Megane II Motordan Gelen Garip Ses !

CptNightmare35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Selamınaleyküm herkese..

Öncelikle foruma yeni üye oldum; konuyu buralarda açmakla bir hata yapıyorsam affola.

Şimdi gelelim sorunumuza. Bugün aracımın içinde oldukça uzun saatlerce beklemek zorunda kaldım bir iş sebebiyle. İzmir sıcağı nedeniyle mecburen klimayı açıp öyle beklemeye başladım. Bi kaç saat bu şekilde sorunsuz geçti; ancak sonradan sanki klimayı kapatmışcasına aracın motor rölantisi normale döndü. Klima ise normal soğutmayı bırakıp, normal fan ile üflemeye ve haliyle içeriyi nemle doldurmaya başladı. Motoru durdurup tekrar çalıştırdım, klimayı tekrar açtım; ancak rölanti hiç değişmedi, klima ise üflüyor ancak soğuk değil. Bunlar yaşanmaktayken motordan kuş ötüşüne benzer garip bi ses gelmeye başladı. Ara ara geliyor bu ses. Sanki bir kayış koptu kopacakmış gibi mi desem ya da emiş yapacak bir yer emiş yapamıyor mu da o ses çıkıyor nedir çözemedim.

Aracın arıza göstergelerinde hiçbir belirti yok, herşey yolunda.
Aracın motor çalıştırma ve kapatmasında da sıkıntı yok onlarda yolunda.
Aracın hararet göstergesinde de sorun yok hararet normalde.
Aracın çekiş gücü de hızlanması da son hızlarına yetişmesi de normalde.
Ve aracımızı yaklaşık 1 hafta önce bakımdan yeni çıkardık.
Bahsettiğim araç 2006 model Megane II Authentique 1.5 DCI ve 169 bin küsür (170 bine yakın) km.de.

Sizce durduk yere ne olmuş olabilir ? Sadece klima gazı bitmesi gibi bir sebep buna neden olmuş olabilir mi ? Veya klima ile bağlantılı borularda mı sorun vardır ? Triger kayışı ile alakalı bir sorun olsa motoru açıp baktığınızda görürsünüz diyorlar ancak herşey yolunda, yine de triger ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ?

Konuyla ilgili bilgisi olanlar cevap verebilirler mi lütfen ? Yok yere bilmeden gidipte kazık yemeyelim şimdi :)
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Sadece şunu cevaplayayım klima motorunu çeviren kayış V kayışı Triger kayışı ile alakası yok. V kayışını kontrol edin ses ondan gelmiş olabilir. Kaputu açtığınızda alternatörü çeviren kayış.
 

CptNightmare35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Tem 2017
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Arkadaşlar sorun çözüldü... klima kompresörü değiştirildi komple... 700 TL.ye çıkma parca taktırdım; çıkma ama parca orijinal.. kaza sonucu dağılmış bir başka megane 2den alınan bir parça... sıfırları da var ancak 1500 - 1700 arası fiyat veriyorlar... Renault Ermat'a servise gitmiştim verdikleri fiyat 2200 TL idi... sanayide ustanın elinde araç sadece 2 saatte doğrulmuş oldu.. basına gelen olursa bilgisi olsun.. ilgilenenlere teşekkürler..
 
Üst