01.05.2014 Magazin Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Alman yazar Zweig öldü


Alman-yazar-Zweig.jpg






Nazi soykırımından kaçan ailesini anlattığı ‘Afrika’nın Hiçbir Yerinde’ romanıyla dünya genelinde tanınan ünlü Alman yazar Stefanie Zweig hayatını kaybetti.


Yazarın vefat haberini yeğeni Walter Zweig duyurdu. Yazarın ağır hastalığı nedeniyle geçen cuma Frankfurt’ta 81 yaşında vefat ettiğini açıkladı.1932 doğumlu Stefanie Zweig Nazi soykırımı döneminde 1938′de Yahudi olmaları nedeniyle ailesi ile birlikte Kenya’ya kaçmak zorunda kalmıştı. Yaşadıklarını ‘Afrika’nın Hiçbir Yerinde’ romanında anlatan yazar kısa sürede dünya genelinde tanınan bir yazar haline geldi. Yönetmen Caroline Link bu romanı beyaz perdeye aktardı ve 2003′te Oscar aldı.Yazar Stefanie Zweig 1947 yılında Almanya’ya döndü. İlk yıllarda kültür editörü olarak çalışan Zweig 1980′li yıllarda Abendpost gazetesi kapatıldıkan sonra, çocuk kitapları yazmaya başladı. Hayatının son yıllarında Frankfurt’ta gözlerden uzak bir hayat sürmeyi tercih etti. Zweig yeni bir kitap projesi üzerinde çalışıyordu. Ünlü yazar için yarın Frankfurt’ta cenaze töreni düzenlenecek.


http://www.theworldline.com/alman-yazar-zweig-oldu/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bir yıldız daha kaydı!

SİNEMA sanatçısı ’Erdo Vatan’ olarak tanınan 79 yaşındaki Erdoğan Vatansever, Balıkesir’in burhaniye İlçesi’ndeki evinde pankreas kanserinden yaşamını yitirdi.


Erdo%C4%9Fan-Vatansever.jpg




Yıllarca ABD’de sinema oyunculuğu yapan 2 çocuk babası usta oyuncunun ölümü sanat camiasını yasa boğdu. ABD ve Türkiye’de çok sayıda filmde rol alan Erdoğan Vatansever, dün gece İskele Mahallesi’ndeki evinde, bir süredir tedavi gördüğü, pankreas kanserinden öldü. 2 aydan bu yana tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisi ardından 5 gün önce Burhanilye’deki evine döndüğü belirtilen Erdo Vatan’ın, ölüm haberini alan yakınları evine akın etti. Yaşamının son dönemlerinde boşandığı eşinden olan 10 yaşındaki kızı Doğa Vatansever ile yaşayan usta oyuncunun cenazesinin yarın Burhaniye Koca Cami’de öğlen kılınacak namazın ardından Geriş Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.


UNIVERSAL STÜDYOLARINDA eğitim GÖRMÜŞTÜ


Dünya sinemasının merkezi sayılan Universal Stüdyoları’nda eğitim görüp, Mickey Rooney ve Alfred Hitchcock’un verdiği derslere katılan Erdo Vatan, Türkiye’ye döndükten sonra da boş durmayıp, sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarını sürdürdü. Senaryo yazan, aynı zamanda caz müzik sanatçısı olan Erdo Vatan, Burhaniye ve Ayvalık’ta açtığı sinema ve oyunculuk atölyesinde geleceğin sinema oyuncularını yetiştiriyordu. Belediye Gençlik Merkezi’nde gençlere, diksiyon ve drama dersleri de veren Vatansever’in ölümü yakınları sinema ve televizyon camiası ve öğrencilerini yasa boğdu.

SON FİLMİNİ TAMAMLAYAMADI


Erdo Vatan’ın son olarak Havran’ın İnönü Köyü’nden Halil’in hayatını yazdığını anlatan yakın dostu, Kültür Tarihi Araştırmacısı Erdoğan Gazioğlu, “Erdoğan ağabey, çok çalışkandı. Rahatsızlığına rağmen hiç boş durmuyor, Durmadan senaryo yazıyordu. Havranlı Halil’in senaryosunu yazmak için gidip torunlarıyla görüştü, uzun araştırma yaptı. Onun filmini çekmeye hazırlanıyordu. Ancak, ömrü yetmedi. Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin” dedi.

