Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Megane 2 akü şarj olmuyor uyarısına rağmen şarj alıyor !!!!!

  1. #1

    Üyelik tarihi
    Eylül.2017
    Yaş
    32
    Mesajlar
    9
    Teşekkür / Beğen

    Megane 2 akü şarj olmuyor uyarısına rağmen şarj alıyor !!!!!

     
    öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım artvinden.2008 model otomatik vites megane 2 aracım var.aldıgım daha 1 hafta olmadı.Seyir halindeyken ikaz verdi ve akü şarj olmuyor yazısıyla birlikte akü işareti ve stop lambası yandı.o şekilde artvin merkezdeki sanayi ye gittim.usta ilk ölçümde şarj etmiyor dinamoya bakmamız lazım dedi üzerinde ki soketle oynayınca yazı kayboldu ve şarj almaya başladı.soket gevşemiş dedi.neyse ordan cıktım 20 km gitmeden bi daha aynı ıkaz hopaya kadar geldim baska bı ustaya gittim artvinde olan durumu anlattım sokete falan baktılar spreyle falan temızlediler derken olmadı saat de gec oldugu için ertesi güne kaldı.ertesi gün dinamoyu söktüler kömürler değişti yola cıktım aman allahım yine aynı yazı aynı uyarı.hemen sanayiye ustanın yanına gittim usta aküyü ölçtü şarj alıyor dedi ama dedim yazı oyle demiyor.beynınde kalan arızadır dedi bilgisayardan sildir gececek dedi.arabayı stop edıp calıstırınca yazı ve uyarı cıkmıyor fakat bıraz mesafe gidince yazı ve uyarı gelıyor ama şarj ettiği halde etmiyor yazıyor.artvın merkezde bılgısayara baglattım eskı butun arızalar duruyordu işin komık tarafı akü şarjı arızası bir tane bile çıkmadı.neyse arızaları sildirdim derken 20 km sonra bir daha aynı sorun gülsem mi ağlasam mı bılemedim.var mı bu işin çözümü en son olarak az önce kutupbaşlarını söktüm bi yarım saat bekledim taktım bakalım akşam eve giderken de aynın uyarıyı verecek mi.yardımlarınız beklıyorum.teşekkürler

  2. #2
    Levent İNCE
    RedFoX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2012
    Yaş
    33
    Mesajlar
    3.449
    Teşekkür / Beğen
    İmkanınız var ise başka bir aküyle deneyin akü sorunlu olabilir. Aküden kaynaklanmayıp sorununuz devam ediyorsa ( kömürleride yeniletmişsiniz ) sorun sanırım konjektörde ( motor çalıştıktan sonra aküyü gerektiği zaman şarj eden ve akımı kesen parça ) olabilir. Elektrikçilerin bilmesi gerekir.


  3. Teşekkür uzunidaga Mesaja Teşekkür Etti.
  4. #3

    Üyelik tarihi
    Eylül.2017
    Yaş
    32
    Mesajlar
    9
    Teşekkür / Beğen
    Sorun halloldu.Konjektör değişimi ile.100 tl valeo marka konjektör 40 tl de işçilikle halledildi.

  5. Beğeni meganne liked this post
  6. #4
    Levent İNCE
    RedFoX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2012
    Yaş
    33
    Mesajlar
    3.449
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı uzunidaga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun halloldu.Konjektör değişimi ile.100 tl valeo marka konjektör 40 tl de işçilikle halledildi.
    Konjektörün sağlığı açısından 60 amperden yüksek akü takmayın


  7. Beğeni meganne liked this post

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •