Megane 2 için 12 bin tl Motor Masrafı ( Yardım)

Emre Fırat

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Ağu 2011
Mesajlar
453
Tepki puanı
17
Puanları
0
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba
Yakın bir arkadaşımın babası megane 2 1.5 dci expression modeli satın aldı. Araç 2007 model 150 160 bin km civarında. 33 bin tlye almış kapıya geldi bana sonradan çok duman atmaya başladığını söyledi, satın almadan önce 2 gün araçla gezmişler hiç böyle sorun yoktu diyor. Expertiz yaptırmış üstün körü iyi denilmiş almış.
Araçta çok silkeleme vardı giderken gaz kesme kasılma vs. Araştırdım fren müşürü olduğunu duydum. Konuştuk gidip müşürü söktüm içini temizledim zımparaladım taktım silkeleme gaz kesme sorunu büyük oranda geçti. Sorunun parçadan olduğunu anladık o değişecek dedik tamam. Sanayiye ustaya gittik aracı test sürüşü yaptım performansı oldukça iyi . Devirlenmesi felan güzel motorun rölantide sesi güzel anormal bir ses yok herşey yolunda gaza basınca yoğun siyah dumanı görmezsek sağlıklı bir çalışma var.
Usta hiç araca binmeden bir gaz ver dedi dumanı gördü ooovvv! yaptı.. Açtı kaputu dedi bunun turbo gitmiş değişecek , akşam kapanış saatiydi. Aracı götürmedik dükkana bıraktık. Parçaları sipariş etmişken sahibi V kayışı triger felan yeni değişti demesine rağmen güven edemedik artık . Hepsini sipariş ettik orjinal turbo o modelde 1900 tl imiş.. Ön takımla ilgili bir kaç parça triger seti balata derken 3500 tl gibi bir rakam ödedik ertesi günü. Sonra aracı çalıştırdık dumanla ilgili herşey aynı değişen birşey yok.
Test sürüşüne çıktım performans yine aynı iyileşme yok eskisi gibi gözle görülür birşey yok. Boşa gitmiş 3.500 tl hissi oldu içimizde sadece. Usta dedi durum vahim araç motor istiyor 11-12 milyarı bulur.. Çıktık oradan turbo olayından sonra güven edemiyoruz. Başka yere götürdük oda aynı dedi 8 bin tl civarı fiyat verdi...
Şimdi siyah duman haricinde sorun yok sizin fikirleriniz nedir ? Benim aracım getz 1.5 crdi vgt üstelik yazılımlı 120 hp 290 nm araç hafif deli gibi gidiyor çok üst devirlerde duman atma var sadece. fakat bu araç orjinal 2 kat fazla duman atıyor.
Benim aklıma sadece enjektör ve egzost geliyor. Teste sokulmuş enjektörlerin biri çalışmıyor denilmiş.
Bu fiyatlar neye göre veriliyor yani 12 bin tl demek gömlek değişecek , üst kapak değişecek , krank mili değişecek , pistonlar değişecek, subaplar değişecek vs vs vs ki 12 milyarı bulsun ama motor açılmadan bu parçalar düzgünse değişimine gerek kalmadan neye göre şu fiyata yaparız çkiyorlar.
Bildiğiniz birşey varsa paylaşırmısınız ? Motoru kompresyon testine vs sokabilceğimiz bir yer olursa iyi olur en azından silindirleri ölçüp söylerler sekman istiyor vs gibisinden istanbul avrupa yakasındayız

Birde aracı satan şahıs ile görüştük durumu anlattık , 2. görüşmeyi yapamadık telefonlara 2 gün cevap vermedi şimdi numara kullanılmamaktadr diyor iptal edilmiş. Dolandırıcı büyük ihtimal araç tavan hariç boyalı
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Geçmiş olsun Bosch car Servis varsa aracı gösterin enjektör ler kontrol edilsin . Sanayi çakallarından bana daha güvenli geliyor
 

DİJİTAL

Yasin KARADERILI, T.C. Vatandaşı
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
144
Tepki puanı
0
Puanları
16
geçmiş olsun benim bildigim siyah duman ya enjektörden yada pompadan yapar iyibi usta bulup baktırmak lazım
 

delimatrock

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Ocak 2015
Mesajlar
184
Tepki puanı
0
Puanları
0
Aracı ya yetkili renault servisine ya da coşkun34'ün dediği gibi bosch car servisine götürün, güvenilir bir yerde tespit yaptırın.
 

sanko86

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Şub 2017
Mesajlar
132
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Arızayı yetkili serviste öğrenin gidin aynı sorunu söyleyen usta çıkarsa oraya yaptırın.
 

Sweet

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2013
Mesajlar
445
Tepki puanı
1
Puanları
0
Öncelikle geçmiş olsun ama 2009 symbol ün boş paketinin temizi zaten 33 ediyor. Dolu paket Megane ı sorunsuz olsa kimse 33 e vermez.
Katkı koymuşlardır etkisi gidince duman atmıştır klasik dolandırıcılık.
 
Üst