Erdoğan Vatansever, daha önce İhlas Holding yönetim kurulu başkanı danışmanlığı görevinde de bulunmuştu.


http://www.theworldline.com/bir-yildiz-daha-kaydi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İpek Tanrıyar’a hakaret davası

%C4%B0pek-Tanr%C4%B1yar.jpg






İpek Tanrıyar’a, uçakta telefonla konuştuğunu iddia ettiği Yargıtay Tetkik Hakimi Ayhan Ulu’ya “Kapat o telefonu gerizekalı” dediği için, hakaret suçundan dava açıldı.


Ünlü sunucu İpek Tanrıyar, 6 Haziran 2013 günü Ankara’dan İstanbul’a gelmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa bindi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda hazırlanan iddianamede olay şöyle anlatıldı:

“KAPAT O TELEFONU GERİZEKALI”


Uçak Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığı sırada İpek Tanrıyar’ın yanında oturan Yargıtay Tetkik Hakimi Ayhan Ulu telefonunu açarak konuşma yapmaya başladı. Bir anda panikleyen Tanrıyar, Ayhan Ulu’dan telefonunu kapatmasını istedi ancak hakim Ulu konuşmaya devam etti. Bunun üzerine ünlü sunucu ‘Kapat o telefonu gerizekalı. Terbiyesizlik ediyorsun. Yolcuları düşünmüyor musun?’ diyerek hostesi çağırdı.

“KES SESİNİ BE”


Hakim Ulu ise telefonu kapatmadan ünlü sunucuya dönüp el kol işaretleri yaparak ‘Kes sesini be’ diye cevap verdi. İddianamede karşılıklı fiillerin yolculuğun sonuna kadar devam ettiği anlatıldı.

“SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN”


Ardından İpek Tanrıyar’ın çağırdığı hosteslerin yanlarına gelmesi üzerine arka tarafa geçmek istediği, ancak Ayhan Ulu’nun “İnmeyeceksin, uçaktan çıkmayacaksın, polis gelecek. Sen benim kim olduğumu biliyor musun. Seni sürüm sürüm süründüreceğim” dediği belirtildi. Tanrıyar, hakaret etmediğini söyleyerek suçlamaları reddetti.Birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine polis ekipleri uçağa geldi ve Tanrıyar ile Ulu’yu polis merkezine götürerek ifadelerini aldı.

KARŞILIKLI HAKARET


Soruşturma sonunda ünlü sunucu ile tetkik hakimi Ayhan Ulu’nun birbirlerine karşılıklı olarak hakaret ettikleri gerekçesiyle her ikisi hakkında da 1 yıl hapis istemiyle Bakırköy 16′ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

HOSTES TANIK OLARAK DİNLENDİ


Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay günü uçakta yolcu olarak seyahat eden hostes Özgü Öztürk ise İpek Tanrıyar’ın, Ayhan Ulu’yu telefonla konuştuğu gerekçesiyle uyardığını, ardından ‘Sen gerizekalı mısın? Anlamıyor musun’ şeklinde hakaret ettiğini açıkladı.

HAKİM ANKARA’DA YARGILANACAK


Mahkeme, Ayhan Ulu’nun hakim olması sebebiyle Hakimler ve Savcılar Kanunu 93. maddesine göre hakim Ulu hakkındaki yargılamayı durdurma ve dosyanın ayrılarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi kararı aldı.


http://www.theworldline.com/ipek-tanriyara-hakaret-davasi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Nebahat Çehre’ye sert sözler

