Ön ve arka koruma nedir? Yan basamak tavsiye eder misiniz?

gozcelik

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
6
Yaş
43
Merhaba,
Outdoor modellerde ön ve arka koruma standart olarak geliyormuş. Baktığımda önde ve arkada alta doğru uzayan gri renkli plastiğimsi yapılar var. Ancak iconlarda da bu kısım boş değil. Normal koyu renk plastik aksam var. Bu koyu renk plastiğin üzerine takılan açık gri parça mıdır ön arka koruma denilen şey? Bunun görsellik dışında bir faydası var mı? Ön arka koruma diyince benim aklıma koruyucu bar şeklinde bir şeyler gelmişti.

Bunun dışında kapılardaki çıkıntılı kısım çok olduğu için yan basamak almam tavsiye edildi. Böylece görsellik haricinde koruma görevi de görüyormuş. Fikirleriniz nelerdir?
 

drmgedikbas

Mete Gedikbaş
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
736
Tepki puanı
74
Puanları
0
Yaş
35
hocam ön arka koruma denilen şey dediğiniz gibi tamamen görsellikle alakalı. yan basamak almayı ben de çok düşünüyorum görsel açıdan şık duruyor. ama çok fazla köy yolu veya çakıllı yola girmediğim için sıkıntı olmuyor, eğer yaşadığınız yer böyle taş fırlatmaya filan müsaitse tavsiye ederim. zaten köşelerden dönerken maşbiyeli sürtecek kadar uzun bir araba değil, altı yere sürtmeyecek kadar da yüksek
 

gozcelik

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
6
Yaş
43
Teşekkürler.
Taşlı yollarımız yok çok şükür asfalt hepsi:)
Yan basamağı özellikle kapıları korumak için istiyorum. Şimdiki aracım megane. Park yerinde yanıma parkeden arabalar dikkatsizce kapılarını açtıkları için 3 kapımda da münük göcükler oluştu. En azından bunun önüne gemiş olurum diye düşünüyorum. Yandaki araba benim kapım yerine kendi kapısına göcük oluşturur böylece:)
 
Üst