Kış Şartları Antifiriz

zeyno

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
29
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Karlı bir İStanbul akşamından herkese iyi akşamlar dostlar.
Sorum size şu olacak. İlk bakımı 2015 yazında yaptırdım. Servisler araca antifiriz koyuyor mu ? Kendim daha hiç koymadım,sadece cam suyunu antifirizli koydum. Bunun arabanın donmasına etkisi nedir ? Antifirizi extra koymalı mıyım?

Saolun
 

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,709
Tepki puanı
31
Puanları
48
Yaş
48
Anladığım kadarıyla aracınız hala garanti kapsamında , yani yeni.Bence bir şey ilave etmenize gerek yok zaten antifrizlidir..Muhtemelen 2. bakımda zaten değiştireceklerdir.
 

or_by

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2014
Mesajlar
1,411
Tepki puanı
0
Puanları
0
yeni nesil araçlar zaten antifirizli yaz kış. kışın donmayı önlüyor yazın kaynama derecesini yükseltiyor. ama sizin arada kontrol etmeniz önemli. kaputu açın sol tarafta yeşilimsi sarımsı bir sıvı vardır şeffaf kap ta. onun max. ile min. arasında olmasını sağlayın yeter.

cam suyu kabını antifirizli su koymanız lazım yoksa donar ve su püskürtme yapmaz.

ayrıca bagajda biraz antifirizli cam suyu saklayın. bu tutmuş cama söktüğünüz de çok çabuk buları söküyor hiç uğraştırmadan.
 

karacan

Taylan AYDIN
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
2,700
Tepki puanı
93
Puanları
0
yeni araçlarda zaten fabrika çıkışı organik d sınıfı antifiriz var. servisler eksilme yaparsa aynı özellikli antifrizle ekleme yaparlar. sizin yapmanız gereken ara ara kontrol etmek. eksilme görürseniz servise uğrayın fabrika çıkışı orjinal antifriziyle aynı formüle sahip antifrizi temin edebilirsiniz
 
Üst