Cem-Y%C4%B1lmaz2.jpg






Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)’ın hayata geçirdiği Avrupa’nın ilk onkoloji kentini tamamlamak amacıyla vakfın Conrad Otel’de düzenlediği basın toplantısına katılan ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Bir Tuğla da Sen Koy” yardım kampanyasına 10.000 tuğla koyarak destek verdi.
Ankara Oran – İncek’de yapımı devam eden ilçenin en donanımlı onkoloji hastanesiyle Avrupa’nın ilk onkoloji kentinin tamamlanabilmesi için düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Cem Yılmaz, “Ulu önderimiz Atatürk’ün işaret ettiği ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözündeki hekimler siz olmalısınız. Bugün burada bizimle olan bu doktorlarımız ve vakıf yöneticilerimiz devlet tarafından şövalye unvanıyla ödüllendirildi diye düşünüyorum. Böylesi vakıflar ve yardım kuruluşları için işe yarayacak her etkinliğe katılmaya çalışıyoruz. Bunlara vakit ayırmamız lazım. Varsa ve gerekiyorsa maddiyat da ayırmamız lazım. Hadi arkadaşlar dediğimiz zaman harekete geçen bir milletiz. Bununla ilgili hiç bir şüphem yok. Hadi arkadaşlar pamuk eller cebe dendiği zaman hiç kimsenin harekete geçmemesi mümkün değil. Herkes gereken desteği yapmalıdır” dedi.Yılmaz sözlerine “Bir tuğladan ne olur demeyin, bir tuğla da siz koyun. Başlangıç olarak ben bu kampayaya ve hastaneye 10.000 tuğla destek oluyorum” diyerek devam etti.

RAHATSIZLIĞIMDAN DOLAYI BURDAYIM


Lösev başkanının toplantıya katılan sanatçı dostlarına teşekkür konuşması ile başlayan sözlerinde sarf ettiği “Bugün, başta Cem Yılmaz, Ceyhun Yılmaz ve Kerem Gönlüm arkadaşlarımız bize destek olup buraya geldiler. Ama Nebahat Çehre’yi göremedim. Kendisinin biraz rahatsızlığı vardı o yüzden katılamadı” sözlerine gönderme yapan Cem Yılmaz, elleri ile başını işaret ederek “Ben de rahatsızlığımdan dolayı burdayım. Benim bu rahatsızlığım onkoloji branşıyla mı ilgili bilmiyorum ama buraya geldim” dedi.

KAMPANYAYA DESTEK OLDU


Sanatçı Cem Yılmaz, basın toplantısına katılan dostlarıyla birlikte ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampayasının tanıtımını yaptı. Yılmaz, kampanya tişörtleri ve tanıtım broşürleriyle basın mensuplarına poz verdi.



http://www.theworldline.com/nebahat-cehreye-sert-sozler/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Pınar Altuğ isyan etti

pinar-altug.jpg







Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Pınar Altuğ, sayfası aracılığı ile reklam yapanlara ateş püskürdü.






İsyanını Instagram hesabında dile getiren Altuğ şunları yazdı:




“Her şeyin en güzelini,en markasını, en cicisini, en modasını, en trendini satanlar!Ayakkabılarınızla, çantalarınızla, jeanlaerinizle, bebek kıyafetlerinizle, takılarınızla, ev eşyalarınızla, tokalarınızşa, mutfak eşyalarınızşa, kurabiyelerinizle, özel gün hediyeliklerinizle kısacası hiçbiriyle ilgilenmiyorum .Zaten bu şartlarda ilgileneceksem de ilgilenmiyorum.Blockluyorum olmuyor, siliyorum olmuyor… Biraz anlayış lütfen” yazdı.


Takipçilerindende Pınar Altuğa destek geldi.


http://www.theworldline.com/pinar-altug-isyan-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Arto’ya havalimanında gözaltı

arto.jpg






Şarkıcı Arto, Amerika dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda pasaport kontrolü sırasında polise hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.


Gözaltına alınan Arto polis nezaretinde karakola götürülürken görüntüsünü çeken gazetecilere yanındaki polisi göstererek, “İşte bu polis” diye kendisi ile olayı yaşayan polisi gösterdi.Asıl adı Harutyun Dalga olan Arto, tarifeli uçakla saat 13:00′da New York’tan İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Şarkıcı Arto, pasaport kontrol noktasında bulunan business tipi bilet sahibi yolcuların kullandığı özel bankodan geçmek isterken kendisini sıradan gelmesi için ikaz eden polisle tartışmaya başladı.Polis Arto’ya buradan geçebilmesi için baş taraftaki görevliye kartını göstermesi gerektiğini söyleyince tartışma başladı. Daha sonra Pasaport Kısım Amirliğine götürülen Arto karakola götürülürken gazetecilere şunları söyledi:“Polis arkadaşlar istediklerini aldı. Terbiyesizlikten dolayı. Herhalde oradan geçeceğim, üstelik business class sırasından, üstelik hakkım olduğu yerden. Hakkım olan yerden geçerken herhalde beni bunlar bağlayamayacaklar. THY ile geldim. Biliyorsunuz son zamanlarda ünlülere karşı böyle bir durum söz konusu. Sonra da O ünlü diye bu sıraya mı girecek diyorlar. Ama o sıra zaten benim hakkımdı. Maalesef bunlar da böyle yapacak bir şey yok.”Arto son olarak gazetecilere, “Keyifli bir gün yaşıyoruz. her şey yolunda mühim olan İstanbul’a varmak. İşin kötü tarafı Demet’in mamaları bende. Kız beni bekliyor” dedi.



http://www.theworldline.com/artoya-havalimaninda-gozalti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Taranan aracını satılığa çıkardı

yagmur-pinar-araba.jpg






Pınar Altuğ’un, oyunculuğu bıraktıktan sonra galericiliğe başlayan eşi Yağmur Atacan, yaşadığı üzücü olayın izlerini silmeye çalışıyor.


Sokak ortasında otomobili taranan Atacan, şans eseri yaralanmadan içinden çıktığı aracı satmaya karar verdi. 8 Nisan’da Etiler’de meydana gelen olayda; mermi, Station Wagon marka otomobilin ön sol camından girip, arka sağ camından çıkmıştı. Yağmur Atacan, geçen ocak ayında da 45 bin dolarlık bir alacak meselesi yüzünden dayak yemişti.


http://www.theworldline.com/taranan-aracini-satiliga-cikardi/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ceyda Düvenci veda etti

Ceyda-D%C3%BCvenci.jpg






Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci artık tahammül edemedi ve veda etmeye karar verdi.


Son dönemde özellikle instagram’da ünlüleri taciz eden bazı alışveriş firmalarından güzel oyuncu Ceyda Düvenci de bıkıp usandı.Twitter’da kendisine yapılan hakaret dolu yorumlardan da bıkan Düvenci, sosyal aleme veda etti.Ceyda Düvenci, artık instagram ve twitter kullanmayacağını belirttiği açıklamasını instagram profilinden paylaştı.Düvenci’nin paylaştığı bu yazının altına bile bazı firmaların ürün tanıtımı yapması; güzel oyuncuyu bir kez daha isyan ettirdi.


http://www.theworldline.com/ceyda-duvenci-veda-etti/
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Devlet Tiyatrolarında perdeler kapanıyor

Devlet-Tiyatrolar%C4%B1.jpg







Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 60 yılı aşkın süredir yerleşik sahneleriyle, turneleriyle, ulusal ve uluslararası festivalleriyle tiyatroyu seyirciyle buluşturan DT, 1 Ekim 2013′te açtığı sezona veda etmeye hazırlanıyor.


DT’de Mayıs ayında sergilenecek oyunların ardından 2013-2014 sezonu kapanacak.

Mayıs ayında biri yeni toplam 50 farklı oyunla seyircisini selamlayacak DT, Ankara, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Antalya, İzmir ve Sivas’ta tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

İstanbul DT’nin 10 Mayıs’ta prömiyer yapacağı “Hamlet Makinası”nın yanı sıra DT’nin son temsilleri arasında şunlar yer alıyor:


İstanbul DT:


“Üç Kız Kardeş” 6-11 Mayıs’ta Cevahir Salon 1′de seyredilebilecek. Heiner Müller’in yazdığı, Zehra Aksu Yılmazer’in Türkçeye çevirdiği ve Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Hamlet Makinası” 10 Mayıs’ta yapacağı prömiyerin ardından, 11 ve 12 Mayıs’ta da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde temsile çıkacak.

“İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” 2-4 Mayıs’ta Üsküdar Stüdyo Sahne’de, “Kızılırmak” ise 2-4 Mayıs’ta Küçükçekmece Kültür Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

“Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay”, 2-4 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi’nde görülebilecek.


