Elektronik ariza uyarisi ve sonrasindaki problemler

balduzaydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ağu 2019
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Cümleten Selamün aleyküm..aranıza yeni katıldım..2008 model megane 2 extreme paketi bir araç satın aldım ve araç hakkında hibir bilgim yok...yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum...iki gün önce çakmaklık girişine fm transmitter taktım biraz müzik dinlemek için...ancak göstergede bir süre sonra elektronik arıza uyarısı çıktı...yaklaşık yarım saat sonra da radyo ekranında göstergeler gitti sadcec saat gösteriyor ve ayrıca direksiyon yanındaki tuşlarda çalışmıyor..sorun ne olabilir nasıl bir yol izlemem gerekiyor..yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...teşekkürler...
 

mtyucel

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Nis 2016
Mesajlar
151
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba sorun çakmaklık yuvasındaki kısa devreden olmuş olabilir. Kül ve toz artıklarını temizledikten sonra çakmak soketinin sigortasını kontrol edebilirsiniz. Kullanma kılavuzundan yerini ve amper bilgisini görebilirsiniz. Umarım direksiyon altı sigorta kutusundadır. Kaput altı sigorta kutusunu sökmek çok meşakkatli. Bir de teybin küçük dört deliklerine şiş gibi bir aparat sokup teybi çıkarın arkasındaki güç soketini çıkarıp yeniden takın ve yeniden deneyin. Unutmadan teyp kodu bir yerde yazılı ise onu girmeniz gerekecek. Onun içinde sırayla tuşları kullanıp 4 hane girip kaydediyorsunuz. Detayı farklı bir kitapçık olan multimedya teyp kitapçığında yazıyordu. Umarım bu şekilde çözülür benimde benzer bir durum başıma gelmiş teyp kilitlemişti kendini.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

balduzaydın

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ağu 2019
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
çok teşekkürler ilgilendiğiniz için..sorunu şöyle çözdüm..megane 2 teyp menü tuşları v.s. gibi bir video izledim 1 ve 5 tuşlarına yada 1 ve 6 tuşlarına birlikte basılı tutun diyordu..denedim ve sorun çözüldü..
 
Üst