Seat Leon Stage 4 APR ( modifiyesi teker teker resimli )

  • Konuyu başlatan ApSUVai
  • Başlangıç tarihi

ApSUVai

Bilgi Girilmemiş
]1 aydır takip ettiğim bir konuydu nihayet sonuçlandı sayılır..
Seatcupra.net'te Israilli birisi aracının motorunu Alabama APR ye yolladı.
Bu proje APR nin 3. Stage 4 projesi oldu.
İşçilikleri bir yana, parçaların yapım aşamasından sonra tek tek studioda fotoğraflanması çok hoşuma gitti. Gerçekten kaliteli bir firma.
Araç bu :
DSCF1533.jpg
İlk parçalar yürüyenden :
K&W Clubsport Coilover ve APR Rollbars
entire_setup.jpg
front_kw1.jpg
rear_kw2.jpg
Turbo seçimi için yorumu :

Çoğu insan APR nin 2871 ini 3071 ile kıyaslıyor. Eğer iki turbonun flow haritalarına bakarsanız ikisinin arasındaki görünen fark uygulamaya gelince öyle değil.
APR (gittiğimde gördüm) kendi 2871 ini oluşturuyor ve yüksek A/R ile farklı internallara sahip, yani bir çeşit hybrid bir turbo.
3071'in haritasını 2871 ile karşılaştırdığınızda 3071 in yüksek devirlerde 10-15 beygir daha fazla üfleme kapasitesine sahip olduğunu görüceksiniz, fakat daha fazla lage sahip olucak, buda günlük kullanılan bir arabada ciddi bir problem oluşturuyor.
Devamındaki postlarında takılıcak turbonun normal Stage 3 APR den farklı olarak hybrid bir turbo olduğundan ve komple motor içine girilecek olmasından bahsediyor. APR nin 3. Stage 4 projesi olduğunu ve öncekilerden farklı olarak bir kaç şey istediğini söylüyor.
Stage 3 APR kitin fotoğrafı:
20ts3_265hp_full_kit.jpg

İşlenmiş ve Ayrıntılı Projelendirilmiş Kapak
Üst kapak ve blok X-rayden geçirilip hatalara karşı taranmış. Daha sonra üst kapak motorsportlarındaki motorlar gibi CAD çizim dosyalarına göre projelendirilip 5 yollu işlenmiş.
Kesin flow değerlerine sahip olmadığını ve APR ninde bunları paylaşmak istediğini sanmadığını fakat emme ve egzoz portlarında ciddi derecede üfleme kapasitesi artışı sağlandığından bahsediyor.

Ferrera Subaplar
Bu parça daha önceden yapılan projelerden farklı olarak araç sahibinin isteğine göre ekstra olarak yapılmış. Sadece ekstra sağlamlık için diyor.
Bu komple bir kit ve orjinal subaplardan öte yüksek devirlerde daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca TFSI motorlarıın yüksek benzinli basınç pompası gibi parçalar tarafından limitlendirilmiş olduğundan bahsediyor.
Fotoğrafları :
Ferrera1jpg.jpg
ferrera2.jpg

Shrick Eksantrikler
Bu eksantrikler forumda çok tartışıldı fakat piyasada uygun bir yazılım olmadığı için çok az kullanıldı. APR nin Stage 4 kitinde ise eksantiriklerin yüksek lift ve zamanlaması yararlı şekilde kullanılabilir hale gelmiş..
cams1.jpg
cams3.jpg
cams2.jpg

Dinamik olarak Dengelenmiş Krank
Motorun tüm hareket eden kütlesiyle krank yüksek devirlerde dinamik olarak dengelenmiş .
Aynı zamanda volanda hareket halinde motorun diğer kısımlarıyla uyumlu çalışabilmesi için elden geçmiş.

EGR İptali
Egzoz gazı resirkülasyonu, yüksek modifiyeli TFSI motorlardaki en büyük akış kesikliklerine neden olduğu için tamamen iptal edilmiş ve yazılım egr olmadan çalışıcak şekilde programlanmış.

Kol ve Pistonlar
IE kollarla birlikte 83 mm JE pistonlar koyulmuş ve sıkıştırma çok az düşürülmüş. Orjinal sıkıştırma 9,8:1 iken 9,5:1 olmuş.
Rods1.jpg
rods2.jpg
piston-2.jpg
piston.jpg

Bunlar genel olarak motora koyulan asıl parçalar. Tabiiki bu asıl parçaların yanında bir çok farklı parça var.
Motorun yapım aşamasının bittiğini ve APR'den Arin ın fotoğrafları yollamasını beklediğini söylemiş buarada daha önceki fotoğraflar için teşekkür etmiş. Muhtemelen yeni fotoğrafların H2O festivali bitiminde geliceğinden bahsetmiş.[/
 

