yağ ve hararet lambası aynı anda yanıyor

baybora575

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Eyl 2011
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
merhaba arkadaşlar benim aracım Renaul 19 rne modelidir. çok arayıp zor buldugum bir arctır. yağ lambası ve hararet lambası aynı anda yandı fakat yagı tam ve yeni hararetide normal yükselmedi kenara çektim bir arkadaşı çagırdım ve onun arabasıyla çekip giderken engebe yere geldim frenler şişmişti çalıştırdım 4-5 km gittim yanmadı daha sonra kenara çekip bekledik sonra yola devam ettik giderken yine çalıştırdım baktım yanmıyor arabayı çalıştırdım ve 15km kadar gittim ve arabayı sanayiye bırakıp kilitleyip gittim olay akşam olmuştu ertesi sabah sanayiye gittim ve tanıklara sordum elektrikçi arızası dediler elektrikçiye baktırdım sorun ısı termik müşüründeki fişlerin yıprandıgından oldugunu söyledi ve pense ile sıkıştırıp birdah olmayacagını söyledi. buradan çıktım yola giderken tahminen 60 km gittim yine aynı hatayı yaptı aradım ve ısı termik müşürünün üzerine soguk su dök geçer dedi döktüm o an için geçti tahminen 150 km yol yaptıktan sonra eve geldim bayramın ikinci günü sabah ıspartadan burdur-yeşilovaya giderken ısparta burdur arasında yine yandı hemen saga cektim su döktüm bu sefer sönmedi. tahminen burdur sanayiye 10 vardı yavaş yavaş gittim ve elektrikçi buldum baktı benim işim degil mekanikcinin işi dedi tesadüf mekanikci açıkmış ona götürdük ve bu arada motordan çalışırken hafiften bir lıkırtı sesin geliyordu dikkatimi çekti ve bu sesin yağ lambası ve hararet lambası yandıktan sonra oldugunu söyledim. mekanikci pompa düzenli çalışmıyor ondan dedi. dua edelim krang dişlilerine zarar vermiş olmasın dedi şimdi arabam burdur sanayide yatıyor pazartesi motor alt kapagı acıp bakacak dogrumudur yardımcı olurmusunuz...........
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.................
 

TAYF

Tayfun DİLMEN, T.C. Vatandaşı
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
432
Tepki puanı
0
Puanları
0
yağ lambası yanması ciddi bi mevzu yağı yeni değiştirmişşiniz büyük ihtimalle orjinal yağ filtresi takılmamış olabilir ve araç yeterli yağlama yapamamış olabilir yada yağ pompanızda bir problem olabilir siz konuyu ciddiye alıp işinin ehli bir ustaya gösterin aracı
 

URAGAN

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Ara 2010
Mesajlar
1,105
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
39
öncelikle hoşgeldiniz.aracın yağ müşüründe arızalı gibi görünüyor.yağ müşürünün değişmesi gerekli mutlaka.daha sonra sorun devam ederse eğer yağ pompasına bakılmalı.eğer araç yağsız kaldığı için yağ lambası yanıyor olsaydı emin ol rolantide çalışırken bile motoru kucağına alman olası bir durum:) krank dediğimiz olaya gelince öyle ufak tefek zarar görecek bir aksam değil ya dişlileri kırılır araba kol çıkarmaya kadar gider yada hiç bi sorun yoktur.bence aracınızdaki ufak bir elektrik problemi var hepsi bu.ama yinede elektrikçiye göstermek gerek emin olmak lazım.
 

Kadir Salim

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
7,391
Tepki puanı
247
Puanları
0
Yaş
31
2 sinin aynı anda yanmasıyla ilgili kitapçıkta her hangi bir bilgi yok .

Aracın yağına bakın eğer yağ seviyesi normalden fazla ise yağ pompası yağı motor içinde gezdirmiyordur . Yağ karterde kalıyordur .
Yağın seviyesi eksikse yağ seviyesini tamamlayın .
Aslında ikisinin birden yanıyor olduğu durum sadece araba stop ettiğinde yada stop etmeye çalıştığında yanar ve birde kontak açıkken yanar .
Genleşme kavanozunda ki su seviyeniz min ile max'ın ortasında ise ve hareret yükselmiyorsa o lamba yanmaz .
Yağ Basıncı İkaz Lambası :
Eğer frende virajda veya rolantide yanıyorsa ve
geç sönüyor veya hızlanma sırasında yanık kalıyor ise Müşir Kabloları bağlı değil yada yağ basıncı zayıf .

Ben ikisinin birden durduk yerde yandığını hiç görmedim ....
2 lamba yanıyorsa araba çok zayıf ir rolantide her an stop edecek gibi çalışır .

Hararet müşürü ve Yağ Müşürü bağlantılarını tekrar kontrol ettrin gerekirse müşürleri değiştirin .

"ÜYE TANITIMLARINDA" kendinizi tanıtınız ...
 

Megane-FU*

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
2,173
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
eski,yararlı konuların güncellenmesi :eyv :eyv
 
Üst