Spring Ön takım Yenileyeceğim. Yardım edermisiniz üstadlar

Ergün54

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Haz 2015
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce açtığım konuda, yolcu sayısı arttıkça, direksiyon'un sol tarafa doğru kendini yatırdığını söylemiştim. Ve bazı arkadaşlarımın tavsiyelerine uyarak, arka torsiyonlara baktırmıştım. Ustam, arka torsiyon bilyaları değişecek ve tornacıda da işlem görecek demişti bunu yaptıracagım fakat ilave olarak ön takımda da yenilemeler yapmak istiyorum. Siz lere soruyorum çünkü, ustalara sordugumda bu soruna anlam veremiyolar ve ön takıma baktıklarında sağlam ya bir sorun yok diyip geçiştiriyolar.

Çok anlamamakla birlikte şunları değiştirmek istiyorum.

salıncaklar.
rot başları
rotil ler
rot mili
sağ sol, viraj demir lastikleri.

Üstadlar pek anlamadığım için aklıma gelenler bunlar. Çok aşırı pahalıya kaçmamak kaydı ile , Lütfen ön takımda değişmesi gereken parçaları bana yazarmısınız.

Direksiyon kutusu Sismak, marka 1 yıl önce değişti
4 Adet Amortisör, Monreo Marka oda aynı zamanda değişti

Birde bu amortisörler değişti fakat, sanıyorum amortisör takozu yada dikmeler denilen bişey daha varmış. bunlarıda değiştirmem gerekiyormu .

sonuç olarak, ustalar her ne kadar bişey yok desede biliyoruz ki herşeyin bir ömrü vardır.

Akşam iyice denedim, eşim ve çocuklar arabada iken, direksiyon bariz şekilde , düm düz gitmek için, kendini sola yatırıyor. Eğer düz tutarsamda, araba deli gibi sağa çekiyor. Yine dün akşamki denemelerinde, bayır aşağıya inerken, gaz verdiğimde, araba kendini ya sağa atıyor yada sola.

İlave etmek isterim ki , Tek basıma giderken bu anlattığım sorunlarda, tahmini olarak söylüyorum, %70 gibi bir iyileşme oluyor. Yani tek iken bu soruların en az %70 i ortadan kalkıyor.

Ramazan günü vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin. Şimdiden herkeze teşekkür ederim.
 

r9smt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
52
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
iyi geceler arızalı olmayan parçayı bence değiştirmeyin amortisör takozu çatlak vs varsa değişir mümkünse teklas alın değiştirirken torsiyon yapıldıktan sonra bir deneyin bence düzelecek
 

Bünyaminn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ağu 2016
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Aynı sıkıntı benim arabada da var. Şöyle bir yorumlama getirdim ben: araç boşken sıkıntı yok ama arkaya birileri binince direksiyon sola doğru yatıyor. Bence sizin yapmanız gereken torsiyonları ustanın dediği şekilde tamir ettirmek. Sorunu hallederseniz bizimle paylaşın. :) Aynı işlemi uygulayıp bu sıkıntıdan kurtulalım.
 
Üst