ApSUVai

Bilgi Girilmemiş
APR'nin yayınladığı bir kaç dyno sonucu var, benimkisi ile ne kadar alakalı olur bilemiyorum çünkü 93 ve 100 oktan ile yürüyorlar. Bense 98 ve 98 + Methanol için ayar yapıcam.
Güç bandı 3200-3400 rpm arası başlar ve redline a kadar devam eder buda çok güçlü bir devir bandı demek.
2871 in K04 e oranla diğer bir avantajı ise daha az lagli olması ve torkun yüksek devirlerde gelmesi, buda önden çeker bir araçla 5.vitese kadar sarmak istemiyorsanız iyi birşey.
Ve APR nin yolladığı mükemmel yeni fotoğraflar :
Blok :
block.jpg
Krank :
crank.jpg
crank-detail.jpg
Üst kapak (üstten) :
head-top.jpg
Üst kapak (alttan) :
head-bottom.jpg
Egzoz Portları :
head-exhaust.jpg
exhaust-port.jpg
Emme Portları :
head-intake.jpg
intake-port.jpg
Üst kapağın üstten fotoğrafı (detaylı) :
head-detail.jpg
Araç Israilde motorun gelmesini bekliyor :
front_aprcooler.jpg
engine_bay.jpg
Frenler :
Ap_Racing_Floor.jpg
Ap_Oncar.jpg
Arkalar :
autotech_floor.jpg
Autotech.jpg
autotechwwheel.jpg
APR ekibi Israile gidip motor montajını bitirdikten sonraki postu :

Proje nerdeyse bitti, APR ekibi Amerika dönüş yolunda ve işte sonuçlar :
Araç iki farklı yazılıma sahip, ikisinide 80-100 mil arası kullandım.
İlk olarak yarış benzini ile olan yazılım. 2871 i limitlerine kadar kullanan ve bir çok insanı şaşırtan, kimsenin bu küçük turbonun bu rakamları çıkarabiliceğine inanmadığı : SIKI DURUN :) 531 WHP ! Ve kesinlikle kullanılabilir durumda. Turbo stage 3 araçlardan çok daha iyi ve gerçek gücünü 3000 rpmden sonra redline a kadar veriyor.
Öteki yazılım ise 98 oktan için, benim istediğim şekilde gerçekten uysal ve güvenli.
Herhangibir katkı kullanmadık methanol gibi ve timingde limitinde değil aracın doğudaki hava değişimlerine alışması için. Ayrıca turbo %80 kapasite üzerinde çalışmıyor böylece motor ve turbo için uzun bir ömür vaad ediyor. Bu yazılımlada 402 whp alınmış.
Genel olarak aracı 100 mil kullandım ve alışmam lazım. Gerçekten inanılmaz. 3000 rpm de gaz pedalına basıyorsunuz ve yanınızdaki araç bir anda yarım mil gerinizde kalıyor.
Ve tabiiki bu mesajın ardından gelen diğer üyelerin mesajları :

2871 den 500 beygir tekerde ? Hayal etmeye devam et.
Ve aracın sahibinin cevabı :

Dynoda bunu kanıtlicak 15 kişi vardı ve bunlara haltech ve motecin distribütörleride dahildi. Dynoda dynapack marka ve o dynoyu kandıramazsınız.
Ardışık 6 koşuda 510 beygir üzeri tekerde alınmış.
Bir üye APR nin Facebooktaki sayfasından alıntı yapmış ve dyno sonucunu koymuş :
513hp_Stg4_Leon.jpg

Bu duumun anormalliğini belirtmek için başka bir üyeden mesaj :

Arkadaşımın 2.1 coswort motoru, 3071, motec işletme sistemi ve tüm destekleyici modifikasyonlarla ortalama 400 beygir aldı. (Silindirli tip dynoda değil direk sırf motordan ölçülen tip dynoda, yarış motorları ve F1, lemans araçlarındada çalışan kişiler tarafından yapıldı.)
Başka birisi 2 litreden ancak 400 beygirin çıkıcağını savunmuş..
Araç sahibinin postu :

Dynonun markası Dynopack, yani krank değil teker beygiri ölçüyor.
Krank için ben %10 düzeltme payı koyuyorum buda bana göre bu araçlar için normal. Yani krankta aşşağı yukarı 565 beygir diyelim c16 yarış benzini ile. 450 beygirde 98 oktan ile.
Daha fazla fotoğrafı muhtemelen bu hafta yüklicem.
Sürüş için aracın süspansiyonları ayarlanmadı. 98 oktanda kullanılabilir durumda fakat c16 yakıt ile gerçekten korkutuyor.
Yol tutuş için powerflex burçları, Peloquinin kilitli diferansiyeli, KW nin clubsport coiloverı ve lastiklerde bu hafta 255/40/18 Toyo R888 takılıcak demiş.
Bir diğer önemli postuda bana göre açıklayıcı bir sebep olabilir :

APR nin kullandığı 2871R'ın diğerlerinden farkı .86 A/R ye sahip olması.
Rakamlar bu turboya göre çok yüksek ve c16 yakıt ile %100 kapasitede. Bu gücün oluşmasına sebep olan c16 nın verdiği avans avantajı ve bu avantaj 98 oktan ile mevcut değil. APR dekilerin söylediği gibi c16 tenekedeki sihir gibi.
Bu benzin ile 3076 da teoriye göre 600 beygir tekerde alabilirim, fakat bu beni lagli bir motorla ve kötü bir sürüş deneyimi ile baş başa bırakıcak.

Sonuç olarak karşımızda motorunun her parçası değişmiş, işlenmiş 2 litre bir Cupra, 512 teker beygiri ve 2871 turbo var.
 

TRSemih

Semih Yağıbasan-Ankara,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Şub 2011
Mesajlar
5,583
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
adamlar yapıyor.. iyi yüklemişler :)
 

Megane-FU*

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
2,173
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
baya baya bi uğraşmışlar dediğin gibi iyi yüklemişler :D
 
Üst