Motosiklet Yarışındaki Kaza Mahkemelik Oldu

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Althea Racing'ten Niccolo Canepa Eylül 30'da Florence Italya'da Barış Mahkemesi önüne çıkacak ve yargılanacak. 23 Eylül 2013 tarihinde Mugello'da yaşanan kazaya karışan Canepa ifadesi alınmak üzere mahkemeye çağırıldı.


Yarış esnasında Canepa diğer bir sürücü ile bir temas yaşıyor ve kaza gerçekleşiyor. İddaya göre Canepa Materassi dönüşü ve Poggio Secco arasındaki bölümde Davide Cappato'nun ön frenlerini temas ederek sıkıyor ve düşmesine sebep oluyor.


Düşme sonrasında şans eseri arkasından gelen Triumph motosikletinin kendisine çarpmasından kutluyor.


Tüm kaza anı kameralar tarafından kayıt ediliyor. Bun rağmen bu video tam olarak bir sonuca varmak için kesin bir kanıt oluşturamıyor. Canepa'nın kaza olmadan tam önce sol kolunu açtığı fakat rakip sürücüye temas edip etmediği muamma.


Canepa'nın rakip sürücünün frenini kasıtlı ya da kasıtsız olarak sıktığı kesin olarak bilinemiyor çünkü görüntüler motosikletlerin önünden çekilmiş bu da kesin bir kanıya varmak için yetersiz görünüyor. Eğer düşen motosikletin fren koruma barları olmuş olsaydı Cenapa'nın kazara olduğu iddaasına inanacak birilerini bulması çok daha zor olacaktı.


Bakalım bu dava nasıl sonuçlanacak, merakla bekliyoruz.

 
Üst