Benzin - LPG'li Aracımı Nasıl Çalıştırmalıyım ?

atasfurkan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Nis 2015
Mesajlar
23
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Merhabalar Abilerim - Arkadaşlarım :)

Sorumu Sormadan Önce Bişeye Değinmek İstiyorum. Bu Konu Hakkında 1 Yıl Öncesine Kadar Benzer Bir Konu Paylaşmıştım. Ama Bu Sefer Durum Biraz Daha Farklı.

97 Model Broadway RL Benzin - LPG'li Aracım Var. Malum RL Modelleri Eski Tip Karbüratörlü. Geçen Sene Benzin ile ilgili Sıkıntılarım Vardı, Benzinde iken Teklemeleri, Rolanti Dengesizliği Filan Vardı. LPG de iken Bir Sıkıntısı Yoktu. Bakımını Yaptırdım Karbüratörü Temizlettirdim Ustaya. Fakat Artık Hiç Benzinle Çalışmaz Oldu. Bende Üstüne Gitmedim Artık. Fakat Bu Sefer de Gaz Takılı Kalmaya Başladı Ara Ara. Tekrardan Sanayinin Yolunu Tuttum Başka Bir Ustaya Gittim. Yine Karbüratör Bakımı Yapıldı, Benzin Pompası vs. Parçaları Değişti. Asıl Sorun Kelebekte Çıktı. Kelebek Değişti, Gaz Takıntısı Bitti Hatta Benzinde de Sıkıntısız Çalışıyor Artık.

Asıl Sorum Şu, Karbüratörlü Olduğundan Dolayı Bu Konuda Acemiyim:D. Benzin - LPG'yi Nasıl Çalıştırıp Kullanırsam Daha Yararlı Olur? Aracı Benzinde mi Boşta mı Yoksa LPG de Bıraksam Daha İyi Olur? Sabahları Malum Benzin ile Çalıştırın Diyorlar Ama Birkaç Önce Hava Çok Soğuktu ve Arabayı Benzinde Bırakmıştım. Benzin ile Çalışmadı. İçindeki Yakıtı Boşaltıp LPG ye Aldım, Tek Seferde Çalıştı, LPG ile Biraz Sürdükten Sonra Bu Sefer Tekrardan LPG yi Boşaltıp Benzine Aldım ve Benzinde İlk Başlarda Rolantide Dengesizlik Oldu Ama Geri Düzeldi ve Sıkıntısız Çalıştı. Bu Konu Hakkında Araştırma da Yaptım. Kimisi LPG ise Benzinde Sıkıntı Çıkarır Çok Masraf Harcaman Lazım, Kimisi Benzin Kullanma Gazını At Sür, Kimisi LPG Kullanma, vs... Olumlu Olumsuz Çoğu Yorumlar Var. Farklı ve Birbirinden Bağımsız Yorumlar. Bu Yüzden Arada Kaldım. Sizinde Bu Konu Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir ? Karbüratörlü Broadwayler'de Benzin-LPG Kullanımı Nasıl Olmalı ?

Şimdiden Yorumlarınız İçin Teşekkürler... :)
 

İSMAİL 54

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ara 2015
Mesajlar
742
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
şimdi aracı benzinde bırakmaya gelelim. bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı sıfırın altına düşmüyorsa benzinde bırakmaya gerek yok. benzinde bırakmak sadece düğmeyi benzine çekmek demek değil eğer öyle yapıyorsanız. aracı stop etmeden önce benzinle çalışır hale getirip öyle stop etmek gerekir malum aracın benzine geçmesi gaza geçmesinden zor oluyor o yüzden ben hep hareket halinde iken aracı benzine alırdım. bu şekilde stop edildiğinde hala çalışırken sorun oluyorsa ustaya gitmek lazım. diğer konu ben şöyle yapıyordum tempram varken. araçta hep yarım depoya yakın benzinim olurdu ve gaz tamamen bitmeden hiç doldurmazdım. yolda gazımın bitmasine izin verirdim. bittiği yerde aracı benzine alıp gaz alacağım noktaya kadar benzinde giderdim. gaz depom da 35 lt idi. böylece her depoda bir süreliğine aracı benzinde kullanmış oluyordum. bu bana ne kazandırıyordu söyleyeyim araç hep benzinde çalışabilir durumda kalıyordu ki bir ay bile aracı benzinde kullanmadan geçerse araç artık benzinde randımansız çalışmaya başlayabiliyor lpg kuru yakıt olduğundan sorun oluyor.bir başka fayda araç arada bir motor sağlığı açısından benzinde de çalışması gerektiği için buda sağlanmış oluyor. başka bir fayda yakıt yüzünden yolda kalma olasılığı ortadan kalkıyor. yakıt yüzünden yolda kalındığında araç benzide de çalışmıyorsa çekmektan başka çözümde olmadığı için bu da bir açıdan fayda. ben böyle yapıyordum kafam rahattı ve memnundum uygulamamdan sizede tavsiye ederim
 

