Şanzıman revizyonu sonrasında çekiş düşüşü

lathrodectus

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Kas 2014
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Selamlar,
98 model laguna 2.0s rxe 16v (N7Q) sahibiyim.
Yaklaşık üç hafta önce şanzımanda yağ kaçağı farkettim ve aracı servise götürdüm. Şanzımanın inmesi gerektiğini söylediler. haftasonu tekrar gittim ve tamir için bıraktım. Baskı-balata değişmedi iyi durumda olduğunu söylediler. farklı contalar, şanzıman yağı vs. 700TL servis ücreti ödedim.
Şu an aracın çekişinden hiç memnun değilim. sürekli eve gidip geldiğim yolda rampa aşağı 3000 devirde 110-115 yapan aracım aynı yolda aynı devirde 100 yapıyor.
5. viteste çıktığım, trafik vs sebeiyle yavaşlamam gerekse de 4 e atıp 120 gibi hızlara çıkabildiğim rampada, vites düşürüyorum 6000 devirlere çıkıyorum bir türlü ivmelenmiyor araba.

Zaten kalkışları biraz ağır bi arabaydı düşük vitesler canlı değildi ama 3.-4. vites 3500 devirde çok canlıydı şimdi tık yok desem yeri.

Servise gittiğimde bana asıl önceden çekişin zayıf olması gerektiğini manifold hortumunda çatlak olduğunu şanzıman yapılırken onu da değiştirdiklerini. Hatta hortumun özel olduğunu bulunmayacağını fakat altılık hortumla aynı ebatta olduğu için altılık hortumla değiştirdiklerini söylediler.

Hava filtresinden gelen kalın hortuma bağlanan bir hava hortumu var onun gevşek durduğunu ordan hava alıyorsa yağabileceğini söylediler. bu hortumu kelepçe ile bağlayıp göndediler. Fakat değişen birşey olmadı.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
 

lathrodectus

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Kas 2014
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
sorun çözülmüştür, teşekkür ederim.
 

mehmet_ozturk05

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2014
Mesajlar
5,048
Tepki puanı
0
Puanları
0
Paylaşımınız için teşekkürler. Bu konu diğer arkadaşlarada yardımcı olacaktır. Aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim
 
Üst