Volvo s60 ve Mercedes C Serisi Karşılaştırma !

EVREN TOPCU

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
301
Tepki puanı
72
Puanları
0
volvo-s60-c3b6n.jpg

Orta sınıf sedanların giderek popülarite kazandığı şu günlerde, yazılarımızda da bu araçların öneminden sürekli bahsediyoruz. Bu nedenle bu karşılaştırmada orta sınıf sedanların en üst düzeylerinden Volvo S60 ve Mercedes C-Serisi’ ne yer veriyoruz. Son derece büyük öneme sahip olan bu iki araçtan biri olan Volvo S60’ a ilk olarak yer vereceğiz. Ülkemiz otomobil alıcılarına ilk olarak Istanbul Autoshow’ da tanıtılan araç Volvo’ nun yeni tasarım çizgisini yansıtıyor. Devrim niteliğindeki güvenlik özellikleri ile karşı konulamaz bir araç olan S60’ da yaya algılaması, hassas hızlanma gibi bir çok özel güvenlik sistemi bulunuyor. Volvo’ nun en çılgın Volvo olarak tanıttığı yeni S60 çok şık bir tasarıma sahip aynı zamanda. Ön tasarımında bulundurduğu iki parçalı farları çok güzel. Daha içteki küçük çizginin ardında daha yukarıya uzanan yuvarlak hatlı farlar bulunuyor. Izgara oldukça şık şekilde ve Volvo logosu çok daha büyük. Çevresi parlak çerçeve ile kaplı olan ızgaranın yanında bulunan vurgular ve dalgalanmalar hep sportif etki yapıyor. Izgaranın altında daha küçük ve ızgaranın zıt şeklinde bir havalandırma kanalı bulunuyor. Bu boşluğun kenarları parlak renklerle sarılmış. Sis farlarının olması gerektiği yerde farların alt kenarının eğimine paralel hava çıkışları bulunuyor. Oldukça şık ve vahşi ön tasarım aracın en dikkat çeken bölgesi. Yan tasarımda ise daha basit ancak özel hatlar bulunuyor. Önden düz gidip, arkada yukarı kalkıp çok az düz gittikten sonra yuvarlak eğimle öne dönen camın tüm kenarları nikelajlı. Arka tasarımda ise bagaj kapağı başlangıcı hizasından başlayıp, bagaj kapağının üstüne gelen şık farlar oldukça şık bir görünüm oluşturuyor. Bagaj hacmi ise ne yazık ki beklentileri karşılayamıyor. İç mekanda Arkası boş kontrol paneli ve sportif göstergeler toplamda zarif bir görüntü oluşturuyor. Son derece şık bu aracı beğenmemek oldukça zor. Satış fiyatı ise şaşırtıcı derece yüksek: başlangıç versiyonu 89.105 TL olan araç, barındırdığı bir çok güvenlik donanımı ve Volvo kalitesi ile bu fiyatı az çok hak ediyor sanki.
773130_1412288_5616_3744_10c529_02.jpg

Volvo’ nu n rakibi ise Mercedes-Benz C-Serisi. Seneye( 2011) makyajlanacak olan aracın şu anki versiyonu oldukça sportif bir ön tasarıma, zarif ve keskin yan-arka tasarıma sahip. Ön tasarımda yaprak şekilli dev ön farların arasında Büyük ızgara bulunuyor. Yatay duvarları ortasında bulunan büyük Mercedes logosu aile geleneklerine karşı gelse de son derece sportif. Alt kısımda bir hava çıkışı bulunduran aracın sis farları yanlardaki hava boşlukları üzerinde çizgilerde LED olarak bulunuyor. Alçak burnu ile kimi zaman yayık ve sinir bozucu görünen araca bakış açınızı değiştirdiğinizde asıl güzelliğini göreceksiniz. Yan tasarımında Önden arkaya düz gidip, bir köşe ile dikilen ve sonra köşelerle, eğimlerle öne gelen cam şekli günümüzdeki çoğu Mercedes’ in sahip olduğu bir şekil. Tüm kenarları nikelajlı yan camın altına baktığımızda, kapı altlarında bulunan parlak çizgiyi fark edeceksiniz. Arka tasarımda ise üçgenimsi öne uzayan farlar dikkat çekiyor. Aracın alçak yapısı nedeniyle arkadan daha çok bir patron aracına benzemesi araca daha şık bir görünüm katıyor. İç mekanda köşeli Mercedes orta konsolu bulunuyor. Konsolun yukarısında bulunan bilgi ekranı son derece kullanışlı.Aracın başlangıç fiyatı ise 38.670 Euro, yani yaklaşık 77.400 TL civarı. Volvo S60’ tan bir hayli ucuz olan araç, ekonomik açıdan önde olsa da karşılaştırmaya diğer kriterleri eklediğimizde sıralama değişiyor. Tasarım konusunda seçim yapmak size düşüyor. Şunu unutmayın ki, eski nesil S60’ lar günümüzde halen kullanılıyor, bunlara çok eski nesilleri de dahil. Yani bu aracı alırsanız ölü bir yatırım yapmış olmazsınız, gelecekte, şu anda tüplü TV’ lerin daha çok övülmesi gibi, geleceğin S60’ından çok bu nesil S60 daha çok sevilebilir. Ayrıca bir çok güzel özelliğe sahip olan bir aracı reddetmek, eğer uygunsanız doğru olmaz. Ancak S60′ ın daha değerli olduğunu tasarımına göre söylüyoruz- ekonomi dahil edildiğinde Mercedes kazanan.

Karşılaştırma: 5 üzerinden belirtilen kriterlerde puanlama. İlk puan Volvo S60‘ a, ikincisi Mercedes-Benz C-Serisi‘ ne aittir.


Tasarım: 5/4 Fiyat: 3/5 İç mekan: 3/4 Performans: 4/4- 15/17-

Sonuç: Mercedes-Benz C-Serisi> Volvo S60



(Alıntıdır )
 
Üst