Megane 2 expression 1.5 dci seyir halindeyken stop etme ve çalışmama sorunu

erkan1119

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Şub 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar,

Aracım Megane 2 expression 1.5 dci 175 bin km de dizel, geçen haftaya kadar sorunsuz kullanıyordum. Depoyu hiç boş bırakmıyorum yakıt ışığı yanmadan shell den alıyorum.

4 gün önce kırmızı ışıkta yavaşlayınca stop etti ve daha sonra çalıştırmaya çalıştığımda titreyerek çalışıp 3-4 sn sonra stop etmeye başladı. Aracı tamirciye çektirdikten sonra hiç bir şey yapmadan çalıştı. Mazot filtresi ve hortumları değişti, bilgisayarda da sorun görünmedi.

Bugün yine aynı şekilde yavaşlayınca enjeksiyon arızası yazıp stop etti. Tekrar çalıştırmayı denediğimde enjeksiyon sorunu yazdı ve marşa bile basmadı. Bir kaç kez denedim ama hep aynı sorun çıktı. Yine tamirciye götürünce sorunsuz çalıştı ve bilgisayarda arıza çıkmadı. Stop edince ara o anda bakalım deyip gönderdiler.

Sorun neden olabilir veya Ankara da bu konuda yardımcı olabilecek usta tavsiye edebilir misiniz?
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Bir çok sebep var..
Bir düzgün çalışıp bir çalışmaması yakıt pompasından olabilir. (eğer marş basıyor araba çalışmıyorsa )
Benzin istasyonları dizel yakıta kış aylarında donmasın diye katkı maddeleri koyuyorlar bu madde sizin mazot filtrenizde tıkanıklığa sebep olabiliyor. bazen bundanda çalışmaz
Sizin arabanız titreyerek çalışıyor büyük ihtimal enjektörlerinizden birisi gitmiş aracın çekiş gücü azalır enjektör işeme yapar biraz daha kullanırsanız iş piston erimeye bile gidebilir. Bence fazla kullanmadan enjektörlerinizi bir kontrol ettirin..
 

zazum55

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2013
Mesajlar
74
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Benim tahminin ise Krank sensörü eğer temasızlik var ise Mars başar çalışmaz bir de başımdan geçen bir olayı anlatayım bende seyir halinde stop etti daha da çalışmadı baktım sis de yanmıyor sıkıntı akünun yanın da sigorta kutusu gibi birşey var asıl elektriği dağıtan oradan motor içindeki sigorta kutusuna sağlıklı elektrik gitmiyormuş orada ki kablo yu ve 2 tane 60 amper sigortayı yeniledik 1 haftadır sorunsuz biniyorum
 

erkan1119

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Şub 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arabada titreme yok sorunsuz çalışıyor, 2. çalışmasında marşa hiç basmadı ona göre krank sensörü değil diye düşünüyorum. Dün aküdeki sigorta kutusunda bir kablonun vidası biraz gevşekti sıktılar. Yazdığınızı okuyunca ümitlendim ondan olabilir mi acaba diye :)
Teşekkürler.
 

renaultparcacisi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Mar 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
abi beyinden olabilir ucuz birsey ama tam emın degılım bı servıse sor istersen yada bi usteye yedek parcası ucuz http://mekarenault.com adresine bi bak istersen beyinini gördum ben cunkı bı ara
 
Üst