Megane 2 açı kaydırıcı sorunu

msx

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 May 2014
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar herkese iyi günler. Aksaray ilinden yazıyorum. ismim ali. aracımda açı kaydırıcı sorunu vardı. ortalama 3-4 günde bir trrr diye bir ses yapar çalışmazdı. durumu biraz araştırdım. açı kaydırıcıyı yağlayan elektrovanayı balata spreyi ile temizledim. içinden küçük küçük turuncu plastik conta parçaları çıktı. bu işlemi yapalı yaklaşık olarak 3 ay oldu. son 3 aydır kesinlikle bir daha açı kaydırıcı sorunu yaşamadım. aracın motor sesi de azaldı. paylaşmak istedim. herkese iyi günler.
 

G.AKGÖZ

Göksel AKGÖZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ağu 2013
Mesajlar
1,082
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
faydalı tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürlerreno:çak
 

fahrio73

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
herkese merhaba..foruma daha yeni üye oldum
2006 model otomatik 1.6 benzinli megane 2 sahibiyim. Aracı aldıktan 5 gün sonra akşam işten eve giderken araç teklemeye başladı. düşük hızda yavaş yavaş eve kadar tekleye tekleye gittim.Aracı p yada n konumuna getir yazısı yazıyordu.Daha sonra 1 saat sonra arabayı tekrar bir deneyeyim dedim doğru düzgün çalışmadı. Sabah çalıştı. tekrar işe gideyim derken bu sefer stop etti ve yolda kaldım. Sanayiden arkadaşın tanıdığı bir usta geldi. Benzin pompasından olacağını söyledi. Aracı çekiciyle sanayiye aldırdım. Komple şamandırayı değiştireceklerini söylediler.Akşama aracı aldım. Araç çalışıyordu fakat eve gidene kadar bir kaç kez daha tekleme yaptı. Acaip uyuz oldum. Bu sırada yan sanayi şamandıra takıldı.Acaba ondan mı diye şüphelendim. Ertesi gün yine o ustaya gittim. Bilgisayara taktı kaptör arızası gözüktü. Ordaki elektrikçi bana aracı yeni aldıysan komple bir bakım yaptır , bujilere bobinlere baktır ondan sonra tekrar bilgisayara bağlat dedi. Bazen kaptör hatası yazsa bile başka yerlerde problem olabiliyor dedi. 300 lira şamandıraya, 150 tl işçilik verdiğim yerden kaçarcasına çıktım kendi bildiğim ustama aracı bıraktım. bu sırada teklemeler acaip artmıştı.Arabada da acaip bir benzin kokusu vardı. Yaklaşık 4-5 gün benim ustamda uğraştı. Meğer sorunun açı kaydırıcı dişliden olduğunu söyledi. Dişli değişti. Yan sanayi şamandıranın soketlerininde iyi oturmadığı için benzin kokusu yaydığını onu çıkartıp eski orjinal şamandırayı taktıklarını ve bunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bu arada arızayı bulana kadar şamandıra kaptör sente bir sürü şey kontrol edilmiş. elektrik tesisatındada bir ezik bulmuşlar. onu da onarıp bana teslim ettiler.
2 hafta oldu aracı alalı daha yeni binmeye başladım
Ama arabadan acaip soğudum Umarım tekrar bir sıkıntı yaşamadan bu durumu atlatırım.
2 gündür aracı kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok şimdilik
 

G.AKGÖZ

Göksel AKGÖZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ağu 2013
Mesajlar
1,082
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
bunlar olabilecek arızalar araçlarımız güzel her arabada arıza hata olur inşallah birdaha böyle arızalar yaşamazsınız
 

fahrio73

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
çok teşekkürler...yalnız o kadar paranoya olmuşumki hala gaza bastığımda tekleyecek hissi sanki araba gitmeyecekmiş hissi var bende...
 
Üst