Direksion gıjırdaması ve sürekli haralet.

OkanBULUT

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Tem 2014
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
:sinirli:sinirliSelamın aleyküm abiler kardeşler foruma sürekli göz atıyordum ama ilk defa yazmak ve bilgi vermek amaçlı girdim. Başıma geldiği için sürekli bakıyordum ve tam aradığım net şeyi göremiyordum belki bir kaç abimize kardeşimize faydası olur diye bilgilendirmek amaçlı yazıyorum, konulara hakim değilim doğru yere mi konu açıyorum bunuda bilmiyorum ama affınıza sığınıarak anlatmaya başlamak istiyorum.

Evet arkadaşlar işin aslı ben yaptırdığım şeyleri paylaşıp ihtiyacı olan arkadaşların bilgisi olsun diye konuyu açtım.

- Öncelikte kış ayında arabayı kullandığımda sürekli haralet yapıyor ve en sona vuruyordu . İlk başta arabanın suyunu kontrol ettiler ve havasını aldılar ama sorun devam etmeye başladı, ustama götürdüğümde ise hatanın benim olduğu farkettim ANTİFİRİZ koymayı geciktirdiğim için motor kapağını çatlatmışız. 50 liralık şey yüzünden 1300 tl gibi bir fiyat ödeyerek motor kapağını yaptırdım üstelik arabanın yağ bakımı ve diyer bakımlarını yaptırarak haralet sorunu ortadan kaldırdım. Yeni şoför olduğumdan kulağıma küpe oldu işin aslı. Ulan antifiriz nelere kadirsin hesabı oldu yani :D:D

- 2. sorunum olarakta direksion gıcırdaması aşırı yapıyordu dışarıdan çok net duyabiiliyordun ve en sona çevirdiğimde tak tuk gibi sesler geliyordu. Doğru ustaya gitmezseniz eğer paranız ortada yanabilir, gerek elektrici gerek oto gaz ayarcı , gerek ise air lambası yanıyor ondan kaynaklanıyor gibi cevaplar alıp ortada harap oldum. En son olarak ön takımdan geldiğini sezip rotbalanscıya gittim. Ama ustanızı iyi seçmelisiniz , usta bana kağıda yazıp sorunları anlattı ve motorcuya gönderdi . Motorcuda söküp baktığında , direksion kutusunun değişmesi gerektiğini ( direksion körükleri parçalanmış zamanla içerisiine toz toprak dolup direksion kutusunun da dolmasına sebep olmuş) söyledi. Birde bunun yanı sıra salıncaklar ( sağ - sol ) bitmiş ve gıcırtıyı bundan yapıyormuş, tak tuk sesi ise direksion kutusundan yapıyormuş. Bunları sökerkende şansıman kulağının bittiğini fark edip onuda aradan çıkarttım sebesi ise : Arabam otomatik ve vites değiştirirken tak tuk ses yapıp arabayı sallamasıydı.

Şimdilik bunlarla uğraştım inşallah arayanlara cevap bulmuş olmuşumdur. Kendim bu sorunları çok aradım ve bulamamıştım birşeylere vesile olabilirsek ne mutlu iyi forumlar dilerim efenim :)
 
Üst