Sweet

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2013
Mesajlar
445
Tepki puanı
1
Puanları
0
Depoda 40-50TL lik benzin bulundur(Pompa ve hortum sağlığı için yeterli).LPG de çalıştır LPG de kullan.Kışları eğer hava çok soğuksa Stop etmeden benzine al ertesi gün benzinde çalıştır gaza geç.Eğer ki gideceğin mesafe kısaysa kışın çok soğuk havalarda hep benzinde kullan.Bunların haricinde müsait zamanlarda örneğin 2 ayda 1 benzine al turla motorun yağlanmasına temizlenmesine faydası oalbilir
 

Sarigol_937

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Kas 2014
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba. Bence daha önce 4 yıl LPG'li Broadway 1.4 motor 94 model araç kullandım. Tavsiyelerim şunlar.
1- Araç için en ideal LPG kiti BRC yakıt ve çekiş konusunda çok iyi stabil çalışıyor.
2- Araca LPG alırken kaliteli LPG gazı alın aygaz vb. gidip en ucuz gördüğünüz lpg gazını almayın. Ve mümkünse yazın akşam serinde alın.
3- Araç LPG ayarını bilgisayar üzerinden yaptırın.
4- Aracın LPG de çalıştığı için her zaman bujileri temiz olmalı örn. en geç 10.000 km de bir değişin. Birde karbratör çok tıkanır belirli peryotta yılda en az 1 kez karbratör temizletin. Hava filtresi temiz olsun sık sık temizletin hava ile veya gerekli ise değiştirin.
5- Kış aylarında aracınızda daha fazlla benzin bulundurun en az çeyrek depo. Çünkü LPG erzurum, Kars vb. yerlerde donma sorunu var.
6- Aracınızı sabah ilk çalıştırırken yaz kış farketmez benzinde çaıştırın ve motor sıcaklık 30-35 olana kadar benzinde sürün. Daha sonra LPG'ye geçin.
7-Atıyorum 400 km uzun yol gideceksiniz bu yolun ilk 10 km si benzinde sonra, en sonda bi 10 km yine benzinde olarak varın ve aracı en son benzinde olacak şekilde kapatın. yani 400 km lik yolun 380 km lpg de 20 km benzinde gidin.Sabah çalıştırırken yine benzinde çalıştırın.
8- Araç LPG'de kışın oldukça artar yakıt tüketimi.
9- Aracın termostadı orjinal olmalı 88-92. Eğer hararet sorunu varsa çözülmeli araç ideal çalışma ısısında çalışmalı. Yazlık fan ve termostad kışın yakıt tüketimini dahada katlar. Hararet için çözüm çok basit tofaş fanı ve orjinal çift sıra kale radyatör. 1.vites dağa çıksanız daha hararet yapmaz araç.
10-Aracı kesinlike süreklli lpg de çalıştırmayın ettiğiniz kar mismisli çıkar.
11-Araç kışın çalışınca en az 2-3 dk bekleyin yoksa hemen giderseniz özellikle rampada bayılır.
12- LPG beyni ısınmadan zaten LPG'yş düzgün ayrıştırmaz.
13- LPG filtresi belirli aralıkla değişin.
14- LPG de hava giriş borusunu bantla daraltma vs. işlem yaptırmayın yapanada engel olun. LPG'yi fazla kıstırıp aracın motorunu çok zorlatmayın en ideal yakıt performans ayarında olsun.
15- Araç LPG'yi sıfırlayana kadar kullanmayın çok azalınca tekrar ekletin. Mümkünse hep aynı istasyondan alın.
16- Unutmayın araç ayda 1000 km yol yapıyorsa en az bunun 100 km si benzinle gezmeli.
17- LPG nizi arada kaçak kontrolü yaptırın.
18- LPG beyninin contalarını arada bakarak kontrol edin su kaçağı varmı diye gerçi bu eskimiş LPG beyininde geçirli.
iyi günler.
 
Üst