Motor Honey ve, Motul Yağ

Ergün54

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Haz 2015
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar.
Foruma katılalı çok olmadı. Fakat bazı konularda bir çok arkadaşımın, yardımcı olmaya çalıştığını gördüm. Kısacası sevdim forumu :) Belki küçücük bir katkım olur diye , Yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim.
Öncelikle kimse reklam yapıyor falan sanmasın ben sadece sakarya da yaşan ve muhasebe işi yapan bir adamım :) Zaten Motul cu olsam Sptring' e binmezdim. :) Neyse arkadaşlar konuya gireyim

N16abY.jpg
vpdkop.jpg

Evet arkadaşlar, sakaryada bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine , izmit e gittim. Neden izmit, çünkü bu MOTUL yağı sakaryada yok. İzmit kocaeli sanayi inde sanıyorum ki sadece bir yerde var. Bende tarif edilen yere gittim ve değişimi yaptırdım. 1996 model Spring marka , oldukça temiz diri bir araca sahibim bu arada...

Gittiğim usta , aracın üstündeki mevcut yağ 'ın içine once Motor Honey yazan, motor yıkama şampuanını döktü. Araç rolantide yaklaşık 3-ila Max 5 dk kadar çalışması gerekiyor. Sonrasında aracı stop etti ve eski , kirli dediğimiz yağı boşalttı.

Sonra ise MOtul marka bu yağı doğal olarak motara koydu.
şampuan , 20 liraydı sanıyorum
Yağ ise, 90 Lİra olması lazım. Yada 100 tl de olabilir tam hatırlamıyorum simdi. biraz pahalı malesef

Neyse sakarya ya donmek üzere yola cıktım. Sonra , Tavsiye eden arkadaşıma kızdım ya dedim abarttıgı kadar bi değişiklik yok dedim. oyle çekişi sesi falan bi değişiklik yokmuş ya dedim. bosuna bizi izmit lere getirdi dedim.

Ama işte öyle değilmiş arkadaşlar. 2-3 gün sonra farkı anlamaya başlıyorsunuz. ALLAH a şükür zaten atma otme yağ yakma gram yok ama tavsiye eden arkadaşım, abi egzoz dan duman atıyor sa , yada yağ yakma da varsa kesiyor demişti.

Çok uzatmayım :) 20 gün oldu değişeli yağı, Dün aksam arabayı park ederken baska bir arkadaşım , adaş ya senin arabadan baya tok ses geliyor acaip sağlıklı motor sesi geliyor falan dedi. Yani abartısız soyluyorum, spor araba vari bir ses geliyor falan dedi.

Sonuç olarak, Çekiş ciddi derecede değişti. Bayırda kendini hiç ama hiç bırakmıyor , ya zaten 3-5 gün sonra motorun sesi size herşeyi anlatıyor.

Vaktinizi aldım. Hepinize teşekkür ederim. Hayırlı ramazanlar.
 
Üst