Megane 2 ile Bende Aranızdayım

emre_unal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Şub 2020
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Merhaba değerli forum dostları,

2006 Model Otomatik Megane 2 Sedan Benzin/Lpg ile bende aranıza katıldım.

Aracım 202.000 km'de ve alalı henüz 10 gün oldu. Forumu 10 gündür tarıyorum , konuları inceliyorum. Araçtan genel olarak memnunum. Hafta sonu da uzun yolda kullanıp biraz tecrübe ettim. Ancak benimde araçla alakalı bazı sorularım mevcut.

1- Aracımda Atiker marka lpg mevcut. Sabahları çalıştırdığımda herhangi bir rolanti ya da stop etme problemi yaşamıyorum. Ancak gaza dokundugumda sanki gaz kesiliyor gibi oluyor araçta ve sonradan devir alıyor. Yani bahsettiğim durum 1-2 saniye gibi düşünebilirsiniz. Sanki araç gaza basında nefes alıyor gibi bir ses çıkarıyor o arada da biraz devir düşüyor sonra yükseliyor. Ama motor ısınınca kendi kendine düzene giriyor. Gaza basınca normal devir alıyor. Sizce boğaz kelebeğini temizletme zamanı gelmiş olabilir mi?

2-Motor yine soğukken ve bir süre yol gidene kadar vites geçişleri çok sert gibi geliyor. Sanki acemi birisi var direksiyonda ve manuel vites araç kullanıyor ve gaza bir anda basıp çekiyor gibi araç hart hurt gidiyor gibi hareket ediyor. Gaz tepkimesi çok sert gibi. Ama yine ısınınca ve motor tamamen sıcak duruma gelince vites geçişleri de rahatlıyor. Sanki gevşiyor ve ondan sonra geçişleri neredeyse hissettirmiyor.

Aynı zamanda 2-3 arası çok çabuk vites değiştiriyor. Mesela yokuş çıkarken 2 den ara vitese direk atıyor. Yokuşu tamamlayayım falan yok direk atıyor 2,5 ara viteste devam ediyor. Ama 3.viteste çok şükür hiç kitleme yapmadı ya da arıza yazısı yazmadı.

3- Vitesi D pozisyonundan R pozisyonuna aldıgımda geçiş yine sert. Yani TIK diye geri vitese aldıgını hissediyorsunuz. Bu araçtan önce Volkswagen Bora ve Golf kullandım. Onların geçişlerinde bu kadar hissettirmiyordu. Acaba sorun şanzıman yağı ve filtresinde olabilir mi?

4- Aracın farları yere bakıyor. Konsolda ki tuştan ayar yapmaya çalıştım ama sanırım motor kaputunun içinden manuel olarak yukarı kaldırmam gerekiyor. Bunun yerini bilen var mı tam olarak nerededir ? Yıldız tornavida ile bu işi çözebilir miyim ?

5- Megane 2'lerde kronik sorun olan Airbag ışığı bende de yandı. Koltukla oynayınca yandıgını hissettim. Hafta sonu altta ki soketini söküp bakacağım. Direksiyonda da çevirirken içinden tıkır tıkır sesler geliyor hafiften.Sanırım airbag sargısı da gitmek üzere. Ona da bir ara baktırmam lazım.

Megane 2'lerde bir kaç kronik seslerin geldiğine dair yazılar okudum. Bunlarla alakalı çözümleri de izledim. Hafta sonu biraz uğraşacağım , kemer için silikon sprey , ön konsol için çift taraflı silikon bant , WD40 , kapı kollarının içinde ki siyah kapak için japon yapıştırıcısı gibi ürünleri aldım :)

Aracın bir kaç elektriksel onarımlarını da yaptırmak için sizlerden bir elektrikçi tavsiyesi rica ediyorum Tuzla,Pendik ya da Kartal çevresinde. Megane için düzgün bir elektrikçi bulamayınca arabayı parçaladıklarını duydum. Dolayısıyla işinin ehli birine aracımı götürmek istiyorum.

Araçtan genel itibari ile memnunum. Kalkışları , seri gitmesi hoşuma gidiyor. Ancak sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum bu konularla alakalı :)
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz keyifli aktif forumlar [emoji112]
Forum'daki konular incelenmiş arızalar hakkında bilgi sahibi olunmuş belli oluyor ne güzel tebrikler [emoji122]
Otomatik vites tecrübem yok fakat tahminimce şanzıman yağının değişimi faydalı olacaktır.
Far motoru alyan anahtar ile ayarlanıyor
Airbag ışığı sizinde belirttiğiniz gibi ya koltuklar altındaki kablolarda oksitlenme den dolayı yanıyor yada direksiyon altındaki airbag sargisindaki kopukluktan dolayı yanıyor.
 

emre_unal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Şub 2020
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Coşkun Bey merhaba,

Şanzıman için baktıracağım bir kaç yer buldum hafta sonu dolaşacağım , kafama yatan servisle görüşeceğim. Tecrübelerimi yine buradan paylaşırım.

BU motorda ki nefes alma olayı ile ilgili yorumunuz ne olur? Sizce bir anormallik var mı ? Yoksa genel Renault'larda bu şekilde mi çalışıyor ? Ben Volkswagen'den geçtiğim için biraz farklı geliyor da olabilir mi?

Bu arada Tuzla,Kartal ya da Pendik taraflarında ya da farklı bir lokasyonda tavsiye edebileceğiniz bir elektrikçi mevcut mudur ?
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Tanıdığım iyi bir oto elektrikcisi yok maalesef
Gaz pedalindaki durum normal değil bence kullanmadığım motor olduğundan net birşey diyemiyorum.
 
Üst