Megane 2 dci Çözülemeyen Enjeksiyon Sorunu

gokhanx

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2017
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Öncelikle herkese iyi günler.
Aracım 2005 1.5 dci sedan kasa megane 2 aut. Yaklaşık 7 8 aydır sürekli ekranda enjeksiyon sorun var yazısı gelip gidiyordu. 1,5 - 2 ay önce enjektörler revize edildi parçaları değişti pompanın basınç müşürü değişti fakat yapıldıktan sonra 2 3 defa aynı şekilde tekrarladı. Şimdilerde ise rolantide beklerken yine enjeksiyon sorun var yazısı stop ışığıyla beraber yanık kalıyor ve ikazı verdiğinde rolanti 1. devrin bir çizgi üzerine çıkıp vuruntulu çalışıyor aracı titretiyor, stop edip çalıştırınca bazen düzeliyor bazen devam ediyor. Bu aracı tekrar 2 farklı pompacıya gösterdim hem pompada hem de enjektörlerde birşey olmadığını söyledi. Bilgisayara bağlandığında da enjektörlerle ilgili bi arıza kaydı görünmüyor hem tamirci hem de oto elektrik elektronikçi baktı bi arıza göremediği için birşey demedi.
Şimdi benim anlamadığım pompada sorun yok, enjektörlerde sorun yok mazot akışı normal yanı havalı değil, sistemde bi arıza kaydı çıkmıyor bununla ilgili ama neden enjeksiyon sorun var diyip araç sürekli bu ikazı veriyor.
( araç bazen rolantide beklerken de stop ediyor kendiliğinden. )
Bi arkadaşın tahminine göre beyinde sorun olabilir enjeksiyon beyin kontrollü olduğu için beyin enjektörlerin birini kapatıyordur dedi. Bu şekilde olsa bilgisayara bağlandığında bu arıza görülmez mi?
Sizlerin yorumlarınız nelerdir.
Teşekkürler.
 
Üst