdiği rekabetçi fiyatıyla Türkiye'de büyük başarı göstereceğine inanıyoruz. 2013 yılının 600 bin, 2014'ün de 610 bin adetlerle kapanmasını öngördüğümüz Türkiye binek otomobil pazarında 2014 yılı sonuna kadar 5 bin adetlik CR-V dizel satışı planlıyoruz” dedi.

ÜRETİLİRSE İLK YERLİ SUV OLACAK

2013 Ocak ayında Detroit'te tanıtılan Honda URBAN SUV konseptinin son hali bu ay Tokyo Otomobil Fuarı'nda sergilenecek. Önce Japonya'da ardından da Amerika pazarı için 2014'te Meksika'da üretilecek model, Honda Jazz ile aynı platformu kullanıyor. Türkiye'de üretilmesi durumunda iç pazar ve Avrupa'ya ihraç şansı yüksek olan araçta 1.6 lt dizel motor seçeneği de bulunacak.


http://otomobil.haber7.com/yeni-modeller/haber/1091249-honda-turkiyeden-yeni-model-mujdesi
 
Üst