Renault Grand Scenic ve Citroen C4 Grand Picasso Karşılaştırma!

EVREN TOPCU

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
301
Tepki puanı
72
Puanları
0
Renault Grand Scenic/ Citroen C4 Grand Picasso


ka-renault-grand-scenic.jpg
Ülkemizde de giderek gelişmeye başlayan Vanlar sınıfının yaratıcısı olarak kabul edilen Renault Scenic’ in Grand takısı almış versiyonu resmen yolculara bir oda sunuyor. Bu sınıftaki dev hacimli Vanlar 7 koltuğun yanında bir çok farklı konfor ögesi sunuyor. Yeni nesil Grand Scenic’ in ön tasarımında arkaya yuvarlak hatla uzayan farlar beğeni topluyor. Farların alt hizasında onları birbirine bağlayan çizgi şeklindeki hava boşluğu, üstünde Renault logosunu taşıyor. Farların altında farların şekline uyumlu parlak çerçeveler içlerinde hava boşluğu barındırıyor. Sportif bir aile vanı olan aracın yan tasarımında da köşeler yerine bolca eğim bulunuyor. Önden eğimli gidip, sonda yuvarlatılmış köşe ile yukarı çıkıp, oradan yuvarlak eğimle öne dönen cam şekli oldukça güzel bir görünüme sahip. 3. koltuk sırası için sunulan camın büyük boyutları aydınlığı arttırıyor. 3. yan camın altına kadar uzanan enteresan şekilli arka farlar, arkadan bakıldığında gayet güzel bir görünüm sunuyor. Arkadan bakıldığında üzeri fazla boş gözükebilecek büyük bagaj kapağı üstünde harfleri birbirinden ayrık yazılmış model adını barındırıyor. Plakayı da üzerinde barındıran bagaj kapağının camı görüş sorunu yaşatmıyor. İç mekanında yeni Renault’ lardaki detaylar bulunan aracın navigasyon sistemi de eksik değil. Az düğmeli ferah iç mekan aydınlık renklerdeki kaplamalarla konforlu yolculuklar sunuyor.
ka-citroen-c4-grand-picasso.jpg
Citroen’ in uzmanlık alanlarından olan geniş hacimli araçlarının en büyüğü C4 Grand Picasso, her ne kadar eskimiş olsa da gençliğini korumayı başarmış. Geniş iç mekanında rahat hareket edilen aracın tasarımında çok fazla atraksiyon bulunmuyor. Sade görünümü ile bir çok kişinin beğenisini toplayan aracın ön tasarımında Citroen’ in yavaş yavaş kurtulmaya çalıştığı logo tasarımı bulunuyor. İki kollu logonun kolları iki taraftan da farlara doğru uzanıyor. Bu iki kol arasında bulunan boşluktan motora erişilebiliyor. Sade üçgenimsi farlar oldukça büyük. Alt kısmında sis farlarını siyah zeminde barındıran aracın yan tasarımı da oldukça sade. Arkadan eğimle öne gelip, ön kapıdan sonraki camda bir aşağıya inip yukarı çıkma, kısacası dalgalanma hareketi yapan cam şekli oldukça ilgin. Büyük camları ile ferahlığını işaret eden aracın şoför yan camından sonraki camı bile oldukça büyük. Büyük kapılar içlerinde geniş yaşam alanı sunuyor. Alt kenarı nikelaja sahip olan camların küçük çıtaları da görüşü arttırıyor. Yandan bakıldığında eğimli gözüken arka yüzde daha basit arka farlar bulunuyor. Büyük kısımlarını yan kısımlarda bulunduran ilginç renklere ve duvarlara sahip farlar yan camın bitiş çizgisine uyum sağlıyor. Şık ve sade görünen aracın iç mekanı o kadar geniş ki, sürücü koltuğundan yan koltuğa rahatlıkla geçebilirsiniz. İşi daha da büyütürseniz, küçül birini sürücü koltuğundan arka sıraya geçirtebilirsiniz. Vitesleri direksiyondan kontrol edilen araç iç mekanda da şıklığı koruyor.

Karşılaştırma: 5 üzerinden belirtilen kriterlerde puanlama. İlk puan Renault Grand Scenic‘ e, ikincisi Citroen C4 Grand Picasso‘ ya aittir.
Tasarım: 5/3 Fiyat: 5/4 İç mekan: 4/4 Performans: 4/4- 18/15-

Sonuç : Renault Grand Scenic> Citroen C4 Grand Picasso

Scenic Yine Number One!
 
Üst