2016 Renault Megane Gün Işığına Çıkmayı Bekliyor

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
[h=1]DAHA HAFİF, DAHA GÜVENLİ VE DAHA VERİMLİ: 2016 RENAULT MEGANE[/h]
Renault'nun Megane 4 modeli de gün ışığına çıkmaya hazır. Yeni kasa 2016 Renault Megane'nin Frankfurt'ta sergilenmesi bekleniyor.

f-daha-guvenli-ve-daha-verimli-2016-renault-megane.jpg


İspanyol otomotiv dergisi Motor16, Renault'nun kompakt otomobil satışlarını canlandıracak yeni model ile ilgili ilginç bir haber yayınladı. Habere göre, Megane 4 yakında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek. Etkinliğe yalnızca 1 ay kaldığı için bu biraz inanılması güç bir haber ancak etkinlikte otomobilin yalnızca kısıtlı bir tanıtımı yapılacak olabilir. Yeni Twingo çıktığında tanıtım yapılsa da satışa sürülene kadar hiç bir ayrıntı verilmediğini hatırlatalım. Megane 4, Kadjar ve Talisman ile aynı modüler platformu kullanacak. Bu mimariyle sağlamlık artarken ağırlıktan tasarruf ediliyor ve maliyetlerden kısılabiliyor.

Yeni Megane'ın iş planı Opel Astra'nınkine benziyor. Çünkü bu segment pek fazla kârlı değil, bu yüzden maliyetler azaltılacak, model serisi daha basit olacak. Megane 4, 1.2 litre TCe 130 benzinli motor ile birlikte çıkacak, iki de dizel motor seçeneği sunulacak. Dizel seçenekler 1.5 litre dCi 110 ve 1.6 litre dCi 130. Daha sonra seriye 160 hp çıkış gücünde bir performans modeli de eklenecek, bu model Astra gibi 1.6 litre twin-turbo dizel motor kullanacak. Tüm bu motorlar standart 5 ya da 6 kademe manuel viteslerle gelecek. Otomatik vites seçeneği ise 6 kademe EDC çift kavramalı vites olacak.


Yeni Megane RS
Megane RS ile pek çok farklı fikirler öne süren haberler var. Bir Fransız yayınında otomobilin 1.8 litre turbo motor ile elektrikli motor kombinasyonu kullanacağı yazılırken, İngiliz medyası 2020'ye kadar Renault'nun hibrit teknolojisinin hazır olmayacağını, hatta bunun daha da ileriye sarkacağını savunuyor.

Yeni Megane öncelikle verimlilik, genişlik ve konfor konularına odaklanacak. En yeni R Link 2 multimedya sistemi 7 inç ekranıyla ileri seviye fonksiyonlar sunacak. Kontrol paneli konfigüre edilebilir tamamen dijital bir ünite olarak bulunacak, kamera ve sensörlerle koordineli çalışan güvenlik sistemleri yolculukları daha huzurlu hale getirecek.
 

Rangoo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
596
Tepki puanı
36
Puanları
0
Yaş
32
Yıl sonuna kadar satışa sunulacağı bilgisi var çoğu sitede

GT-N7100 cihazımdan gönderildi
 

Rangoo

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
596
Tepki puanı
36
Puanları
0
Yaş
32
Hadi hayırlısı bakalım güzel duruyor


GT-N7100 cihazımdan gönderildi
 
Üst