Ankara DT:


“Teneke”, 2 ve 4 Mayıs’ta Büyük Tiyatro’da izlenebilecek.

“Macbeth” 1-3 Mayıs’ta, “Çalıkuşu” 6-10 Mayıs’ta, “Çöl Fırtınaları”, 13-18 Mayıs’ta, “Narnia Günlükleri” 6 ve 10 Mayıs’ta Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde seyredilebilecek.

“Nereye” 1-3 Mayıs’ta, “Aklımdaki Kadınlar” 13-18 Mayıs’ta, “Üç Şehzade” 13 Mayıs’ta, “Nehir” 1-4 Mayıs’ta, “Kuğu’nun Şarkısı” 6-11 Mayıs’ta, “Korkma” 13-18 Mayıs’ta ile “Karlar Kraliçesi” 2 ve 7 Mayıs tarihlerinde Küçük Tiyatro’da sahnelenecek.

“Vanya Dayı”,1-3 ve 6-11 Mayıs’ta, “Çalıkuşu” 13-18 Mayıs’ta ve “Keloğlan Keleşoğlan” Akün Sahnesi’nde temsil verecek.

“Nalınlar” 1-3 ve 13-17 Mayıs tarihlerinde, “Aşk Bir şey Değildir” 6-11 Mayıs’ta, “Miyhavlar Tiyatrosu” 2, 13 ve 15 Mayıs’ta Altındağ Tiyatrosu’nda görülebilecek.

“Hayvan Çiftliği” 1 ve 3 Mayıs’ta, “Jerry ve Tom” 7, 8, ve 10 Mayıs’ta, “Cesaret Ana ve Çocukları” 14, 15 ve 17 Mayıs’ta, “Horoz Adam ve Korsan”, 4, 6, 11 ve 13 Mayıs’ta İrfan Şahinbaş Tiyatrosu’nda izlenenebilecek.

“Bizim Yunus”, 2, 4, 13, 16 ve 18 Mayıs’ta, “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 7, 9 ve 11 Mayıs’ta Stüdyo Sahne’de seyircinin beğenisine sunulacak.

“Kontrabas”, 1-3 Mayıs’ta, “Hüzzam” 6-10 Mayıs’ta, “Nehir”, 13-17 Mayıs’ta Oda Tiyatrosu’nda sahne alacak. “Mevlana -Aşk ve Barış Çığlığı” 1 ve 3 Mayıs’ta, “Kontrabas”, 7, 8 ve 10 Mayıs’ta, “Euridice’nin Elleri” ise 14, 15 ve 17 Mayıs tarihlerinde 75′inci Yıl Sahnesi’nde sergilenecek.


İzmir DT:


“Hamlet” 1-3 ve 5 Mayıs tarihlerinde, “Arap Abdo” 7-11 Mayıs’ta ve “Küçük Prenses”, 13 Mayıs’ta Konak Sahnesi’nde seyredilebilecek.

Bursa DT:


“Aklı Olan Durmaz” 1-3 Mayıs’ta, “Sarıpınar 1914″, 9 ve 10 Mayıs’ta, “Kaçaklar” 4-8 Mayıs’ta ve “Sırça Köşk” ise 11, 13-18 Mayıs tarihlerinde Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde izlenebilecek.

Diyarbakır DT:


“Neşesaçan”, 2-4 Mayıs tarihlerinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde sergilenecek.

Antalya DT:


“Bir Daha Çal Sam”, 1-3 Mayıs’ta, “Kahraman Şey” ise 6 ve 7 Mayıs’ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da sahne alacak.

Erzurum DT:


“Maskeliler”, 1-3 Mayıs’ta, “Yaşlı Kuklacı” ise 4 ve 11 Mayıs’ta Erzurum DT Sahnesi’nde temsil verecek.

Sivas DT:


“Kanlı Düğün” yarın, “Yunus Emre” 2 Mayıs’ta ve “Kader Kısmet Oyunu” ise 3 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak.


http://www.theworldline.com/devlet-tiyatrolarinda-perdeler-kapaniyor/
 
Üst