Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Megane 2 motor sesi

  1. #1

    Üyelik tarihi
    Ağustos.2013
    Mesajlar
    3
    Teşekkür / Beğen

    Megane 2 motor sesi

     
    aracım 2006 model 1.6 16v aracımı sabah çalıştırdığımda normal bir şekilde çalışıyor fakat motor normal çalışma sıcaklığına geldiğinde rölantide çalışırken tık tık subap sesi gibi bir ses geliyor motordan. stop edip biraz bekleyip tekrar çalıştırıyorum o ses bazen geliyor bazen gelmiyor. aracımın bakımı yaklaşık 4000 km önce yapıldı motor yağı mobil 5w-40 koyuldu ondan olurmu 10w-40 kullanırsak ses azalır mı acaba?

  2. #2
    KubilaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2010
    Yaş
    32
    Mesajlar
    0
    Teşekkür / Beğen
    Sanırım aracınızda açı kaydırıcı arızası mevcut linki bir inceleyin lütfen

    http://www.renaultfanclub.com/megane...i-1-6-16v.html

  3. #3

    Üyelik tarihi
    Ağustos.2013
    Mesajlar
    3
    Teşekkür / Beğen
    emin misin pekala sitede açı kaydırıcı ile bir paylaşım vardı hatta video suda var onu izledim ama benim arıza ile aynı değil onun ilk çalışmada yapıyor benim ilk çalışmada hiç sıkıntı yok motor normal çalışma sıcaklığına geldiğinde yapiyor.

    konu burada
    http://www.renaultfanclub.com/megane...i-1-6-16v.html

  4. #4
    KubilaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2010
    Yaş
    32
    Mesajlar
    0
    Teşekkür / Beğen
    Şuanki araçlar yeni nesil araçlar arızayı göz kararı veyatta el göz yardımı ile bulamayız.

    lakin bir servise giderek bilgisayara bağlanıp herhangi bir arızanın olup olmadığına baktırırsanız çok daha iyi olur. Bu sesi yapmasının aslında bir kaç nedeni var,egzoz manifoldundan gelebilir, ateşleme bobininden gelebilir.

    Bir önceki aracım2006 model Megane II idi bahsettiğiniz sesleri hiç duymadım.

    İlk fırsatta bir servise giderek aracı bilgisayara bir bağlattırın. daha sonra egzoz manifoldu müşürüne'de bir baktırın akıbinde boş zamanınız'da yani servise gitmeden önce yine kaputu bir açın yüksek devirde bir gaz verin bırakın sesleri dinleyin bir yere bir parçamı kablomu sürtüyor bunlarıda net bir şekilde teyit edin ben ve bilgi tecrübe sahibi yönetici ve üyelerimizle yine size konu başlığı altında yardımcı olucağız.

  5. #5

    Üyelik tarihi
    Ağustos.2013
    Mesajlar
    3
    Teşekkür / Beğen
    gaz verince ses kalmıyor sadece rölantide çalışırken var o da her zaman değil bazen yapıyor bazen yapmıyor.
    geçen gün arabayı biraz hızlı kullandım 140-150 gibi o zaman durduğumda rölantide ses gelmedi ama kısa mesafe kullandığım zaman yapıyor genellikle.

  6. #6
    Exelance MeGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ocak.2012
    Yaş
    28
    Mesajlar
    445
    Teşekkür / Beğen
    Motor kulaklarını kontrol ettirin
    Kalabalıkta Artistlik Yapanın Tenha da Özrü Olmaz...

    Babam Sağolsun

  7. #7
    c_cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2011
    Yaş
    31
    Mesajlar
    636
    Teşekkür / Beğen
     
    Sorun ciddi olabilir, bence ertelemeyin...
    "Asil bayrağımı beğenmeyene altındaki direği hediye ediyorum"


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •