Problem silsilesi devam ediyor...

ucandosbik

Ahmet BAYDAR
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
83
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Merhaba. Sorunlar bitmek bilmedi bir türlü arabada. Cumartesi günü motor kulağını değiştirdiler yetkili serviste ve araç içindeki ses çok iyiydi. Ancak bugün garip bir şekilde sanki arada yalıtım yokmuş gibi motorun hemen önümde çalıştığını çok rahat fark edebiliyorum. Aracın sesi çok artmış. Kaputu açıp motoru dinleyince derinden sanki guluk guluk diye bir ses geliyor. Dün saatin olduğu orta konsolu söküp takmak durumunda kaldım. Burda yerine oturtamadığım bir yalıtım malzemesi var mı? Ya da dün açtığım konuda olduğu gibi soğukken gaz verince motor stop edecek gibi olup topluyordu. Bununla alakalı bir sesli çalışma problemi olabilir mi? Ya da yine motor kulağı mı acaba? Son bir bilgi; bugün yokuş aşağı inerken ayağımı gaz pedalına koyduğumda gaz pedalı ince ince epey bir titriyordu. Ayak tabanımı kaşındırdı hatta. Nolmuş olabilir bu arabaya yine? :asabi Yardım lütfen...

 

Onur Gönüllü

RENAULT MAİS SERVİS DANIŞMANI,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
6,190
Tepki puanı
517
Puanları
0
Ahmet bey yetkili servise gösterdinizmi eğerki ordan çıktıktan sonra bu arızaları yaptıysa tekrardan gösterin
 

ucandosbik

Ahmet BAYDAR
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
83
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
120.000 bakımı 10 gün önce yetkili serviste yapıldı. Ne değişmesi gerekiyor dedilerse değiştirdik. Sadece motor kulağını şimdi yapmayın demiştim ve bakımdan 1 hafta sonra yani geçtiğimiz cumartesi tekrar giderek değiştirttim. Şikayetler zaten vardı ama servisten sonra hiç birinde en ufak bir düzelme yok. Mais'e durumu bildirmeyi düşünüyorum.
 

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,391
Tepki puanı
247
Puanları
0
Yaş
31
İlginç ,
Şimdi baştan başlayalım .
Motor kulağı değişti ve guuk sesi geldi .
Bu sorunu bir de şöyle dinleyin , kartı yerleştirin , frene basın , 1. vitese takın ve debriyaja basmadan start verin .
Kaputu açın ve dinleyin . Bu guuuk sesi geliyor mu ? ( Benzer bir sessse kelebekten geliyor . )

Radyo göstergesinin panelinde bir yalıtım malzemesi yok .

120.000 bakımında triger değişti sanırım . Bu bakımda sente için gaz kelebek kutusu sökülür . Bir ihtimal o yerine oturmamıştır diyebilirim en fazla...
Gaz teli olmadığı için ileri geri titremesi bence mümkün değil . Elektronik gaz pedalının bilyası ile alakalıda olabilir..
 

ucandosbik

Ahmet BAYDAR
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
83
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Aracı servise götürdüm alternatör kasnağı değişecek dediler. Ses kesilcek mi dedim yok dediler. Ama serviste adamlar kaputu açınca olayı çözdüm. Ne diyecekler diye de ses çıkarmadım. En son kasnak değişecek dediler yine değiştirtmedim tabi. Şu sürekli bahsi geçen motorla ön cam arasındaki keçedenmiş tüm ses. Kaput açılınca fark ettim ki orda, keçenin üstüne oturtulan bir fitil var ve keçe deforme olunca fitil yerinden çıkmış. Doğal olarak kaput kapatıldığında fitil, kaputla keçe arasında sıkışmadığından ses olduğu gibi içeride... Fitili yerine emaneten oturtunca ne ses kaldı ne bir şey. Yalıtımın bu şekilde tam performans vermediğini tahmin ediyorum. Keçeyi değiştireceğim en kısa zamanda. Keçe de 35 TL. Yanında tırnaklarını da istemek gerekiyormuş. Çünkü eski keçeyi çıkartırken tırnaklar kırılıyormuş genelde. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar olursa diye uzun uzun açıklıyorum sorunlarımın çözümünü. Uzattığım için kusura bakmayın.
 
Üst