Metin Şentürk Hayatla Bu Kadar Barışık Olmasının Sırrını Açıkladı

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ünlü sanatçı Metin Şentürk, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Sağlık Vakfı’nı ziyaret etti.

metin-senturk-hayatla-bu-kadar-barisik-olmasi-5665339_o.jpg




Ünlü sanatçı Metin Şentürk, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret etti. Şentürk, engellilerle beraber enstrüman çalıp şarkı söyledi.

Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı öğrencilerini ziyaret eden ünlü sanatçı Metin Şentürk, engelli öğrencilerin kurduğu koroyu görünce çok şaşırdı. Eline darbukayı alan Şentürk, engelli öğrencilerle beraber şarkı söyleyip darbuka çaldı. Öğrencilerle teker teker tanışan Şentürk, seramik atölyesini de gezerek engellilerin anneleri ile bir müddet sohbet etti. Engelli ailelerine kendi annesi ile yaşadıklarını anlatan ünlü sanatçı, "Sizler bu konuda çok fedakar insanlarsınız. Benimde anneden bildiğim bir şey bu, çok emektar, çok emekçisiniz. Allah sizlerden razı olsun. Bizim ailede genetikti bu, benim kardeşlerimde de var bu körlük. Ben eve geldiğimde annem gelirdi. Hep benim arkamdan ışığı yakardı. Bende 'Anne ben görmüyorum ışığı neden yakıyorsun?' diyordum. Unutuyorum oğlum derdi. Birde bizim elektrik masrafımız hiç olmadı. Bir evde 6 tane kör olunca o iş kötü gibi görülüyor dışarıdan ama avantajlı bir yanı da var. Hiç elektrik parası ödemiyorsun" dedi.

Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şentürk, yaz aylarında artık Bodrum'da olacağını ifade ederek, "Türkiye'nin her yerinde hemen hemen birçok yeri ziyaret ediyorum. Hem oralara hem de kendime moral aşılıyorum. Bugün de Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret ettik. Başında bulunduğum vakıfla bir işbirliği çerçevesinde. Umut bizim ışığımızdır. Görseniz de, görmeseniz de, yürüseniz de yürümeseniz de. O anahtarı asla kapamayacağız. O yüzden mutsuz olabiliriz ama umutsuz olamayız" diye konuştu.



ŞENTÜRK YEREL YÖNETİCİLERE SESLENDİ: "BİR GÜN TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GEZİN"




Şentürk, yerel yöneticilere de sitem ederek, ilçelerindeki, beldelerindeki eksikleri görmeleri için bir gün boyunca tekerlekli sandalye ile gezmelerini istedi. Şentürk, "Yerel yönetimlerin artık yönettikleri yerleri erişilebilir hale getirmeleri, biliyorsunuz geçen yıl o süre dolmuştu imzalanan süre. Bu yıl artık bu konuda çok büyük adımlar atılması gerekiyor. Özellikle 30 Mart seçimlerinde de bu konuyu gündeme getirmek için uğraşıyoruz. Yerel yöneticiler bana göre buna çok çok önem vermeliler. Gerekiyorsa bir gün tekerlekli bir arabaya binip ilçelerinde, caddelerinde gezebiliyorlar mı? Bir baksınlar, eksikleri öyle tespit etsinler. Görmekle bakma arasında çok fark var. Lütfen bakmasınlar, görsünler" dedi.



ŞENTÜRK HAYATLA BU KADAR BARIŞIK OLMASININ SIRRINI AÇIKLADI




Engelli öğrencilerin sınıflarını tek tek gezen Şentürk, hayatla bu kadar barışık olmasının sırrını ise şöyle açıkladı:

"Hayata baktım. Bir bakıyorum bir dakika öncesine gidemiyorum. Bir bakıyorum bir dakika sonrasına da gidemiyorum. O zaman diyorum ki ben neyi ciddiye alabilirim ki ya da neye üzülebilirim. İnsan türleri var. Mesela kimisi geçmişte takılıp kalmıştır. Birine bakıyorsun geleceğe takılıyor şuyum olsun, buyum olsun diye. Şimdi birisi geçmiş bitti gitti. Birisi gelecek adı üstünde belli değil. Bir umut var gelecek ama emin değilsin kesin bir şey yok. Dünü düşünen, yarına takılan bugünü unutuyor. Aslında Hayat bir gün, o da bugün."

Ziyaretin ardından okuldan ayrılan Şentürk'e Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer tarafından engelli öğrencilerin seramikten yaptığı plaket hediye edildi.


- Muğla


http://www.haberler.com/metin-senturk-hayatla-bu-kadar-barisik-olmasinin-5665339-haberi/
 
Üst