Araçın km si değiştirilmiş orjinalını nasıl ogrenebılırım

Peter35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bunu kesin olanını nerden ögrebiliriz ?
attachment.php
 

khakans

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2015
Mesajlar
367
Tepki puanı
0
Puanları
0
Araçta kilometreyle oynanmış görünüyor. 2010 muayenesinde 134.000km görünüyor, 2011 de 114.000km (düşürülmüş), 2013 muayene de 129.000km olmuş. En kesin sonucu muayene sorgusu veriyor. Bunun dışında kesin şekilde anlamak pek mümkün değil ne yazık ki. Ben de yeni 2.el araç alırken çok araştırdım konuyu.
 

Peter35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Şub 2015
Mesajlar
34
Tepki puanı
0
Puanları
0
zaten pazartesı trafık subeye gıtcem 2010 dakı sahıbı kımse onu hakkında ne yasal ıslem baslatabılırız ona bakcaz
 

khakans

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2015
Mesajlar
367
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ancak araç 2010 ve 2011 de 1 yıl arayla muayeneye girmiş. Eğer o dönemde ticari araçsa bu normal ama özel araçsa burada bir gariplik var. 2 yılda bir girmesi gerekirdi. Bunun da nedenine bakın. Ayrıca aracın kilometresiyle oynamak bildiğim kadarıyla artık büyük suç kapsamında değerlendiriliyor ve cezası da oldukça ağır. Ve elbette fazlasıyla bu cezayı hak ediyor yapanlar.
 

Aytskal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
249
Tepki puanı
0
Puanları
0
Özellikle taksi çıkması ve şirket araçları çok fazla km oynanmış araç var inanın düşündüğünüzden daha çok bend arabamı alırken hayretler içinde kalmıştım.
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
730
Puanları
113
Yaş
59
[h=1]Otomobilinin kilometresini düşürene ceza[/h]
tarih.gif
04 Ocak 2015, 16:52
kullanici.png
Erdoğan DEDE
Isparta'da satın aldığı arabanın kilometresinin düşürüldüğünü öğrenen Yalçın Baysan aracı satan kişiye dava açtı. Mahkeme, kilometreyi düşüren şahsa 5 bin lira ceza verdi, otomobil de 'ayıplı araç' olarak kayıtlara geçti.
Isparta’da galericilik yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Baysan, 2013’ün Nisan ayında Z.C.’den 2010 model Otomobili 26 bin 500 liraya 45 gün vadeli çekle satın aldı. Noter satış işlemi tamamlandıktan sonra bakım için servise gönderilen otomobilin kilometresinin 189 binden 89 bine düşürüldüğü ortaya çıktı.
Z.C.’yi arayıp otomobilin kilometresinin düşürüldüğü gerekçesiyle satışı iptal etmek istediğini söyleyen Yalçın Baysan, iddiaya göre ’Galerici olan sizsiniz baktırıp alsaydınız’ karşılığını aldı.
'KÖTÜ NİYET' TAZMİNATI
Satıcı Z.C. vadesi biten çeki tahsil etmek için icra yoluna giderken, Yalçın Baysan ise 2013’ün Haziran ayında Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurup, çekin tahsiline ilişkin ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi ve kilometresi düşürülmüş otomobil sattığı gerekçesiyle Z.C.’den şikayetçi oldu.
EMSAL BİR KARAR
Davanın 2 Aralık 2014’te görülen karar duruşmasında, ikinci el araç satışlarında emsal olabilecek bir karara imza atıldı. Mahkeme, ’ayıplı mal sattığı’ gerekçesiyle Z.C.’nin satış fiyatının yüzde 20’si olan 5 bin 300 lira ’kötü niyet tazminatı’ olarak ödemesine hükmetti.
AYIPLI ARAÇ
Noter onaylı satış sözleşmesi mahkeme tarafından iptal edilirken, otomobil de ’ayıplı araç’ olarak kayıtlara geçti. Halen Yalçın Baysan’da olan otomobilin, tazminat ödendikten sonra Z.C.’ye teslim edileceği belirtildi.
HAKKINIZI ARAYIN
Başına gelen olayın her an karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyleyen Yalçın Baysan şunları anlattı:
"Galericilik yaptığım halde böyle bir olayda mağdur oldum. İnsanlara güveniyorsunuz. Kötü niyetli olabileceklerini düşünmeden araçlarını satın alıyoruz. Böyle bir durumda mağdur taraf mutlaka hakkını arasın. Mahkeme kilometreyle oynayana gerekli cezayı veriyor. Kesinlikle bu tür bir olayda aracı kabullenip, satmaya kalkmayın. Yoksa sattığınız kişi sizin yapmadığınızı yapar, konuyu yargıya taşır ve suçsuzken suçlu olursunuz."
Galericilerin kamuoyunda hep suçlandığına da değinen Yalçın Baysan sözlerini şöyle sürdürdü: "Galericilerin imaj sorunu var. Oysa bu konuda bir galerici mağdur durumda" dedi.
 

khakans

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2015
Mesajlar
367
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bilmez miyim, kaç arabadan vazgeçtim son anda anlayıp (daha doğrusu şüphelenip deyim). 2 aya yakın aradım içime sinen arabayı. Bir de ek olarak yetkili servis kayıtları da size ipucu verir 2.el alımlarda aklınızda olsun. Ama dediğim gibi ne yazık ki kesin olarak tespit çok zormuş.
 

Nothing

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Nis 2014
Mesajlar
412
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bu durum ikinci elde aracı satmak istediğinde dürüst satıcıların da zararına onları da etkiliyor sattığın aracın km sinde oynama olmadığına vatandaşı ikna etmek zor (hakkı ama) Allah bu tür davranışlarda bulunanlara fırsat vermesin, aslında onlar kar ediyoruz sanıyorlar ama onlardan misli ile çıkıyor buna uyanan yok.
 

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
3,372
Tepki puanı
22
Puanları
0
Yaş
42
ben de arabayı aldıktan sonra farkettim ))))
çok pis kumpasa düşmüştüm...eş dost kazığı derler ya...
plakayı almayana kadar şansınız var. adamla konuştum bişey olursa getir. arkadaşların seni kıskanıyor ustalara da inanma dedi kardeşim...sen sür beğenmezsen söz geri alacam dedi.

tabi ben adama inanmadım... şimdi öğrendikçe yaptığım tüm masrafların aslında boşboşuna
olduğunu anladım. misal :
alt takımı komple sıfırlattırdılar yalandan yere...benim 20 kilo salıncaklarımı atıp 1 kilolar yan sanayi
teneke salıncak taktiler...

km ye takılma. kabortası motoru sağlam ise al.
gerçek km yi beyinden öğrenebilirsin.
eğer araba güzel ise zaten beyni değişmemiştir.
beyni değişmişse o arabayı çok kurcalamış demektir.
alt takımını servise sor orjinal mi diye

araba almak karpuz almak gibidir
50 bin de alırsın içi kelek çıkar
800 bin de alırsın super tatlı çıkar.

(yazar : diplomasız motor ustası.)
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
O araçtan uzak durun.
 
Üst