İlim arttı âlim azaldı

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eskişehirde düzenlenen Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada ilim ve bilginin çoğalmasına rağmen âlim ve ...



54081.jpg




Eskişehir’de düzenlenen ‘Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması’ programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada ilim ve bilginin çoğalmasına rağmen âlim ve bilgelerin azaldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada ilim ve bilginin çoğalmasına rağmen âlim ve bilgelerin azaldığını söyledi. ‘Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması’ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi’nde başladı. 3 gün sürecek olan programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye’den 350, yurt dışından da 150 kanaat önderi, bilim adamı, akademisyen, STK temsilcisi katıldı. Diyanet İleri Başkanı Görmez yaptığı konuşmada âlimlerin ve bilgelerin azalmasından dert yandı.

“Bilgeleri, bilgileri azalan dünyaya aşı gerçekleştirmesini diliyorum”

Başkan Görmez, şöyle dedi: “Türk dünyasında ve Türkiye’de ilmimiz çoğaldı ama âlimlerimiz azaldı. Bilgimiz çoğaldı, fakat bilgelerimiz azaldı. Bu tür organizasyonların, aktivitelerin bilgece bir söz, bilgece bir duruş ve davranışa vesile olmasını, bilgeleri, bilgileri azalan dünyaya aşı gerçekleştirmesini temenni ediyorum.”



http://www.islamigundem.com/ilim-artti-alim-azaldi-haber-56328.html
 
Üst