Frenlerden sürtme sesi

toprak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Ara 2014
Mesajlar
88
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Herkezin bayramını kutlar mutlu bayramlar dilerim...1,5dci 20000km 10000km garantiden ön fren balataları değişti ve ön davlumbaz fren hortumları değilti...yaklaşık 2 haftadır bazen sıkışık trafikte 1 saat kullanınca frene basınca özellikle sağdan sürme sesi gibi ses geliyor balatalara baktım bitik değil kalın ama özellikle frenlerin çok sık kullanımında yapıyor kapilere araç sıcakken baktım bayağı sıcaktı fren hortumuda sıcaktı..fren hortumuna ilk kez baktım çok fren kullanımında ısınır mı fren sıvısı yada fren hortumu,araç mıtor bölümündeki genleşme kabı soğuktu,tabi jant kastikte sıcak..disk çok sıcaktı...diyeceğim boğaziçi köprü trafiğinde çok oluyor çok frene basınca sürtme sesi birde bu ses tam durmak üzereyken geliyor

Birde şu problem var klima manuel ortada bir ışık tuşu var basınca klima devreye giriyor benim fan kapalı olduğundada basınca ışık yanıyor yada fanı 1 tuşuna getirince hava yönü cama ise ac tuşu ışığı yanmasada klima çalışıyor bazen diğercliplardada aynı gördüm
 

ozk991

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Tem 2015
Mesajlar
37
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba. Fren sesi benim arabamda da var. Tamirci olan bacanağım kullandıktan sonra balataların sert olabileceğinden bir şey olmaz dedi. Ben de artık umursamıyorum. Klima dediğiniz gibi fan komütatörü kapalı olsa bile ışığı yanıyor ama yanınca tekrar basın kapansın.
Diğer sorunuz, havayı klima yönlendirme komütatöründen direk cama verirseniz klima düğmesine basmadan bile klima çalışıyor. Bunu iki farklı arabada denedik ve böyle. Klima çalışmasın diyorsanız yönlendirme komütatöründen hem cam hem de ayağa yönlendirin. O zaman klima çalışmıyor.
 

ozk991

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Tem 2015
Mesajlar
37
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba. Konu çok eski ama belki birinin işine yarar. Benim arabada da frene basınca sürtünme sesi geliyordu. Balataları değiştirdik be ses kesildi.
 
Üst